Ovo posebno bode u oci,mi podcjenjujemo nasu ligu i timove,ne nego ih mi precjenjujemo. Je.beni Luksemburg,Latvija,Kazahstan imali su svoje timove u grupnim fazama o cemu pricamo. Trebamo napraviti neki iskorak, nismo se pomakli s mjesta.Evo kad si vec spomenuo Hajduk pa pricas o 5 ekipi HNL ali eto i oni su u periodu od 2015 do 2019 igrali play off euro lige znaci 4 godine zaredom,2011 grupna faza europske lige ali trenutno pricamo o ekipi koja je ispod Osijeka,Rijeke i Lokomotive i onda krenu pricati o nasem najboljem timu i neces naci bolje rezultate od 5-plasiranog tima HNL-aFoSte95 je napisao/la: ↑30 jul 2020, 08:13druze za pocetak nije JSL vec Linlong![]()
19sto mjesto su na konto Zvezde i Partizana ostali u tome učestvuju minimalno.
Čuka, Vosa i ostali ama bas nista specijalno u Evropi nisu napravili da bi ih respektovao, ja njih cak sta vise smatram pozeljnim protivnicima za klubove iz nase lige. Njima je neki maksimum trece kolo kao i nama. Niko me ne moze ubijediti i da ovaj Hajduk ne bi mogli izbaciti bilo ko od Zelje/Zrinje/Borca. Zrinja je igrao egal mec za Ludogorecom, izbacio Utrehta. Sarajevo dva ravnopravna meca sa Celticom itd....
Mnogo mi podcjenjujemo nase timove i ligu generalno.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
-
Vjeverica777
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
sampras je napisao/la: ↑30 jul 2020, 08:42A gdje se još termin plaća u kilometrima???Chwila1921 je napisao/la: ↑30 jul 2020, 00:49Mogul sa rajom sutra termin opalit na Koševu? Dacemo 2km Bogam
Način života je biti nepismeni navijač SDA Željezničar.
Steta sto se ne mogu vise pronaci one slike otvaranja TrEbine, dersing rooma i europa leguae
E to da i ja dosta od Vose ocekujem ovo ljeto, ali otom potom vidjecemomarconato je napisao/la: ↑30 jul 2020, 08:27Da jeste, ali znas zasto je to tako, zato sto su sve ekipe u Srbiju svjesne da pored Beogradskih velikana nemaju nikakve sanse za titulu, tako da i nemaju neke ambicije da umjesto lupam 5 mil. € projketuju budzet na 10-15 mil.
Dalje, izuzev mozda Čukaričkog i pojavim sada TSC-a ORGANIZACIONO to su neozbiljne ekipe za nesto vise u Evropi. Imas dosta tih politickih poltrona koji su tu zarad nekog sitnog interesa!
Najbolji primjer je proslosezonski Radnički sa Lalatovićem koji je gazio u ligi, cim dodje ljeto, Tončev rasproda tim (8-9 igraca iz starnih 11), samim tim ga i Lalatović **** i umjesto da igraju play off za LE,oni ispali u drugom pretkolu...Zato su opet posle isli "Jovo na novo" i nekako dogurali do 5. pozicije.
Bas cemo da vidimo sta ce sada u Evropi uraditi i jedni i.drugi. Evo za sada Voša nije drasticno mijenjala tim (prodali samo.golmana Rockova), imaju Lalatovića na klupi, pa cemo da vidimo...![]()
Apsolutno.
Nema plave članske, mitomanske, ako IQ test nije negativan.
- hordasDoboj
- Kontakt:
Ma tesko se to sve može usporedjivati, HNL je 15., JSL 19. liga Evrope.
PL je tek 40. iako ja ocekujem za nekih 5 godina da mi budemo tu negdje malo ispod 30. mjesta gdje realno i zasluzujemo. I ova razlika izmedju Hrvatske i Srbijanske liga je premala koliko je Hnl naprednija i bolja liga.
PL treba skratiti na 10 ekipa, izglasati zakon o sportu, dobro poraditi na infrastrukturi tek onda bi mogli da se upoređujemo sa ligama komsijskih drzava.
Ne treba uporedjivati ni tu neku historiju, Dinamo uzeo 5 titula u Yugi, Zvezda oko 20 pa je opet Dinamo daleko ispred Zvezde
PL je tek 40. iako ja ocekujem za nekih 5 godina da mi budemo tu negdje malo ispod 30. mjesta gdje realno i zasluzujemo. I ova razlika izmedju Hrvatske i Srbijanske liga je premala koliko je Hnl naprednija i bolja liga.
PL treba skratiti na 10 ekipa, izglasati zakon o sportu, dobro poraditi na infrastrukturi tek onda bi mogli da se upoređujemo sa ligama komsijskih drzava.
Ne treba uporedjivati ni tu neku historiju, Dinamo uzeo 5 titula u Yugi, Zvezda oko 20 pa je opet Dinamo daleko ispred Zvezde
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Ruka gore za preinaku termina "doprvak" u "ispodprvak". Hvala.
Zapravo je JSL ispred HNL po rankingu,jer je ova 20, a ne 15 liga...Ne znam otkud ti da je HNL 15?!hordasDoboj je napisao/la: ↑30 jul 2020, 10:58Ma tesko se to sve može usporedjivati, HNL je 15., JSL 19. liga Evrope.
To zapravo i ne mijenja sustinu, jako slicne lige,mozda je HNL za nijansu kvalitetniji jer su koncentrisali kvalitet na 10 timova...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- hordasDoboj
- Kontakt:
Sad pogleda ranking i upravu si, ne znam kako onda Hrv ima 2 predstavnika u LP?!marconato je napisao/la: ↑30 jul 2020, 11:37Zapravo je JSL ispred HNL po rankingu,jer je ova 20, a ne 15 liga...Ne znam otkud ti da je HNL 15?!hordasDoboj je napisao/la: ↑30 jul 2020, 10:58Ma tesko se to sve može usporedjivati, HNL je 15., JSL 19. liga Evrope.
Ne treba uporedjivati ni tu neku historiju, Dinamo uzeo 5 titula u Yugi, Zvezda oko 20 pa je opet Dinamo daleko ispred Zvezde![]()
To zapravo i ne mijenja sustinu, jako slicne lige,mozda je HNL za nijansu kvalitetniji jer su koncentrisali kvalitet na 10 timova...![]()
Ma sumnjam da je to nijansa, evo sad vidjeh da su prosirili na 20 klubova ligu
Ali ne bih svakako vise u off-topic, tema je PL opcenito.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Zato sto su takmicasku 18/19 zavrsili kao 15stihordasDoboj je napisao/la: ↑30 jul 2020, 11:55Sad pogleda ranking i upravu si, ne znam kako onda Hrv ima 2 predstavnika u LP?!marconato je napisao/la: ↑30 jul 2020, 11:37Zapravo je JSL ispred HNL po rankingu,jer je ova 20, a ne 15 liga...Ne znam otkud ti da je HNL 15?!hordasDoboj je napisao/la: ↑30 jul 2020, 10:58Ma tesko se to sve može usporedjivati, HNL je 15., JSL 19. liga Evrope.
Ne treba uporedjivati ni tu neku historiju, Dinamo uzeo 5 titula u Yugi, Zvezda oko 20 pa je opet Dinamo daleko ispred Zvezde![]()
To zapravo i ne mijenja sustinu, jako slicne lige,mozda je HNL za nijansu kvalitetniji jer su koncentrisali kvalitet na 10 timova...![]()
Ma sumnjam da je to nijansa, evo sad vidjeh da su prosirili na 20 klubova ligu![]()
Ali ne bih svakako vise u off-topic, tema je PL opcenito.
Željezničara još samo da Štilić i Osim napuste do prve utakmice.
-
Bajramovic1999
- Kontakt:
Srbijanska liga za "nijansu" slabija od hrvatske? Svasta se ovdje moze cuti.
Ove godine u HNL-u pola (50%) lige ide u Europu, u LingLong Superligi cetvrtina (25%). Jel treba pisati i ostale faktore?
Ove godine u HNL-u pola (50%) lige ide u Europu, u LingLong Superligi cetvrtina (25%). Jel treba pisati i ostale faktore?
Chwila1921 je napisao/la: ↑30 jul 2020, 00:49Mogul sa rajom sutra termin opalit na Koševu? Dacemo 2km Bogam
Možemo i mi tebi mamu ****, nećemo ti brata napraviti.
Zajebana je statistika...Bajramovic1999 je napisao/la: ↑30 jul 2020, 12:18Srbijanska liga za "nijansu" slabija od hrvatske? Svasta se ovdje moze cuti.
A nema veze to sto je hnl brojala 10 a jsl 16 klubova
Pa normalno kad imaju 10 timova u ligi...Bajramovic1999 je napisao/la: ↑30 jul 2020, 12:18Srbijanska liga za "nijansu" slabija od hrvatske? Svasta se ovdje moze cuti.
Pazi covjece, ne pricamo o Holandskoj ili Portugalskoj ligi, nego o HNL-u, koji je u po nastupima u evropi slican kao i JSL...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Bajramovic1999 je napisao/la: ↑30 jul 2020, 12:18Srbijanska liga za "nijansu" slabija od hrvatske? Svasta se ovdje moze cuti.
" " $.
-
Bajramovic1999
- Kontakt:
5 klubova u Europi, sa druge strane 4 kluba. Eto ako ne volis statistiku. Tu jos i bolja infrastruktura, tereni, VAR, veci transferi, place itd.
HNL je svemirski brod i za srbijansku i za bh. ligu. Bas pojedinci pisu nebuloze, kao da kazes da je reprezentacija Srbije za "nijansu" slabija od svjetskog doprvaka.
HNL je svemirski brod i za srbijansku i za bh. ligu. Bas pojedinci pisu nebuloze, kao da kazes da je reprezentacija Srbije za "nijansu" slabija od svjetskog doprvaka.
Ako nam konama ne stigne Macron do subote zbog Covida i oni budu morali igrati u Umbro dresovima,je li se tada automatski produžava ugovor sa tom firmom ili kone moraju platiti
sto koriste opremu Umbra s kojim nemaju ugovor... ???:kafa:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.