Prije svega mi je drago da je Vinko uspio pronaci igru. Kako sam bio najveci kriticar, tako ce od mene dobiti i najvece pohvale i zelju da nastavi ovako kao u posljednjih par meceva. Simptomaticno je da je nasa igra dosla na svoje dolaskom Pejovica jer smo opasno kaskali u tranziciji. Jos uvijek nismo dovoljno fizicki spremni, ali nadam se da ce i to nadoci do meca sa Celticom (ukoliko dodje do istoga). Sto se tice danasnje utakmice, prije svega cu iznijeti dvije negativne stvari, a koje ce ozbiljniji protivnik kazniti (pod tim mislim na Celtic prije svega). Prva se odnosi na konfuziju prilikom prekida, a pri tome ne mislim na onaj pocetni dio kod centarsuta, nego na situacije nakon pokusaja ciscenja istih. Shvatam ja i da golman i igraci nemaju komunikaciju jer nisu uigrani, ali ovakvih situacija je bilo i sa Kovacevicem. Druga stvar su ulasci u blok. Danas nas je Dzafic izvukao onom odbranom kada je Predragovic pucao, a covjek se pri tome namjestao pet metara bez da mu iko pridje, kako s ledja, tako i s prednje strane.
Sto se igraca tice, iako je Fanimo bio odlican danas u oba smjera, Dupovac je igrac utakmice po meni. U vise navrata je cistio sto drugi zaj.ebu, a narocito je morao paziti i na Serbecica, koji ocito jos uvijek nije dosao na svoje, narocito se to odnosi na fizicku spremu. U pojedinim situacijama sam mislio da su zamijenili dresove nekadasnji Dupovac i Serbecic, pa se tako cinilo da ovaj drugi trci kao da ima drvo umjesto kicme. Drago mi je da Susic sve ozbiljnije pristupa mecevima i ne krije se na terenu, iako sam se u par navrata zabrinuo kada je driblao blizu naseg gola. Jos jedan puta se pokazalo da Pidro mora igrati umjesto Salcina i nadam se da ce vec u cetvrtak zapoceti. Jednostavno je skolovaniji igrac na poziciji beka, bolje protrcava iza ledja, bolje se postavlja u defanzivi, a onim centarsutom kada je Rahmanovic promasio zicer je dokazao da cemo bunkere lakse razbijati kada je on na terenu. Za napadaca je vec kasno, barem sto se Evrope tice, a u ligaskim susretima Ahmetovic moze iznijeti meceve do polusezone, onda pokusati sa nekim boljim. Nisam kritikovao Hareta, ali bojim se da je i on sam digao ruke od sebe. Volio bih u jednom od laksih meceva vidjeti Tatara na toj poziciji napadac, a iza njega Rahmanovica ili eventualno nekoga od dvojca Zinedin - Salcin, mada mi se cini da je ovaj prvi novi slucaj Andreja Modica, koji je tada dosao iz Milana cini mi se. Ne bi bilo lose da ga posaljemo na posudbu u Pazar, ako je vec ostvaren kontakt s njima. Tamo bi sigurno imao vise prostora za igru.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.