Tema oko "investitora" je već sto puta ispričana. Šta su činjenice.
A. Željina imovina je već duži vremenski period na radaru pojedinaca i grupa koji bi rado, pa bar zgradurninu na pomoćnom.
B. Teško ćemo se usrećiti sa bilo kim da pristane na ovaj Njemački model poslovamja, jer nismo uređena zemlja i rizik ulaganja je jako veliki.
Zato svi pamet u glavu kada se diskutuje o ovome. Prvo klub, koji je interes kluba a samim tim i navijača a tek poslije investitora. Kao što sam već rekao, ne treba nam nikakav "hadžija" koji će posuđivati pare klubu nakon što je potrošio Željinih 20 miliona a kasnije za pozajmice uzeti pomoćni. Željo je u zadnjih pet godina prihodovao preko 20 miliona. Radije bih smanjio troškove par godina pa akumulirana sredstva uložio, nego tražio partnera koji nas ako dopustimo može u crno zaviti. Ja nemam problem ni sa borbom za opstanak ako ćemo za dvije godine dobiti potencijalnih pet eksponata iz naše škole, naše djece, a ne Vranješa i ostalih koji su nas u crno zavili!
I da, može Lutvo, ne može Misimović, nikad više!
Mega lihvaru, slao si sve i jednom uposleniku mailove da zove koga god poznaje kada smo istok gradili. Pitarskom savezu si dao našu Grbavicu na deset godina, jadu! Imaš obraza prozivati, na 300.000 maraka si bordo prijateljima izdao mjenicu, dva dana prije nego ćeš pobjeći i opuhat svojih skoro milion pozajmica, pa kasnije sa istim pitarima ucjenjivat klub i oštetiti ga za 300 milja. A sada ti smiješno. Milion smo ti dali, Mi navijači i prijatelji kluba a ti pozivaš ljude da deru članske! Kretenu!
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene