FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Mandžaroš '87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Mandžaroš '87 » 12 dec 2010, 20:53

starigrad je napisao/la:stoji da treba dati sansu mladjim igracima. ali im i navijaci trebaju dati podrsku, a ne nakon losije predstave poceti sa psovkama, provokacijama, nazivanjem pogrdnim imenima... stvaranje standardnog igraca je dug posao, koji zahtjeva strpljenje. sjecam se mnogo ruznih reakcija i na dzekine pojedine igre u dresu zelje, a danas se, gotovo svi, kunu u njega i hvale kako je izdanak zeljine skole.

PS
slazem se sa nickom u vezi ugovora
Ja sam siguran da oni pravi vjerni navijači sa južne tribine sigurno neće psovati i prozivati igrača ako loše odigra! Čak će ga možda pozdraviti i ovacijama dati mu podrušku.Prvi primjer je Lazar.Ko mu je sa juga nekad nešto opsovao ? Sa juga uvijek ima aplauze, a i nastala je ona pjesma: Hajde Lazare, Hajde Lazare, Hajde Lazare, Hajde Laaaaaaazare !!!

AmanijakzO
Kontakt:

Post Postao/la AmanijakzO » 12 dec 2010, 20:57

Bojan Puzigaca bi bio dobra zamjena za Gorana Markovića
http://www.transfermarkt.co.uk/en/bojan ... 47179.html

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 12 dec 2010, 21:09

AmanijakzO je napisao/la:Bojan Puzigaca bi bio dobra zamjena za Gorana Markovića
Covjek igra lijevo a Markovic desno, po toj logici bi mogao biti Mirku zamjena :D a uz to covjek ima ugovor sa borcem ili su oni odustali od borbe za titulu ?
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 12 dec 2010, 21:11, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

AmanijakzO
Kontakt:

Post Postao/la AmanijakzO » 12 dec 2010, 21:10

pile87 je napisao/la:
AmanijakzO je napisao/la:Bojan Puzigaca bi bio dobra zamjena za Gorana Markovića
Covjek igra lijevo a Markovic desno, po toj logici bi mogao biti Mirku zamjena :D
izvini, mislio na mirku :lol:

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 12 dec 2010, 21:34

Omar500 je napisao/la:slika
Po meni, Jamak i Svraka bi mogli mnogo da doprinesu igri Željezničara koja se upravo zasniva na veznim igračima, a tu smo do sada bili mnogo slabiji. Oba igrača su brza, jedan ofanzivniji, a drugi više defanzivniji, tako da je to dobitna kombinacija. Ne bi bilo loše angažovati Ješea i napokon naći nekog napadača, ili forsirati neke mlađe, imamo ih na pretek. Od Baljića, Pehilja, Nikolića, pa početi razmišljati i o Đipu i Hodžiću
Mala ispravka i Jamak i Svraka, barem po mom misljenju su ofanzivni, ali uglavnom to je i dobro jer smo ofanzivna ekipa ..

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 12 dec 2010, 22:41

danas gledam salke na eurosportu i dva komentatora se posvadase oko zelje,kaze onaj jedan samo cu ti reci da u bivsoj sfrj nema tog ko nije volio zelju,i jos su se prepirali oko zelje dosta,nekako mi bas ispade da sam se najezio :D
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 12 dec 2010, 22:45

old school je napisao/la:danas gledam salke na eurosportu i dva komentatora se posvadase oko zelje,kaze onaj jedan samo cu ti reci da u bivsoj sfrj nema tog ko nije volio zelju,i jos su se prepirali oko zelje dosta,nekako mi bas ispade da sam se najezio :D
Kako to da su o Želji počeli pričati :D . Da nije zbog boje dresa Šalkea pa skrenuli s teme :D

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 12 dec 2010, 22:52

Omar500 je napisao/la:
old school je napisao/la:danas gledam salke na eurosportu i dva komentatora se posvadase oko zelje,kaze onaj jedan samo cu ti reci da u bivsoj sfrj nema tog ko nije volio zelju,i jos su se prepirali oko zelje dosta,nekako mi bas ispade da sam se najezio :D
Kako to da su o Želji počeli pričati :D . Da nije zbog boje dresa Šalkea pa skrenuli s teme :D

prvo neki lik poslao poruku pozdrav iz mostara, rodjeni ono sto salju poruke i kae onaj lik moram jednom kupit sal veleza

a moram bgm i svom zetu kupit sal zelje jedan, bio sam nedavno u Sarajevu ali nisam kupio sal, a moram ga kupit i onda kae mislim da nema covjeka u bivsoj Jugi koji ne voli zelju i nadoveza se onaj drugi osim navijaca Sarajeva

kad ovaj ma ya :D i onda sam pao na kladionici i nisam vise ni gledo :D

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 12 dec 2010, 22:54

Mandžaroš '87 je napisao/la:
starigrad je napisao/la:stoji da treba dati sansu mladjim igracima. ali im i navijaci trebaju dati podrsku, a ne nakon losije predstave poceti sa psovkama, provokacijama, nazivanjem pogrdnim imenima... stvaranje standardnog igraca je dug posao, koji zahtjeva strpljenje. sjecam se mnogo ruznih reakcija i na dzekine pojedine igre u dresu zelje, a danas se, gotovo svi, kunu u njega i hvale kako je izdanak zeljine skole.

PS
Ja sam siguran da oni pravi vjerni navijači sa južne tribine sigurno neće psovati i prozivati igrača ako loše odigra! Čak će ga možda pozdraviti i ovacijama dati mu podrušku.Prvi primjer je Lazar.Ko mu je sa juga nekad nešto opsovao ? Sa juga uvijek ima aplauze, a i nastala je ona pjesma: Hajde Lazare, Hajde Lazare, Hajde Lazare, Hajde Laaaaaaazare !!!
Ta pjesma se prvo počela pjevati na sjeveru...........

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 13 dec 2010, 00:01

PS
Treba napomenuti da je Džeko tada bio u groznoj ekipi. Ako me sjećanje ne vara, a ne vara :mrgreen: desilo se slijedeće. Amar je otjeran sezonu prije nakon neuspjeha i ispadanja od Heartsa :lol: doduše, igrali smo loše na početku. Odović ga je zamijenio i doveo Želju do 2 mjesta na tabeli. Onda Landžo i pijačar samir a(namjerno pišem malim slovom) puštaju skoro cijelu ekipu. Tako odlaze Hasagić, Buki, Dželo, Agić, Zeba(nisam 100% siguran al znam da nam je kompletan vezni red otišao) i još neko. Znači, kompletna ekipa. Najbolji igrači su praktički pušteni da odu. Džeko počinje da igra nakon Litexa :roll: To je bila izrazito loša i nepovoljna situacija. Nakon onog Želje pod Osimom a bogme i Odovićem dolazimo do ekipe koja ne može meda s kašike. Napadački trio u Želji su činili Raščić, Hadžić i Džeko. Odgovorno tvrdim da je to bio najgori napad od kada ja pratim Želju :mrgreen: Bolji je bio Edin Kunić u napadu(inače štoper) :mrgreen: Ovaj napad Želje je za njih bio fantastičan šta god neki mislili o Lazaru i Daki :mrgreen:
Pa Admiru Raščiću, dok je bio u Želji, se pjevala pjesma Admiru Raščiću, pusti folove, upregni volove, davaj/zabijaj golove :lol: To je originalni kloc. On je patentirao opic KLOC a ne Edin Džeko :mrgreen:
Ovo uopšteno pišem. Da se ne zaboravi :mrgreen:

U zadnje vrijeme, uglavnom, na Grbavici se ne zviždi igračima Želje. Na Sjeveru su dovoljne dvije-tri budale da bi se orilo. Što me ponekad ponuka da odem na Sjever. Taman da ih išutamo sa Grbavice :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 13 dec 2010, 00:08

Joj kako se sjeti Agica :mrgreen: , odlican igrac bio -pravi veznjak al kratko nesto igrao, ne znam jeli odigrao citavu sezonu.

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 13 dec 2010, 00:14

Do kraja sezone kada je Odović završio 2 ; Amir Agić ako me sjećanje ne vara :mrgreen:

Sad guglam, i Zebu su pustili da ode :roll: Otišao čovjek u Zrinjski i harao. Nikad nije htio da igra protiv Želje :mrgreen: Naklon do poda za Zebu zbog toga.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 13 dec 2010, 00:21

nikad_izvini je napisao/la:Do kraja sezone kada je Odović završio 2 ; Amir Agić ako me sjećanje ne vara :mrgreen:

Sad guglam, i Zebu su pustili da ode :roll: Otišao čovjek u Zrinjski i harao. Nikad nije htio da igra protiv Želje :mrgreen: Naklon do poda za Zebu zbog toga.
Jest Amir se zvao, dobro si...tacno tako, Oda nas preuzeo,mi završili drugi i dali mu nogu na kraju :o ni dan danas mi nije jasno zašto kad smo sasvim dobro igrali pod vodstvom Odovica...od tada su nam kola krenula nizbrdo.
A Zeba je željino dijete i nije želio igrati protiv svog kluba, ma inace je gospodin covjek za mnoge smradove - najbolji primjer je Raščić pitarski praščić, taj seoski ološ se svađao,prijetio i psovao raji na sjeveru.

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 13 dec 2010, 00:25

Pustili su i profesora da ode, Sretka Vuksanovića. Amar je ostavio STRAŠNU EKIPU iza sebe. Onda su se pojavili Landžo i pijačar(sjeme mu se zatrlo) samir a. Tu nam je i počeo slobodni pad koji je dugooooooo trajao.

Al ne lezi vraže, opet smo tu 8-)

Željezničar is back

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 13 dec 2010, 00:28

nikad_izvini je napisao/la:
Treba napomenuti da je Džeko tada bio u groznoj ekipi. Ako me sjećanje ne vara, a ne vara :mrgreen: desilo se slijedeće. Amar je otjeran sezonu prije nakon neuspjeha i ispadanja od Heartsa :lol: doduše, igrali smo loše na početku. Odović ga je zamijenio i doveo Želju do 2 mjesta na tabeli. Onda Landžo i pijačar samir a(namjerno pišem malim slovom) puštaju skoro cijelu ekipu. Tako odlaze Hasagić, Buki, Dželo, Agić, Zeba(nisam 100% siguran al znam da nam je kompletan vezni red otišao) i još neko. Znači, kompletna ekipa. Najbolji igrači su praktički pušteni da odu. Džeko počinje da igra nakon Litexa :roll: To je bila izrazito loša i nepovoljna situacija. Nakon onog Želje pod Osimom a bogme i Odovićem dolazimo do ekipe koja ne može meda s kašike. Napadački trio u Želji su činili Raščić, Hadžić i Džeko. Odgovorno tvrdim da je to bio najgori napad od kada ja pratim Želju :mrgreen: Bolji je bio Edin Kunić u napadu(inače štoper) :mrgreen: Ovaj napad Želje je za njih bio fantastičan šta god neki mislili o Lazaru i Daki :mrgreen:
Pa Admiru Raščiću, dok je bio u Želji, se pjevala pjesma Admiru Raščiću, pusti folove, upregni volove, davaj/zabijaj golove :lol: To je originalni kloc. On je patentirao opic KLOC a ne Edin Džeko :mrgreen:
Ovo uopšteno pišem. Da se ne zaboravi :mrgreen:

U zadnje vrijeme, uglavnom, na Grbavici se ne zviždi igračima Želje. Na Sjeveru su dovoljne dvije-tri budale da bi se orilo. Što me ponekad ponuka da odem na Sjever. Taman da ih išutamo sa Grbavice :mrgreen:
Mene sjećanje iz tog perioda odlično služi (ako ćemo već "da se ne zaboravi" :D , jer sam tada bio jedan od rijetkih kritičara tadašnjeg vodstva Želje.

Tada je, do Litexa, predsjednik bio Faruk T, a ne Landžo (btw, vidio sam ga sinoć, sa štapom čovjek hoda, izgleda da je imao žestok moždani). Nakon odlične polusezone (gdje su Raščić i Hadžić igrali solidno, ali je ekipu ipak nosio vezni red u kojem su bili Buki, Dželo, Avdija, Zeba i Agić; mislim da je to bila zadnja sezona za Alihodžića), Odović je otpušten. Meni je to bila jedna od dražih polusezona iako nismo ništa osvojili. Pored odličnih rezultata (mislim da smo tada imali sličan skor kao i na proljeće ove godine), igrali smo prelijepo. Jedna od najljepših utakmica je bio derbi, gdje smo napravili preokret protiv Sarajeva (Dželo dao 2 gola).

Helem, nakon Odovića dolazi Plišek, a odlazi kompletna veza izuzev Džele i Avdije (a i za ovu dvojicu je ovo bila posljednja sezona). Buki je mislim otišao na Maltu ili Kipar, Zeba u Zrinjski, Agić nije produžio ugovor. Kad sam otvoreno napisao ovo na orgu (na kojem je tada FarukT bio aktivan), od "el presidentea" smo dobili optužbe na račun drugih ljudi, kako su drugi krivi za ove odlaske?!

Naravno, poslije je uslijedio totalni raspad sistema (zbog drugih, naravno, đe će "el presidente" biti kriv???). A Džeko je tada otišao mislim za 60.000€, a evropu nismo izborili zato što nismo dobili licencu. Još tada se vidjelo da Džeko ima ogroman potencijal, ali da treba jako puno da radi. Vidjelo se da nije seljački igrač, što se papcima nije svidjelo pa su mu zviždali.

Poslije je igrao ko je htio i ko je imao štelu. Baš me čudi zašto nismo nikoga dobili u gostima do povratka Gospodara familije. :D

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 13 dec 2010, 00:36

Glavu bih stavio na panj da su tada bili Landžo i samir a ; Očito bih pogriješio. Jel samir pijačar bio u klubu tada ? Znam da je ta sezona, al eto, khm, previše svega, malo rupa u glavi :mrgreen:

Derbi sa njanjama, gubili sa 0:1, Odović poslao Harisa A u napad. Pun pogodak to bijaše :mrgreen:

Što se tiče Raščića i Hadžića, bježi ba :lol: Hadžić sa spuštenom glavom, ko čačkalica i Raščić kloc. To je grozno bilo :mrgreen: Dobro si za Dželu. Zadnja sezona mu je tada bila.

Khm, nemoj tako, dobili smo Orašje :lol:

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 13 dec 2010, 00:41

vise se ne sjecam dobro, ali mislim da je plisek vec imao ugovor sa zeljom da trenira od jeseni 2004., bez obzira kako odovic zavrsio na tabeli... nisam sad siguran u to...

steta je bilo to... odovic je vodio zelju u 15 utakmica i od toga 12 dobio i samo jednu izgubio... ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 13 dec 2010, 00:45

@tm84, ako ti nije mrsko, koliko smo imali pobjeda u gostima u periodu bez Amara na klupi. Mrsko mi da kopam po tabelama i brojim. Ako je tebi to preglednije bio bih ti zahvalan na informaciji :mrgreen:
Ne računaj ono sezonu kada je Odović završio ligu. Nakon toga.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 13 dec 2010, 00:46

nikad_izvini je napisao/la:@tm84, ako ti nije mrsko, koliko smo imali pobjeda u gostima u periodu bez Amara na klupi. Mrsko mi da kopam po tabelama i brojim. Ako je tebi to preglednije bio bih ti zahvalan na informaciji :mrgreen:
prije ili poslije amara?
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 13 dec 2010, 00:47

tm84 je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la:@tm84, ako ti nije mrsko, koliko smo imali pobjeda u gostima u periodu bez Amara na klupi. Mrsko mi da kopam po tabelama i brojim. Ako je tebi to preglednije bio bih ti zahvalan na informaciji :mrgreen:
prije ili poslije amara?
Od Amara do Amara(sa izuzetkom Odovića) :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 5 gostiju.