Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

marconato
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la marconato » 29 jun 2020, 10:25

Derdiyok je napisao/la:
29 jun 2020, 03:57
slika

:kafa:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 jun 2020, 10:36

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 29 jun 2020, 11:25

LjumanM95 je napisao/la:
28 jun 2020, 20:18
kraljttbvb je napisao/la:
28 jun 2020, 20:15
Ima li iko iz Banovica?

Vazda me interesovalo što se firma zove Litvatrans Banovici kad nisu iz Litve/ Litvanije :mrgreen:

Koja je poveznica?
Neformalni/stari naziv grada je Litva. Tako barem od većine starijih čujem kad krenu u grad da idu u Litvu. :D

Također i rječica koja protiče kroz grad se zove Litva.
Svaka čast :thumbup:

Hvala!
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jun 2020, 11:56

marconato je napisao/la:
29 jun 2020, 10:25

Vrlo vjerovatno će mu Vučić ponuditi neko mjesto, treba mu Čeda sad kad se zakuha oko Kosova.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 29 jun 2020, 12:04

Virtu4l je napisao/la:
29 jun 2020, 11:56
marconato je napisao/la:
29 jun 2020, 10:25

Vrlo vjerovatno će mu Vučić ponuditi neko mjesto, treba mu Čeda sad kad se zakuha oko Kosova.

Čeda Prašak treba pichkoustom oko Kosova? :think: :hmmmmm:
Sad kad se zakuha na Kosovu? :hmmmmm: Pa na Kosovu se počelo kuhati prije 40 godina

Ne zbunjuj nas @virtualni :mrgreen:

I ova slika što je @marconato postavio, je najbolji dokaz kolika kurchina je 'opozicija' kod Srba. Mada Čeda nikad prava opozicija nije ni bio,
već obični cirkuzant, i on i Sergej i Boško i Đilas i sva ta ekipa. Smiješni su ko crtani film, realno.
Zadnja izmjena: alan_kardec, dana/u 29 jun 2020, 12:08, ukupno mijenjano 1 put.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

MaliUziVertikalni
Kontakt:

Post Postao/la MaliUziVertikalni » 29 jun 2020, 12:07

no homo.
dua lipa.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 29 jun 2020, 12:07

Virtu4l je napisao/la:
Trebace mu mozda da potpise neke gruntovne papire... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jun 2020, 12:11

alan_kardec je napisao/la:
29 jun 2020, 12:04
Sad kad se zakuha na Kosovu? :hmmmmm: Pa na Kosovu se počelo kuhati prije 40 godina

Vučić već godinu dana radi ono što Čeda govori 20 godina, a ima tu i dosta Bebinog uticaja. Uostalom vidjećemo vrlo brzo, kad se formira nova Vlada.

Što se Kosova tiče, nema potrebe da meni nešto kao objašnjavaš tim tonom. Kad kažem zakuhati, dobro se zna na šta mislim. Na stavljanje tačke na taj problem.
Voli te tvoje Sarajevo.

PovratakKralja
Kontakt:

Post Postao/la PovratakKralja » 29 jun 2020, 12:13

MUSTAFA BUSULADŽIĆ-PERSONIFIKACIJA STRADANJA BOŠNJAKA

29. juna 1945. godine iza željezničke stanice u Sarajevu, nakon dvodnevnog suđenja likvidiran je Mustafa Busuladžić, jedan od najvećih bošnjačkih intelektualaca dvadesetog stoljeća. Njegovo tijelo je sklonjeno, sakriveno, pokušavši da se zamete svaki svjedok života i djela Mustafe Busuladžića.

Tadašnja vlast koja je nemilosrdno vršila likvidiranje i zatvaranje bošnjačkog naroda, povod za njegovo strijeljanje je našla u brošuri „Muslimani u Sovjetskoj Rusiji“ kojom je Busuladžić ukazivao na teško stanje muslimana pod boljševičkim čizmama.
Mustafa Busuladžić, a i ostali osuđenici tog doba, borili su se za vjerska, moralna, etička, politička i egzistencijalna prava Bošnjaka. Busuladžić kao primjer intelektualne odvažnosti bavio se sociologijom, političkom filozofijom, religijom i kao takav, komunističkom sistemu je predstavljao prijetnju.
Prijetnju su predstavljali svi oni koji se nisu željeli povinovati marksističko-komunističkoj doktrini zasnovanoj na ateističkom materijalizmu, te negiranju postojanja božanstva.

U arhivu KPD Zenica, zabilježeno je da u periodu od 1950.-1951. je bilo zatvoreno oko 120 imama, a politički osuđenici i Mladi muslimani su smještani u poseban izolirani dio, tzv Staklara. U tom dijelu, kako Teufik Velagić opisuje, bilo je materijala za jednu Akademiju nauka i umjetnosti, pa i islamsku zajednicu, sa veoma dobrim reisom.

Eliticid po definiciji označava ubijanje vodstva, obrazovanih i svećenstva grupe. Koristi se u cilju onemogućavanja otpora i onesposobljavanja naroda. Tačnije, podrazumijeva sistematski progon i fizičko eliminiranje elite koja predvodi narod.
Busuladžić je bio jedna od žrtava istog, planskog istrebljenja bošnjačkih intelektualaca i uleme s ciljem uništavanja Bosne i Bošnjaka.
Busuladžiću naime, nije suđeno zbog navodne suradnje sa okupatorima. Formalno jeste, međutim analiziranjem njegovog života i djela, njegovih predispozicija, njegovih mogućnosti, Mustafa Busuladžić je osuđen zbog toga što je predstavljao intelektualni dijamant čiji sjaj nije odgovarao komunističkoj indoktrinaciji i planskoj dekadenciji bosanskog naroda.

Kako je strijeljanjem i sakrivanjem tijela Mustafe planirano da se zataška njegovo postojanje, tako desetljećima se pokušava sahraniti Bosna i njeni Bošnjaci.

Prije 75 godina Mustafa je likvidiran s tim ciljevima, a svakodnevnim napadima na njegovo ime se potvrđuje neprestano trajanje eliticida od strane onih koji žele zlo Bosni i Bošnjacima.

„Ja sam u jednoj od svojih teza pokušao kazati to da su Bošnjaci muslimani mogli na vrijeme čitati Mustafu Busuladžića, kao što nisu smjeli, oni su mogli izbjeći klanje od 1992. do 1995. godine, ili ga barem smanjiti u velikoj mjeri” Doc. dr. hfz. Mevludin Dizdarević
„Bolje je upaliti malo svijetlo nego proklinjati tamu.“

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 29 jun 2020, 12:13

Hahahahahaha
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jun 2020, 12:15

marconato je napisao/la:
29 jun 2020, 12:07
Virtu4l je napisao/la:
Trebace mu mozda da potpise neke gruntovne papire... ;)
Osjeti se to, tačno se vidjelo kad je Jovanović okrenuo priču što se tiče Vučića, već odavno oni nešto petljaju i ubijeđen sam da je to Bebino maslo. Jovanović nema nikakvu politčku moć, ali njegov glas se daleko čuje, sigurno su nešo smislili.
Voli te tvoje Sarajevo.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 29 jun 2020, 12:17

Hadzikadic je opasniji po ovaj narod od Bakira.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 29 jun 2020, 12:22

Virtu4l je napisao/la:
29 jun 2020, 12:11
29 jun 2020, 12:04

Što se Kosova tiče, nema potrebe da meni nešto kao objašnjavaš tim tonom. Kad kažem zakuhati, dobro se zna na šta mislim. Na stavljanje tačke na taj problem.

Kojim to tonom? Pokušao sam da kažem na najnormalniji mogući način.
A to za stavljanje tačke, ne mislim da će se desiti u skoroj budućnosti. O stavljanju tačke se pričalo i nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti pa šta. Ne zato što su Srbi nešto kao jaki pa oni ne daju, nego su se u odnosu na zadnjih petnaestak godina stvari u svijetu promijenile. Srbi ne trebaju nešto puno ni da rade po tom pitanju, treba da održavaju status quo što je duže moguće, a ovi dole se uveliko kolju međusobno. Kurtijeva vlada pala nakon 50 dana, dižu se optužnice protiv njihovih glavešina (mada optužnica sama po sebi ne mora ništa da znači), povlačenje priznanja...
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 29 jun 2020, 12:28

Plasim se da su ovi preveliki izdajnici da bi se drzao status quo...

MaliUziVertikalni
Kontakt:

Post Postao/la MaliUziVertikalni » 29 jun 2020, 12:31

AJMO AUGUST BRE
no homo.
dua lipa.

PovratakKralja
Kontakt:

Post Postao/la PovratakKralja » 29 jun 2020, 12:32

Treba iskoristit situaciju kad se zakuha na Kosovu.
„Bolje je upaliti malo svijetlo nego proklinjati tamu.“

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jun 2020, 12:32

29 jun 2020, 12:22
Kojim to tonom? Pokušao sam da kažem na najnormalniji mogući način.
A to za stavljanje tačke, ne mislim da će se desiti u skoroj budućnosti. O stavljanju tačke se pričalo i nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti pa šta. Ne zato što su Srbi nešto kao jaki pa oni ne daju, nego su se u odnosu na zadnjih petnaestak godina stvari u svijetu promijenile. Srbi ne trebaju nešto puno ni da rade po tom pitanju, treba da održavaju status quo što je duže moguće, a ovi dole se uveliko kolju međusobno. Kurtijeva vlada pala nakon 50 dana, dižu se optužnice protiv njihovih glavešina (mada optužnica sama po sebi ne mora ništa da znači), povlačenje priznanja...
Tonom kao da ja ne znam da se kuha već 40 godina.

Srbija će držati status quo sve dok se Amerika i vodeće zemlje EU ne dogovore, a kad se dogovore onda se Srbija neće ništa pitati. Korona je trenutno izvukla situaciju, jer je Grenell postavljen da riješi to pitanje, pod svaku cijenu.

Ono što ti moraš shvatiti je kada se zapad dogovori i kad ponudi rješenje na stol, to je kraj. Kakav god bude taj prijedlog, obje strane će ga morati potpisati ili im slijede sankcije zapada koje Srbija i Albanija ne mogu preživjeti bez ogromnih gubitaka ionako katastrofalne ekonomije.

Isto kao što su dali rok da se uhapsi Milošević, tako ćeš dobiti datum i za ovo, a onaj koji to potpiše će se provesti kao Čedomir Jovanović koji je uhapsio Miloševića, pa možda i kao Đinđić.
Voli te tvoje Sarajevo.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 29 jun 2020, 12:38

Kakve veze ima likvidacija Đinđića sa ovom pricom?

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 jun 2020, 12:43

Ma ko je zapiso njegovo je, jesul dole Albanci vecina sa 90% sigurno. I tako je trend zadnjih 100 godina, sta je plan da se uleti na Kosovo i pobije X ljudi, a zemlja podjeli Srbima kao sto je to radjeno u knezevini i kraljevini. To se danas naziva etnicko ciscenje i ne moze proci u ovom povezanom svijetu.
Ko je zapiso njegovo je vjecno i nece niko na Balkanu da zivi pod tudjom cizmom.
Kako bi se predstavnici vaseg naroda osjecali kada bi neko uletio na teritoriju gdje im zivi narod i protjerao sve, to su novi ratovi na citavom Balkanu zbog kojih se i raspala Jugoslavija, a to su Sr i Hr frustracije i Albansko pitanje.
Nepriznavanjem Kosova i rovarenjem po BiH i CG se potpisuje los zivot i odseljavanje.

MaliUziVertikalni
Kontakt:

Post Postao/la MaliUziVertikalni » 29 jun 2020, 12:44

Mislim da bi bilo super da ove godine napravimo povorku i na forumu.
no homo.
dua lipa.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.