FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Red1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Red1946 » 25 sep 2020, 12:11

PeppermintSA je napisao/la:
25 sep 2020, 11:49
Ne može Benjo igrati tu poziciju. Nema ga u pasu. Treba neko sa zadnjom loptom, a to je Tino. Uz to, Benjo trpa ko sumanut, ne treba mu sad drkati poziciju. Nek igra sta igra jer golovi dolaze.
Slažem se da tom konstatacijom.
Neka igra TSS.
I jako dobro si opisao sudiju sa lopovskim kriterijem, samo se sjeti kako je Oremuš dobio žuti, s prekršaj je bio blaži nego ona njihova 4 prethodna....
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 25 sep 2020, 12:12

25 sep 2020, 12:08
robertkosar je napisao/la:
25 sep 2020, 12:05
ZeroStyle je napisao/la:
25 sep 2020, 10:50
Steta sto Zrinjski nije prosao, bili su puno bolji sinoć, a i prolazom bi malo koeficijent drzave digli
E sva steta bila u nihovom ispadanju, zao mi suze mi teku niz ledja :urnebes: Iskreno da kazem dajboze da se sutra ugase fasisti :puke: :puke:
Koeficijent je bitan. Zrinjski bi se mogao potuci sa Česima u plejofu. Bolji koeficijent lige pomaže nama na duge staze. Treba uvijek navijati za nase klubove u Evropi, osim za lobotomiju, naravno.
Druze uz duzno postovanje tvog misljenja, ja im se ni usnu ne radujem naprotiv :kafa:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 25 sep 2020, 12:12

Sušić ce umjesto Rahmana a dole Andrej. U drugom poluvremenu imas Adukora, Salcina, Jukica zavisno od rezultata.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 25 sep 2020, 12:14

Ma ja bi sa dva klasicna defanzivna vezna izasao a to su Djokanovic i Oremus ili Adukor

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 25 sep 2020, 12:15

Sve ej to super, kad skontas Susic nece pomagat defanzivi nije ni Amar previse..al hoce l on moc izdrzat da vrsi presing ko Amar. To nam je isto vazno, ako on zakaze tu smo u velikom problemu. Sumnjam da cemo se branit cijelu tekmu, ne znaci nam poraz 0 1 ili 05 isto nam je
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 25 sep 2020, 12:16

Samo jedna zamjerka ko i svaku utakmicu. Napadac nam treba i trebat ce cak i u prvenstvu. Ako te ovako dugo nema naprijed, onda to nije losa forma nego nedostatak kvaliteta. Ocigledno je koliko dugo ahmetu treba da izadje iz ofsajda, previse je to sporo i za nasu ligu a kamoli za evropu. Sa kvalitetnim napadacem bi prosli seltik.
NEMA NAZAD

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 25 sep 2020, 12:18

Celtiku se juce povrijedio jedan igrac al pojma nemam koliko im je bitan

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 25 sep 2020, 12:19

Bastien vrlo iritantan sudac, češće je u VAR sobi?

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 25 sep 2020, 12:22

Mi smo bez učinka napadača dosli do playoffa, znači nijedan gol, asistencija, učestvovanje u akciji kod gola nije imao Ahmetović a opet smo na korak od grupe. Ako zaradimo 3 miliona nadam se da će se kupiti neki napadac evo sa Fanimom smo vidjeli isplati li se platiti dobrog igraca.

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 25 sep 2020, 12:23

Mig_Mig je napisao/la:
25 sep 2020, 09:07
Finog dana u pm haha. Dupovac se prije par godina raspao, sad je dokaz da se pravilnim radom uvijek moze bolje, Pejovic fantastican. Ono sto je mene dojmilo je Fanimo, sa koliko lakoce momak igra, brzina, kontrola a ono najbitnije zrtvuje se za ekipu! Klasa iznad svih u ligi i mozda najbolji igrac koji je igrao u klubu i ligi zadnjih 20g. Sad uz svu srecu svijeta proci skote.
Ma druze, meni je Fanimo igrač za svjetske scene, ono je kompletan fudbaler, i jedini kod nas da možeš reci da je jedan kroz jedan moderan igrac, ja sam oduševljen, loptu mu teško uzeti, prodoran, prolazi kao kroz cunjeve. Lagan korak, eksplozivan, ima to nešto urodjeno, što igrači sa našeg podneblja teško da će ikad imati.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 25 sep 2020, 12:26

keno83 je napisao/la:
25 sep 2020, 12:23
Mig_Mig je napisao/la:
Finog dana u pm haha. Dupovac se prije par godina raspao, sad je dokaz da se pravilnim radom uvijek moze bolje, Pejovic fantastican. Ono sto je mene dojmilo je Fanimo, sa koliko lakoce momak igra, brzina, kontrola a ono najbitnije zrtvuje se za ekipu! Klasa iznad svih u ligi i mozda najbolji igrac koji je igrao u klubu i ligi zadnjih 20g. Sad uz svu srecu svijeta proci skote.
Ma druze, meni je Fanimo igrač za svjetske scene, ono je kompletan fudbaler, i jedini kod nas da možeš reci da je jedan kroz jedan moderan igrac, ja sam oduševljen, loptu mu teško uzeti, prodoran, prolazi kao kroz cunjeve. Lagan korak, eksplozivan, ima to nešto urodjeno, što igrači sa našeg podneblja teško da će ikad imati.

A tek sto par puta opali sprint nazad da isprati igraca od njihovog 16m do nasih 30m, daje sve od sebe i u defanzivi, a u napadu je ubica
NEMA NAZAD

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 25 sep 2020, 12:28

mirzatele je napisao/la:
25 sep 2020, 12:12
Sušić ce umjesto Rahmana a dole Andrej. U drugom poluvremenu imas Adukora, Salcina, Jukica zavisno od rezultata.
Ja bih Adukora forsirao na štoperu. Vezni red nam je svakako krcat, dok nam je zadnja linija anemična. Ako izuzmemo povrijeđenog Milicevica, svi naši stoperi su istog profila - visoki, tromi, bez zrna osjećaja za igru kad je lopta u našim nogama, bez pasa, sa nekim vrlo lošim navikama kad je lopta kod nas. Tu anemiju moramo razbiti popravkom krvne slike. A to se radi tako sto se Dupovac (Besim je krampa i to tvrdim godinu dana) upari s nekim drugačijih karakteristika. Adukor je prirodni veznjak sto znaci da je jak na lopti. Poprilično je brz u poredjenju s ostatkom zadnje linije, dobar je u skoku, a ima ozbiljna defanzivna svojstva i zna zatvarati za razliku od Besima i Pidra. Kao što je Guardiola od osrednjeg veznjaka Mascherana napravio klasnog stopera ili kao sto bi Muhamed Bešić danas bio standardan u Evertonu da se neko sjetio da ga umjesto na zadnjeg veznog stavi na stopera, tako bi nama Adukor najvise valjao na stoperu.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 25 sep 2020, 12:34

25 sep 2020, 12:28
mirzatele je napisao/la:
Ja bih Adukora forsirao na štoperu. Vezni red nam je svakako krcat, dok nam je zadnja linija anemična. Ako izuzmemo povrijeđenog Milicevica, svi naši stoperi su istog profila - visoki, tromi, bez zrna osjećaja za igru kad je lopta u našim nogama, bez pasa, sa nekim vrlo lošim navikama kad je lopta kod nas. Tu anemiju moramo razbiti popravkom krvne slike. A to se radi tako sto se Dupovac (Besim je krampa i to tvrdim godinu dana) upari s nekim drugačijih karakteristika. Adukor je prirodni veznjak sto znaci da je jak na lopti. Poprilično je brz u poredjenju s ostatkom zadnje linije, dobar je u skoku, a ima ozbiljna defanzivna svojstva i zna zatvarati za razliku od Besima i Pidra. Kao što je Guardiola od osrednjeg veznjaka Mascherana napravio klasnog stopera ili kao sto bi Muhamed Bešić danas bio standardan u Evertonu da se neko sjetio da ga umjesto na zadnjeg veznog stavi na stopera, tako bi nama Adukor najvise valjao na stoperu.
U prošlom mandatu Adukor je bio očajan na stoperu. Da li ga Husref nije znao iskoristit kako treba, il mu fkt fali osjećaj za tu poziciju, ne znam. Al kad skontam koliko je Dupovac napredovao ove sezone... Mogao bi se Adukor isprobat kao štoper. Barem u onim tekmama gdje imaš popunjen vezni red i bez njega.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 25 sep 2020, 12:34

keno83 je napisao/la:
Mig_Mig je napisao/la:
A na to sve ganja defanzivno! Pokriva beka, stize sve zivo! I Klasa nad klasama.
Max Allegri

Dobar
Kontakt:

Post Postao/la Dobar » 25 sep 2020, 12:36

Valjda do nedelje dodje napadač

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 sep 2020, 12:37

mirzatele je napisao/la:
OK sve, al Barcelona imala vezni red koji mogao drzati loptu dva dana, po izgubljenoj lopti gvardioline ekipe su najbolje na svijetu nije to lagano igrati. Moras biti perfektan u pasu da to igras, tereni su kod nas katastrofa gdje je tesko dva pasa sastaviti a kamo li neku konbinatoriku iz odbrane uraditi.

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 25 sep 2020, 12:37

holyman je napisao/la:
25 sep 2020, 12:26
keno83 je napisao/la:
Mig_Mig je napisao/la:

A tek sto par puta opali sprint nazad da isprati igraca od njihovog 16m do nasih 30m, daje sve od sebe i u defanzivi, a u napadu je ubica
Upravo tu se vidi ta skolovanost. Cudi me realno da čovjek nije u nekom top klubu, siguran sam da bi imao sta reći i U Engleskoj ligi.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 25 sep 2020, 12:40

zagor1987 je napisao/la:
25 sep 2020, 12:18
Celtiku se juce povrijedio jedan igrac al pojma nemam koliko im je bitan
Bitan ko nama Susic :D
Jedan od boljih igraca kod njih, imaju problema na desnoj strani, pa te pozicije krila ceato popunjavaju il veznjaci il bekovi
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 25 sep 2020, 12:49

Mig_Mig je napisao/la:
25 sep 2020, 12:34
keno83 je napisao/la:
Mig_Mig je napisao/la:
A na to sve ganja defanzivno! Pokriva beka, stize sve zivo! I Klasa nad klasama.
Ma dobro nije bas to svjetska klasa (jer da je ne bi igrao kod nas logično :mrgreen: ). Ali da je za nasu ligu klasa to jeste itekako kako samo zahvati onu loptu sinoc bez puno razmišljanja, uvjeren sam, da bi ostali tamo pokušali prvo primiti loptu i onda bi usrali akciji na kraju.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 25 sep 2020, 12:50

bordobijeli je napisao/la:
25 sep 2020, 12:37
mirzatele je napisao/la:
OK sve, al Barcelona imala vezni red koji mogao drzati loptu dva dana, po izgubljenoj lopti gvardioline ekipe su najbolje na svijetu nije to lagano igrati. Moras biti perfektan u pasu da to igras, tereni su kod nas katastrofa gdje je tesko dva pasa sastaviti a kamo li neku konbinatoriku iz odbrane uraditi.
Al kako je držala loptu? Pa tako sto je počinjalo sve iz zadnje linije. Kad imaš zadnju liniju koja ulijeva sigurnost pri posjedu, možeš igrati. A ona ulijeva sigurnost tako sto je ima u pasu. Ne možeš razvijati pas igru kad od 10 napada 8 bude u fazonu - trokut Dupovac-Serbecic-Kova se dodaje, zatim se lopta proslijedi na beka, pa on ponovo nju vrati nazad stoperima i kad se protivnik pomjeri i izadje visoko ona se vrati Kovi da je izbije na 70 metara. Vezni red je onda odsječen, taman imao Xavija i Iniestu u njemu.

Ponavljam, za ovaj rang euro takmicenja ti IMAŠ igrace koji mogu držati posjed: Tino, Raha, Andrej, Pejovic, uz krila Tatara i Fanima. Ali da bi držali posjed, moraš suziti prostor igranja i moraš imati zadnju liniju koja ih povezuje. Kako smo zabili drugi gol? Dupovac se napokon malo isturio, napokon odigrao loptu prema naprijed, pa se napokon u sredini mogla odigrati dva pasa i zatim lopta proslijediti na krilu, protivnik se razvuče, dodje dobar centaršut i gol. Ne možeš to raditi ako zadnja linija carini loptu u svom 16-ercu i onda je nabije pa sta bude. Od posjeda automatski se dovodiš u 50-50 situacije, jer je svaka duga lopta upravo to.

To pri tom tjera i protivnika da suzi teren, ne može izaći visoko jer ostavlja šupljinu. Kad se suzi teren, naši vezni su blizu jedni drugima, mogu igrati kratke pasove i u slučaju izgubljene lopte blizu su protivniku i tada mogu igrati jaki presing da je ponovo osvoje. To je Barca radila. **** bi mogla igrati onakav presing da je teren širok usljed nabijanja. Kad se suzi teren u sredini kroz pas igru koja se razvija iz zadnje linije, bokovi su prazni i time omogućavas Fanimu da konstantno ostaje 1 na 1.

Dakle, SVE polazi od zadnje linije.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: mnon46 i 15 gostiju.