Koja je najuspješnija država regiona u sportu?

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Pitagora
Kontakt:

Re: Koja je najuspješnija država regiona u sportu?

Post Postao/la Pitagora » 17 sep 2020, 15:49

lucky13 je napisao/la:
17 sep 2020, 09:18

1. daleko najrasprostranjeniji sport i sport sa najvise prijavljenih liga, takmicara i ljudi koji igraju i klupski i rekreativno je odbojka.

Gasi forum, odbojka popularnija od nogometa. :rol:

Na zadnjem SP u odbojci, prosjek gledatelja bio 2000 ljudi. Vise ljudi gleda 1. ligu Federacije BiH.

Prakticki ne postoji muskarac koji tu i tamo ne igra nogomet i onda je **** odbojka rasprostranjenija. Cak i u totalno nenogometnim sredinama je 50 puta popularniji.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 17 sep 2020, 16:31

mozes se smijati koliko hoces ali odbojka ima vise registrovanih liga i saveza od fudbala i vise se ljudi bavi u nekom smislu odbojkom nego fudbalom. to je tako. sto ne znaci da fudbal nije daleko popularniji sport. proguglaj slobodno malo po internetu.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 17 sep 2020, 16:39

Pitagora je napisao/la:
17 sep 2020, 15:42

I dalje imas vremena brojati u cent zarade svih hrvatskih i srpskih sportasa? Svaka cast, nadam se da je barem netko procitao onaj post cijeli, da trud ne propadne.
sta ces kad volim obrazlagati dokumentovano a ne proizvoljno lupetati, kao neki... :problem:

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 17 sep 2020, 16:49

lucky13 je napisao/la:
17 sep 2020, 16:39
Pitagora je napisao/la:
17 sep 2020, 15:42

I dalje imas vremena brojati u cent zarade svih hrvatskih i srpskih sportasa? Svaka cast, nadam se da je barem netko procitao onaj post cijeli, da trud ne propadne.
sta ces kad volim obrazlagati dokumentovano a ne proizvoljno lupetati, kao neki... :problem:
Volis ti lijeciti komplekse i dokazivati da je tvoj tata jaci od tudjeg, a ostale zapravo boli ona stvar. Zamisli, ides uvjeravat nekog da su srpski sportasi placeniji od hrvatskih i to dokazivati kroz par duzih postova. Ajde, nadam se da imas barem 0.5% provizije od tih silnih milijuna ili kako ti kazes miljonera.

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 17 sep 2020, 16:52

Kad je Srbija bila prvak svijeta u nogometu u u20 kategoriji, igrace je docekalo vise od 50 tisuca ljudi u Beogradu. Ali ne, ne bi on dao dvije medalje u nekom znj sportu za medalju sa SP u nogometu. LOL

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 sep 2020, 17:05

Obzirom na broj stanovnika i uspjeha koji iz toga proizlazi, Slovenija, kao bivša članica Jugoslavije, pa Hrvatska.

Čuj Srbija ispred Hrvatske :rol:

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 17 sep 2020, 19:01

gotovo svake godine sr ispred svih ex yu (jos za odbojku gledaju samo OI i SP a za rukomet i EP):

https://greatestsportingnation.com/glob ... 19/results

31 medalja iz 5 timskih sportova vise od cega 19 zlata i kao nije bolja! + tenis i 20ak slemova i 4 singl br1 viska!

a vidim da su kosarka, tenis i odbojka odjednom postali znj sportovi (a to objektivno se moze u krajnjoj liniji reci samo za rukomet i vaterpolo, mada ih ja nikada ne bih nazvao znj sportovima, pogotovo kada se svrsava na zenski disk, jedrenje i glinene golubove).

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 17 sep 2020, 21:21

Kada vec spominjes doceke i znj sportove.(svi sem fudbala). 20godisnji mladići su postali prvaci svijeta u fudbalu dobivši Brazil u finalu i zaslužili su da ih dočeka 50k ljudi. Zeca je nakon osvajanja vimblija dočekalo preko 100k u splitu. To je kao da se u BG-u okupi pola miliona. Nole ima 5 tih vimblija (od toga 3 puta tukao feda u finalu) i još 12 drugih slemova. U sarajevu je 15ogodisnje klince dočekalo 50k ljudi za evropsko zlato u košarci. Ko da dođe 300k u BG.
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 17 sep 2020, 21:48, ukupno mijenjano 1 put.

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 17 sep 2020, 21:45

lucky13 je napisao/la:
17 sep 2020, 21:21
Kada vec spominjes doceke i znj sportove.(svi sem fudbala). 20godisnji mladići su postali prvaci svijeta u fudbalu dobivši Brazil u finalu i zaslužili su da ih dočeka 50k ljudi. Zeca je nakon osvajanja vimblija dočekalo preko 100k u splitu. To je kao da se u BG-u okupi pola miliona. Nole ima 5 tih vimblija i još 12 drugih slemova. U sarajevu je 15ogodisnje klince dočekalo 50k ljudi za evropsko zlato u košarci. Ko da dođe 300k u BG.
Opet zbog kompleksa promasujes ceo fudbal. Poanta mog posta je da je NOGOMETASE U20 REPREZENTACIJE docekalo toliko ljudi, a ne osvajace medalja iz nekih puno manje popularnih sportova, a gore sam procitao da netko ne bi dao dvije medalje iz tih sportova za srebro s nogometnog SP sto je drska laz.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 17 sep 2020, 21:55

Ti promasujes fudbal. 100k u splitu za 1 vimbl. 50k u sarajevu za EVROPSKO U16 u KOŠARCI. Åt to su još znl sportovi. Sr ima 5 zlata u toj košarci u seniorskoj konkurenciji, 2 sovjetska. O razlici između zeca i noleta da ne govorim. Isto tako ja mogu da kažem po tom dočeku da bi hrvati dali one medalje u fudbalu za pola noleta i bošnjaci državu za 2 seniorske zlata u košarci.tvrditi drukčije, a na osnovu doceka, je drška laž.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 17 sep 2020, 21:58

Hrvatska je najuspjesnija, BiH najneuspjesnija, citava rasprava je nepotrebna.
Hrvatska, Srbija, Slovenija, Kosovo, CG, Makedonija i BiH , to je neki redoslijed.

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 17 sep 2020, 22:05

lucky13 je napisao/la:
17 sep 2020, 21:55
Ti promasujes fudbal. 100k u splitu za 1 vimbl. 50k u sarajevu za EVROPSKO U16 u KOŠARCI. Åt to su još znl sportovi. Sr ima 5 zlata u toj košarci u seniorskoj konkurenciji, 2 sovjetska. O razlici između zeca i noleta da ne govorim. Isto tako ja mogu da kažem po tom dočeku da bi hrvati dali one medalje u fudbalu za pola noleta i bošnjaci državu za 2 seniorske zlata u košarci.tvrditi drukčije, a na osnovu doceka, je drška laž.
Da, Ivanisevica je u njegovom Splitu docekalo 100k ljudi. Nogometase je 2018. docekalo pola milijuna ljudi.
Ne bi nitko dao medalju sa SP za bilo sto u tenisu. Ne zelim omalovazavati Djokovica koji je vrlo vjerojatno najveci sportas svih vremena s ovih prostora, ali nogomet i tenis nikad nece moci u istu recenicu.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 17 sep 2020, 22:09

Pitagora je napisao/la:
17 sep 2020, 21:45
lucky13 je napisao/la:
17 sep 2020, 21:21
Kada vec spominjes doceke i znj sportove.(svi sem fudbala). 20godisnji mladići su postali prvaci svijeta u fudbalu dobivši Brazil u finalu i zaslužili su da ih dočeka 50k ljudi. Zeca je nakon osvajanja vimblija dočekalo preko 100k u splitu. To je kao da se u BG-u okupi pola miliona. Nole ima 5 tih vimblija i još 12 drugih slemova. U sarajevu je 15ogodisnje klince dočekalo 50k ljudi za evropsko zlato u košarci. Ko da dođe 300k u BG.
Opet zbog kompleksa promasujes ceo fudbal. Poanta mog posta je da je NOGOMETASE U20 REPREZENTACIJE docekalo toliko ljudi, a ne osvajace medalja iz nekih puno manje popularnih sportova, a gore sam procitao da netko ne bi dao dvije medalje iz tih sportova za srebro s nogometnog SP sto je drska laz.
Ja sam napisao da ne bih dao 2 kosarkaska svjetska zlata, a vjerovatno nijedno za vase srebro u fudbalu, a napisao sam i zasto!
@Lucky je napisao u mnozini kako ne vjeruje da postoji Srbin koji bi dao zlato iz Indijanapolisa za vase srebro iz Rusije. To ne znam, jer je individualno,ali ja licno ne bih pristao na to!
Znaci, nije pisao ni o odbojci, ni vaterpolu, nego o drugom planetarno najpopularnijem kolektivnom sportu... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 17 sep 2020, 22:24

Evo ja bih volio na ovom forumu vidjeti anketu bi li radije zeljeli da BiH igra finale SP u nogometu i osvoji srebro ili da osvoji u kosarci. Sto je uopce veci podvig.

Btw, ti Ameri iz 2002 ne bi mogli ni rucnike dodavati onima iz dream teama 1992

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 17 sep 2020, 22:29

Evo gledam, cetvrtfinale USA-Jugoslavija gledalo 5000 ljudi, u dvorani kapaciteta 18.000
Smijesno

mostar25
Kontakt:

Post Postao/la mostar25 » 17 sep 2020, 22:38

marconato je napisao/la:
17 sep 2020, 08:36

Tacno tako, 3-2, ALI:

1. Ukoliko ne racunamo taj vaterpolo, koji je objektivno planetarno mizeran sport, vi ste SVJETSKA SILA samo u rukometu, dok je Srbija sila u 2 popularnija sporta od rukometa!
U košarci 11 medalja, od kojih su 5 zlatnih.
U odbojci 14 medalja, od kojih su 5 zlatne.

Ne bih nikada dao nijedno, a kamoli 2 kosarkaska zlata za srebro ili bronzu u fudbalu, jer kao sto sam i rekao upravo nas ta zlata cine SILOM u takvom jednom sportu, koji je npr u Americi 100 x popularniji od fudbala.
Svaka cast na srebru u fudbalu, ogromno postignuce, msm da nema Srbina koji nije bio ljubomoran i zavidan na uspjehu u Rusiji, to nema spora, ali kao sto sam i rekao, to je sve periodicno, plod jedne sjajne generacije, dok je ovo ovamo jedan kontinuiran sistem, pa tako imas da je Srbija u košarci ono sto je Njemačka u fudbalu!
Na svako takmicenje dolazis sa ulogom uzeg favorita za medalju.

2. Hrvatska u 1 od tih 5 (u ovom slucaju 4) sportova prakticni NE POSTOJI na svjetskoj mapi - Odbojka, dok Srbija se cak i u tom nesrecnom fudbalu s vremena na vrijeme pojavi na velikom takmicenju, ima pojedince koji su nesto u tom fudbalu. U rukometu koji nam je drugi najslabiji sport imamo 4 medalje, skoro pa redovno ucestvujemo na velikim takmicenjima, cak vas znamo i dobiti ili odvesti mec u egal zavrsnicu :P
pa dobro ,eto, od tih manjih sportova sila ste u 2 ,a hrvatska u jednom. opet nije neka velika razlika. ali što se tiče fudbala moraš znati da tu vrijede malo drugačiji kriteriji jer je konkurencija neusporedivo jača i takmičenja se ne igraju često kao u ostalim sportovima. manjim zemljama je lakše biti sila u ovim manjim sportovima ako se dobro poslože nego u fudbalu. za koliko zemalja uopće možeš reći da konstantno osvajaju medalje na fudbalskim prvenstvima i kakve su to zemlje? i sam plasman na veliko takmičenje je teško ostvariti. kao što sam prije napisao nema baš puno zemalja 11 plasmana od 13 takmičenja i 2 medalje sa mundijala, iako oni igraju od početka dok se hrvatska uključila tek 96 god. hrvatska je uz urugvaj najbolja od manjih zemalja na svijetu. jedna od 13 zemalja finalista mundijala. pogledaj koje su zemlje u tom društvu.

što se tiče basketa u americi je popularan NBA, a reprezentacija im nije previše bitna. posebno na mundijalu koja tamo nije baš gledan i gdje pošalju neki lijevi sastav. naravno na OI pošalju najjače i sve pometu. što se tiče europe tu je situacija takva da i slovenija može osvojiti eurobasket i jedna mini zemlja litvanija može biti jedna od sila. ok, sad ti možeš pitati .pa što ne može i hrvatska, ali to već zaslužuje posebnu temu.

istina je da odbojka ne postoji u hrvatskoj i koliko vidim nitko se previše ne uzbuđuje oko toga. naravno da se vi plasirate na poneko takmičenje u fudbalu kad vam je to najpopularniji sport. što se tiče rukometa, to je kao da ja kažem da mi imamo 4 medalja u basketu. i da unatoč svim problemima kad se malo uozbiljmo možemo dogurati do polufinala eurobasketa (2013) ili do top 8 na olimpijskim igrama. a nije da ste nas vi uvijek tako lako pobijedili u košarci. što se tiče rukometa, istina je da ste skupili par pobijeda onda kad je hrvatska bila u rupi nakon 96 i prije 2003

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 17 sep 2020, 22:40

Pitagora je napisao/la:
17 sep 2020, 22:24
Evo ja bih volio na ovom forumu vidjeti anketu bi li radije zeljeli da BiH igra finale SP u nogometu i osvoji srebro ili da osvoji u kosarci. Sto je uopce veci podvig.

Mijenjas teze. Nije pitanje sta bi ko vise volio, nego, da li bi nesto postojece dao za nesto drugo, a ja sam lijepo objasnio zasto ja ne bih...Mi smo u kosarci upravo zbog tih zlata sila u tom sportu, top 3 kosarkaske nacije, dok nam srebro u fudbalu nista ne bi donijelo vise od privremenog izlaska iz prosjecnosti...
Turska je uzela bronzu u tom istom fudbalu, pa sta je ona u istorijskom kontekstu?! Prosjek...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 17 sep 2020, 22:42

marconato je napisao/la:
17 sep 2020, 22:40
Pitagora je napisao/la:
17 sep 2020, 22:24

Mijenjas teze. Nije pitanje sta bi ko vise volio, nego, da li bi nesto postojece dao za nesto drugo, a ja sam lijepo objasnio zasto ja ne bih...Mi smo u kosarci upravo zbog tih zlata sila u tom sportu, top 3 kosarkaske nacije, dok nam srebro u fudbalu nista ne bi donijelo vise od privremenog izlaska iz prosjecnosti...
Turska je uzela bronzu u tom istom fudbalu, pa sta je ona u istorijskom kontekstu?! Prosjek...
Ok. S ovim ja zavrsavam s ovim smijesnim topicom.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 17 sep 2020, 22:57

hr stampa svake godine obiljezava i prisjeca se velicanstvenog poraza (objektivno gazenje sa 32p razlike) iz 92. jedan od najvecih uspjeha hr sporta po toj istoj stampi. i sada da ja dajem zlato iz indijanapolisa kada je sr u sred amerike izbacila tadasnji drim tim sa 10 ol star igraca i poslije osvojila zlato za neko, opet gazenje, u finalu SPa u fudbalu. ma dajte molim vas. budimo ozbiljni. zlato iz 98 mozda da (jer imamo ono jace). ili neko od EP zlata (sem onog iz 95). ali indijanapolis 2002. NIKADA! a kamoli jos, kako se ovdje spominje, sve kosarkaske medalje i jos noletove slemove pride. da se razumijemo, fudbal je fudbal i to stoji. ali mi pricamo o 2 medalje u fudbalu (bez zlata) nasprem ne jedne, 2 ili 5, vec 11 medalja u kosarci (racunajuci samo musku) od cega 5 zlata (uz izbacivanje drim tima u sred njihove avlije) i 17 ebenih slemova (samo racunajuci noleta). ajte
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 17 sep 2020, 23:05, ukupno mijenjano 1 put.

mostar25
Kontakt:

Post Postao/la mostar25 » 17 sep 2020, 23:05

lucky13 je napisao/la:
17 sep 2020, 22:57
hr stampa svake godine obiljezava i prisjeca se velicanstvenog poraza (objektivno gazenje sa 32p razlike) iz 92. jedan od najvecih uspjeha hr sporta po toj istoj stampi. i sada da ja dajem zlato iz indijanapolisa kada je sr u sred amerike izbacila tadasnji drim tim sa 10 ol star igraca i poslije osvojila zlato za neko, opet gazenje, u finalu SPa u fudbalu. ma dajte molim vas. budimo ozbiljni. zlato iz 98 da. ili neko od EP zlata (sem onog iz 95). ali indijanapolis 2002 NIKADA!
pa svakako je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog sporta i to prvi uspjeh ured rata, ali smiješno je uspoređivati američki tim iz 92 i onaj iz 2002. ne samo igrački, nego nema apsolutno nikakve šanse da bi jugoslavija ili bilo tko drugi pobijedio amere da su oni shvatili taj mundijal upola ozbiljno kao olimpijske igre 92. ali ako te tješi, vjerojatnio bi jugoslavija igrala finale 92 da se mogla takmičiti, iako ni hrvatska nije bila mačji kašalj sa draženom, tonijem i rađom. pad je počeo nakon draženove smrti iako naravno, ni to ne opravdava nesposobnu ekipu u hrvatskom savezu i klubovima.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.