marconato je napisao/la: ↑17 sep 2020, 08:36
Tacno tako, 3-2, ALI:
1. Ukoliko ne racunamo taj vaterpolo, koji je objektivno planetarno mizeran sport, vi ste SVJETSKA SILA samo u rukometu, dok je Srbija sila u 2 popularnija sporta od rukometa!
U košarci 11 medalja, od kojih su 5 zlatnih.
U odbojci 14 medalja, od kojih su 5 zlatne.
Ne bih nikada dao nijedno, a kamoli 2 kosarkaska zlata za srebro ili bronzu u fudbalu, jer kao sto sam i rekao upravo nas ta zlata cine SILOM u takvom jednom sportu, koji je npr u Americi 100 x popularniji od fudbala.
Svaka cast na srebru u fudbalu, ogromno postignuce, msm da nema Srbina koji nije bio ljubomoran i zavidan na uspjehu u Rusiji, to nema spora, ali kao sto sam i rekao, to je sve periodicno, plod jedne sjajne generacije, dok je ovo ovamo jedan kontinuiran sistem, pa tako imas da je Srbija u košarci ono sto je Njemačka u fudbalu!
Na svako takmicenje dolazis sa ulogom uzeg favorita za medalju.
2. Hrvatska u 1 od tih 5 (u ovom slucaju 4) sportova prakticni NE POSTOJI na svjetskoj mapi - Odbojka, dok Srbija se cak i u tom nesrecnom fudbalu s vremena na vrijeme pojavi na velikom takmicenju, ima pojedince koji su nesto u tom fudbalu. U rukometu koji nam je drugi najslabiji sport imamo 4 medalje, skoro pa redovno ucestvujemo na velikim takmicenjima, cak vas znamo i dobiti ili odvesti mec u egal zavrsnicu
pa dobro ,eto, od tih manjih sportova sila ste u 2 ,a hrvatska u jednom. opet nije neka velika razlika. ali što se tiče fudbala moraš znati da tu vrijede malo drugačiji kriteriji jer je konkurencija neusporedivo jača i takmičenja se ne igraju često kao u ostalim sportovima. manjim zemljama je lakše biti sila u ovim manjim sportovima ako se dobro poslože nego u fudbalu. za koliko zemalja uopće možeš reći da konstantno osvajaju medalje na fudbalskim prvenstvima i kakve su to zemlje? i sam plasman na veliko takmičenje je teško ostvariti. kao što sam prije napisao nema baš puno zemalja 11 plasmana od 13 takmičenja i 2 medalje sa mundijala, iako oni igraju od početka dok se hrvatska uključila tek 96 god. hrvatska je uz urugvaj najbolja od manjih zemalja na svijetu. jedna od 13 zemalja finalista mundijala. pogledaj koje su zemlje u tom društvu.
što se tiče basketa u americi je popularan NBA, a reprezentacija im nije previše bitna. posebno na mundijalu koja tamo nije baš gledan i gdje pošalju neki lijevi sastav. naravno na OI pošalju najjače i sve pometu. što se tiče europe tu je situacija takva da i slovenija može osvojiti eurobasket i jedna mini zemlja litvanija može biti jedna od sila. ok, sad ti možeš pitati .pa što ne može i hrvatska, ali to već zaslužuje posebnu temu.
istina je da odbojka ne postoji u hrvatskoj i koliko vidim nitko se previše ne uzbuđuje oko toga. naravno da se vi plasirate na poneko takmičenje u fudbalu kad vam je to najpopularniji sport. što se tiče rukometa, to je kao da ja kažem da mi imamo 4 medalja u basketu. i da unatoč svim problemima kad se malo uozbiljmo možemo dogurati do polufinala eurobasketa (2013) ili do top 8 na olimpijskim igrama. a nije da ste nas vi uvijek tako lako pobijedili u košarci. što se tiče rukometa, istina je da ste skupili par pobijeda onda kad je hrvatska bila u rupi nakon 96 i prije 2003