FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Fudbal
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Fudbal » 03 sep 2020, 00:37

jasonstatham je napisao/la:
02 sep 2020, 23:20
Niko ne zna šta se krije iza ovog Messijevog faksa, no jedno je sigurno - fantastično skretanje pažnje sa debakla, sramote, srama iz Lisabona.

Sve više počinjem da mislim da je ovo jedna sjajna, ciljana namještaljka. Predstava. Kako ne pričati o Bayernu, tražiti radikalne poteze, rezove? Jednostavno igraj igru odlaska najvećeg. Pa će tako kroz par dana Messi ipak pristati na ostanak, Bartomeu će umjesto giljotine biti heroj. Neće morati Leo puno da se pravda i pojašnjava, reći da je izgubio vjeru, motivaciju, ali su mu je vratili.

Potom će krenuti hvalospjevi trio Bartomeu - Koeman - Messi i sve će biti zaboravljeno. A posebno nakon hat tricka protiv Elchea.
Neymar je lani htio ići, palili mu dresove, pa ostao. Slično je bilo onih par mjeseci dok je Coutinho dolazio. Golovima navijači sve zaborave. I ovdje će biti tako.

Čisto da se zna, ne da nisam za ostanak Messija, već bih ih rastjerao sve, kompletan tim **** iz Lisabona. A od Busquetsa bih napravio primjer kako to u Meksiku rade.
I meni sve smrdi na ovo.
Ostadoše i Buskets i Alba i Pike i Suarez. Ne umanjujem ja značaj Messija za istoriju Barselone, ali ako igrač koji te košta neto 50 mil € po sezoni želi da ide, a pritom ima i 33 godine ja ne vidim razloga za zadržacavanjem. Dajte nam Bernarda i Garsiju, ne morate ništa ni doplaćivati. Ovo bi povuklo i Suarezov odlazak i dosta igrača bi preispitalo hoće li ostajati.
Koliko vidim nakon svega ujeo vuk magarca.
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 03 sep 2020, 00:39

Vrati se :(

® GONGASHI POWERHOUSE ®

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 03 sep 2020, 00:41

Fudbal je napisao/la:
03 sep 2020, 00:37
jasonstatham je napisao/la:
02 sep 2020, 23:20
Niko ne zna šta se krije iza ovog Messijevog faksa, no jedno je sigurno - fantastično skretanje pažnje sa debakla, sramote, srama iz Lisabona.

Sve više počinjem da mislim da je ovo jedna sjajna, ciljana namještaljka. Predstava. Kako ne pričati o Bayernu, tražiti radikalne poteze, rezove? Jednostavno igraj igru odlaska najvećeg. Pa će tako kroz par dana Messi ipak pristati na ostanak, Bartomeu će umjesto giljotine biti heroj. Neće morati Leo puno da se pravda i pojašnjava, reći da je izgubio vjeru, motivaciju, ali su mu je vratili.

Potom će krenuti hvalospjevi trio Bartomeu - Koeman - Messi i sve će biti zaboravljeno. A posebno nakon hat tricka protiv Elchea.
Neymar je lani htio ići, palili mu dresove, pa ostao. Slično je bilo onih par mjeseci dok je Coutinho dolazio. Golovima navijači sve zaborave. I ovdje će biti tako.

Čisto da se zna, ne da nisam za ostanak Messija, već bih ih rastjerao sve, kompletan tim **** iz Lisabona. A od Busquetsa bih napravio primjer kako to u Meksiku rade.
I meni sve smrdi na ovo.
Ostadoše i Buskets i Alba i Pike i Suarez. Ne umanjujem ja značaj Messija za istoriju Barselone, ali ako igrač koji te košta neto 50 mil € po sezoni želi da ide, a pritom ima i 33 godine ja ne vidim razloga za zadržacavanjem. Dajte nam Bernarda i Garsiju, ne morate ništa ni doplaćivati. Ovo bi povuklo i Suarezov odlazak i dosta igrača bi preispitalo hoće li ostajati.
Koliko vidim nakon svega ujeo vuk magarca.
Moguce, ali sto vas cudi ova situacija? City da zeli da plati ono sto se spominje u medijima, mi bi pristali i to je to.

Nisu ludi dat nama 150M a covjek u zadnjoj godini ugovora, makar se zvao i Lionel Messi.

On ce u City otici SAMO ako ode dzaba, a posto ga NECEMO pustit dzaba, onda ce vrlo vjerovatno ostati jos ovu sezonu.

Mozda to nama neodgovara, medjutim, zbog cega bi mi nakon ove 3 kriminalne sezone pustali dzaba najboljeg igraca i ikonu kluba? Pogotovo kad nemas novca nekog velikog da bi dovodio kapitalca.

Mi ga placali 100M s porezom i sad bi dzaba da ide i da mlati istu platu. NE MERE vala.
27.10.2020

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 03 sep 2020, 00:50

Messi is seriously considering a new scenario which is to stay at the club till 2021 when his contract ends. The other 3 team captains advised him to do so. [tycsports]
The current chance of Messi staying in Barcelona is 90%. [tycsports]
Najvjerovatniji scenarij. E sad jedino da se nesto bas dogodi u klubu pa da htjedne ostat jos, jer ide uprava.

Mada, realno dosta jos ova sezona. Imat ce 34, znaci uzima 35. Vala kapak.
27.10.2020

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 03 sep 2020, 01:11

Messi ako ostane iduce sezone on zavrsava karijeru u Barci. Vidjetcemo.
@igrajlopte 🐦

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 03 sep 2020, 02:28

Kazu da je ovaj lik sto je objavio tier 1 u Argentini i da je dobar sa svim argentinskim reprezentativcima, a pogotovo sa Messijem. Prema njemu sutra je Dan D.

Uglavnom nabijem ga na khurac ako razmatra da ostane. Napravio je citavu zbrku i sad bi kao da ostane. Ovo je valjda jedan od gorih scenarija. Ispada da je ovo radio da se skrene paznja sa 8-2 i vecih problema i sad jos Barto sakuplja bodove jer je zadrzao najvecu zvijezdu. Sranje na milion levela.

Ne znam gdje ce na **** i 2021 radi jedne ili dvije sezone. Jedino ima smisla da se vrati u Argentinu ili da ostane u Barceloni.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 03 sep 2020, 02:37

messilla je napisao/la:
03 sep 2020, 02:28
Ne znam gdje ce na **** i 2021 radi jedne ili dvije sezone. Jedino ima smisla da se vrati u Argentinu ili da ostane u Barceloni.
vec sam rekao, messi ako ostane, ostati ce u barci jos par godina, jer ce doci victor font ili joan laporta, a oni bi ga, vjerujem, ubjedili da ostane, pogotovo victor font koji ce igrati na kartu "xavi", i kad je o izborima rijec, a i kad je o messiju rijec

nakon toga, vjerovatno ce otici u newells zavrsiti karijeru il ce u mls, kinu il na bliski istok, gdje bi spojio ugodno i korisno, igrao fudbal i zaradjivao masne pare, jer su male sanse da zavrsi karijeru u barci (cak i ako ostane), jer prije il poslije ce doci vrijeme kad vise nece moci igrati na nivou koji je potreban barci, a kad to i sam osjeti, pozeljeti ce otici negdje jer ce jos uvijek imati zelju za fudbalom

no, dobro, aj da se ovo konacno rijesi, pa kako god, jer ovo negativno utice na atmosferu u klubu!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 03 sep 2020, 09:29

Sad ocekujem da ce javiti kako je Messi povrijedjen.
Ide onda destak dana natezanja, pa dogovor, pa izjave o ljubavi izmedju kluba, njega i Kumana.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 03 sep 2020, 09:57

Evander je napisao/la:
03 sep 2020, 09:29
Sad ocekujem da ce javiti kako je Messi povrijedjen.
Ide onda destak dana natezanja, pa dogovor, pa izjave o ljubavi izmedju kluba, njega i Kumana.
Jedna od mali milion opcija.
Pored svog ovog sranja što je napravio igrajući se sa faksom, ujebao je i pripremni period za ovu jadnu sezonu ispred nas.
I srozao ugled kod navijača zauvijek.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 03 sep 2020, 09:57

messilla je napisao/la:
03 sep 2020, 02:28
Kazu da je ovaj lik sto je objavio tier 1 u Argentini i da je dobar sa svim argentinskim reprezentativcima, a pogotovo sa Messijem. Prema njemu sutra je Dan D.

Uglavnom nabijem ga na khurac ako razmatra da ostane. Napravio je citavu zbrku i sad bi kao da ostane. Ovo je valjda jedan od gorih scenarija. Ispada da je ovo radio da se skrene paznja sa 8-2 i vecih problema i sad jos Barto sakuplja bodove jer je zadrzao najvecu zvijezdu. Sranje na milion levela.

Pa ako odluči da ostane još jednu sezonu, to je zato što mora. Niko neće skupiti nikakve bodove jer će sezona biti fijasko ako Messi ostane, a pogotovo ako on bude igrao preko q.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 03 sep 2020, 11:43

Da se hoće samo saga završiti. Kad počinje liga ?
® GONGASHI POWERHOUSE ®

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 03 sep 2020, 11:50

Čini se da je pasoš problem kod transfera Suareza u Juve. Već imaju Arthura i onog Amerikanca, koji su non-EU. U La Ligi Suarez nije bio stranac, jer mu žena ima italijanski pasoš, dok u Seriji A nema sličnih olakšica. Nije mi jasno kako još uvijek nije dobio španski pasoš, budući da je tu već šest godina. :?

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 03 sep 2020, 12:17

Vidal danas potpisuje za Inter.

Postoje dvije opcije, ili ce klub dobiti neku simbolicnu cifru kao od Seville tipa 1-2 miliona, ili ce igrac ici za dz.

Ono sto jeste bitno to je da Vidal nece traziti da mu se isplati zadnja godina ugovora sto svakako treba pohvaliti. On nema nikakvog razlog da ne trazi tu paru ali naklon do poda ako je tako.

:clap: :clap:
@igrajlopte 🐦

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 03 sep 2020, 12:22

Nema on šta tu tražiti kad se klubovi haman dogovore. Suarez je salty i zbog toga reaguje kako reaguje. Mada i ima pravo zbog načina na koji ga žele otjerati.
Jorge Messi has confirmed to @DeportesCuatro about the possibility of his son continuing at Barcelona for one more season. #FCB
Treba sačekati još izvora, ali eto barem se nije odužilo. Moglo je trajati cijeli septembar.

Btw, navodno bi Suarez mogao dobiti španski pasoš sedam dana po pokretanju zahtjeva.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 03 sep 2020, 12:35

Znas sta, i Suareza mi je pun qurac. Ono njegovo mlataranje ruka, njegova nonsalantnost i ponasanje pogotovo zadnje sezone nije zasluzila nista drugo nego da se odyebe. Cim su ga pritisli iz kluba i rekli, stani malo.. ispade neki svetac i on. Mogli su uraditi to na puno bolji nacin, ali ispade tako je kako je. Od jednom bi kao mogao biti na klupi, a do jucer bi digao cijeli stadion u nebesa da ga ostavi na klupi ili nedo Bog izbaci u 60oj minuti. Uff jedva cekam da se sve ovo rijesi, i nadam se Messi takodjer ode da gledam novu Barcelonu, pa kakva god ona bila. :evil:
@igrajlopte 🐦

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 03 sep 2020, 12:40

slika
:ljepota:
@igrajlopte 🐦

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 03 sep 2020, 12:44

Ide hladno povecanje plate na 100 miliona € neto, naredne tri godine :kafa:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 03 sep 2020, 12:45

Jesina dobra stvar kod ostanka Messija jos godinu dana je sto onda moze na fin nacin da se oprosti od kluba, kako i zasluzujemo i mi i on.

Ostaje samo zato sto niko ni u ludilu nece platiti pare za njega kad je slobodan sljedece ljeto.

Postoji mogucnost da i Suarez na kraju ostane lol.

E sad ja vas pitam: jel jos Messi slobodan igrac? Sta kazete rajderi? :urnebes:

U normalnoj zemlji, ono sto si potpisao moras postovat, nije to Bosna i Hercegovina.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 03 sep 2020, 12:49

Zašto postoji mogućnost da Suarez ostane? Zbog Messija?

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 03 sep 2020, 12:54

Na kraju ce ostat i on i opet cemo se obrukat u LP. To im je plus da produze Messijev ugovor, vidjet ces.

Jedino da ih Koeman sve posadi na klupu, iznenadi nas nekom perverznom igrom, ali ne vjerujem.
27.10.2020

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.