Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

BosniaBoston
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la BosniaBoston » 08 sep 2020, 00:37

japa je napisao/la:
08 sep 2020, 00:30
Naravno da zagadjujem za one kojima se ne svidja ono sto pisem jer im remeti njihovu percepciju necega koju su sami iskreirali, kao npr. sto si ti iskreirao to da je Federe "najveci" i naravno kada cujes drugacije misljenje da ces to smatrati zagadjenjem. Da, isti sam takav, pljunuti dobro si me skontao, sad me strah da me na ulici ne prepoznas.
Evo da ti ja realno kazem onako kao neko ko se i slagao i nije slagao sa tvojim misljenjima. Bez uvrede molim

Nisi neznalica i znas ispast jako duhovit(cak znam nekad kad mi je bas dosadno ukucat neku kljucnu rijec i tvoj sadasnji ili stari nik i crknut od smijeha) ali vakat je da poradis na kulturi komunikacije. Ti odmah ulazis sa agresivnim nekim stavom da druga strana nema nikakvog pojma. Pokusaj zapoceti diskusiju sa nekim floskulama tipa “Postujem misljenje ali mislim da nije tako i evo zašto.” I tako diskutujes dok skontas da niko nece promijeniti misljenje. I prestani pretjerivati oko sportasa koje ne volis. Roger nije najbolji teniser, ja to kazem, najveci jeste dok drzi dosta ovih najbitnijih rekorda ali reci da je Thiem kao neka crna mačka daj ba. 20>0 dovoljno govori.

Ucinio si forum zanimljivijim svih ovih godina al neke od ovih kritika(ne sve) koje ti drugi daju su na mjestu
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 08 sep 2020, 00:41

BlaiseMatuidi je napisao/la:
07 sep 2020, 21:57
QUARTERBACK je napisao/la:
07 sep 2020, 21:47
ma majstore ne radim u toj firmi vise od godine i evo ti dokaza da petica iz fizike ne znaci da si pametan :rol:..

jel me zajebavas ili fkt mislis da je ovo preko 100kmh yahahahahhahaha brate evo da se ne prosipas vise izguglaj samo prosjecnu brzinu forehand udarca muskih igraca i pogledaj opet snimak, trebao bi shvatiti na kakvu si glupost nasjeo :urnebes:
Ok. Pokusaj zajebancije propao.
Mozemo onda i ozbiljno dalje. ;)

Kolika je udaljenost izmedju Djokovica i gospodje? Nije 10 m?
Koliko je vremena loptica putovala? Vise od 1 s?

Predmet, u ovom slucaju loptica, koji/a dolazi iz suprotnog smjera prije udara i promjene smjera vec ima svoju pocetnu brzinu, ova iz ruke ima pocetnu brzinu 0. Ako ti ovo nista ne znaci, hoces li da ti nacrtam? ;)

I kaze na koju si glupost nasjeo, bog te nejebo evo i razlog zasto ne ulazim u ozbiljne diskusije na forumu, ali svako malo me nesto ili neko navuce i onda trajni. :roll:

U pravu si, isla je 15-20 km/h. :thumbup:
hahahahahahaha brate jesil se odlucio, jel isla 130, mozda malo preko 100 ili moguce i da je 15-20kmh al nema veze posto je cetnik ko ga yebe racunat cemo kako neki bilmez na twitteru napise :rol:
AshburtonG je napisao/la:
07 sep 2020, 23:21
Captain4 je napisao/la:
07 sep 2020, 23:07
Hahahaahahahaah jel realno da ljudi misle da je ovo išlo 15 km/h.
I to izracunali po formuli " hahahahhahahha hahahhahah hahahhahah cuj 130km/h ahhahahah ahhahahah".
Kad to sve saberes i podijelis sa brojem faktora, dobijes prosjecnu brzinu upucene loptice izmedju 10-15km/h. To je otprilike i prosjecna brzina brzohodaca na Olimpijadi. Teza je izvedena iz premise, brzina kojom je letjela ona loptica je identicna hodu brzohodaca. :rol:
pa maximalno je mogla ici 30 onim intenzitetom, evo prvi cu priznati ako grijesim sto opet ne mjenja cinjenicu da sam puno blizi sa prvobitnom 15-20 procjenom nego ovim glupostima cuj preko 100 na sat ili oko 80 hahahahaha

vidim jos vas se nadovezalo na ovo sto se smijem notornoj gluposti pa evo da pitam jednog momka za kojeg znam da igra tenis koliko misli da je loptica brza bila
AA23 je napisao/la:
08 sep 2020, 00:26
pricaju ljudi koji su reket samo na tvu vidjeli a lopticu u zivotu udarili nisu pa evo budi realan reci sta ti mislis

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 08 sep 2020, 00:54

08 sep 2020, 00:41
BlaiseMatuidi je napisao/la:
07 sep 2020, 21:57
07 sep 2020, 21:47
ma majstore ne radim u toj firmi vise od godine i evo ti dokaza da petica iz fizike ne znaci da si pametan :rol:..

jel me zajebavas ili fkt mislis da je ovo preko 100kmh yahahahahhahaha brate evo da se ne prosipas vise izguglaj samo prosjecnu brzinu forehand udarca muskih igraca i pogledaj opet snimak, trebao bi shvatiti na kakvu si glupost nasjeo :urnebes:
Ok. Pokusaj zajebancije propao.
Mozemo onda i ozbiljno dalje. ;)

Kolika je udaljenost izmedju Djokovica i gospodje? Nije 10 m?
Koliko je vremena loptica putovala? Vise od 1 s?

Predmet, u ovom slucaju loptica, koji/a dolazi iz suprotnog smjera prije udara i promjene smjera vec ima svoju pocetnu brzinu, ova iz ruke ima pocetnu brzinu 0. Ako ti ovo nista ne znaci, hoces li da ti nacrtam? ;)

I kaze na koju si glupost nasjeo, bog te nejebo evo i razlog zasto ne ulazim u ozbiljne diskusije na forumu, ali svako malo me nesto ili neko navuce i onda trajni. :roll:

U pravu si, isla je 15-20 km/h. :thumbup:
hahahahahahaha brate jesil se odlucio, jel isla 130, mozda malo preko 100 ili moguce i da je 15-20kmh al nema veze posto je cetnik ko ga yebe racunat cemo kako neki bilmez na twitteru napise :rol:
AshburtonG je napisao/la:
07 sep 2020, 23:21
Captain4 je napisao/la:
07 sep 2020, 23:07
Hahahaahahahaah jel realno da ljudi misle da je ovo išlo 15 km/h.
I to izracunali po formuli " hahahahhahahha hahahhahah hahahhahah cuj 130km/h ahhahahah ahhahahah".
Kad to sve saberes i podijelis sa brojem faktora, dobijes prosjecnu brzinu upucene loptice izmedju 10-15km/h. To je otprilike i prosjecna brzina brzohodaca na Olimpijadi. Teza je izvedena iz premise, brzina kojom je letjela ona loptica je identicna hodu brzohodaca. :rol:
pa maximalno je mogla ici 30 onim intenzitetom, evo prvi cu priznati ako grijesim sto opet ne mjenja cinjenicu da sam puno blizi sa prvobitnom 15-20 procjenom nego ovim glupostima cuj preko 100 na sat ili oko 80 hahahahaha

vidim jos vas se nadovezalo na ovo sto se smijem notornoj gluposti pa evo da pitam jednog momka za kojeg znam da igra tenis koliko misli da je loptica brza bila
AA23 je napisao/la:
08 sep 2020, 00:26
pricaju ljudi koji su reket samo na tvu vidjeli a lopticu u zivotu udarili nisu pa evo budi realan reci sta ti mislis

nije mogla biti 130km/h, nemoguće, jednostavno najjači forhend winneri su 170 km/h, sa maksimalnim zamahom, skokom i udarom baš jakim

zamaha je bilo, ali nije ni blizu da dosegne 130 kmh, jednostavno ne postoji šansa, to je recimo brzina nekog slabijeg drugog servisa, a znaju svi da i to nije malo

60 km/h vjerovatno, ma možda ni 60 kad bolje uvidim, ne znam, yebeno procijeniti ali mislim da nije ispod 55 km/h, biće na YT nekih testiranja uskoro definitivno, ne može biti slabije od onoga jer ipak je bio mali zamah, a logično profesionalni teniser = jači udarac, samo daleko od tih " bombastičnih " 130 km/h

mislim loptica nije čak ni imala ravnu putanju, padala je bukvalno pod uglom, dosegnula najveću brzinu i visinu i onda padala, što se tiče brzine, da je to presudno, ne nije, za onu brzinu i jačinu ne bi povrijedio nikoga ozbiljnije, niti dobio neki default - ali

problem je bio što je staff, i nezgodno mjesto + teatralan pad i panika jer vjerovatno nije ni ona znala šta se desilo, znate svi kako fudbaleri reaguju na startove, krikovi rekao bi čovjek noge lete, 5 minuta poslije sve 5 - tako da razlog diskvalifikacije jer jednostavno peh za Novaka, da pogodi nju baš na taj nezgodni dio, predio vrata, malo frustrirajući zamah, ona dio staffa, što je rezultiralo diskvalifikacijom na najgluplji mogući način

jeste glupo i rekao sam sinoć, ne možeš ovo izmisliti, ali pravila su pravila i nažalost ispunio je sve, ili stavio je " tick " na sve ono što rezultira diskvalifikacijom
Zadnja izmjena: AA23, dana/u 08 sep 2020, 00:57, ukupno mijenjano 1 put.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 08 sep 2020, 00:57

Pa vecina ljudi sa kojima ja diskutujem i nema pojma jer mi repliciraju obicno likovi koji veze nemaju i koji ne mogu da skontaju nesto sto napisem, ismijavajuci to. Ja nikada necu pokusati da promjenim icije misljenje jer ljudi pisu kao navijaci i nece nikakva forumas, novinar, ku?ac palac promjeniti necije misljenje. Moze Djokovic zavrsiti sa 25 GS titula vecina tih istih fanboya nece promjeniti misljenja a eto kao ja cu nekim postom. Federer jeste veci ali teniski brend, popularniji, voljeniji, simpaticniji vecini i aj to ne sporim ali uvijke naglasavam da ja gledam samo teren i kvalitet na terenu i kad sagledam svaki segment igre Djokovic je bolji igrac u skoro svakom i to ne vide samo neznalice.

Thiem jeste crna macka, jednostavno vec neko vrijeme je bolji igrac i favorit u duelu sa Federerom, 20>0 nista tu ne igra vremena se mijenjaju.

AA23 je patetican lik, jos se nije pomirio sa mojom prognozom o njegovom klocu milejniku u napadu Arsenala, i dalje odbija da prihvati istinu pa ide naokolo po raznim temama i tu nesto proziva, ja mu kriv jer nema pojma.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 08 sep 2020, 00:59

:lol: :rol:

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 08 sep 2020, 01:06

ma sve okej brate cuo sam ono sto sam i ocekivao od tebe, zato sam te i citirao.. :thumbup:
svi se slazemo da je u sustini pogresno to sto je uradio i da je zasluzio kaznu bez obzira sto je nenamjerno bilo jer nije tome mjesto na terenu.. drugi par cipela je subjektivno misljenje da li je prestrogo ili ne, nekome nije nekome jeste i to je tako.. samo mi presmijesno bilo da ljudima neke formule trebaju pored ociju, ne smije se povjerovati u neke provale..

122kmh prosjecna brzina muskog forehand udarca u toku meca dakle u punom ritmu i s punim zamahom i snagom, eto samo se sjetis kako izgledaju udarci u standardnoj razmjeni nekog meca i uporedis s ovim snimkom.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 08 sep 2020, 01:16

prilikom udaraca u razmijeni se generise i brzina loptice koja udara i odbija se od strune reketa. sto doprinosi ubrzanju, ukoliko je loptica uhvacena u penjanju. ili u silazu. jedino nema bas nekog uticaja kada je na najvisoj tacki. gledao sam neke proracune na stranim forumima koji opovrgavaju tu glupost od 130 i iznose cini mi se oko 79. u ostalom evo snimak iz blizine i ne vidim neko pretjerano crvenilo i otok na vratu. mada ostajem pri uvjerenju da je u pitanju bilo rame. skinite onaj video sto sam postavio na ovoj stranici https://y2mate.guru/sv/ pa ga pustite usporeno na VLC plejeru.

https://sport.blic.rs/tenis/novak-djoko ... rk/63tttyd
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 08 sep 2020, 01:19, ukupno mijenjano 3 puta.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 08 sep 2020, 01:17

ma jok ne moze biti 130 ni u ludilu, ali moze boljeti naravno jer nije teniska lopta ping pong pa da je ne osjetiš

nevjerovatna situacija, ništa opasno ali dovoljno da te pokopa, bilo sve na fazon zec u šumi, a ražanj se peče, da se ovako podrepi Novaku, kažem da si nekome dao da mu odabere način ispadanja ne bi ovo mogao izmisliti

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 08 sep 2020, 01:32

doduse, kad pogledam ovaj 60fps snimak shvatam da sam pogresno procjenio, do maloprije sam gledao neki snimak lose kvalitete, na ovom se puno bolje vidi kompletna situacija.. moja greska priznajem, sigurno je bila oko 60tak kmh.. opet puno realnije od ovih sto misle da je preko 100 ili 130

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 08 sep 2020, 01:34

isto kao kad na sparingu prije meča baciš lopticu za prebacivanje

samo sa malo doze agresivnosti :mrgreen:

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 08 sep 2020, 01:39

AA23 je napisao/la:
08 sep 2020, 01:34
isto kao kad na sparingu prije meča baciš lopticu za prebacivanje

samo sa malo doze agresivnosti :mrgreen:
meni je to odma mjerilo bilo, klasican potez sa zagrijavanja..ma taman ko kad hos dublju da krene ozbiljnije malo :mrgreen:

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 08 sep 2020, 02:10

Uzas,mogao je ubiti zenu,nadam se da ce ga ista tuziti.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 08 sep 2020, 08:02

četiri rusa, dva španca, hrvat i austrijanac u četvrtfinalu, čovjek bi reko moskva open :mrgreen:

BlaiseMatuidi

Post Postao/la BlaiseMatuidi » 08 sep 2020, 08:42

Ima li ovdje iko da zna razliku izmedju potencijalne i kineticke energije, osobine tijela u mirovanju i pokretu... ono gradivo prvog srednje? :roll:

Forehand od 100 kmph i servis od 100 kmph ne zahtijevaju istu snagu i intenzitet zamaha, pobogu. Prilikom forehanda tijelo dolazi iz suprotnog smjera, odredjenom brzinom i snaga zamaha mora biti visestruko veca da bi loptica promijenila smjer i jos isla brzinom preko 100 kmph, nego prilikom servisa iste brzine.

Uporedite neki drugi (ili zenski) servis od 160 kmph i najjace forehande, i pogledajte intenzitet zamaha. Donijet cete isti glupi subjektivni zakljucak kao i u ovom slucaju - da drugi servis od 160 izgleda ustvari kao 50-70, u poredjenju sa forehandom od 160.

Isto vrijedi i za udaranje loptice iz ruke. Ona prije udarca miruje, EK joj je nula, potrebna je mnogo manja snaga udara za postizanje recimo 100 kmph, nego da loptica ide prema vama iz suprotnog smjera.

Bitno je samouvjereno koristiti subjektivni osjecaj i seljacku logiku kao argumentaciju, malo spustiti na licni nivo i nastaviti atributivno dokazivanje licnog misljenja, a ko **** zakone fizike. :facepalm:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 08 sep 2020, 09:05

potencijalna energija je piva u samoposluzi, kinetička je piva na stolu!

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 08 sep 2020, 09:15

Kako vam ne dosadi vise razglabat o njegovoj diskvalifikaciji? Novak je izbacen, i tu sva prica prestaje.
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 08 sep 2020, 09:31

darker10 je napisao/la:
07 sep 2020, 16:25
delinjo je napisao/la:
07 sep 2020, 15:57
Ne znam meni je ovo jos malo vise otvorilo oci i uvjerio sam se da je Federer nabio najvise kompleksa ljudima.
Al da su Federer i Nadal uradili ovako nesto ne bi bili iskljuceni :mrgreen:
Nadal ovo nikad ne bi uradio, zna on da kontrolise svoje emocije :kafa: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 08 sep 2020, 10:07

08 sep 2020, 01:32
doduse, kad pogledam ovaj 60fps snimak shvatam da sam pogresno procjenio, do maloprije sam gledao neki snimak lose kvalitete, na ovom se puno bolje vidi kompletna situacija.. moja greska priznajem, sigurno je bila oko 60tak kmh.. opet puno realnije od ovih sto misle da je preko 100 ili 130

Hahahaha al' sad smijesno izgleda kad je pogodi loptica :mrgreen:

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 08 sep 2020, 13:11

hahahaha pa ti si u startu raspravu stavio na licni nivo, spomenuo si radno mjesto i nivo obrazovanja u cilju necijeg ponizavanja a svog uzdizanja jer jbg neko radi u kancelariji mora se to reci u teniskoj raspravi na forumu :rol:

i dalje misli da je ovo preko 100 :urnebes: nista brate odes nekad na teniski teren da vidis kako izgledaju reket i loptica, a do tad nam daj tu formulu po kojoj je ovo toliko brza loptica bila :mrgreen:

BlaiseMatuidi

Post Postao/la BlaiseMatuidi » 08 sep 2020, 13:12

Pokusaj zajebancije, kako sam napisao vec odmah u narednom postu. Evo jos i izvinjenje od mene, i tu cemo stati. ;)
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.