FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Admir74
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Admir74 » 20 maj 2020, 09:30

starigrad je napisao/la:
20 maj 2020, 09:25
Admir74 je napisao/la:
20 maj 2020, 09:19
Nisam vjerovao da ću ikad reći ovo, ali mi se moramo "privatizovati" na način da se grupacija, ili pojedinac sa parama uplete u pokrene ovo, 2020. je godina, NIKOM TE NE DAMO, poštujem, ali .... :hmmmmm:
investitor kroz op, gradjenje kampa, ulaganja u igrace za 1. tim... svakako i uvijek. investitor i privatizacija kroz prodaju nekretnina kluba, nikako i nikada.

davno sam pisao, a @model1964 je bio najveci zagovornik toga, da je primjer i sistem rada maribora nesto najprikladnije i najbolje za nas.
OVO SE SLAŽEM! Mora se naći model, što prije, nadam se :pray:

Borac se rasipa igrački.. znas se sve ...

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 20 maj 2020, 09:43

Admir74 je napisao/la:
20 maj 2020, 09:30
starigrad je napisao/la:
20 maj 2020, 09:25
Admir74 je napisao/la:
20 maj 2020, 09:19
Nisam vjerovao da ću ikad reći ovo, ali mi se moramo "privatizovati" na način da se grupacija, ili pojedinac sa parama uplete u pokrene ovo, 2020. je godina, NIKOM TE NE DAMO, poštujem, ali .... :hmmmmm:
investitor kroz op, gradjenje kampa, ulaganja u igrace za 1. tim... svakako i uvijek. investitor i privatizacija kroz prodaju nekretnina kluba, nikako i nikada.

davno sam pisao, a @model1964 je bio najveci zagovornik toga, da je primjer i sistem rada maribora nesto najprikladnije i najbolje za nas.
OVO SE SLAŽEM! Mora se naći model, što prije, nadam se :pray:
tacno tako ,znaci nikad prodaja kluba :nene: ali da se napravi model gdje ce ljudi koji imaju para uloziti i imati neki profit od toga svakako .
Pa mi sad imamo 50 ljudi u skupstini koji kad bi donijeli 15 hiljada mi bi rijesili bruku problema .Nadam se da ce i nama se nesto poklopiti ,ono sto znam da se i radi na tome ali eto vidjeti cemo .

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 20 maj 2020, 10:11

Donacije za plate tražene od bivših igrača, koji sada igraju u inostranstvu.

What a football club.
De ba :o Nadam se da je ovo neka zajebancija...
Na zalost nije....

evo ovo je klasican primjer kakvi su to smecari :puke: zar je sramota da bivsi igraci Zelje pomognu svoj klub finansijski u ovoj teskoj situaciji CORONA
i kako okrecu pricu "cuj za plate igracima" :damn: nekad smo se divili sto neko dijete odvaja pare od playstation kako bi pomogao klub ili kako neki Amerikanac uplacuje za stolicu pa kad ste bili toliki mangupi sto je sami niste napravili :shh:
e bijedo bijedna majke mi drazi su mi pitari od ovih smecara
Zadnja izmjena: KANA, dana/u 20 maj 2020, 10:14, ukupno mijenjano 2 puta.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 20 maj 2020, 10:11

Klub sa svojim nekretninama ostaje posebna cjelina, koja ni u kom slučaju nije na prodaju, tako se definiše ugovorom. Naravno onaj ko bi donio pare dobije pravo da upravlja i vodi klub. Svoj interes i povrat investicije treba da traži u omladinskoj školi, odnosno akademiji kako se to moderno naziva, prodaji igrača, i kroz ostale aktivnosti koje donose prihode, u svakom slučaju bi se taj profit djelio sa klubom po ugovoru naravno. Može se to uvijek kvalitetno zaštititi, pravi advokat, kvalitetan, precizan i jasan ugovor. Bez sitnih mahalskih interesa i pijačarskih talova.
Drugo je pitanje da li je moguće u današnjem vremenu uopšte naći nekoga da je spreman za ovakve avanture. Mi moramo biti svjesni da je ključna stvar da onaj ko investira želi da se pita i odlučuje. Mislim da mi tu imamo najveći izazov.

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 20 maj 2020, 10:35

Tema oko "investitora" je već sto puta ispričana. Šta su činjenice.

A. Željina imovina je već duži vremenski period na radaru pojedinaca i grupa koji bi rado, pa bar zgradurninu na pomoćnom.

B. Teško ćemo se usrećiti sa bilo kim da pristane na ovaj Njemački model poslovamja, jer nismo uređena zemlja i rizik ulaganja je jako veliki.

Zato svi pamet u glavu kada se diskutuje o ovome. Prvo klub, koji je interes kluba a samim tim i navijača a tek poslije investitora. Kao što sam već rekao, ne treba nam nikakav "hadžija" koji će posuđivati pare klubu nakon što je potrošio Željinih 20 miliona a kasnije za pozajmice uzeti pomoćni. Željo je u zadnjih pet godina prihodovao preko 20 miliona. Radije bih smanjio troškove par godina pa akumulirana sredstva uložio, nego tražio partnera koji nas ako dopustimo može u crno zaviti. Ja nemam problem ni sa borbom za opstanak ako ćemo za dvije godine dobiti potencijalnih pet eksponata iz naše škole, naše djece, a ne Vranješa i ostalih koji su nas u crno zavili!

I da, može Lutvo, ne može Misimović, nikad više!

Mega lihvaru, slao si sve i jednom uposleniku mailove da zove koga god poznaje kada smo istok gradili. Pitarskom savezu si dao našu Grbavicu na deset godina, jadu! Imaš obraza prozivati, na 300.000 maraka si bordo prijateljima izdao mjenicu, dva dana prije nego ćeš pobjeći i opuhat svojih skoro milion pozajmica, pa kasnije sa istim pitarima ucjenjivat klub i oštetiti ga za 300 milja. A sada ti smiješno. Milion smo ti dali, Mi navijači i prijatelji kluba a ti pozivaš ljude da deru članske! Kretenu!
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 20 maj 2020, 11:21

DONACIJAMA ZA REDOVNO POSLOVANJE što je sramota za klub našeg renomea. A trebali smo postati pravi football club, zar ne.
mozda bi bila i sramota da je normalna situacija ali ako nema utakmica,ako nema sponzora od cega ce se pare uzimati :crazy: pa svi klubovi su u istoj situaciji i to u puno uredjenijim drzavama a ne u ovoj nasoj .

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 20 maj 2020, 11:34

Imam ja jednu teoriju.

Shodno prelasku naseg dragog plavca u tabor prave raje, eksponencijalno se poceo povecavati broj prozivki prema drugim forumima, sto je direktno dovelo do povecanog broja bljuvotina i neistina na racun naseg kluba.

Taman kada smo pomislili da je mozda vrijeme da ujedinjenim snagama pocnemo veslati u istom pravcu, mi se ponovo vracamo na jedan od najruznijih perioda u historiji naseg kluba gdje su se otac i sin zavadjali radi Zelje. Drugi forum, citajuci povremeno isti, je bio gotovo na izdisaju iz razloga sto je 80% prave raje i istinskih navijaca prestalo tamo da pise, svojevoljno ili prinudno. Tamo ko god pokrene pricu o fudbalu, biva zatrpan strasnim ****,.momentalno.

Ako mozete raja, fokusirajte se na zelju, na napredak i na zajednistvo. Ova dobacivanna sa foruma na forum nicemu ne vode.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 20 maj 2020, 11:50

kerimatomic1921 je napisao/la:
20 maj 2020, 11:34
Imam ja jednu teoriju.

Shodno prelasku naseg dragog plavca u tabor prave raje, eksponencijalno se poceo povecavati broj prozivki prema drugim forumima, sto je direktno dovelo do povecanog broja bljuvotina i neistina na racun naseg kluba.

Taman kada smo pomislili da je mozda vrijeme da ujedinjenim snagama pocnemo veslati u istom pravcu, mi se ponovo vracamo na jedan od najruznijih perioda u historiji naseg kluba gdje su se otac i sin zavadjali radi Zelje. Drugi forum, citajuci povremeno isti, je bio gotovo na izdisaju iz razloga sto je 80% prave raje i istinskih navijaca prestalo tamo da pise, svojevoljno ili prinudno. Tamo ko god pokrene pricu o fudbalu, biva zatrpan strasnim ****,.momentalno.

Ako mozete raja, fokusirajte se na zelju, na napredak i na zajednistvo. Ova dobacivanna sa foruma na forum nicemu ne vode.
brate upravu si 100% priznajem i ja sam kriv ali ne mogu mrzim nepravdu ,hinjaluk itd oni su samo cekali priliku da popljuju i evo zahvaljujuci Coroni i docekali su.Ovih dana sam Plavcu vise puta napisao **** dusmane ali je uporan i radi kontraefekat sa ovim .

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 20 maj 2020, 11:55

braco je napisao/la:
20 maj 2020, 00:33
Pa prošle godine smo ostali bez stotina hiljada KM zbog licence, ove godine korona nam oduzme gotovo sve izvore prihoda tako da logika sama nalaže da situacija nije bajna.

Imaš dugove koje moraš redovno servisirat, plate igrača, stručnog štaba i uposlenika, a i u narednim mjesecima nećeš imati prihode od karata, članarina iz OP, umanjeni prihodi od sponzora itd. Još na to dodaš velike finansijske izdatke koje savez zahtjeva u smislu organizacije utakmica za vrijeme korone, mada evidentno je da do nastavka lige neće doći. A i pare od UEFE liježu tek krajem godine, mada se obično te pare unaprijed troše.

Tako da bez ljutnje ali realno čista logika nalaže da je situacija zayebana, ne trebaš biti insajder da to skontaš.
Tačno tako!

A ovo što čitam na zadnjim stranicama o licenci i sindikatima je presmješno,istina je da plivamo igračima i uposlenicima(kao i svi),većina toga će se tokom sedmice riješiti,niko ne spominje da i nama plivaju,opština,kanton,nsfbih.
Ako neko misli da ćemo za stogodišnjicu ući slabiji,grdno se vara,kao što se većina ljetos prevarila,ne zaboravite,ne treba nama puno ;-),a vidim opet vam dezerteri i 5etari bacaju crve,a vi nikad pameti da dođete.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 20 maj 2020, 12:24

@ljoze kako bi podnio da ti pulen ode kod kurava sa kobiljace

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 20 maj 2020, 13:03

KANA je napisao/la:
20 maj 2020, 11:50
kerimatomic1921 je napisao/la:
20 maj 2020, 11:34
Imam ja jednu teoriju.

brate upravu si 100% priznajem i ja sam kriv ali ne mogu mrzim nepravdu ,hinjaluk itd oni su samo cekali priliku da popljuju i evo zahvaljujuci Coroni i docekali su.Ovih dana sam Plavcu vise puta napisao **** dusmane ali je uporan i radi kontraefekat sa ovim .
al si zato jedva dočekao mene šutnuti s ovog foruma, nećeš razbojniče
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 20 maj 2020, 13:09

slika

Trenira se
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 20 maj 2020, 13:12

https://stav.ba/besparica-u-zeljeznicaru/

kako praskasti hadzija na hasimagu ga nabijem blati klub preko svojih sda havera a znao se reklamirati u istim tim medijima dok je vladao tj u faktoru (faktor i stav imaju istog vlasnika) pa izlazile nebulozni hvalospjevi njega i onog jazavca sto je pozirao faktoru 🤮🤮🤮🤮

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 20 maj 2020, 13:13

Stav :urnebes: :urnebes:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 20 maj 2020, 13:19

Prvo SNSD portal a iza njih SDA. Nastavite.

Jači od ratova, režima i partija!
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 20 maj 2020, 13:36

Ne gledajte šta vec ko piše.

Joj cirkusanata :rol: :rol:

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 20 maj 2020, 13:38

Plavac87 je napisao/la:
20 maj 2020, 13:19
Prvo SNSD portal a iza njih SDA. Nastavite.

Jači od ratova, režima i partija!
smijesno je sta rade se u pokusaju da nastete hvala Bogu pa je njihovo proslo i da vise nece prismrditi klubu vecina je za Amara i ovu upravu a ne likove koji su imali vise policije nego navijaca i to navijaca sto je bilo nije bilo za njih :rol: nego im je **** majke

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 20 maj 2020, 13:49

E, čuj Stav! Glasilo Erdogana, Bakira I Begića. Glasilo koje uzdiže SDA kriminalce i polupismene lole. Naravno, o Fikretu i aferi Respiratori slabo šta ćete šta pročitati u tom "respektabilnom" glasilu.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 20 maj 2020, 13:53

Nasi navijaci su digli zbog ranije poznatih “sukoba” toliku frku za ovo kao da smo jedini u ovoj ligi koji dugujemo. Udjite sad u svaki klub i pitajte reci ce da mu se duguje nesto. Nije Borac raspustio ekipu sto im je placeno sve i imaju para. Samo drugi navijaci klubova u ovoj ligi i koji znaju stanje sute i prikrivaju da ta informacija ne bi izasla u javnost. Imate primjer za to Sarajeva za proslu godinu gdje 4 plate nisu primljene, a znalo se za to i pravilo se sve kul da je, milioni padaju sa neba ovo ono, a ono klinac ko i u svakom klubu. Znaci bez Korone, bez ikakvih svjetski kriza sa normalnim igranjem plate nisu dali. Kod nas jok jer bitno je vratiti “suk” za onu Upravu prije pa da se iskoristi. Mene boli klinac iskreno i za jedne i za druge. Ovi komotno sad mogu otici ne bi rekao: “E, jest mi zao.” Bitan je Zeljo, a ne Amar, Dzubur, Misimovic pa se obje strane zapitajte prije nego sto objavite nesto. Ovi portali sto prepisuju sa foruma informacije nece stetu napraviti nijednom od navedenih nego i samo iskljucivo Zelji.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 20 maj 2020, 14:10

@Ljože

Ne prepisuje portal sa foruma već pojedinci koji su udruženi u grupu sa sličnim i zajedničkim interesima, naručuju tekstove.

Prijatelju, ovo je tek početak napada. Pripremite se na pucanje iz svih cijevi i raznih kalibara.

Uskoro će se saznati i zašto.
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15 i 51 gost.