FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Unknown11
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Unknown11 » 22 jun 2020, 18:45

Napisah prije par stranica da, prema zakonu o obligacinim odnosima, teško će biti sprovesti u praksi takav dogovor. Drago mi je što je Uprava prepoznala detektovala nepravilnosti i uočila nejasnoće. Iskreno, nisam se ni nadao da bi se stadion mogao izdvojiti iz kompleksa kao integralna cjelina.
Jednostavno, to je Ajnadžićeva ujdurma za sticanje jeftinih političkih poena. Ajnadžić to vrlo dobro zna.
Koncesija podrazumjeva korištenje određenog objekta i/ili prostora sa kompletnim ulaganjem koncesionara. To podrazumjeva i uposlenike, i odrzavanje i sl. Vlasnik objekta, koji je dao objekat na korištenje, nema nikakvih prava, po bilo kojem osnovu, na ppmenutu koncesiju. Nako vremena kojim je predviđena koncesija, koncesionar vraća objekat vladniku u takovom stanju. Osim u slučaju da su ulaganja i troškovi premašili stvarnu vrijednost objekta, tad koncesionar, ako to želi, ima čravo prvootkupa.
Tu se, zapravo, krije zamka. Ako se koncesija izda parcijalno, onda vladnik može ucijenjivati koncesionara naplaćujući mu korištenje zemljišta, puta i štatijaznam... koji se nalaze u sklopu objekta kao integralne cjeline.
Nadam se da će Uprava biti dovoljno mudra i ne nasijedati na ovakve igrarije koje samo imaju za cilj izvlačenje novca iz FKS.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 jun 2020, 18:48

Pantelija je napisao/la:
22 jun 2020, 18:06
bordobijeli je napisao/la:
22 jun 2020, 18:01
Tacno se vidi kako su neki politicki obojeni i bitnije im to nego FKS. Nazalost ko je pokrenuo da navijace fks stavi u politicke kampanje nije dobro to odradio. Mislim da ce upravi sad biti najteze da ovo izbalansira kako treba. Ja prvi cu napadati da nam daju Koševo al ne da nekog unistim nego da FKS dobije Koševo, sad kad je moguće da dobijemo Koševo isti ti koji su bili najveci zagovornici borbe za kosevo su sad u fazonu i ne treba nam kosevo. razmišljajte svojim glavama i ne dopustajte da nam u klub i navijace udje politica, ako se to desi gotovi smo. Nasa stranka je FKS. Hebe mi se i za ajandjica i sve druge.
Pa kako mislis da dobijes bilo sta bez politike?
5 godina ti stoji kamp jer politika ku.rcem ne mrda da dozvoli nastavak gradnje kampa. Cak je pokusano da se ugovor o koncesiji ponisti.
Kako mislis onda bez politike da dobijes valjan zakon o sportu da vlasnik moze normalno da radi?
Kako mislis bez politike da dobijes povoljniji porez na plate jer trenutno imamo vjerovatno najveci porez na plate u svijetu fudbala.
Kako mislis bez politkke da dobijes i jednu dozvolu za gradnju stadiona bilo to kosevo ili druga lokacija?

I usput, zna se ko nas jase za sve ovo vec 30 godina. Zeleni termiti koji se pokusavaju uvuci u sve da sebi uzmu pare a ako mogu uz to da te i zaj.ebu.
Sve to stoji ima mjesta i nacina da se to mjenja. Ja sam protiv da idemo u taj rat kao navijaci Sarajeva. Ja sam bio protiv oni koji su pravili šalove sda Sarajevo a tad su svi bili za sda , tako sam i sad protiv da koristimo navijace i klub u borbi za vlast.

mensur55
Kontakt:

Post Postao/la mensur55 » 22 jun 2020, 19:13

Treba govorit i protiv sda i protiv svake druge stranke, sad ne smijemo sutit kad je pritisak na njima pred izbore ako sad ne napravimo nesto jos cemo 4 godine slusat lazi. Svaki grad ulaze u svoje sportske objekte jer su od znacaja za sve gradjane, osim ove ublehe od nacelnika.
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 22 jun 2020, 19:16

Ma bit ce sta bude za stadion,mene vise zanimaju pojacanja,evo sta sam ja sastavio
Hasselbaink
Jukić-Rahmanović-Tatar
---------TSS-----Oremuš/Hadžić
Pidro-Miličević-Serbečić-?(otom potom :mrgreen: )
---------Kovačević--------
Naravno ovo je tim ako bi u njega ukljucili i potencijalna pojacanja
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 22 jun 2020, 19:21

ThrillerHz je napisao/la:
22 jun 2020, 17:38
Lecler je napisao/la:
22 jun 2020, 17:29
ElCartel11 je napisao/la:
22 jun 2020, 17:01
Manev mi je u top 3 stopera lige, ne bi bio lose pojacanje, mada mu sveukupnu ocjenu kvari sto je stranac, jer želim da ako je stranac, da bas odskace kvalitetom :D
Zamjenimo Gavrića sa njim i svi sretni i zadovoljni.
:crazy:
Kojom si logikom vodjen, nit su ista pozicija, nit je Gavric medju najplacenijima, nit je stranac
Logikom da je lik spor ko hlad i da mu je radijus kretanja niđe veze. A i imamo boljih veznih igrača od njega. A nisam znao da ima bosanski pasoš. I nemam pojma koliko zarađuje.
ISTINA ZA VEDRANA!

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 22 jun 2020, 19:34

Imaš boljih veznih igrača, to jeste, a hoćeš li ostati na tri igrača u sredini čitavu sezonu? Logično da nećeš, zato je i ostao.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 22 jun 2020, 19:38

AlfredNobel je napisao/la:
22 jun 2020, 18:37
Beli98 je napisao/la:
22 jun 2020, 18:21
Daj nek neko šapne Hadziji da Maneva dovede. Stopercina.
Popunjeni smo ebemu, trubimo o tome. Nema mjesta, tu su Šerbečić i Miličević, uz to dosta bi koštao, a još stranac. Dobar igrač, ali smo dobro popunjeni.
Hrvoje je zadnji vezni. A može igrati stopera. Bolje imati Maneva na stoperu, a Hrvoja pustiti gdje se snalazi najbolje, a to je u zadnje vrijeme očito DM.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 22 jun 2020, 19:43

NESPOSOBNA UPRAVA FK SARAJEVO SE “KOFRČI”: Općina Centar im poklanja stadion za 1 KM mjesečno, oni postavljaju nove uvjete
Ako nisu u stanju da održavaju stadion koji dobivaju na poklon, onda nisu ni dostojni da vode naš najtrofejniji bh. klub i strani vlasnik treba da ga prepusti nekome ko to umije i može ili da ga naši navijaći i bh. privreda počnu bojkotovati dok to ne uradi.

Nekakav Izdvojeno.ba hahahahhahwhahhahwhahwha
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 22 jun 2020, 19:45

belosevic28 je napisao/la:
22 jun 2020, 19:43
NESPOSOBNA UPRAVA FK SARAJEVO SE “KOFRČI”: Općina Centar im poklanja stadion za 1 KM mjesečno, oni postavljaju nove uvjete
Ako nisu u stanju da održavaju stadion koji dobivaju na poklon, onda nisu ni dostojni da vode naš najtrofejniji bh. klub i strani vlasnik treba da ga prepusti nekome ko to umije i može ili da ga naši navijaći i bh. privreda počnu bojkotovati dok to ne uradi.

Nekakav Izdvojeno.ba hahahahhahwhahhahwhahwha
Husref sindrom zavladao izdvojenim.ba

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 22 jun 2020, 19:49

Oj stavi nekakvog Najdzela u napad prije Merse, ovo je po meni za bana
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 22 jun 2020, 19:50

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
22 jun 2020, 19:16
Ma bit ce sta bude za stadion,mene vise zanimaju pojacanja,evo sta sam ja sastavio
Hasselbaink
Jukić-Rahmanović-Tatar
---------TSS-----Oremuš/Hadžić
Pidro-Miličević-Serbečić-?(otom potom :mrgreen: )
---------Kovačević--------
Naravno ovo je tim ako bi u njega ukljucili i potencijalna pojacanja
Čak i bez Hadžića, sa tim Hasselbainkom i kvalitetnim desnim bekom imamo se čemu nadati u Evropi
Što se tiče desnog beka Hodžića stavit kao zamjenu, Šabanovića posudit nekom od premijerligaša, a Hebib je priča za sebe. Ako se može prodat super ako ne onda ga poklonit nekome :D :D :D
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 22 jun 2020, 19:51

AlfredNobel je napisao/la:
22 jun 2020, 19:34
Imaš boljih veznih igrača, to jeste, a hoćeš li ostati na tri igrača u sredini čitavu sezonu? Logično da nećeš, zato je i ostao.
Neka njega braco fkt nisam znao da ima naš pasoš pa sam eto kontao mijenjati stranca za stranca da njega žrtvujemo.
ISTINA ZA VEDRANA!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 22 jun 2020, 19:53

feniksptica je napisao/la:
22 jun 2020, 19:49
Merso je tito,ali budimo realni znate kakav je ovo napadac
Merso ce biti odlican joker,i bilo kad da zagusti mozemo racunati da udje i izdominira

drinagold
Kontakt:

Post Postao/la drinagold » 22 jun 2020, 19:56

Da džimi flojd lično dođe nema ispred Merse :stop:
KO DA MI OTME IZ MOJE DUŠE KOŠEVO!?

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 22 jun 2020, 19:56

22 jun 2020, 19:53

Merso ce biti odlican joker,i bilo kad da zagusti mozemo racunati da udje i izdominira
Sta cemo s Haretom onda. U ovoj nasoj formaciji 2 napada su sasvim dovoljna. Jer ja sam za to da ti eventualna treca opcija bude neki omladinac.
Je l realno pordat Hareta i uzhet neke pare za njega
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 22 jun 2020, 19:58

22 jun 2020, 19:56

Sta cemo s Haretom onda. U ovoj nasoj formaciji 2 napada su sasvim dovoljna. Jer ja sam za to da ti eventualna treca opcija bude neki omladinac.
Je l realno pordat Hareta i uzhet neke pare za njega
Ma nek rade s njim sta hoce,mene je licno razocarao ..

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 22 jun 2020, 19:59

Šta će onda bit sa Handžićem, Crnkičkim, Dervišagićem. Imamo CF- ova koliko hoćeš
SAMO SARAJ'VO

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 22 jun 2020, 20:02

Zundo je napisao/la:
22 jun 2020, 19:59
Šta će onda bit sa Handžićem, Crnkičkim, Dervišagićem. Imamo CF- ova koliko hoćeš
Dervisagic ide na posudbu vjerovatno,Crnicki ide iz kluba,istice mu ugovor za par dana.Jedina dilema ti je Handzic,a ja ne znam sta ce s njim.Znam samo da mi hocemo Nigela pravo,i trudimo se dogovoriti..

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 22 jun 2020, 20:03

Možemo li uspostaviti dominaciju nad ovom našom čemernom ligom?
Posmatrajući igrački kadar sigurno da bi odgovor bio pozitivan, ali ovo je apsurd od zemlje, tako da je i u sportu - najmanje sporta.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 22 jun 2020, 20:05

22 jun 2020, 20:02
Zundo je napisao/la:
22 jun 2020, 19:59

Dervisagic ide na posudbu vjerovatno,Crnicki ide iz kluba,istice mu ugovor za par dana.Jedina dilema ti je Handzic,a ja ne znam sta ce s njim.Znam samo da mi hocemo Nigela pravo,i trudimo se dogovoriti..
Realno Nigel je level više i za ovu ligu i za našu igru. Hadžić sigurno zna šta radi. Kad bi to moglo bit završeno?
SAMO SARAJ'VO

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, muhamedhulk i 36 gostiju.