A cuj, postoje propisi, od Kurana Casnog do hadisa Muhameda.a.s.RollMan je napisao/la: ↑09 maj 2020, 03:52I izlaze , al jos su ljudi slabo edukovani pa tesko dopire do njih. Najjaci poso radi Zukorlic tamo ne **** zivu silu, ako je neko doktoriro u Medini odmah mu se pravi mjesto u Sjenici lupam, ovdje se haha ne mogu primaketSviuodbranu je napisao/la: ↑09 maj 2020, 03:10Meni je nenormalno to, da niko od ucenih ljudi, nezavisnih od IZ ne izadje i javno kaze heeej stani ne ide to tako,nije to po adetu, sunetu.....boze sacuvaj
Ove vitre sto IZ uzima blokovima![]()
totalni fijasko , u vrijeme Poslanika zna se sta je bio sadekatul-fitr, obaveza i za malo i za veliko , duzan ga je dati ko u noci bajrama ima hrane preko svojih elemntarnih potreba( a da nas je ured tesko naci u nas da nema pa se takvima i daje) , oni su u ona doba udjeljivali po jednu mjeru sa'a ili preračunato u kilograme 3 KG. Npr ako je petočlana porodica u pitanju , udjelit ce 15 KG hrane karakteristicne za to podrucje nekom ko je u potrebi (lupam brasno , sol , whatever) oni su onomad udjeljivali psenicu i jecam i sl , i tako je pravilo za svagda i to se sve mora riješiti prije bajrama, hrana je znaci po PSu kako treba , pa tek onda novac , moglo bi proci ali ide direktno u ruke onome ko je u potrebi.
Ali ne , izlazi IZ sa textom ,skoro da na vrhu pise stroga naredba hahaha , obavezno davanje tj kupovina njihovih blokova u iznosu 7,10,20 jeltei ako to covjek ne uradi uhhh , prekrsio tradiciju dugu 40 godina
Nekada davno, ucio sam i sufaru, i Kuran nisam godinaama prakticirao vjeru iz raznih razloga, nebitno odlucih ove godine da se saberem malo,prikocim...razmislim...I sto kazu obnovim gradivo....Tako da kada vidim sta rade, mene bi bilo stid da me zovu Reisom, Hodzom, vjernikom....
Propisi imaju, od Posta ,Iftara,Sehura,Vitri, Zekata, znaci objasnjeno u detalje prije 1500 god. Njih neka je stid i sram, a na nama je,ko hoce je li da prati to, da radi po propisima...Kako zna i umije.
Sada Vitre racunaju u markama, znas i ima tacno u fening...

Postoje 2 porodice u mom naselju, koji su u potrebi i ja cu po svom nahodjenju, tj mogucnostima pokusavajuci da pratim propise da pomognem u ime svoje porodice koliko mogu, bitno mi je da je od srca, istinski halal, a "fening efendija "Kavazovic ima Selam...Neka im je na sramotu ej, sta reci. U zemlji u kojoj se malinari bave uvozom medicinske opreme, sve je moguce