FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Keane_Roy
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la Keane_Roy » 13 dec 2010, 10:46

@torrenteS Ma mogli ste uzeti 100 miliona za Svajnija a istice mu ugovor za godinu. To je vjerovatno i glavni razlog zasto je ostao u Bayernu. Nisu mogli za njega uzeti puno para pa su mu dali astronomski ugovor koji nije mogao odbiti. Opet je ovo bolja varijanta nego da su ga prodali za 20 miliona. Identicna stvar se desila za Runijem

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 13 dec 2010, 11:07

jbg, 18 miliona funti, 20 miliona evra, 25 miliona evra ili koja vec suma samo od fergusona. vjerujem da bi ponuda vremenom rasla nakon sto bi se u ´lov´ ukljucili i ostali giganti.
ukratko, u pravu si, samo da ne trazim dalje :lol:
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 13 dec 2010, 11:46

vezano za robena i tu famoznu rupu mislim da će to biti opet ona stari robeni a ne kako neki kažu da bude bar 70 posto ko prošle sezone to je vrhunski igrač trebaće mu par kola da se povrati u staru formu nema sumnje da će to ponovo biti onaj stari roben.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 dec 2010, 12:43

Ovo Robbenu nije ni prva a ni zadnja povreda i svaki se put vratio na top level...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 dec 2010, 12:48

S tim da se susreće prvi put sa ovolikom pukotinom u mišiću.
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 dec 2010, 13:04

Ne brinem se za Robbena ipak o njemu brine jedan od najboljih doktora sto se tice sportskih ozlijeda nas Hans-Wilhem Müller :) ....Prema Daily Mailu_u Bayern se sprema na dovđenje Leighton Bainesa iz Evertona za 12 mil funti....Sad neznam koliko je pametno davati tolike pare za igrača koji nema malo ili gotovo nista iskustva na europskoj sceni..
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 dec 2010, 13:20

torrenteS je napisao/la: covjece, da mi i bez svinje nismo prejaki na toj poziciji ja bi reko ok, de da i ja nesto uletim 8-)
al mi smo i bez svinje i bomela beton na toj poziciji.
Basti je naše dijete, koji igra na vrhuncu svoje karijere. Zar bi se ti tako lako odrekao igrača, na čijim će plećima Bayern upisati najuspješniji dio u svojoj historiji (poslije neponovljivih '70-ih)
Tja, i jedan Luka Toni je imao primanja od 10 miliona.
torrenteS je napisao/la: pomozi mi, kolko zaradjuje bomel?
Ne znam tačno (mrsko mi tipkati, uostalom kao i tebi :mrgreen: ) ali je prije par godina imao 4 mio (da, onda kada je makaroni-feferoni na svom kontu imao tada nezamislivih 10M).
torrenteS je napisao/la: yebaj ga, za svinju se moglo uzeti 35-40 miliona ili, pak, sacuvati 50 koji mu se moraju isplatit.
ispravi me ako grijesim kada kazem da kroos nije toliko slabiji od svinjceka da bi se osjetila razlika.
sta vise, misljenja sam da su par kroos-timoscuk jaci od para svajni-bommel, ili?
Gotovo je, pomiri se s tim. :) Najjači par je Švajni-Kroos. Tako će i biti u narednoj sezoni.
torrenteS je napisao/la: kroos(20) vec sad igra dobro na toj poziciji i za ocekivati je napredak, ili?
za svajnijevih 35 miliona bi mogli dovesti coentraa i hovedesa, ili?
ta dva igraca ne bi imala novaca onoliko koliko ima svajni, ili?
povratkom robena jedan od igraca ce morati na klupu, ili?
moja malenkost misli da ce upravo kroos biti taj koji ce na nju, ili?
Lutaš sa tim tvojim štoperima, prvo Merte, pa Hummels, sad bi Howedesa. :? Imamo BB par kojim samo treba dobra zamjena u slučaju da se neko od njih povredi. Dvojici kosalja uručiti ispisnicu što prije.
Dobar je Kroos, slažem se da je bolji nego Švajni kada je bio u njegovim godinama. Zasad se eksperimentiše (mudra je van Gaalova glava). Baby-face je još uvijek mlak, ali nadoće on.
Povratkom Robbena ne mora niko od njih ići na klupu (ali u sljedećoj sezoni kada nas napusti Gertruda :lol: ).
Mada Galonja ne voli plaho da rotira, čak šta više, nikako, biće prostora da Kroos pokaže šta zna.
torrenteS je napisao/la: misljenja sam da nije lijepo imati dva nezadovoljna igraca(kroos i timo) u ekipi jer to moze dosta toga poyebati ako se stvari ne budu odvijale onako kako to vide iz uprave, ili?
misljenja sam da je nastavak suradnje sa doticnim nista drugo do promasaj uprave i to jedan u nizu, il... :lol: sta ti mislis?
Nezadovoljnih igrača ćeš uvijek imati, ali su samo oni pravi koji ne prave belaj (kao Tymo, Hamit, Pranja), dok se ovih, koji narušavaju harmoniju konstantnim negodovanjem, treba riješiti što prije. Još kad tome pridodaš da ti ni na terenu nisu od neke pomoći, raus mit ihm!
Vom Jäger zum Gejagten

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 13 dec 2010, 13:58

Saurman je napisao/la:Ovo Robbenu nije ni prva a ni zadnja povreda i svaki se put vratio na top level...
On je fenomen kada je u pitanju vracanje u top formu nakon povrede. Del Piero je prije povrede bio mozda najbolji igrac svijeta, ali se nakon povrede vratio kao znatno slabiji igrac. Vidjeli smo da i Riberi nakon povrede izgleda znatno losije. Sumnjam da ce se vratiti u staru formu. Roben 'nema problema' sa povredama, uvijek vrlo brzo dolazi na nivo igre koji je im'o prije povrede :roll: . Vjerovatno je momak besprjekorno disciplinovan (ne tovi se dok lezi), hrabar (ne boji se nove povrede), karakteran (ne gubi samopouzdanje) i mentalno jak (ne klone duhom). Fascinantno.

Velika je stvar za Bajern ostanak Svajnstajgera. Vazno je u timu imati svoju djecu. Oni pored para i slave imaju dodatni motiv da igraju za svoj klub, oni odrzavaju prepoznatljivi stil igre, stvaraju 'kult' na koji se stranci nadogradjuju,.. Bastijan se u potpunosti 'stopio' sa Bajernom i bilo bi nevjerovatno glupo dozvoliti da ode. Isto vazi za Lama. Uvijek bih prije prod'o Robena i Riberija nego Svajnstajgera i Lama. Zamjene za Riberija i Robena se mogu naci, ali za Svajnstajgera i Lama NE MOGU. Oni su okosnica tima, veliki klub mora imati takve igrace (Liverpul - Dzerard, Celsi - Teri, Barsa - Cavi i Iniesta, Roma - Toti,...), te ih 'nadogradjiviti' sa ekstra kvalitetnim strancima kao sto su Roben i Riberi. Nesto me glava boli od vina, tesko sklapam recenice, valjda razumijete sta hocu reci :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 13 dec 2010, 14:23

@torrenteS, šta da kažem? Neponovljivo, kreativno, fascinantno, zanimljivo pisanje postova. Svaka ti čast! Jednostavno odstupaš od svih drugih forumaša po načinu pisanja postova!

Konačno negdje di se ne slažemo. :D

Realno, ne možeš dobiti za igrača koji je u zadnjoj godini ugovora 30+ milijuna. To ne ide ni u snu. Nitko, ali baš nitko ti neće iskrcati takve novce za igrača u zadnjoj godini ugovora. To je moje mišljenje.

Kroos treba igrati, čim više ga treba stavljati u igru. Kao do sada kada je odigrao sve utakmice. To je dobro.
Kada se Robben vrati, Kroos vjerojatno ide na klupu. Ali ne mora značiti. Može i Muller na klupu. U svakom slučaju jedan od te dvojice ide na klupu. To je sigurno. Tu si u pravu.
Naravno, jer van Bommel mora igrati. Nadam se da nema ništa od produljenja ugovora. Trebaju pokušat zaigrati Švajni i Kroos zajedno. Plus Tymo kao zamjena za njih. Ali za sada opet igra Bommel i to sigurno.

U svakom slučaju, nije loše imati na klupi igrača kao Tymo ili Kroos.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 13 dec 2010, 15:01

--------Džeko

Ribery---Muller---Robben

------Schweini---Kroos

cristico--badstuber--Breno--Lahm

----------neuer

tako će izgledati naša ekipa :(

sa Bommelom nećemo produžiti, tymo je obrambeni veznjak, neuera i Džeku smo zakaparili a Nerlinger je non stop u genoi. Druge nema, tak će ekipa i izgledat, samo da još i igra kak to izgleda...Otkako je Gaal počeo gurati kroosa na "šesticu" imam osječaj da on njega odgaja da igra na toj poziciji uz Schweinija i brijem da će tako na sveopće iznenađenje na kraju biti. Bommela ćemo se riješiti, vrijeme je, a sve ostalo je normalan slijed. brijem da smo mi zakaparili Džeku i sad treba nači dobrog kupca za Gomeza, a možda ćemo se nać u jako zajebanoj poziciji jer će Gomez do kraja sezone možda i razarati...mi oćemo bit "ŠVAPSKA BARCA sa NIZOZEMSKIM ŠTIHOM" 8-) No bumo vidli, ja brijem da je tak ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 dec 2010, 15:17

anton 1983 je napisao/la:--------Džeko

Ribery---Muller---Robben

------Schweini---Kroos

----------neuer

sa Bommelom nećemo produžiti, tymo je obrambeni veznjak, neuera i Džeku smo zakaparili a Nerlinger je non stop u genoi. Druge nema, tak će ekipa i izgledat, samo da još i igra kak to izgleda...Otkako je Gaal počeo gurati kroosa na "šesticu" imam osječaj da on njega odgaja da igra na toj poziciji uz Schweinija i brijem da će tako na sveopće iznenađenje na kraju biti. Bommela ćemo se riješiti, vrijeme je, a sve ostalo je normalan slijed. brijem da smo mi zakaparili Džeku i sad treba nači dobrog kupca za Gomeza, a možda ćemo se nać u jako zajebanoj poziciji jer će Gomez do kraja sezone možda i razarati...mi oćemo bit "ŠVAPSKA BARCA sa NIZOZEMSKIM ŠTIHOM" 8-) No bumo vidli, ja brijem da je tak ;)
odkud tebi da s van bommelom necemo produzit?''to opste jos nije sigurno....

van gaal dao garanciju badstuberu da kada se vrati ima stalno mjesto u prvom timu, van gaal kaze badstuber je najbolji stoper u njemackoj i kod mene uvijek igra....

rummenige potvrdio da ce bayern potraziti pojacanja za odbranu u zimskom prelaznom roku al to mora biti veliki kvalitet, misli taj igrac kojeg bi doveli

sarah brandner, bastianova djevojka je isto imala uticaj na njegov ostanak u munchenu, jer nije zeljela otici iz ovog grada...markus horwick, portparol bayerna se zahvalio sarah-i na njenoj pomoci :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 13 dec 2010, 15:24

effe_sa je napisao/la: odkud tebi da s van bommelom necemo produzit?''to opste jos nije sigurno...
pa od nigdje, zmislio sam kao što večinu gluposti zmišljamo mi forumaši ;)

A kaj se tiće Badstubera, reko je da je najbolji LIJEVI ŠTOPER! :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 13 dec 2010, 15:27

Ribery---Muller---Robben

------Schweini---Kroos

----------neuer

S tom postavom možemo igrat protiv prosječnih ekipa bundeslige.Nema šanse da sa faktički 6 napadački orijentiranih igrača igras protiv neke jače ekipe.Treba jedna šestica koja siječe protivničke napade a to Kroos ne može(bar ne sad).Vidal je pravo rješenje.
Zadnja izmjena: roy_makaay, dana/u 13 dec 2010, 15:27, ukupno mijenjano 1 put.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 13 dec 2010, 15:27

Ljudi sta mislite o ovom igracu iz Evertona Leighton Bainesu nisam imao prilike da ga gledam a ovi nasi nesto skautiraju oko njga opasno,,da li je doslijedan da nosi dres bavarskog giganta ili je neki prosjecni igrac tipa Edson Braafheid.Iskreno ja bih volio vidjeti Heitingu u nasoj odbrani i nekog provjerenog lijevog bocnog..Ovom utakmicom sa st.Paulijem se vidjelo da se ekipa dize da se stvara neka idila "naravno ni blizu kao prosle godine" ali nadam se da su crni dani za nas proslost" ;)
VOLIM BAYERN

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 13 dec 2010, 15:29

--------Gomez

Ribery---Muller---Robben

------Schweini---Tymo

cristico(?)--badstuber--Hitinga--Lahm

----------But(Kraft)

moja vizija Bayerna
VOLIM BAYERN

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 dec 2010, 15:33

Po meni lično, mnogo mnogo bolji izbor od Domenica Criscita. Također, Baines ima fantastičan šut(pored brzine i snage koja ga krasi), a bitno je naglasiti da je u posljednje 2 sezone skupio 15-ak asistencija(što je za jednog bočnog igrača odlično). Naravno, postao je i reprezentativac Engleske, tako da...Samo, ne znam kolika je njegova cijena, ali s obzirom da je Everton u krizi rezultata, mislim da mu uprava ovog kluba i ne bi predstavljala veliku prepreku za mogući odlazak u bolji klub.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 13 dec 2010, 15:34

roy_makaay je napisao/la: S tom postavom možemo igrat protiv prosječnih ekipa bundeslige.Nema šanse da sa faktički 6 napadački orijentiranih igrača igras protiv neke jače ekipe.Treba jedna šestica koja siječe protivničke napade a to Kroos ne može(bar ne sad).Vidal je pravo rješenje.
Nije problem u tome, problem je u našem treneru jer on vjeruje u drugačije. zato sam i napiso da on odgaja tandem Schweini - kroos..

Ako si dobro pročito pos, ja sam ti napiso ovaj smajlić :cry: jer ja to ne želim, ali tako izgleda da će biti...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 13 dec 2010, 15:59

Ribery---Muller---Robben

------Schweini---Kroos

----------neuer

Van Gaal je lud, ali baš ovoliko nisam siguran.Ovakvu postavu teško da bi izveo i protiv timova iz naše lige.Ova postavi bi bila 4-1-1-4.To je samoubistvo.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 13 dec 2010, 16:02

FRANK RIBERY je napisao/la:

Van Gaal je lud, ali baš ovoliko nisam siguran.Ovakvu postavu teško da bi izveo i protiv timova iz naše lige.Ova postavi bi bila 4-1-1-4.To je samoubistvo.
Pa to on voli :mrgreen:

Sam me zanima dal vi svi znate slijedeće - u zadnjih 5 tekmi Kroos igra na poziciji šestice, znači ono kaj je igro Schweini prošle sezone, a Schweini igra iza napadača. Dal ste vi toga svjesTni?

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 13 dec 2010, 16:12

Baines je 3 puta bolji bek od talijana malog,bolji od njega puno u defanzivi,u ofanzivi odlican,imam sjajan centarsut,sjajno izvodi slobodnjake to odma govori da mora imati dobar centarsut,brz je,jak u duelu,izborio mjesto u repki,odsteta Evertonu bi bila nesto izmedju 9-11 mil....ako vec budu birali ja bi engleza 100%prije uzeo nego italijana...
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Dilah i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []