Najplaćeniji Nijemac u povijesti: Schweinsteigeru deset milijuna eura po sezoni
BASTIAN SCHWEINSTEIGER u subotu je objavio da je s minhenskim Bayernom produljio ugovor do ljeta 2016. godine potpisavši novu petogodišnju suradnju. Nedjeljni Bild piše da je za potpis ugovora 26-godišnji veznjak dobio ponudu koju nije mogao odbiti: 10 milijuna godišnje plaće!
Kroz pet idućih sezona tako će zaraditi 50 milijuna eura, te će paralelno biti najplaćeniji igrač u povijesti kluba i uopće njemačkog nogometa. Točnije, dijelit će prvo mjesto s Francuzom Franckom Riberyjem (27), koji je ranije tijekom godine produljio ugovor do ljeta 2015. godine. Treće mjesto na listi primanja drži Philipp Lahm (27), koji je također jesenas produljio ugovor do ljeta 2016. godine za devet milijuna godišnje plaće.
Dogovorili su ove jeseni Bavarci također produljenje suradnje s trenerom Louisom van Gaalom, koji će ostati najmanje do ljeta 2012. godine. "Osvojiti Ligu prvaka s Bayernom za mene je ljepši osjećaj negoli s Realom ili Interom. Moje srce kuca za crvenu boju", rekao je veznjak s već 12-godišnjim stažem u bavarskoj prijestolnici.
FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
Re: F.C. Bayern
Naravno,ne dovodim u pitanje da je ugovor produzio prvenstveno zbog velike ljubavi prema Bayernu
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
- Omerbavarac
- Kontakt:
Pa bilo je logicno da ce produziti ugovor zbog vece plate. Koji to danas igrac ostaje u klubu radi ljubavi prema istom?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- JetSet_Hantraga
- Kontakt:
Mogao je on dobiti taj novac gdje god da je otisao. Real bi ga rado placao toliko, samo da im je presao. On jednostavno voli Bayern, ali naravno da nece igrati besplatno.
I bilo je potpuno ocekivano da ce igrac koji je toliko napredovao u odnosu na vrijeme kada je potpisao svoj stari ugovor, dobiti povisicu.
I bilo je potpuno ocekivano da ce igrac koji je toliko napredovao u odnosu na vrijeme kada je potpisao svoj stari ugovor, dobiti povisicu.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.
E vala ako vam Monolog ne valja kao mod, onda je sve otislo upm. 
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.
ma lik razvaljuje pravopisKlare je napisao/la:Ispravio si grešku. A ovo nikako da odgonetnem, reci jasno:ko, šta, kada?geronimo je napisao/la: Ne, bilo je 5:0, baš onako kako sam napisao. Nisam ja kriv što su drugi na kratko/krivo nasađeni.
Inače, u zadnjih 13 utakmica, van Gaal je samo 2 puta napravio 3 izmjene, a prošle sezone je prava rijetkost bila da se ne izvrše sve 3 u toku utakmice. Pa ovakvi rezultati ne treba nimalo da čude. Klupa je prekratka.
Samo da mi je znati, ko ovoj neznalici Monologu, ulogu moderatora dade. Ko to bira? Kakve uslove treba da ispunjava?
Eto ako neko od ovih finih forumaša zna, volio bih da mi da odgovori, samo Geronimo ti nemoj
- anton 1983
- Kontakt:
E a kaj da sad napravim onima koji kažu da je BAyern škrt? jel mogu njih uvrijediti?
Šečeru jel sad vidiš zakaj se meni gadi zalazit u ovu temu?
prije par dana su te ljudi gladili po guzici a da danas ne znaju kolko nemaš pojma. Razlog ne dovođenja igrača za 40-50 miljona eura leži u tome kaj ti u svom klubu imaš Lahma, ribery, Schweinsteiger a.....koji imaju oko 10 miljona eura plaču i to treba plačati i to im omogućuje ona tupava uprava kako ju ti voliš nazivati
Ma joj, ne znam zakaj se trudim uopšte....
Šečeru jel sad vidiš zakaj se meni gadi zalazit u ovu temu?
prije par dana su te ljudi gladili po guzici a da danas ne znaju kolko nemaš pojma. Razlog ne dovođenja igrača za 40-50 miljona eura leži u tome kaj ti u svom klubu imaš Lahma, ribery, Schweinsteiger a.....koji imaju oko 10 miljona eura plaču i to treba plačati i to im omogućuje ona tupava uprava kako ju ti voliš nazivati
Ma joj, ne znam zakaj se trudim uopšte....
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
- schweinsteiger
- Kontakt:
de nadji izvjestaj utakmice ili nesto,ja znam prosle godine u Bundes ligi da su igrali po 1:2 i 0:0,a da su igrali u kupu prosle godine ne sjecam se...geronimo je napisao/la: Ne, bilo je 5:0, baš onako kako sam napisao. Nisam ja kriv što su drugi na kratko/krivo nasađeni.
ona utakmica protiv Lyona,pa srce mi bilo na nebuSaurman je napisao/la:[youtube][/youtube]
sta mislite kako ce bit' ako izborimo finale sledece godine
#miasanmia
- anton 1983
- Kontakt:
E na toj tekmi sam ja bio!schweinsteiger je napisao/la:
ona utakmica protiv Lyona,pa srce mi bilo na nebu![]()
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
Evo mog sastava do kraja sezone ako se nista ne dovede, a sto je vrlo moguce, mada sam i ja za to da se ne dovodi nista ako ce se dovodit neki levat, bolje da igraju ovi nasi omladinci nego neki levati koji su prosjecni igraci u prosjecnim klubovima, pa tako tim nista necemo dobit, nego hem sto cemo dati pare, nego ce i nasi mladi igraci morati grijeti klupu i nece imati priliku za napredak
Sastav:
----------Butt(kraft)
Lahm--Breno--Badstruber---Contento
--------Kroos(thyimo)--Švajni
Robben------Miller---------Ribery
----------Gomez
Mladom Kraftu davat sve vise sansi, da vidimo da li moze biti golman od njeg, ako ne moze dovest Neuera na ljeto, a ako moze neka ga, jos bolje, dijete Bayerna, mala plata, ginut ce za grb Bayerna i Mcka na golu
Uz ovaj stoperski dvojac treba jos dodati i Demichelisa, jest da zna kiksat al iznenadio me protiv Frankfurta dobrom igrom, i neka ga nek popuni mjesto , ako se ne do Bog opet neko povrijedi od dvoja koje sam stavio gore.
Breno i Badstruber-mislim da tu lezi nasa buducnost sto se tice odbrane. pa oni imaju po 20-etak godina, a pogledajte koliko imaju godina pravi stoperi, nema ga ispo 27 da ga j ebes (tery, puyol,vidic, nesta, carvalo,ferdinand itd) znaci oni ce biti strasni za koju godinu, au njihovim godinama bi vrlo lahko mogli dostici njihov kvalitet.
Kad se robben vrati švajnija vratit na zadnjeg-centralnog veznog, i sa njim bi volio da igra Kroos tj da se nauci da igra zadnjeg veznog i kad bi se tu oni uklopili bilo bi ODLICNO !!!
Miller je zvijer igrac !!! protiv paulija je igrao na njegovoj neprirodnoj poziciji, i nije lose odigro, najveca greska je sto je fulo one zicere, al to se svima desava to je trenutak dekoncetracije, ali ipak ne treba zaboraviti da je On prelomio Tekmu-penal nad njim i crveni karton-utakmica rijesena je tu bila.znaci samo da je dao gol odlicna parija za njeg:znaci MIllera ne dirajte
Krila se znaju robbery kad se vrati Robben Ribery ce jos biti bolji, jer ce bitri pod manjim pritiskom, imat ce skom da odigra, nece sve lopte ici na njeg itd itd
U spicu strasni Gomezzz!!!! ima da se nadaje golova aBd
i mislim da ovaj sastav da se uigra moze nesto napraviti !!!
izvinjavam se na dugom postu.
Sastav:
----------Butt(kraft)
Lahm--Breno--Badstruber---Contento
--------Kroos(thyimo)--Švajni
Robben------Miller---------Ribery
----------Gomez
Mladom Kraftu davat sve vise sansi, da vidimo da li moze biti golman od njeg, ako ne moze dovest Neuera na ljeto, a ako moze neka ga, jos bolje, dijete Bayerna, mala plata, ginut ce za grb Bayerna i Mcka na golu
Uz ovaj stoperski dvojac treba jos dodati i Demichelisa, jest da zna kiksat al iznenadio me protiv Frankfurta dobrom igrom, i neka ga nek popuni mjesto , ako se ne do Bog opet neko povrijedi od dvoja koje sam stavio gore.
Breno i Badstruber-mislim da tu lezi nasa buducnost sto se tice odbrane. pa oni imaju po 20-etak godina, a pogledajte koliko imaju godina pravi stoperi, nema ga ispo 27 da ga j ebes (tery, puyol,vidic, nesta, carvalo,ferdinand itd) znaci oni ce biti strasni za koju godinu, au njihovim godinama bi vrlo lahko mogli dostici njihov kvalitet.
Kad se robben vrati švajnija vratit na zadnjeg-centralnog veznog, i sa njim bi volio da igra Kroos tj da se nauci da igra zadnjeg veznog i kad bi se tu oni uklopili bilo bi ODLICNO !!!
Miller je zvijer igrac !!! protiv paulija je igrao na njegovoj neprirodnoj poziciji, i nije lose odigro, najveca greska je sto je fulo one zicere, al to se svima desava to je trenutak dekoncetracije, ali ipak ne treba zaboraviti da je On prelomio Tekmu-penal nad njim i crveni karton-utakmica rijesena je tu bila.znaci samo da je dao gol odlicna parija za njeg:znaci MIllera ne dirajte
Krila se znaju robbery kad se vrati Robben Ribery ce jos biti bolji, jer ce bitri pod manjim pritiskom, imat ce skom da odigra, nece sve lopte ici na njeg itd itd
U spicu strasni Gomezzz!!!! ima da se nadaje golova aBd
i mislim da ovaj sastav da se uigra moze nesto napraviti !!!
izvinjavam se na dugom postu.
Razumijes ti mene burazere moj 
znam ja al ne ispunjavam kriterije tj. nisam fin, pa ak ti ne smeta...Klare je napisao/la: Samo da mi je znati, ko ovoj neznalici Monologu, ulogu moderatora dade. Ko to bira? Kakve uslove treba da ispunjava?
Eto ako neko od ovih finih forumaša zna, volio bih da mi da odgovori, samo Geronimo ti nemoj
nazalost, ja sam bio taj koji je molio admina da monologu dodjeli tu titulu
reko da se dijete ne potuca od teme do teme, da ne spama, da se koncno skrasi...
tako jedne prilike dok sam sjedio sa adminom na kahvi proturim ovu pricu.
ispocetka se bunio, bio skeptican al na kraju je pristo.
kaze ´dobro secko, nek ti bude, al ako ces ti garantovat´.
gdi ti se a visis ovdjeŠečeru jel sad vidiš zakaj se meni gadi zalazit u ovu temu?
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric
- roy_makaay
- Kontakt:
Božićnim poklonima za navijače u Minhenu nema kraja.Iduće sedmice Robben počinje trenirat s ekipom.Očekuje se da pripreme u Dubaiu odradi punom parom i da za početak proljetnog dijela bude 100% spreman.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."
@Torrente S mislio si najbolje, u to ne sumnjam, ali otišlo je nagore. On sada ne samo da spama, nego se usuđuje i prepravljati tuđe postove, zato je on miljenik tamo one bagre, onih MUDovaca.
@Bilal ti se meni usuđuješ govoriti o pravopisnim greškama.
Nema te ovdje dugo, a onda dođeš da mi govoriš o pravopisu.
Imaš li išta pametnije napisati.
Nisam nikako siguran u vezi Robbena, ta povreda mi se čini nakva nepredvidiva. Zna li mi neko nešto više reći o tom obliku povrede. Evo imamo doktora ovdje
, ali šta ćemo, to nije u njegovom domenu. 
@Bilal ti se meni usuđuješ govoriti o pravopisnim greškama.
Nisam nikako siguran u vezi Robbena, ta povreda mi se čini nakva nepredvidiva. Zna li mi neko nešto više reći o tom obliku povrede. Evo imamo doktora ovdje
ejj, prvo se kaze ´opp pa se onda djipne
bilalov upis se odnosio na monologa
et moj ti klare u sta sam se uvalio...cccc...
sto se tice robenove povrede, mayku mu, ni ja nisam bas nacisto
olandjani govore da nije nist´, dok se svabe slomise ubjedjujuci kako cova ima rupetinu u misicu.
haj da kazemo da se insan mere oslonit na doktora volfarta. dakle, teska povreda i nj. povratak ocekujemo u 18-om kolu. doduse neki govore da ga nece biti do februara
bilalov upis se odnosio na monologa
nemoj pricatOn sada ne samo da spama, nego se usuđuje i prepravljati tuđe postove, zato je on miljenik tamo one bagre, onih MUDovaca.![]()
sto se tice robenove povrede, mayku mu, ni ja nisam bas nacisto
olandjani govore da nije nist´, dok se svabe slomise ubjedjujuci kako cova ima rupetinu u misicu.
haj da kazemo da se insan mere oslonit na doktora volfarta. dakle, teska povreda i nj. povratak ocekujemo u 18-om kolu. doduse neki govore da ga nece biti do februara
el ima ko zivi???
@Klare nije se na tebe odnosilo ono u vezi pravopisa. Mislio sam na monologa i njegovu ulogu moderatora, koju sigurno nije dobio zbog sportskog znanja
A sto se tice pravopisnih gresaka, meni ne smetaju i nisam ni primjetio da imas nekih gresaka
Ja sam ovdje svakog dana, citam ovu nasu temu redovno ali mi mrsko pisat
A sto se tice pravopisnih gresaka, meni ne smetaju i nisam ni primjetio da imas nekih gresaka
Ja sam ovdje svakog dana, citam ovu nasu temu redovno ali mi mrsko pisat
schweini, bilo je to 2009. a rezultat je bio 5:0.
Klare, što si cjepidlaka.
A ovom našem Paji, Bundesligaškom Paji mogu porućiti...šorni ga Pajo bre, šorni ga.
Što se tiče Robbena, on nikad neće biti onaj stari. Rupa ostaje, ali će on i dalje bušiti rupe protivnicima.
Neka bude 70% od prošle sezone, ja na konju zvani zimzelen.
Klare, što si cjepidlaka.
A ovom našem Paji, Bundesligaškom Paji mogu porućiti...šorni ga Pajo bre, šorni ga.
Što se tiče Robbena, on nikad neće biti onaj stari. Rupa ostaje, ali će on i dalje bušiti rupe protivnicima.
Neka bude 70% od prošle sezone, ja na konju zvani zimzelen.
Vom Jäger zum Gejagten
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Da, vidim da @Bilal i @Klare imaju znanje o sportu u malom prstu. Da znam poput vas, vjerovatno bih sam sebe nazvao neznalicom. Zbog takvih poput vas bi nešto bolji poznavaoci sporta(nebitno kojeg, da se razumijemo), morali nositi nick "monolog", jer dijalog sa vama je nemoguć. Bolje pisati u wordu negoli pokušavati sa vama i vama sličnim uspostaviti bilo kakvu komunikaciju.
Da je pravopis ikakav kriterij, vjerovatno se vas dvojica ne bi mogli ni registrovati na ovaj forum, tako da...
Also, da ne bude baš potpuni off(iako sam natjeran na to), samo da pitam je li iko povjerov'o u dolazak Torresa?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
ma kakva crna rupa yebo ga tiŠto se tiče Robbena, on nikad neće biti onaj stari. Rupa ostaje, ali će on i dalje bušiti rupe protivnicima.
zaraslo je to, zaraslo. il nije
jok, al je moguceje li iko povjerov'o u dolazak Torresa?
yebo ti svinju, bas mi je krivo sto je produzio
el ima ko zivi???
Pa recimo da se rupa(torrenteS je napisao/la: ma kakva crna rupa yebo ga ti
zaraslo je to, zaraslo. il nije nisam siguranne pripadaj meee
Ja sam na svjetskom bio uz Lale i nestrpljivo očekivao njegov povratak na teren, sada kad malo bolje razmislim, jesam bio idiot, jer je to njegovo igranje za 'olandeze značilo otežavanje več postojeće povrede.
Nemoj da ti bude krivo za Švajnija, jer njegova primanja mogu biti samo podsticaj za nadolazeće "zvijezde".torrenteS je napisao/la: jok, al je moguceustvari, bilo je moguce sve dok krmcic nije produzio
![]()
Jer ko bi očekivao da se u jednoj Bundesligi (Bayernu) može fina lova klepiti.
Ribery - dešan, Švajni - dešan, Lahm - 9 somića, Robben......
Kako je poznato, Torres ima u 'Poolu nešto između 7-8 milja, pa vi sad razmislite je li do primanja.
Vom Jäger zum Gejagten
@Bilal dugujem ti izvinjenje. Nisam to znao, ali izgleda da je njegov put do Moderatora postala "javna tajna".
Aha, sad smo ga otkrili.
Monolog, griješiš žestoko što se tiče pravopisa, ja ni kod sebe niti kod Bilala greške primjetio nisam.
Bilal još jednom izvinjenje.
Evo naešto nam se pobunila plava strana grada, napadaju na nas, k'o nešto im nije pravo.
A brate Schweiniu dati 10 miliona je stvarno previše, imamo li mi para da poplaćamo ovolike zvijezde.
Evo naešto nam se pobunila plava strana grada, napadaju na nas, k'o nešto im nije pravo.
A brate Schweiniu dati 10 miliona je stvarno previše, imamo li mi para da poplaćamo ovolike zvijezde.
ocel se ta rupica zatvorit do januara
to za svajnija, nije mi krivo
lazem, krivo mi je.
covjece, da mi i bez svinje nismo prejaki na toj poziciji ja bi reko ok, de da i ja nesto uletim
al mi smo i bez svinje i bomela beton na toj poziciji.
pomozi mi, kolko zaradjuje bomel?
yebaj ga, za svinju se moglo uzeti 35-40 miliona ili, pak, sacuvati 50 koji mu se moraju isplatit.
ispravi me ako grijesim kada kazem da kroos nije toliko slabiji od svinjceka da bi se osjetila razlika.
sta vise, misljenja sam da su par kroos-timoscuk jaci od para svajni-bommel, ili?
kroos(20) vec sad igra dobro na toj poziciji i za ocekivati je napredak, ili?
za svajnijevih 35 miliona bi mogli dovesti coentraa i hovedesa, ili?
ta dva igraca ne bi imala novaca onoliko koliko ima svajni, ili?
povratkom robena jedan od igraca ce morati na klupu, ili?
moja malenkost misli da ce upravo kroos biti taj koji ce na nju, ili?
takodjer sam misljenja da to nikako nije dobro za mladog igraca, prvenstveno za samopouzdanje, ili?
vjerujem da ce se gaal boriti svim silama da zadrzi zemljaka bomela, ili?
misljenja sam da nije lijepo imati dva nezadovoljna igraca(kroos i timo) u ekipi jer to moze dosta toga poyebati ako se stvari ne budu odvijale onako kako to vide iz uprave, ili?
misljenja sam da je nastavak suradnje sa doticnim nista drugo do promasaj uprave i to jedan u nizu, il...
sta ti mislis?
to za svajnija, nije mi krivo
covjece, da mi i bez svinje nismo prejaki na toj poziciji ja bi reko ok, de da i ja nesto uletim
al mi smo i bez svinje i bomela beton na toj poziciji.
pomozi mi, kolko zaradjuje bomel?
yebaj ga, za svinju se moglo uzeti 35-40 miliona ili, pak, sacuvati 50 koji mu se moraju isplatit.
ispravi me ako grijesim kada kazem da kroos nije toliko slabiji od svinjceka da bi se osjetila razlika.
sta vise, misljenja sam da su par kroos-timoscuk jaci od para svajni-bommel, ili?
kroos(20) vec sad igra dobro na toj poziciji i za ocekivati je napredak, ili?
za svajnijevih 35 miliona bi mogli dovesti coentraa i hovedesa, ili?
ta dva igraca ne bi imala novaca onoliko koliko ima svajni, ili?
povratkom robena jedan od igraca ce morati na klupu, ili?
moja malenkost misli da ce upravo kroos biti taj koji ce na nju, ili?
takodjer sam misljenja da to nikako nije dobro za mladog igraca, prvenstveno za samopouzdanje, ili?
vjerujem da ce se gaal boriti svim silama da zadrzi zemljaka bomela, ili?
misljenja sam da nije lijepo imati dva nezadovoljna igraca(kroos i timo) u ekipi jer to moze dosta toga poyebati ako se stvari ne budu odvijale onako kako to vide iz uprave, ili?
misljenja sam da je nastavak suradnje sa doticnim nista drugo do promasaj uprave i to jedan u nizu, il...
el ima ko zivi???
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.