Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

belosevic28
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la belosevic28 » 05 okt 2020, 00:21

Baader je napisao/la:
05 okt 2020, 00:17
Više se forumski pitari upalili večeras, nego banjalučani :tokralju: :rol:
Moramo se OGLUŠIT :bih:
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 05 okt 2020, 00:22

ManciniLevatKlasican je napisao/la:
05 okt 2020, 00:18
90minut je napisao/la:
05 okt 2020, 00:04
brandao je napisao/la:
05 okt 2020, 00:01
@90minuta
Nas klub ce objaviti video od 20 minuta kradje sa danasnjeg meca,pa pogledaj ako ti nije puno.Poslat cu ti i link ako treba
@belosevic
Odsad pa ubuduce me nemoj citirati.Bio si ogranicen si i glup sagovornik
Citiraj me obavezno gledao sam utakmicu, al' uz film onako pa nisam pratio svaki scenu.

Golovi su regularni to znam.
Golovi su regularni, nije niko rekao da nisu, ali je smijesno koliko nam je sjeckao igru i kako je podijelio zute kartone.

U 3 minuti pravimo kontru, faul se svira nad Brandaom i zuti karton daje Cvijanovicu. Igrac Borca vuce Civica za dres, sudija pusta prednost i svira Civicu faul u napadu sekundu poslije toga. Zakaric recimo kasni sa klizecim starom i udara Bihorca ni opomenu nije dobio, a sljedeci napad Brandao skace na loptu iza njega igrac Borca pada naravno i odmah zuti. Skoro svaki napad je prekinut, svirali su se nepostojeci faulovi i podijelili zuti kartoni. Sljedecu utakmicu bez Zeljkovica i Brandaoa.

Ima tu jos dosta stvari ali ovo na prvu po sjecanju.
Zamisli sad mene koji sam gledao te scene svaki drugi vikend kad sam živio za grupu prije 9+godina, znaci dešavaju se i u 2020toj ponekad te scene.

Još kontaš nema navijaca pa nece biti domaceg suđenja.

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 05 okt 2020, 00:24

Šta se koji qrac miješate uopšte, svakom loncu poklopci, gledajte svoja posla, mi se prepiremo s njima i gotovo. Isto neke babe, o svemu bi oni.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 05 okt 2020, 00:24

pa premijer liga opcenito je tema

vidiš da nas nervoza fata zbog sutrasnjeg gostovanja mogao bi pasti prvi poraz

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 05 okt 2020, 00:32

Baader je napisao/la:
05 okt 2020, 00:24
Šta se koji qrac miješate uopšte, svakom loncu poklopci, gledajte svoja posla, mi se prepiremo s njima i gotovo. Isto neke babe, o svemu bi oni.
Od kad je to zabranjeno diskutovati i komentarisati drugim navijačima na temi PL Općenito ?

Kulesza
Kontakt:

Post Postao/la Kulesza » 05 okt 2020, 00:35

Baader je napisao/la:
Šta fali, ne kontam tu logiku "Ako nije tvoja ekipa igrala nemoj komentarisati", isto tako su se tebi npr javljali kada si nešto o Evropi govorio
To što neki idu u kontru bezveze ne znači da 10 od 12 ekipa u PL ili njihovi navijači trebaju ovo prešutiti
Još samo fali da se međusobno posvađamo :mrgreen:
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★

9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️

SK Stolac Hercegovina

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 05 okt 2020, 00:42

Gigovic veceras syebo Veleza, jos i pola foruma zavadio :rol:
Znaci 2x mu se familije sjetimo

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 05 okt 2020, 00:43

Sudija Gigovic ima sabrana djela, moze se izvuci the best off njegovih kradja...

Covjek sa zadatkom. To je naslov vecerasnjeg filma Borac vs Velez.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 05 okt 2020, 00:50

Sta je meni zanimljivo odradise press nakon ovoga svega,i pita ova djevojka novinare imali pitanja i niko ni jedno nije postavio ....Pa dal je moguce,kakvi ljudi to predstavljaju se kao novinari,ako nakon ovakve utakmice nemas sta pitat pa kad ces imati.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 05 okt 2020, 01:07

Kulesza je napisao/la:
05 okt 2020, 00:35
Baader je napisao/la:
Šta fali, ne kontam tu logiku "Ako nije tvoja ekipa igrala nemoj komentarisati", isto tako su se tebi npr javljali kada si nešto o Evropi govorio
To što neki idu u kontru bezveze ne znači da 10 od 12 ekipa u PL ili njihovi navijači trebaju ovo prešutiti
Još samo fali da se međusobno posvađamo :mrgreen:
Naravno da treba komentarisati i druge timove, ali pazi ove dežurne pitare ovdje, naložili se više i od nas i od banjalučana, a nikakve veze s njima.

ManciniLevatKlasican
Kontakt:

Post Postao/la ManciniLevatKlasican » 05 okt 2020, 01:36

90minut je napisao/la:
05 okt 2020, 00:22
90minut je napisao/la:

Citiraj me obavezno gledao sam utakmicu, al' uz film onako pa nisam pratio svaki scenu.

Golovi su regularni, nije niko rekao da nisu, ali je smijesno koliko nam je sjeckao igru i kako je podijelio zute kartone.

U 3 minuti pravimo kontru, faul se svira nad Brandaom i zuti karton daje Cvijanovicu. Igrac Borca vuce Civica za dres, sudija pusta prednost i svira Civicu faul u napadu sekundu poslije toga. Zakaric recimo kasni sa klizecim starom i udara Bihorca ni opomenu nije dobio, a sljedeci napad Brandao skace na loptu iza njega igrac Borca pada naravno i odmah zuti. Skoro svaki napad je prekinut, svirali su se nepostojeci faulovi i podijelili zuti kartoni. Sljedecu utakmicu bez Zeljkovica i Brandaoa.

Zamisli sad mene koji sam gledao te scene svaki drugi vikend kad sam živio za grupu prije 9+godina, znaci dešavaju se i u 2020toj ponekad te scene.

Još kontaš nema navijaca pa nece biti domaceg suđenja.
Veceras nesto kontam kako neko moze ostati smiren i gledati kako te krade a dosao si kao eto da se nesto boris za neke bodove ovoj kukuz ligi. Nije bitno o kojoj ekipi je rijec, danas Velez, sutra Sarajevo ili bilo ko drugi, ali kapa dole svakome ko ostane miran na ovakvo sudjenje. Pregledao sam i snimak utakmice u nadi da cu uhvatiti sebe kako grijesim, da nisam sve vidio dobro, ali uzaludno... sudijska kradja nije samo nesviranje penala ili offside-a, ovo veceras se pokusalo uraditi na neofiran nacin ali je ispalo tako ocigledno da je to smijesno.
Forzza Velez

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 05 okt 2020, 01:41

Kako Jagodic najavljuje da su ostvarili cilj, i da ce docekati na prvom mjestu reprezentativnu pauzu?
Zna vec rezultat u Mostaru danas? Ili zna sta ce sudije raditi?
Kako vec sada najavljuje titulu, za kraj sezone?

Mozda umisljam, ali vrlo moguce da se sprema neko opasno, ali opasno guranje Borca ka tituli, od strane sudija i saveza.

Znaju i u kakvom sugavom uredjenju zivimo, uopste to nije nerealna opcija. Ili barem pokusaj da se to sprovede na taj nacin.
- FKS -

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 05 okt 2020, 01:44

Nije Gigovic jedini sudija koji od svake utakmice napravi lakrdiju. Vecina nasih fudbalskih sudija to radi. Jednostavno neki nemaju kvalitet a neki imaju namjeru da donose lose odluke iz nekih razloga, ne bih sad ulazio u to..

Bandic je donio titulu Zrinjskom, malo ga sklonili i evo ga opet sudi u najvecem rangu takmicenja. Dok je sudio federalnu ligu uvijek bili neki skandalozni penali.

Grbic je bio u milion afera. Evo jedne od tih: "Sudija Zoran Grbić je na toj utakmici dva puta pokazao žuti karton jednom igraču Tuzla Citya, ali ga nije isključio. Zoran Grbić danas se nalazi pod istragom Tužilaštva BiH u okviru predmeta kodnog imena VAR."
Jos kad se sjetim kad je nama protiv Sirokog u kupu dao dva smijesna penala :damn:

Petrovic, Ovaj sudija nema pojma. Jednostavno covjek ne zna. On reaguje na jauke, sto se vise deres to je veca sansa da ce svirati nesto u tvoju korist. Potpuno isti su Sehovic i Mulahasanovic. Trojca sudija koja nemaju osjecaj za igru, samo sjeckaju igru i ubijaju tempo utakmice.

Od sudija za koje mislim da su kvalitetni su Kaljanac, Bilbija, Sivac, Peljto, Music i Musa. I ove sudije imaju nekih mana ali u poredjenju sa ovim gore nabrojanim, ovi izgledaju kao neki svjetski nivo. Evo npr. ovaj Kaljanac. Od kako je on poceo da sudi derbi izmedju Zelje i Sarajeva te utakmice su postale zanimljivije, zato sto covjek pusti igru, ne svira neku glupost samo da bi zaustavio igru, jednostavno ima osjecaj za igru. Kad imas sudiju koji zna da kontrolise situaciju na terenu onda je to odlicno i puno drugacije nego kad ti sude Petrovic, Sehovic ili Mulahasanovic koji se totalno pogube pa onda uzmu da kompenziraju i naprave cirkus od utakmice.

Ono sto je porazavajuce je da nase sudije uce bivse sudije poput Bjelice, Paradzika i slicnih koji su svojim "sudjenjem" unistavali ovu ligu.

Mora se pokrenuti reforma sudjenja. Krenuti od najnizih rangova pa do premijer lige. Evo npr. u federalnoj ligi, milion skandaloznih odluka je bilo u toj ligi i u daljoj i u blizoj proslosti. Zamislite sad mnoge sudije koje sude u toj ligi, upetljani su u svakakve radnje, a ima i onih koji jednostavno nisu kvalitetni. Neki od njih ce suditi i u najvecem rangu za koju godinu i onda cemo se cuditi kako proizvodimo nove Bandice, Gigovice, Bjelice Paradzike, Sehovice itd

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 05 okt 2020, 01:50

Hajdeee je napisao/la:
05 okt 2020, 01:41
Kako Jagodic najavljuje da su ostvarili cilj, i da ce docekati na prvom mjestu reprezentativnu pauzu?

Mozda umisljam, ali vrlo moguce da se sprema neko opasno, ali opasno guranje Borca ka tituli, od strane sudija i saveza.

Znaju i u kakvom sugavom uredjenju zivimo, uopste to nije nerealna opcija. Ili barem pokusaj da se to sprovede na taj nacin.
Ma nigdje veze zar se ne sjecas njegov izjava prošle sezone ili ove isto?

Lijepo je biti optimistican što da ne, a i imaju ekipu koja potencijalno može osvojiti titulu ako se mi saseremo valjda to nece biti slucaj.

Vazna utakmica sutra pobjeda znaci mnogo, bio bi zadovoljan i s bodom jer Zrinjskom gori ako misle u evropu.

ManciniLevatKlasican
Kontakt:

Post Postao/la ManciniLevatKlasican » 05 okt 2020, 01:51

Hajdeee je napisao/la:
05 okt 2020, 01:41

Ma druze ako oni pored Sarajeva pa cak i Zrinjskog uzmu titulu treba popisati nasu drzavu. Mi smo danas igrali bez 4 5 prvotimaca i uz 90 10 sudjenje su jedva dobili. Da se igra fer i posteno, bez guranja sudija, 4 5 mjesto bi im bilo plafon, pogotovo sa ovim trenerom kockarom. Nije poenta sto su se izgubili bodovi, ja ih nisam danas ni ocekivao iskreno, ali bitan je nacin na koji ih izgubis i to je sva poenta ovolike rasprave i Dudiceve reakcije izmedju ostalog. Poslije ovakve lakrdije smijesno je slusati Vladu kako prica o nekom nadigravanju.
Forzza Velez

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 05 okt 2020, 02:00

miky_hz je napisao/la:
05 okt 2020, 00:50
Sta je meni zanimljivo odradise press nakon ovoga svega,i pita ova djevojka novinare imali pitanja i niko ni jedno nije postavio ....Pa dal je moguce,kakvi ljudi to predstavljaju se kao novinari,ako nakon ovakve utakmice nemas sta pitat pa kad ces imati.
Zadnja izmjena: fudbalfudbal, dana/u 05 okt 2020, 02:57, ukupno mijenjano 1 put.
Ti si naša ljubav jedina!

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 05 okt 2020, 02:19

Brkooo je napisao/la:
05 okt 2020, 01:44
Nije Gigovic jedini sudija koji od svake utakmice napravi lakrdiju. Vecina nasih fudbalskih sudija to radi. Jednostavno neki nemaju kvalitet a neki imaju namjeru da donose lose odluke iz nekih razloga, ne bih sad ulazio u to..

Bandic je donio titulu Zrinjskom, malo ga sklonili i evo ga opet sudi u najvecem rangu takmicenja. Dok je sudio federalnu ligu uvijek bili neki skandalozni penali.

Grbic je bio u milion afera. Evo jedne od tih: "Sudija Zoran Grbić je na toj utakmici dva puta pokazao žuti karton jednom igraču Tuzla Citya, ali ga nije isključio. Zoran Grbić danas se nalazi pod istragom Tužilaštva BiH u okviru predmeta kodnog imena VAR."
Jos kad se sjetim kad je nama protiv Sirokog u kupu dao dva smijesna penala :damn:

Petrovic, Ovaj sudija nema pojma. Jednostavno covjek ne zna. On reaguje na jauke, sto se vise deres to je veca sansa da ce svirati nesto u tvoju korist. Potpuno isti su Sehovic i Mulahasanovic. Trojca sudija koja nemaju osjecaj za igru, samo sjeckaju igru i ubijaju tempo utakmice.

Od sudija za koje mislim da su kvalitetni su Kaljanac, Bilbija, Sivac, Peljto, Music i Musa. I ove sudije imaju nekih mana ali u poredjenju sa ovim gore nabrojanim, ovi izgledaju kao neki svjetski nivo. Evo npr. ovaj Kaljanac. Od kako je on poceo da sudi derbi izmedju Zelje i Sarajeva te utakmice su postale zanimljivije, zato sto covjek pusti igru, ne svira neku glupost samo da bi zaustavio igru, jednostavno ima osjecaj za igru. Kad imas sudiju koji zna da kontrolise situaciju na terenu onda je to odlicno i puno drugacije nego kad ti sude Petrovic, Sehovic ili Mulahasanovic koji se totalno pogube pa onda uzmu da kompenziraju i naprave cirkus od utakmice.

Ono sto je porazavajuce je da nase sudije uce bivse sudije poput Bjelice, Paradzika i slicnih koji su svojim "sudjenjem" unistavali ovu ligu.

Mora se pokrenuti reforma sudjenja. Krenuti od najnizih rangova pa do premijer lige. Evo npr. u federalnoj ligi, milion skandaloznih odluka je bilo u toj ligi i u daljoj i u blizoj proslosti. Zamislite sad mnoge sudije koje sude u toj ligi, upetljani su u svakakve radnje, a ima i onih koji jednostavno nisu kvalitetni. Neki od njih ce suditi i u najvecem rangu za koju godinu i onda cemo se cuditi kako proizvodimo nove Bandice, Gigovice, Bjelice Paradzike, Sehovice itd
Peljto se ne treba mjeriti sa ostalima u Ligi već sa sucima koji dijele pravdu u LP i EL. Sivac i Bilbija su dobri kad nisu na zadatku, a Petrović je za mene također dobar sudija. On i Šehović su u 3. UEFA kategoriji :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 okt 2020, 03:21

Zip je napisao/la:
26 sep 2020, 23:14
Zalosno da vi ni sa lagera ne mozete uzeti :urnebes:
forza_juve je napisao/la:
27 sep 2020, 12:56
Imate vi moj qrac. Nemate vi nista, nemate para, nemate opreme, nista nemate. Imate opremu za treniranje i prijateljske. Gdje je ta oprema?
Nemate ni za deterdzenta da to operete, igraci vam kuci nose i peru. Ne blamiraj se vise
:wave:

slika
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 05 okt 2020, 03:49

90minut je napisao/la:
brandao je napisao/la:
05 okt 2020, 00:01
@90minuta
Nas klub ce objaviti video od 20 minuta kradje sa danasnjeg meca,pa pogledaj ako ti nije puno.Poslat cu ti i link ako treba
@belosevic
Odsad pa ubuduce me nemoj citirati.Bio si ogranicen si i glup sagovornik

pusta prednost Borcu i kad vidi da ne mogu dati gola vraca loptu nazad i svira faul za Borac,u drugom poluvremenu ista situacija za Velez kad su dvojica Velezovaca opasno krenula prema golu on ne pusta prednost nego vraca loptu daleko nazad i svira faul za Velez.Start sa 2 noge Zakarica cini mi se je za crvenog kartona prije nego za zutog a Gigovic nista ne svira,ma ima tu milion situacija i sjeckanja igre i dosudjivanja kontra faulova,Ja od Gorazda misam vidio ovkvo kriminalno sudjenje.Istini za volju golovi su cisti mada ovaj drugi gol i tu je Bihorac dobio po paci pa je osto lezati na zemlji dok ovaj postize gol.Svasta .Ali kod nji se nevina djeca ubijaju pa niko nista i gledajuci to ovo nije nista za B: klan udruzeni zajedno sa NS biH klanom.Dabogda Velez nikad ne pobjedio na ovakav nacin.
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 05 okt 2020, 07:32

Virtu4l je napisao/la:
05 okt 2020, 03:21
Zip je napisao/la:
26 sep 2020, 23:14
Zalosno da vi ni sa lagera ne mozete uzeti :urnebes:
forza_juve je napisao/la:
27 sep 2020, 12:56
Imate vi moj qrac. Nemate vi nista, nemate para, nemate opreme, nista nemate. Imate opremu za treniranje i prijateljske. Gdje je ta oprema?
Nemate ni za deterdzenta da to operete, igraci vam kuci nose i peru. Ne blamiraj se vise
:wave:

slika
Isti zvezdin samo plav i sa po godine zakasnjenja
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.