Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
ma jok ne moze biti 130 ni u ludilu, ali moze boljeti naravno jer nije teniska lopta ping pong pa da je ne osjetiš
nevjerovatna situacija, ništa opasno ali dovoljno da te pokopa, bilo sve na fazon zec u šumi, a ražanj se peče, da se ovako podrepi Novaku, kažem da si nekome dao da mu odabere način ispadanja ne bi ovo mogao izmisliti
nevjerovatna situacija, ništa opasno ali dovoljno da te pokopa, bilo sve na fazon zec u šumi, a ražanj se peče, da se ovako podrepi Novaku, kažem da si nekome dao da mu odabere način ispadanja ne bi ovo mogao izmisliti
- QUARTERBACK
- Kontakt:
doduse, kad pogledam ovaj 60fps snimak shvatam da sam pogresno procjenio, do maloprije sam gledao neki snimak lose kvalitete, na ovom se puno bolje vidi kompletna situacija.. moja greska priznajem, sigurno je bila oko 60tak kmh.. opet puno realnije od ovih sto misle da je preko 100 ili 130
isto kao kad na sparingu prije meča baciš lopticu za prebacivanje
samo sa malo doze agresivnosti
samo sa malo doze agresivnosti
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Uzas,mogao je ubiti zenu,nadam se da ce ga ista tuziti.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
četiri rusa, dva španca, hrvat i austrijanac u četvrtfinalu, čovjek bi reko moskva open 
- BlaiseMatuidi
Ima li ovdje iko da zna razliku izmedju potencijalne i kineticke energije, osobine tijela u mirovanju i pokretu... ono gradivo prvog srednje?
Forehand od 100 kmph i servis od 100 kmph ne zahtijevaju istu snagu i intenzitet zamaha, pobogu. Prilikom forehanda tijelo dolazi iz suprotnog smjera, odredjenom brzinom i snaga zamaha mora biti visestruko veca da bi loptica promijenila smjer i jos isla brzinom preko 100 kmph, nego prilikom servisa iste brzine.
Uporedite neki drugi (ili zenski) servis od 160 kmph i najjace forehande, i pogledajte intenzitet zamaha. Donijet cete isti glupi subjektivni zakljucak kao i u ovom slucaju - da drugi servis od 160 izgleda ustvari kao 50-70, u poredjenju sa forehandom od 160.
Isto vrijedi i za udaranje loptice iz ruke. Ona prije udarca miruje, EK joj je nula, potrebna je mnogo manja snaga udara za postizanje recimo 100 kmph, nego da loptica ide prema vama iz suprotnog smjera.
Bitno je samouvjereno koristiti subjektivni osjecaj i seljacku logiku kao argumentaciju, malo spustiti na licni nivo i nastaviti atributivno dokazivanje licnog misljenja, a ko J**+ zakone fizike.
Forehand od 100 kmph i servis od 100 kmph ne zahtijevaju istu snagu i intenzitet zamaha, pobogu. Prilikom forehanda tijelo dolazi iz suprotnog smjera, odredjenom brzinom i snaga zamaha mora biti visestruko veca da bi loptica promijenila smjer i jos isla brzinom preko 100 kmph, nego prilikom servisa iste brzine.
Uporedite neki drugi (ili zenski) servis od 160 kmph i najjace forehande, i pogledajte intenzitet zamaha. Donijet cete isti glupi subjektivni zakljucak kao i u ovom slucaju - da drugi servis od 160 izgleda ustvari kao 50-70, u poredjenju sa forehandom od 160.
Isto vrijedi i za udaranje loptice iz ruke. Ona prije udarca miruje, EK joj je nula, potrebna je mnogo manja snaga udara za postizanje recimo 100 kmph, nego da loptica ide prema vama iz suprotnog smjera.
Bitno je samouvjereno koristiti subjektivni osjecaj i seljacku logiku kao argumentaciju, malo spustiti na licni nivo i nastaviti atributivno dokazivanje licnog misljenja, a ko J**+ zakone fizike.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
potencijalna energija je piva u samoposluzi, kinetička je piva na stolu!
Kako vam ne dosadi vise razglabat o njegovoj diskvalifikaciji? Novak je izbacen, i tu sva prica prestaje.
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
- Nail for Real
- Kontakt:
Nadal ovo nikad ne bi uradio, zna on da kontrolise svoje emocije
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
- LlullSergio
- Kontakt:
Hahahaha al' sad smijesno izgleda kad je pogodi lopticaQUARTERBACK je napisao/la: ↑08 sep 2020, 01:32doduse, kad pogledam ovaj 60fps snimak shvatam da sam pogresno procjenio, do maloprije sam gledao neki snimak lose kvalitete, na ovom se puno bolje vidi kompletna situacija.. moja greska priznajem, sigurno je bila oko 60tak kmh.. opet puno realnije od ovih sto misle da je preko 100 ili 130
- QUARTERBACK
- Kontakt:
hahahaha pa ti si u startu raspravu stavio na licni nivo, spomenuo si radno mjesto i nivo obrazovanja u cilju necijeg ponizavanja a svog uzdizanja jer jbg neko radi u kancelariji mora se to reci u teniskoj raspravi na forumu
i dalje misli da je ovo preko 100
nista brate odes nekad na teniski teren da vidis kako izgledaju reket i loptica, a do tad nam daj tu formulu po kojoj je ovo toliko brza loptica bila 
i dalje misli da je ovo preko 100
- BlaiseMatuidi
Pokusaj zajebancije, kako sam napisao vec odmah u narednom postu. Evo jos i izvinjenje od mene, i tu cemo stati. 
Hajde da malo jos zakuhamoBlaiseMatuidi je napisao/la: ↑07 sep 2020, 16:51Prostim okom se vidi da je brzina oko 100 km/h (put cca 10 m, vrijeme cca pola sekunde), obzirom da put nije skroz pravolinijski vec blago parabolican.
Teniska loptica je teska cca 60g, sa brzinom od 100 km/h ima kineticku energiju cca 300 J, sto je ekvivalent od cca 30 kg pri ovim uslovima. Dakle, gospodja nije nista preuvelicala.![]()
Jos neki ovdje kazu loptica isla 15-20 km/h.![]()
Neko je postavio da je vrijeme putovanja loptice 0,3 sec, ali bih se prije slozio sa procjenom da je to negdje oko 0,5 sec (ja mjerio 0,46 sec). Ako je udaljenost cca 10 m, onda je prosjecna brzina loptice cca 72 km/sat ili nesto malo brze. U trenutku udara morala je, logicno, biti nesto malo manja
- BlaiseMatuidi
Tacnije, 10,9 m je bilo rastojanje, sto na 0,5 s daje cca 80 kmph. Snimak je usporen, tako da je vrijeme ispod 0,5 s. Samim tim i brzina je veca od 80 kmph. 
Ma sta je to,smijesna brzina,zena glumi 
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Pravda je zadovoljena ali tek onda kada mu oduzmu jos bruku nekih bodova za pokusaj ubistva.
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Mogu da se pohvalim da sam prvi s tobom krenuo diskusiju o diskvalifikaciji, odmah nakon udarca
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
Mogli bi naslutiti Novakov pad ???
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.