FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Osim13
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Osim13 » 18 maj 2020, 13:44

MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 18 maj 2020, 13:48

perodeformero je napisao/la:
18 maj 2020, 13:25

A zasto bi savez placao Borcu da pristane da igra lopte?! Kako vam nije jasno da svi imaju svoje interese, sta nekoga boli dupe kakve zelje ima Željo? Pa Sarajevo bi bilo ultra glupo da pristane da igra, Borac isto tako, zasto bi pristali ne kontam ako vec sad imaju sve sto su zeljeli?

Kako mislite gospodine, Sarajevo i Borac sada imaju sve što žele? Šta konkretno?
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 18 maj 2020, 14:03

Naravno da su zavjere,izbiju ti licencu,pa ti na kraju ne daju da se boriš za duplu krunu!
Igraš najbolji fudbal,daš najviše golova,imaš najviše gledatelja,najboljeg igrača,igraš najspektakularnije utakmice,zabijaš spektakularne golove i sve uslove(ministarstvo zdravstva potvrdilo) za nastavak sezone.Drugo,ko nama garantuje da nećemo završiti 5 i ispasti od Goška.
Šta će se to promijeniti do Augusta?
Treće,nisu ono naše želje,nego odgovori na pitanja koja su nam postavljena u tom famoznom upitniku.
Četvrto,šta imaš od te evrope,a igrači napravili pauzu od 6-7 mjeseci,ko proigraće odmah,jašta će,pitaj struku šta o tom misli.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 maj 2020, 14:05

“Ipak, ovo ne znači i definitivni kraj fubalske sezone jer FS Škotske planira da se odigraju mečevi Kupa. Trenutno je to takmičenje zaustavljeno u polufinalu. Polufinalni parovi su Hearts - Hibernian i Celtic - Aberdeen.”
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

amarovac

Post Postao/la amarovac » 18 maj 2020, 14:14

Samo da poselamim jazavce iz kazandžiluka, pronaći će se oni sami, uz parolu "nećete razbojnici" i poruku da se malo manje sekiraju popucaće vam čirevi, a promjeniti možete samo sadržaj paketića od gazde vam, mailom u tri primjerka prema rajlovcu...

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 18 maj 2020, 14:18

Plavac87 je napisao/la:
18 maj 2020, 13:48

A zasto bi savez placao Borcu da pristane da igra lopte?! Kako vam nije jasno da svi imaju svoje interese, sta nekoga boli dupe kakve zelje ima Željo? Pa Sarajevo bi bilo ultra glupo da pristane da igra, Borac isto tako, zasto bi pristali ne kontam ako vec sad imaju sve sto su zeljeli?

Kako mislite gospodine, Sarajevo i Borac sada imaju sve što žele? Šta konkretno?
Konkretno jedni imaju Evropu, drugi titulu, ili mjesto koje vodi u LS i kao sad treba da idu u dodatni trosak svaku domacu utakmicu, testovi, dezinfekcije picke materine, a nema publike. Pa realno trebaju dobro mahniti biti pa da su za nastavak, to je moje misljenje i to je ono sto bih ja radio da sam na njihovom mjestu

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 18 maj 2020, 14:39

18 maj 2020, 14:18
Plavac87 je napisao/la:
18 maj 2020, 13:48

Konkretno jedni imaju Evropu, drugi titulu, ili mjesto koje vodi u LS i kao sad treba da idu u dodatni trosak svaku domacu utakmicu, testovi, dezinfekcije picke materine, a nema publike. Pa realno trebaju dobro mahniti biti pa da su za nastavak, to je moje misljenje i to je ono sto bih ja radio da sam na njihovom mjestu

Dobro, pošteno iako nam se mišljenje razilazi kod "tako bi ja". Ja ne bih tako postupio. Osim zbog principijelnih motiva i zbog činjenice da fudbalu u BiH prijeti totalni debakl ako se prvenstvo ne nastavi. Igrači nam svakako već sada vrijede kao polovan Q7 a u ljetnom prelaznom klubovi će po transferu dobiti protuvrijednost dobro očuvanog Golfa 3.

Direktan uzročnik pada cijena je pauza od skoro 9 mjeseci. Da ponovim, pauza od 9 mjeseci. Da bi igrač u našem domaćem prvenstvu nakon ovakve pauze dohvatio približan nivo forme, treba mu minimum tri mjeseca. Da bi uhvatio nivo forme u jačim ligama, možda nikad!

Šta je sa djecom? Koliko godina će trebati djeci da se nastave "normalno" razvijati? Garantujem, mnogi od njih će propasti bez da im je i data prilika. Dakle generacije i generacije naše djece će propasti.

Kako misle ti što su za prekid da će klubovi opstati, bez takmičenja, sponzora, gledalaca i prihoda? Od "tunela" koje će dijeliti savez? Od evrope koju možda nećemo ni igrati kako je krenulo? Već i prije korona virusa, minimum pola lige je imalo osjetne dugove, milionske a nakon ova mjeseca ja sam ubijeđen da se mnogima plače i za glave se hvataju. Od čega da prežive? Ovi što dobijaju privatni novac, ako propadne liga a propast će na ovaj način, investitori pa pa. Nema te budale koja će bacat pare u ruševinu.

Dakle gospodine, ovo su samo neki od razloga zašto "ja odista ne bih kao oni". Ovo više nije stvar titule ni evrope, ovo je stvar egzistencije.

Uostalom, puca mi ***** šta bi pitari i diler Vico, ne navijam za njih. Imam svoj klub i borim se za njega, taman da je u kantonalnoj ligi.

Svako dobro.
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 18 maj 2020, 14:41

amarovac je napisao/la:
18 maj 2020, 14:14
Samo da poselamim jazavce iz kazandžiluka, pronaći će se oni sami, uz parolu "nećete razbojnici" i poruku da se malo manje sekiraju popucaće vam čirevi, a promjeniti možete samo sadržaj paketića od gazde vam, mailom u tri primjerka prema rajlovcu...
Šta je u pitanju?

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 18 maj 2020, 14:45

Sto se tice prihoda karata mislim da ni jedni ni drugi nemaju neku korist pretjeranu od toga. A za sve ostalo se slazem.

Opet gledajuci neku sportsku stranu a posebno takmicarsku mislim da gubi svaki smisao. I dalje, sto prije pocne da se igra prvenstvo, samim tim ce se navijaci prije vratiti na tribine. U slucaju odgadjanja ostaje prostor za manipulaciju da je situacija teska sto broj oboljelih uopce ne pokazuje
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 maj 2020, 14:49

Sve lige koje “zatvore” klubove na ovakav nacin da se ne igra daju vecu svotu novca sa kojom koliko toliko klub moze prezivjet i bez utakmica. Ovdje za 5 mjeseci ti daju 60.000 KM. Klub je kao firma. Kad ne radis tj. ne igras utakmice u bilo kojim uslovima ne mozes ocekivati nikakve pare. U ovom vaktu pogotovo. Zato i kazem da ce ovo unazaditi, a mozda i unistiti ligu skroz ne samo jedan klub.

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 18 maj 2020, 14:53

60.000 je presmijesna cifra, s tim ne mozes Jovanovica i Stilica platit. Sta ce to pomoci

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 maj 2020, 14:59

To ti kazem. Nije prekid bio mjesec ili dva pa da ti kazes progurat ces nekako. 5 mjeseci nije malo, haman pola godine. U drzavi kakva je nasa i u uslovima u kojima klubovi funkcionisu inace kobna situacija.
Mi smo u normalnim uslovima trebali do sada da imamo od karata veliku cifru, od sponzora isto pa bi se nadao nekog ces prodati. Od toga svega nemas nista. I ne samo mi vec i ostali.
Mi da igramo sad npr. mogao bi naci nekog sponzora ili za organizaciju utakmica kao sto je jedno vrijeme bio slucaj kad se sponzor mijenjao svaku utakmicu ili neke online karte ko protiv Celika. Mozda bi neko nastavio formu i istakao se pa da uzmes koliko-toliko neku cifru.
Sto Oske kaze nije problem ni titula ni kup ni plasman kad ovoliko dugo pravis pauzu vec nesto deseto.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 18 maj 2020, 15:53

Kada ovo sve stane, definitivno skratiti pauzu između polusezona.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 maj 2020, 16:04

Problem je i taj najavljeni drugi val virusa. Kako govore postoji mogucnost od septembra pa tamo na zimu. To ako se pomijesao sa sezonskom gripom opet ce na neko vrijeme sve zatvoriti. To rece i onaj komentator neki dan tokom utakmice Dortmunda. Nijemci imaju problema zbog tog najavljenog drugog vala jer sponzori nisu sigurno da se ovako neigranje nece ponoviti ili ovi sto prenose utakmice. Nikom se vise ne isplati jos pauza.

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 18 maj 2020, 16:05

Spade Senad Misimović sa press konferencija kluba na medije Milorada Dodika. Širi se interesna skupina, uvode se novi članovi u ekipu. Pored Bordo Prijatelja, Saveza, porezne koju si nam tovario na vrat svako deset dana, sada je tu i sestrić Vico, budući predsjednik.

Aferim mega Miske

Vidi ga.

slika
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 18 maj 2020, 16:08

U Borcu nemaju marke vise, zato na sve nacine opstruiraju nastavak
Evo Milutinovic prvi digo sidro, on im je medju glavnim igracima bio
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 maj 2020, 16:20

irfo je napisao/la:
18 maj 2020, 16:08
Ceka to haman sve klubove u ligi. Vidjet ces kad bude zvanicno da se ne igra kad krenu objave iz klubova.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 18 maj 2020, 16:53

irfo je napisao/la:
Jutros sam o ovome govorio. Borac je bez marke, zato zatežu.

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 18 maj 2020, 17:05

Admir74 je napisao/la:
18 maj 2020, 16:53
irfo je napisao/la:
Jutros sam o ovome govorio. Borac je bez marke, zato zatežu.
Ako ne nastave past ce im lova s neba i bice puni jelde

A mi smo za nastavak, jer ne znamo sta cemo od para. Ne more ih krava pojest. Svakakvih budalastina moramo citati i sta sad.
Zadnja izmjena: Bezideja, dana/u 18 maj 2020, 17:08, ukupno mijenjano 1 put.

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 18 maj 2020, 17:08

Dao im je entitet, vlada rs, institucije rs koliko puta novca dat ce im opet ne budite ludi, ako oni nemaju para sta reci za nas.

Vicku je Dodik stric nema brige o parama ionako su od građana.
Mjau !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.