Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 30 jul 2020, 01:34

Chwila1921 je napisao/la:
30 jul 2020, 00:49
Mogul sa rajom sutra termin opalit na Koševu? Dacemo 2km Bogam
Moze, ali ako ces dovesti stadion do kategorije 4 za 5 godina
Deal?
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 30 jul 2020, 01:48

Moze, ako ispunis uplatnicu kako treba
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 30 jul 2020, 04:00

Pantelija je napisao/la:
30 jul 2020, 01:48
Moze, ako ispunis uplatnicu kako treba
:rol: :rol: :rol:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 30 jul 2020, 07:58

Bosnausrcu9 je napisao/la:
Memara je napisao/la:
30 jul 2020, 00:45
Bosnausrcu9 je napisao/la:
30 jul 2020, 00:41
kad smo već kod j.e.b.ene zvezde:

u Zvezdi: PROSINEČKI, PIKSI STOJKOVIĆ, GENIJE SAVIĆEVIĆ, PANČEV, MRKELA, pa nakon prvog poluvremena 3 0 za Slobodu

Kad bi se opet napravila zajednička liga kroz 5-6 godina bismo ih opet ovako "preslišavali"
E jbg sad druže.
:mrgreen:

kad igraš u istoj ligi, prilagođavaš se tim najboljim klubovima i samim tim i ti postaješ bolji. mogli smo tad, i opet bi. garantujem da bi se desilo ovo što sam gore napisao.
Ti si zapravo ovom recenicom i najbolje objasnio ovo o cemu ja pricam!
JSL ekipe su poslednje 3 godine zbog sistema minimum po 3 x godisnje igrali vs Cz i Pfc. Pricamo o ovih prvih osam koje nakon regularnog dijela igraju play off za prvaka.
Igrajuci sa njima podizu i oni svoj kvalitet, dok bi da nema njih bili na tom nekom nivou na kojem su sada Željo, Zrinjski, Borac itd...

Evo navijac Borca vam je bas objasnio.
Neko rece, nije Borac reper, jer su prosjek PLBiH. Sve i da jeste tako, problem je sto prosjecne JSL ekipe pruzaju mnogo jaci otpor, tu ubrajam ekipe tipa Napredak, Radnički, Voždovac, Spartak...

@let je iskarikirao i napisao tipa, eto prijateljska nije parametar jer je mozda Borac igrao sa 15 % snage, odgovarajuci na @Orteginu konstataciju kako je Spartak s Borcem igrao s drugom postavom...
Moze biti da je samo obrnuto,jer to je isto kao kad bi Zvezda igrala s Ajaxom u Amsterdamu i ja napisem eto nismo imali.motivacije,a zapravo bi mi tada bili u poziciji Borca i grizli da se dokazemo, a oni bi nas vjerovatno izrutinirali...
Cak sam nasao dobar primjer za poredjenje samih liga.
"Sta ce Holandjani, Partizan igrao 2x po 2:2 sa njihovom drugom ekipom - AZ-om i da nema Ajaxa i PSV-a , tu bi to negdje bilo...", a zapravo je veliko pitanje da li bi Zvezda i Partizan tamo bili medju 5-6 ekipa, jer imas prosjecne timove koji tamburaju i taj isti Ajax i u pitanju je ligasko takmicenje gdje svakih 3-7 dana igras sa jacim protivnicima nego sto ih imas u svojoj ligi...
Isto kao sto i ovamo imas superligase koji dobijaju obje ekipe ili nam se dobrano navlaci od strane sudija da ne fasujemo.. ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 30 jul 2020, 08:13

marconato je napisao/la:
29 jul 2020, 23:49
let3 je napisao/la:
29 jul 2020, 23:42
@Marconato

Nisam ja fin, naprotiv, ali ne možeš meni jarane od Jelen lige ovdje praviti Primeru ;) ni Zvezda ni Partizan nisu ni desetina od onih klubova nekad, a kamoli yebeni Cukaricki ili Vojvodina...pusti to ba, mani se ćorava posla i ti i onaj Ortega ;)
Naravno da nisu, ali nijedan klub iz BiH nije ni pedesetina od prijeratnih ekipa, ako ove dvije nisu desetina!

JSL je 19. liga evrope, a PL BiH 40.
Ne znam o cemu se uopste prica ovde... ;)
druze za pocetak nije JSL vec Linlong :mrgreen:
19sto mjesto su na konto Zvezde i Partizana ostali u tome učestvuju minimalno.
Čuka, Vosa i ostali ama bas nista specijalno u Evropi nisu napravili da bi ih respektovao, ja njih cak sta vise smatram pozeljnim protivnicima za klubove iz nase lige. Njima je neki maksimum trece kolo kao i nama. Niko me ne moze ubijediti i da ovaj Hajduk ne bi mogli izbaciti bilo ko od Zelje/Zrinje/Borca. Zrinja je igrao egal mec za Ludogorecom, izbacio Utrehta. Sarajevo dva ravnopravna meca sa Celticom itd....
Mnogo mi podcjenjujemo nase timove i ligu generalno.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 30 jul 2020, 08:27

FoSte95 je napisao/la:
30 jul 2020, 08:13
marconato je napisao/la:
let3 je napisao/la:
@Marconato

Nisam ja fin, naprotiv, ali ne možeš meni jarane od Jelen lige ovdje praviti Primeru ;) ni Zvezda ni Partizan nisu ni desetina od onih klubova nekad, a kamoli yebeni Cukaricki ili Vojvodina...pusti to ba, mani se ćorava posla i ti i onaj Ortega ;)
Naravno da nisu, ali nijedan klub iz BiH nije ni pedesetina od prijeratnih ekipa, ako ove dvije nisu desetina!

Čuka, Vosa i ostali ama bas nista specijalno u Evropi nisu napravili da bi ih respektovao, ja njih cak sta vise smatram pozeljnim protivnicima za klubove iz nase lige. Njima je neki maksimum trece kolo kao i nama. Niko me ne moze ubijediti i da ovaj Hajduk ne bi mogli izbaciti bilo ko od Zelje/Zrinje/Borca. Zrinja je igrao egal mec za Ludogorecom, izbacio Utrehta. Sarajevo dva ravnopravna meca sa Celticom itd....
Da jeste, ali znas zasto je to tako, zato sto su sve ekipe u Srbiju svjesne da pored Beogradskih velikana nemaju nikakve sanse za titulu, tako da i nemaju neke ambicije da umjesto lupam 5 mil. € projketuju budzet na 10-15 mil.
Dalje, izuzev mozda Čukaričkog i pojavim sada TSC-a ORGANIZACIONO to su neozbiljne ekipe za nesto vise u Evropi. Imas dosta tih politickih poltrona koji su tu zarad nekog sitnog interesa!
Najbolji primjer je proslosezonski Radnički sa Lalatovićem koji je gazio u ligi, cim dodje ljeto, Tončev rasproda tim (8-9 igraca iz starnih 11), samim tim ga i Lalatović **** i umjesto da igraju play off za LE,oni ispali u drugom pretkolu...Zato su opet posle isli "Jovo na novo" i nekako dogurali do 5. pozicije.

Bas cemo da vidimo sta ce sada u Evropi uraditi i jedni i.drugi. Evo za sada Voša nije drasticno mijenjala tim (prodali samo.golmana Rockova), imaju Lalatovića na klupi, pa cemo da vidimo... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 30 jul 2020, 08:34

forgempp je napisao/la:
30 jul 2020, 01:05
30 jul 2020, 00:59
Ne znam sto se toliko prica o Srbijanskoj ligi.. Zvezda,Partizan, ostali klubovi su u rangu Želje , Sarajeva, Zrinjskog .. Hrvatska je velesila , Dinamo-Osijek-Lokomotiva-Rijeka-Hajduk, svi bi bili prvaci da se takmice kod nas .. bukvalno da se prosetaju ligom

Slaven Belupo koji je 7 zavrsio , borio bi se za prvaka kod nas .. jadni smo i jbg
Iskreno se ne slazem samo s tim da bi trenutni Hajduk bio prvak, a i naravno Belupo (Gorica mozda :?: ). Hajduka ko ove sezone nije gledao taj ne zna šta je patnja. Iskreno ne znam šta se dešava takvom velikanu...
A vodio ga onaj kancer Tudor, lik antitalenat za sve sto ima veze sa fudbalom
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

sampras
Kontakt:

Post Postao/la sampras » 30 jul 2020, 08:42

A gdje se još termin plaća u kilometrima???

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 30 jul 2020, 08:49

JSL i NHL su jače lige od BiH. U premier ligi je neimanje para veliki problem, odosno konstatnih finansija, sem Sarajeva i Tuzle City. Da je dobar zakon o sportu, pa da privatnici ulože bili bi ovi klubovi bolji. Podigle su se plate igračima u Bih, i to baš dosta. Dosta igrača širom lige ima preko 100 000km godišnje, što je bio prije nemoguća misija. Fali nešto bolje infrastrukture, nešto boljeg igračko i prije svega trenerskog kadra.

JSL je problem što su teški mafijaši i neznalice na čelu saveza, da tu ligu skrešu na 12 i da je iole regularnija bila bi baš dobra liga. Ja sam ubjeđen ovako bez dokaza, da je liga Srbije namještenija i neregularnija od lige BiH.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Vjeverica777
Kontakt:

Post Postao/la Vjeverica777 » 30 jul 2020, 09:04

FoSte95 je napisao/la:
30 jul 2020, 08:13
marconato je napisao/la:
let3 je napisao/la:
@Marconato

Ovo posebno bode u oci,mi podcjenjujemo nasu ligu i timove,ne nego ih mi precjenjujemo. Je.beni Luksemburg,Latvija,Kazahstan imali su svoje timove u grupnim fazama o cemu pricamo. Trebamo napraviti neki iskorak, nismo se pomakli s mjesta.Evo kad si vec spomenuo Hajduk pa pricas o 5 ekipi HNL ali eto i oni su u periodu od 2015 do 2019 igrali play off euro lige znaci 4 godine zaredom,2011 grupna faza europske lige ali trenutno pricamo o ekipi koja je ispod Osijeka,Rijeke i Lokomotive i onda krenu pricati o nasem najboljem timu i neces naci bolje rezultate od 5-plasiranog tima HNL-a

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 30 jul 2020, 10:04

sampras je napisao/la:
30 jul 2020, 08:42
:urnebes:

Način života je biti nepismeni navijač SDA Željezničar.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 30 jul 2020, 10:09

Giljotina je napisao/la:
30 jul 2020, 10:04
sampras je napisao/la:

Steta sto se ne mogu vise pronaci one slike otvaranja TrEbine, dersing rooma i europa leguae :urnebes:

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 30 jul 2020, 10:10

marconato je napisao/la:
30 jul 2020, 08:27
Da jeste, ali znas zasto je to tako, zato sto su sve ekipe u Srbiju svjesne da pored Beogradskih velikana nemaju nikakve sanse za titulu, tako da i nemaju neke ambicije da umjesto lupam 5 mil. € projketuju budzet na 10-15 mil.
Dalje, izuzev mozda Čukaričkog i pojavim sada TSC-a ORGANIZACIONO to su neozbiljne ekipe za nesto vise u Evropi. Imas dosta tih politickih poltrona koji su tu zarad nekog sitnog interesa!
Najbolji primjer je proslosezonski Radnički sa Lalatovićem koji je gazio u ligi, cim dodje ljeto, Tončev rasproda tim (8-9 igraca iz starnih 11), samim tim ga i Lalatović **** i umjesto da igraju play off za LE,oni ispali u drugom pretkolu...Zato su opet posle isli "Jovo na novo" i nekako dogurali do 5. pozicije.

Bas cemo da vidimo sta ce sada u Evropi uraditi i jedni i.drugi. Evo za sada Voša nije drasticno mijenjala tim (prodali samo.golmana Rockova), imaju Lalatovića na klupi, pa cemo da vidimo... ;)
E to da i ja dosta od Vose ocekujem ovo ljeto, ali otom potom vidjecemo :mrgreen:

sampras
Kontakt:

Post Postao/la sampras » 30 jul 2020, 10:16

Giljotina je napisao/la:
30 jul 2020, 10:04
sampras je napisao/la:

Apsolutno.
Nema plave članske, mitomanske, ako IQ test nije negativan.

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 30 jul 2020, 10:58

Ma tesko se to sve može usporedjivati, HNL je 15., JSL 19. liga Evrope.

PL je tek 40. iako ja ocekujem za nekih 5 godina da mi budemo tu negdje malo ispod 30. mjesta gdje realno i zasluzujemo. I ova razlika izmedju Hrvatske i Srbijanske liga je premala koliko je Hnl naprednija i bolja liga.

PL treba skratiti na 10 ekipa, izglasati zakon o sportu, dobro poraditi na infrastrukturi tek onda bi mogli da se upoređujemo sa ligama komsijskih drzava.

Ne treba uporedjivati ni tu neku historiju, Dinamo uzeo 5 titula u Yugi, Zvezda oko 20 pa je opet Dinamo daleko ispred Zvezde
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 30 jul 2020, 11:00

Ruka gore za preinaku termina "doprvak" u "ispodprvak". Hvala.

Goodman
Kontakt:

Post Postao/la Goodman » 30 jul 2020, 11:07

Vicini pušikurci 1946.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 30 jul 2020, 11:37

hordasDoboj je napisao/la:
30 jul 2020, 10:58

PL je tek 40. iako ja ocekujem za nekih 5 godina da mi budemo tu negdje malo ispod 30. mjesta gdje realno i zasluzujemo. I ova razlika izmedju Hrvatske i Srbijanske liga je premala koliko je Hnl naprednija i bolja liga.

PL treba skratiti na 10 ekipa, izglasati zakon o sportu, dobro poraditi na infrastrukturi tek onda bi mogli da se upoređujemo sa ligama komsijskih drzava.

Ne treba uporedjivati ni tu neku historiju, Dinamo uzeo 5 titula u Yugi, Zvezda oko 20 pa je opet Dinamo daleko ispred Zvezde
Zapravo je JSL ispred HNL po rankingu,jer je ova 20, a ne 15 liga...Ne znam otkud ti da je HNL 15?! :roll:

To zapravo i ne mijenja sustinu, jako slicne lige,mozda je HNL za nijansu kvalitetniji jer su koncentrisali kvalitet na 10 timova... ;)

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 30 jul 2020, 11:55

marconato je napisao/la:
30 jul 2020, 11:37

Zapravo je JSL ispred HNL po rankingu,jer je ova 20, a ne 15 liga...Ne znam otkud ti da je HNL 15?! :roll:

To zapravo i ne mijenja sustinu, jako slicne lige,mozda je HNL za nijansu kvalitetniji jer su koncentrisali kvalitet na 10 timova... ;)
Sad pogleda ranking i upravu si, ne znam kako onda Hrv ima 2 predstavnika u LP?!

Ma sumnjam da je to nijansa, evo sad vidjeh da su prosirili na 20 klubova ligu :wtf:

Ali ne bih svakako vise u off-topic, tema je PL opcenito.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 30 jul 2020, 12:04

30 jul 2020, 11:55
marconato je napisao/la:
30 jul 2020, 11:37

Sad pogleda ranking i upravu si, ne znam kako onda Hrv ima 2 predstavnika u LP?!

Ma sumnjam da je to nijansa, evo sad vidjeh da su prosirili na 20 klubova ligu :wtf:

Ali ne bih svakako vise u off-topic, tema je PL opcenito.
Zato sto su takmicasku 18/19 zavrsili kao 15sti :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Beli98, goGlobal i 27 gostiju.