Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Sviuodbranu
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Sviuodbranu » 09 maj 2020, 04:15

RollMan je napisao/la:
09 maj 2020, 03:52
Sviuodbranu je napisao/la:
09 maj 2020, 03:10
delinjo je napisao/la:
09 maj 2020, 03:03
I reis nek ga dobro podudla !
Meni je nenormalno to, da niko od ucenih ljudi, nezavisnih od IZ ne izadje i javno kaze heeej stani ne ide to tako,nije to po adetu, sunetu.....boze sacuvaj
I izlaze , al jos su ljudi slabo edukovani pa tesko dopire do njih. Najjaci poso radi Zukorlic tamo ne **** zivu silu, ako je neko doktoriro u Medini odmah mu se pravi mjesto u Sjenici lupam, ovdje se haha ne mogu primaket

Ove vitre sto IZ uzima blokovima :rol: :rol: totalni fijasko , u vrijeme Poslanika zna se sta je bio sadekatul-fitr, obaveza i za malo i za veliko , duzan ga je dati ko u noci bajrama ima hrane preko svojih elemntarnih potreba( a da nas je ured tesko naci u nas da nema pa se takvima i daje) , oni su u ona doba udjeljivali po jednu mjeru sa'a ili preračunato u kilograme 3 KG. Npr ako je petočlana porodica u pitanju , udjelit ce 15 KG hrane karakteristicne za to podrucje nekom ko je u potrebi (lupam brasno , sol , whatever) oni su onomad udjeljivali psenicu i jecam i sl , i tako je pravilo za svagda i to se sve mora riješiti prije bajrama, hrana je znaci po PSu kako treba , pa tek onda novac , moglo bi proci ali ide direktno u ruke onome ko je u potrebi.

Ali ne , izlazi IZ sa textom ,skoro da na vrhu pise stroga naredba hahaha , obavezno davanje tj kupovina njihovih blokova u iznosu 7,10,20 jelte 🤣i ako to covjek ne uradi uhhh , prekrsio tradiciju dugu 40 godina
A cuj, postoje propisi, od Kurana Casnog do hadisa Muhameda.a.s.
Nekada davno, ucio sam i sufaru, i Kuran nisam godinaama prakticirao vjeru iz raznih razloga, nebitno odlucih ove godine da se saberem malo,prikocim...razmislim...I sto kazu obnovim gradivo....Tako da kada vidim sta rade, mene bi bilo stid da me zovu Reisom, Hodzom, vjernikom....
Propisi imaju, od Posta ,Iftara,Sehura,Vitri, Zekata, znaci objasnjeno u detalje prije 1500 god. Njih neka je stid i sram, a na nama je,ko hoce je li da prati to, da radi po propisima...Kako zna i umije.
Sada Vitre racunaju u markama, znas i ima tacno u fening... :zzz:
Postoje 2 porodice u mom naselju, koji su u potrebi i ja cu po svom nahodjenju, tj mogucnostima pokusavajuci da pratim propise da pomognem u ime svoje porodice koliko mogu, bitno mi je da je od srca, istinski halal, a "fening efendija "Kavazovic ima Selam...Neka im je na sramotu ej, sta reci. U zemlji u kojoj se malinari bave uvozom medicinske opreme, sve je moguce :D
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 09 maj 2020, 07:26

haris004 je napisao/la:
08 maj 2020, 23:22
Jel ima neko savjet kako izaći na kraj sa bukom koju prave komšije.
Kuca su pored i muzika se pusta od 11 popodne sve do 8-9 uveče, policija dođe upozori, kad odu muzika se ponovo pušta i tako u nedogled. Jel ima neki zakon na koji se policija moze pozvat pa kaznit.
Velika je muka, ako neko ima savjet zlata je vrijedan.
slika + slika

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 09 maj 2020, 07:32

TheIvicnjak je napisao/la:
09 maj 2020, 07:26
haris004 je napisao/la:
Kuca su pored i muzika se pusta od 11 popodne sve do 8-9 uveče, policija dođe upozori, kad odu muzika se ponovo pušta i tako u nedogled. Jel ima neki zakon na koji se policija moze pozvat pa kaznit.
slika + slika
Moze zvucati ekstremno ali klin se klinom izbija.
Investiraj stotinjak maraka u karaoke zvucnik. Okreni ga ka ciganima.

Na stik snimi Subertovu " Nedovrsenu" pa dva dana ne gasi.
Onda naredna dva dana sve sto nadjes od Slayera ili Megadeath-a.
Pa onda....kontas princip.
Sa sirovinama treba sirovinski ..
Imaces barem unutrasnje zadovoljstvo da si " uzvratio udarac".
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 09 maj 2020, 07:58

delinjo je napisao/la:
09 maj 2020, 04:01
RollMan je napisao/la:
09 maj 2020, 03:59
delinjo je napisao/la:
09 maj 2020, 03:56
Ma lako je drug Bosnju uzimati lopatom,taj je glup svakako da shvati :D
Gore je sto slijepo vjeruju da su pogriješili ako ne uzmu te 7 10 20 blokove od IZ 🤣
Ma znam ih puno takvih brate moj,komsija mu nema sta jesti,ali on kupi taj blok a komsiju pusti da gladuje jer valjda tako Bakir naredi u dogovru sa Reisom.Bjezati iz Bosne i spasio si sebe,nema druge bar ja ne vidim .
I ja sam ovako mislio do prije par godina.

A onda cujes neke stvari od kojih ti se zamanta.

Kod mene tetka uvijek davala jednom momku, nema oca, a tih godina isao u osnovnu i srednju skolu. Kaze fino je pogurati skolarca, a i sirotinja je. Tesko zive. A onda dodje bajram, taj se momak ubije od alkohola. Placa mu moja tetka da se olesi :salut:

Znam zenu koja je bila mongoloid, a zivjela u porodici koja je onako slabo zivjela. Dosta ljudi joj davalo sadekatul fitr, a i inace joj davali pare tokom cijele godine... Kad je umrla, ispalo da je cijelo vrijeme dobijala novac za tudju njegu, samo ga ovi staratelji nisu pretjerano trosili. Ostalo iza nje na banci para...

Ovoj jednoj vazda pravili neke akcije, nema zena sta da jede. Ispalo da sve sto bi dobila brasna i ostale hrane, mijenjala u lokalnoj prodavnici za cigare :stop:

Ja nikako nisam pametan kome dati. Dadnes nekome, a on ode i kupi telefon od 4-5 stoja :crazy:

Na kraju sam odlucio da dajem na ove blokice i da skinem sa sebe, a oni neka rade sta god hoce sa njima. Ja sam svoje rijesio ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 09 maj 2020, 08:40

madridist je napisao/la:
09 maj 2020, 07:32
TheIvicnjak je napisao/la:
09 maj 2020, 07:26
haris004 je napisao/la:
slika + slika
Moze zvucati ekstremno ali klin se klinom izbija.
Investiraj stotinjak maraka u karaoke zvucnik. Okreni ga ka ciganima.

Na stik snimi Subertovu " Nedovrsenu" pa dva dana ne gasi.
Onda naredna dva dana sve sto nadjes od Slayera ili Megadeath-a.
Pa onda....kontas princip.
Sa sirovinama treba sirovinski ..
Imaces barem unutrasnje zadovoljstvo da si " uzvratio udarac".
Cannibal Corpse i Napalm Death kakav Megadeth i Slayer
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 09 maj 2020, 09:20

RollMan je napisao/la:
09 maj 2020, 04:04
ja ne znam ,nekidan sam gledo ne mogu sad naci ,tabele sto objavi iz kome se udjeljuje od ovog + zekat valjda
Bukvalno 60% ode na plate njihovih kadrova preciznije profesora u medresama i fakultetima🤣🤣 Kakva sirotinja i bakrači
Svi uposlenici medresa i fakulteta su na kantonalnim budžetima odavno.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 09 maj 2020, 09:53

dirkules je napisao/la:
09 maj 2020, 09:20
RollMan je napisao/la:
ja ne znam ,nekidan sam gledo ne mogu sad naci ,tabele sto objavi iz kome se udjeljuje od ovog + zekat valjda
Bukvalno 60% ode na plate njihovih kadrova preciznije profesora u medresama i fakultetima🤣🤣 Kakva sirotinja i bakrači
Jesu, ali se i iz bejtul mala dodaje odredjeni dio.

Daju oni kome treba, npr. kad su bile one poplave iz bejtul mala je dato milion maraka. Samo sto se ne reklamiraju, nego dadnu i sute.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 09 maj 2020, 09:55

Ja sam rijesio sa komsijom, kao sto kaze Heller, sa Cannibal Corpsima...opreme imam, 3 dana sam odvrto i nikad nije pustio.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 09 maj 2020, 10:31

kraljttbvb je napisao/la:
09 maj 2020, 09:53
dirkules je napisao/la:
RollMan je napisao/la:
Jesu, ali se i iz bejtul mala dodaje odredjeni dio.

Daju oni kome treba, npr. kad su bile one poplave iz bejtul mala je dato milion maraka. Samo sto se ne reklamiraju, nego dadnu i sute.
Daje se medresama i fakultetima na održavanje i još stvari, ali ne za plate uposlenika.
To je bio slučaj prije da se plate uzimaju iz fonda Bejtul mal, ne znam tačno do kada je bilo.
Način na koji IZ kanališe sredstva prikupljena od zekata i vitara je duga stvar, dosta izmijenjeno u odnosu na nekad.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 09 maj 2020, 10:38

dirkules je napisao/la:
RollMan je napisao/la:
Nek se kler prikačio na budžet majku **** onom ko im to dozvoli
Nullius in verba

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 09 maj 2020, 11:23

Heller je napisao/la:
09 maj 2020, 10:38
dirkules je napisao/la:
RollMan je napisao/la:
Kad mogu raznoraznim "umjetnicima" uplacivati doprinose i davati im lovu, a od njih nikakve fajde, mogu vala i ovima. Od ovih bar neke koristi ima...

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 09 maj 2020, 11:25

09 maj 2020, 11:23
Heller je napisao/la:
dirkules je napisao/la:

Kad mogu raznoraznim "umjetnicima" uplacivati doprinose i davati im lovu, a od njih nikakve fajde, mogu vala i ovima. Od ovih bar neke koristi ima...
Nema ni od njih

I ovi pocuclaju puno više para od tih umjetnika.
Nullius in verba

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 09 maj 2020, 11:41

Heller je napisao/la:
09 maj 2020, 11:25
09 maj 2020, 11:23
Heller je napisao/la:

Nema ni od njih

I ovi pocuclaju puno više para od tih umjetnika.
Neka od 100 djece, jednog nauce da bude fin i dobar i to je nesto.

Za razliku od nekih, kojima se stalno uplacuju doprinosi i daju plate, a onda naplate 100 000 maraka za odrzavanje koncerta povodom doceka nove godine.

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 09 maj 2020, 11:57

Giljotina je napisao/la:
09 maj 2020, 00:07
Kakva legitimacija ustašije. Što je najgore, legitimacija zla u vremenu poraća, u vremenu kad nikome nisu prislonjene cijevi u čelo pa da se zbog tog opravdava što stoji uz neke zločince. A biraš sam kako živiš; a ustaše biraju da i nakon rata budu ustaše i slijede one u kojima se prepoznavaju. Od 1945. godine imao si vremena i mira da sagledaš i pročitaš ono što si trebao, da razmotriš, a ti izabrao da budeš ustaša.

Kakva učmala tuga. Da takvim Luburić svira na uvce u jami.

Dobro reče Miljković:

"Ko ne ume da sluša pesmu, slušaće oluju."
Dobro je što vas je stid vaše istorije, ali nije dobro što bi je mijenjali. Uticat možeš na budućnost, a vaša prošlost je takva kakva je .
ustaška! :urnebes: :urnebes:
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 09 maj 2020, 12:24

Ma nisu to tipovi koji se stide ili nešto. Pesini provedu cijeli dan u kući, izađu da provociraju, nekad znaju ostavit glasnu muziku i uopšte ne biti napolju. Nasilje je najlakše ali nije rješenje za svakog. Da stvar bude gora, to su žena i dvije kćerke. Otac je na radu na bliskom istoku..
Sa jedne strane su komšije ozidale betonski zid, mi ćemo sa druge cijelom dužinom koliko nam graniče dvorišta, zvat inspekciju za odlaganje otpada, za držanje auta na javnom putu, možda pisat onim za zaštitu životinja jer imaju 2 psa u boksu sa travom visokom metar i punim izmeta. Jedan pas je u šupi cvili cijeli dan dok je jedan na lancu.
Mogao bih pisati dan i noć koliko su ogavan narod, samo sam mislio da neko zna kako izaći na kraj sa muzikom, jel se video snimak može upotrijebiti kao dokazni materijal. Mi smo sigurni da poslije 2-3 plaćene kazne za muziku to prestaje, mislio sam da neko zna jel policija tu može pisat prijave i sl.

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 09 maj 2020, 12:38

MMM je napisao/la:
09 maj 2020, 11:57
Giljotina je napisao/la:
Kakva legitimacija ustašije. Što je najgore, legitimacija zla u vremenu poraća, u vremenu kad nikome nisu prislonjene cijevi u čelo pa da se zbog tog opravdava što stoji uz neke zločince. A biraš sam kako živiš; a ustaše biraju da i nakon rata budu ustaše i slijede one u kojima se prepoznavaju. Od 1945. godine imao si vremena i mira da sagledaš i pročitaš ono što si trebao, da razmotriš, a ti izabrao da budeš ustaša.

Dobro reče Miljković:

Dobro je što vas je stid vaše istorije, ali nije dobro što bi je mijenjali. Uticat možeš na budućnost, a vaša prošlost je takva kakva je .
Kao i obično - obični hijatus od komentara kakav jedino možeš i namlatiti. Traumatiziran si hođom ulicama Mile Budaka, Rafaela Bobana, Jure Francetića, etc. U vremenu mira imao si šansu birati ideju; a ti si odabrao ustašiju. Sad trpi kandžiju i šibanluk. Stupidizirani ustašica.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 09 maj 2020, 12:39

Ja o NDH mislim sve najgore i neprihvaljivo mi je obilježavanje zločina na Bleiburgu koje bi se iskoristilo za veličanje ustašstva ili žal za NDH ali podržavam maksimalno obilježavanje ubijanja desetina hiljada ljudi bez suđenja, od kojih je veliki dio bio iz mog naroda a stradalih je bilo toliko da možda i nema Bošnjaka čiji barem jedan član familije nije tad ubijen. Ne znamo tačan broj ubijenih na nivou BiH ali iz kojeg god mjesta su proveli neka istraživanja zaključili su da im je mlađa muška populacija na Bleiburgu desetkovana, čak i ne računajući ranije gubitke u ratu.

Selo Džakule, koje je pripadalo općini Doborovci, 1939. godine imalo je 887 stanovnika. Iz ovog je sela u Bleiburgu ubijen 41 vojnik. Najviše ubijenih bilo je iz porodica Šerbečić, Busuladžić, Halilović, Ibričić, Fatmić, Hodžić, Mušić i Sejdinović. Posebno je jeziv primjer Male Brijesnice, koja nije bila u sastavu Gračaničkog sreza, a iz koje je, prema svjedočenju Osmana Mrkovića, ubijeno 66 vojnika, navedenih po imenu i prezimenu. Mala Brijesnica bila je jedno od najmanjih naselja u tom kraju.

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 09 maj 2020, 12:47

Giljotina je napisao/la:
09 maj 2020, 12:38
MMM je napisao/la:
09 maj 2020, 11:57
Giljotina je napisao/la:

Dobro reče Miljković:

Kao i obično - obični hijatus od komentara kakav jedino možeš i namlatiti. Traumatiziran si hođom ulicama Mile Budaka, Rafaela Bobana, Jure Francetića, etc. U vremenu mira imao si šansu birati ideju; a ti si odabrao ustašiju. Sad trpi kandžiju i šibanluk. Stupidizirani ustašica.
Ko ti je rekao akademiče, da sam odabrao ustašiju? Mene je stid i Blaža Kraljevića i HSPa i vezanja zastava. :kafa:
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 09 maj 2020, 12:49

Sta su radili sa ustasama i cetnicima ako su bili nevini i neduzni? Ljudi koji su bili u domobranskim i ustaskim jedinicama su najveci sljam u historiji bosnjackog naroda kojeg ne treba zalit.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 09 maj 2020, 12:53

Epidaurus je napisao/la:
09 maj 2020, 12:49
Sta su radili sa ustasama i cetnicima ako su bili nevini i neduzni? Ljudi koji su bili u domobranskim i ustaskim jedinicama su najveci sljam u historiji bosnjackog naroda kojeg ne treba zalit.
Pun **** i jednih i drugih je završilo u Partizanima. Pun **** ljudi je tu završio jer su bili nepismeni i cetalji i uatase im prodale priču
Nullius in verba

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.