Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Antipolitika3
- Kontakt:
Re: Chat
Meni je najzalosnije kad vidim da se narod dici nekom NDH i Pavelicem koji se prerusio u zenu i pobjegao u inozemstvo te tamo uzivao u ogromnoj kolicini novca i zlata a nepismen narod i neuk uglavnom sa sela stradao za neku NDH i ostavio na milost osvetnickoj bandi sa petokrakom na celu a drzava bila imaginarna pod Njemackom kontrolom a da ne pricamo da ta NDH nije imala u svom sastavu gradove poput Splita, Sibenika, Zadra, Rijeke, Pule i sve vece otoke koje su anaksirani od Italije imao propalu i siromasnu opustosenu Bosnu i time se dice velike patriote.
Imali mora kao BiH danas tj Makarsku rivijeru koja u to vrijeme nije imala znacajnije naseljeno mjesto kao sto niti danas uostalom nema.
Najvece zlo sto se desilo opcenito Hrvatima jeste drugi svjetski rat i tu su veoma losu ulogu odigrali mada se treba postaviti i pitanje dali se moglo oduprijeti puskom tadasnjoj nacistickoj Njemackoj koja je ulazila ili milom ili silom te dali bi sukob protiv njih donio jos vise ljudskih zrtava da je umijesto NDH bila Yugoslavija jer vidjeli smo kako su prolazili mocni Francuzi, Poljaci i ostali koji su pruzali otpor.
Mozda ali kazem opet mozda je ta NDH spasila puno veci broj ljudskih glava.
Imali mora kao BiH danas tj Makarsku rivijeru koja u to vrijeme nije imala znacajnije naseljeno mjesto kao sto niti danas uostalom nema.
Najvece zlo sto se desilo opcenito Hrvatima jeste drugi svjetski rat i tu su veoma losu ulogu odigrali mada se treba postaviti i pitanje dali se moglo oduprijeti puskom tadasnjoj nacistickoj Njemackoj koja je ulazila ili milom ili silom te dali bi sukob protiv njih donio jos vise ljudskih zrtava da je umijesto NDH bila Yugoslavija jer vidjeli smo kako su prolazili mocni Francuzi, Poljaci i ostali koji su pruzali otpor.
Mozda ali kazem opet mozda je ta NDH spasila puno veci broj ljudskih glava.
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
Nije poenta u tome da li je to meni ili tebi uredu, stvar je u tome da ljudi izrazavaju svoje misljenje. Kao sto i svi ostali imaju pravo na to sve dok fizicki ne ugroze drugog.LlullSergio je napisao/la: ↑10 maj 2020, 18:49Ti ni u jednom svom upisu nisi odgovorio na konkretno pitanje.
Ova NeoNazis preseravanja po SAD, da li imaju smisla kad znamo proslost jednog takvog pokreta i ono sto su vodje i pripadnici tog pokreta uradili u periodu od 39-45 ?
Samo me zanima taj odgovor. Da li je po tebi uredu sto oni izlaze na ulice sa svastikama, zastavama, marsiraju naokolo i ozivljavaju takav jedan pokret ?
Od samog pocetka sam govorio da su migranti prijetnja za sigurnost, rekli su mi da sam fasista. Kad kazem da je JNA bila agresor na međunarodno priznatu drzavu, onda sam fasista. Kad kazem da su partizani strijeljali ljude bez pravednog suđenja, onda sam fasista. Kad kazem da su partizani pocinili zlocin nad Bosnjacima civilima Nevesinjskog kraja i Koraja, onda sam fasista. Kad kazem da su Bosnjaci uzeli oruzje od ustasa kako bi branili svojr kuce, onda sam fasista. Kad kazem da je titin sistem zatvarao ljude jer su drugacije mislili, onda sam fasista ...
A fasistom me proglasavaju oni koji su sebi umislili da imaju to pravo. Da podsjetim samo fasista je sinonim za covjeka koji je spreman plinom ubiti milione civila. Mislis da je meni ugodno kada me neko nazove fasistom samo zato sto mislim drugacije nego on ?
Antifasizam je paravan iza koga se kriju ljudi koji podrzavaju komunizam. Znam ja razliku između dobra i zla ne treba mi kojekakav revolt i picke materine da mi drze predavanja.
Neki dan na temi filmova napadose momka momka jer je rekao da ne voli filmove sa crncima. To je kao rasisticki bilo za reci. Dotle to ide. Ne voli covjek tu njihovu geto pricu i yebi ga, ne volim ni ja indijske serije pa odgovorno tvrdim da nemam namjeru da pobijem ili porobim milijardu indijaca.
Zavisi od situacije. Ali uopste se ne bavim tim da negdje vidim ili ne vidim fasizam. Znamo svi ko je kakav u BiH, ne uzbuđujem se nesto posebno.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- Antipolitika3
- Kontakt:
I jos nesto kad vidim da se odmah na ova dogadjanja oko partizana i ustasa javio Sejdo Komsic a sve moguce afere oko respiratora, kradje i javne nabave, politicka bogacenja dok 30 tusuca samo prijavljenih radnika u federaciji ostaje bez posla da to Sejdo sve lijepo prespava i nigdje se niti oglasi je stvarno prikaz i ogledalo drzave u kojoj zivimo gdje ljude na vlasti (nisu niti ostali iznimka) vise zanima sto je bilo prije 80,90 godina nego sto ce biti sa nasom djecom iduce razdoblje jer oni zatvaraju oci i hapaju ogromnu lovu dok narod zatucani svadjaju svojom nebitnom ideologojom jer usrana ideologije niti moze platiti pelene, racune, hranu, ljetovanja i ostale stvari sto normalni europski gradjanin zahtjeva da mu drzava omoguci i stoga ih sve skupa nabijem na neku stvar.
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
Ma bezveze su digli tenzije, nek ide na misu ko želi i nek se moli za koga želi, ne vidim kako molitva za bilo koga može nekog ugroziti,.Zabraniti eventualni folklor ustaštva uz to i mirno Sarajevo,.
Uvjerljivo najveći dio naoružanja Crvene armije proizveden je u SSSR-u. Ipak, u tijeku II. svjetskog rata značajne su količine stigle i iz SAD-a, Velike Britanije i Kanade u okviru programa Lend-Lease (Zakona o zajmu i najmu). Iako su po kvaliteti ti tenkovi bili slabiji od sovjetskih i njemačkih, igrali su važnu ulogu u bitkama na Istočnom frontu, gdje je količina bila važna baš kao i kvaliteta. 17,6 posto svih tenkova i oklopnih vozila Crvene armije uvezeno je u okviru Zakona o zajmu i najmu.
Jedan od prvih tenkova koji je stigao u vrijeme suradnje Sovjetskog Saveza i Velike Britanije bio je tenk Matilda Mk II. Prije toga se kratko upotrebljavao u ratu u Francuskoj i vrlo uspješno u britanskom pohodu protiv Talijana u operaciji "Kompas". Međutim, svoju je najmasovniju primjenu vidio upravo u redovima Crvene armije. Do kraja 1941. je u Sovjetski Savez stiglo 187 ovih tenkova. Prvi tenkovi su stigli preko luke Arhangelska u listopadu 1941. Ukupno je Velika Britanija poslala 1084 tenka ovog tipa, od čega je stiglo njih 918, dok su ostali završili na dnu mora.
Valentine
Ovaj je laki britanski tenk Crvena armija koristila do kraja rata. U kategoriji lakih tenkova bio je kvalitetniji od većine sovjetskih tenkova lakog tipa. Od svih proizvedenih tenkova (3782), 46% je završilo u Sovjetskom Savezu. Do SSSR-a su došla 3332 tenka, dok su 450 strojeva Nijemci potopili. SSSR je dobio sedam modifikacija ovog tenka
Omiljeni su bili u konjičkim korpusima u kojima su služili zajedno s tenkom T-34 do kraja rata. Sudjelovali su u svim većim operacijama, Kurskoj bitci, Operaciji "Bagration" na Krimu itd. Zadnja operacija u kojoj je sudjelovao u sklopu Crvene armije bila je protiv Japana u Mandžuriji.
Churchill
Od teških savezničkih tenkova jedino je "Churchill" isporučen u SSSR u više varijanti. Tenk se upotrebljavao najviše na Lenjingradskom frontu, no njegovo je sudjelovanje zabilježeno i u Staljingradu, operaciji ka Viborgu i Tallinnu

Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Kako ce pobiti Islam u Indiji kada su tamo muslimani manjina ? lagis lagis komunjarico

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Trebalo je likvidirati više četnika i ustaša nego što je to učinjeno.
Selam
Da li se u goraždu govori teško seljačkim naglaskom nesto kao omčo s yt
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Zar nisu Mughali bili jako napredni i tolerantni? Tokom bitki i osvajanja, pobjeđuju snažniji i jači?
Drugačije je kada komunistički sistem ubija svoje građane, drugačije je kada si žrtva invazije i ratova...
Činjenica je da nema smrtonosnijeg sistema od komunističkog? Premašili ste i fašiste.
Drugačije je kada komunistički sistem ubija svoje građane, drugačije je kada si žrtva invazije i ratova...
Činjenica je da nema smrtonosnijeg sistema od komunističkog? Premašili ste i fašiste.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Kako mržnja prema nečemu ovako može dovesti do uzdizanja nečeg skroz pogrešnog.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Za mene je svaka ideologija koja zahtjeva rad i rokove umjetna i prisilna. Hoću da ležim na travi i slušam ptičice.
Nazalost trenutno ne zivim u BiH, ali dok sam studirao isao sam 9-10 puta na autopijacu i nisam imao neku srecu (osim uobicajni suvenira koje ima i na piku). Sedmicu poslje, poznanik kupi baklju za 50 KM u odlicnom stanju. Ljudi mislili obicni ukras vezan za olimpijadu. Ulaznice kao da su skriveno blago, vecinu preko Ebay uzeo (Njemacka, Francuska, Japan ...). Hvala opetbulbasor je napisao/la: ↑10 maj 2020, 16:41Druze, jednom sam naletio na autopijaci na ogromnu zbirku znacki iz tog perioda. Prejeftino bilo, i dan danas mi zao sto nisam kupio. Neki Romi prodavali, vjerovatno i neznajuci vrijednost toga sto prodaju.
Pogledaj u antikvarnicima, moze se naletjeti na dobre stvari. Ona preko puta Sebilja je dobro opremljena.
Ja gledao Sinana Sinanovića kako smara Razu Mujanović na Šćepinoj Alfi. Kako sam ovako propao.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.