FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 06 okt 2020, 00:11

slika
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 06 okt 2020, 00:13

Raonffa je napisao/la:
05 okt 2020, 23:40
Robust je napisao/la:
05 okt 2020, 23:32
svoj braci neka je bericetna noc posebno koja slave vcrs uz alkohol od brata 💙💙🤭🤭
Ma i da je poraz bio, kod tebe bi opet bio alkohol :mrgreen:

Podsjećaš me na jednog mog havera, baš voli popit čovjek. Nekad, prije par godina, ovako radni je dan bio, nema nikakvih tekmi nema ništa, kaže on meni mrtav hladan listajući rezultate "hoćemo li sjest ba večeras šta popit, evo Shakhtar igra" :urnebes: :urnebes:

slika

sreca pa postoji pa gledanje a i uzivanje poslije tekme u zenskom društvu je vrhunsko :kafa: :kafa: napokon i nas sunce ogrije pa je i lakse piti hahahha

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 06 okt 2020, 00:41

Meni Lendric bio dobar danas, ucestvovao u akciji kod gola, fino primio loptu i dao kljucan pas, bilo ga je po terenu. Ne vidim svrhu prozivanja momka. Fulio je onu sansu al sta ces desava se.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 06 okt 2020, 00:51

Iz boljeg ugla :D
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 06 okt 2020, 00:54

SudoHusika je napisao/la:
05 okt 2020, 23:23
Čestitke ekipi i stručnom štabu na izuzetno važnoj pobjedi. Ovo je bila posljednja šansa da se uhvati kakav takav priključak za vrh.

Najbolje što bih istakao večeras su Erić i Miličević. Nije Mili neka pljačka, ali je dosta sposobniji i agilniji od Šehe u ofanzivi. Stalno je gore bio na protivničkoj polovini.

Minut šutnje za "navijače" našeg kluba. Popiški ih Bekrija.
"Ali,ali, ali, ali nama su pojačanja Bekrić i Jamak..."

Najveće razočarenje su Lendrić i Veselinović. Sraman pristup Lendrića te sramna, očigledna, fizička nespremnost bebelog. Od maja se on sprema i skida kile. Užaš živi.

Na kraju, ja jednostavno smatram da mi trenutno nemamo snage da osvojimo titulu. Jednostavno, nedostaje nam kvaliteta i brzine na 2 pozicije u ekipi dok, s druge strane, Erić izgledao kao krajnje nepouzdan golman. Večeras sjaj, uskoro nekada očaj jer je to takav golman. Što ne znači naravno da se mi nečemo pojačati na zimu i zakuhati borbu za vrh. Prvi preduslov je da ne zaostaneš više od 5 bodova do polusezone. To je jednostavno moje mišljenje.
:thumbup:

Lendric ocajan citave sezone, protiv mladosti nas kosto pobjede, veceras zamalo.. nemocan je u napadu.

Sto se tice titule nemam sirinu jedino na neko ludilo..mada tesko je jbg pitari imaju prejak sastav, ne mogj da kiksaju ljudi, zrinja isto tako jaci osjetno od nas a i imaju rutinu...mada dok ima nade ja cu se nadat :)

Za "navijace" maksuz selam:

slika
=\_1921_/=

Nemir14
Kontakt:

Post Postao/la Nemir14 » 06 okt 2020, 01:33

Bravo Željo, bravo momci!
Velika borba, želja i zalaganje i nagrađeni su za to sa 3 boda.
2 sedmice ćemo odmoriti, a ja se nadam pokusati i dovesti neko pojačanje, jer nam je potrebno.
Imamo vremena da se Zec uključi u ozbiljnu minutažu, da se Štila oporavi, odbrana sa Milićevićem, koji je po meni bio ekstra, fino uigra.
Jedina zamjerka Amaru za večeras je Subašić u prvoj postavi, trebao je on u Rudar na kaljenje...

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 06 okt 2020, 01:43

Poslije one dvije tekme na Grbavici, vcrs sam se nadao X, ali eto Tuce tu je da preokrene utakmicu.. Bilo je okej, mnogo smo fulali što je loše, borbenost i zalaganje je bilo na visokom nivou. Nadam se da će Amar da klupirati Lendrića, frajer je beskoristan i očajan van forme totalno.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 06 okt 2020, 02:30

Ne bih se slozio sa tim da je Lendric beskoristan. Nije u formi, promasuje dosta ali on je napadac koji zivi od trenutka. To je mac sa dvije ostrice. Ako ga stane dobijes ovakvog Lendrica kakav je sad. Ako ga krene dobijes Lendrica kao sto je bio protiv npr. Veleza, Lendric koji leti terenom.

Nas gol je pao na nacin da sam nakon ni sam ne znam koliko godina na Grbavici vidio beka(Milicevic) koji zna izvesti j.ebeni aut. Iz tog auta koji je bio skoro u liniji nasih 16 metara je milimetarski precizno bacio loptu u noge Lendricu tamo oko centra, Lendric je navukao na sebe dva igraca i pametno odigrao do Alispahica a ovaj asistirao Bekricu za gol.

Te sitnice poput izvodjenja auta mene godinama unazad nerviraju. Za Sinisu je izvodjenje auta kvantna fizika. U ovoj utakmici, u prvih 15-20 minuta Sinisa je bar 3-4 puta loptu iz auta bacio protivniku direktno u noge i onda se desava da iz naseg auta nama protivnik trci kontru. Nevjerovatno.

Isto tako u par utakmica sam primjetio nakon naseg kornera protivnik za par sekundi bude pred nasim golom jer se nismo fino postavili da sprijecimo kontru u slucaju da korner ne izvedemo na nacin na koji zelimo. To su amaterske greske.

Treca stvar koja me nervira je branjenje kornera. Zar je moguce da Eric svaki put ostane na liniji. Lik je visok skoro dva metra i svaki put, cak i kad lopta pada blizu njega on ceka da njegov saigrac ocisti opasnost. Ista situacija je bila kad je Fejzic branio u Sirokom i svaki korner molis Boga da nasi igraci dobiju duel i izbiju loptu iz nasih 16 metara dok golman stoji na liniji i ne pomjera se.

Nama za zimski transfer rok moraju biti prioritet 3 pozicije(golman, krila, centralni veznjak i plus ako izleti kakav dobar desni bek). Kvalitetan veznjak iz razloga sto ne moze ekipa koja ima Hajdarevica u prvih 11 dugorocno da se bori za nesto. Danas mu igrac Tuzle u uvodnim minutama pobjegne na drugu stativu i zamalo odmah na pocetku da nam zabiju gol i to igrac kojeg je Hajdarevic par sekundi prije toga lafo "cuvao". Njegova igra toplo-hladno, skrivanje po terenu i to sto je sa loptom na vi su nedopustivi cak i u nasoj ligi. Takve veznjake ne smije imati u prvih 11 ekipa koja se bori za titulu. Isto tako kombinacija Bojo-Alispahic nije dobro funkcionisala u blizoj proslosti..

Nama treba bas kvalitetan veznjak za prvih 11, neko ko ce biti prevaga. Isto vazi i za krila. Ne moze krilo igrati Subasic. Jednostavno ne moze. Prespor, uvijek potez viska i ne moze nista korisno na toj poziciji uraditi. Subasica je trebalo na posudbu poslati da se jos kali. Krila isto trebaju da budu prevage i onda necemo spominjati losu realizaciju jer cemo sa dva kvalitetna krila imati vise igraca u ofanzivi koji znaju zabiti gol, asistirati, nesto korisno uraditi a ne ko sad trenutno kad igramo sa Subasicem koji je ko mrtav konj i truntavim Veselinovicem..

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 06 okt 2020, 08:03

Bbake je napisao/la:
03 okt 2020, 08:20
'Ovo je moj privatni neki gest, vi ga možete protumačiti kako hoćete'

Ivica Osim

Let me tell you something you already know

The world ain’t all sunshine and rainbows.

It’s a very mean and nasty place… and I don’t care how tough you are, it will beat you to your knees and keep you there permanently, if you let it.

You, me or nobody, is gonna hit as hard as life.

But ain’t about how hard you hit…

It’s about how hard you can get hit, and keep moving forward…

how much you can take, and keep moving forward.

That´s how winning is done.

Now, if you know what you worth, go out and get what you worth.

But you gotta be willing to take the hits.

And not pointing fingers saying: You ain’t what you wanna be because of him or her or anybody.

Cowards do that and that ain’t you! You’re better than that!

Za mene lično jedan od najmoćnijnijih govora koje sam čuo, gdje je autor u samo par rečenica rekao sve, univerzalne i bezvremenske misli koje smo svi bar jednom u životu doživjeli i primjenili, svjesno ili nesvjesno. Naravno kao i u svemu ostalom, za mene je najbolji, za neke druge neće biti. Svako ima svoj pogled na dešavanja u mikrokosmosima koji nas kao jedinke okružuju.

Pasus prvi; 'svijet nije stalno svjetlost sunca i duge, to je vrlo zlo i pokvareno mjesto, i ne zanima ga koliko si jak, bacit će te na koljena i držati dole zauvijek ako dozvoliš'.

Ako pogledamo istoriju FK Željezničar ona je sve ono što citat iznad govori. Rijetki su klubovi koji su doživjeli i preživjeli ono što je Željo i njegovi navijači. U vremenima kada smo osnovani kao mlad i tek stvoren subjekat od strane radničke klase, nismo imali apsolutno ništa osim Želje i ljudi. Ponovit ću jer je ovo jako bitno, nismo imali ništa osim Želje i ljudi. Dakle imali smo nešto što okuplja i u što ljudi vjeruju i imali smo one koji se okupljaju i vjeruju. Tako je u prvim trenutcima postojanja kada klub nije imao 'ni paru' a posebno ne opremu za treniranje, grupa ljudi ionako slabog materijalnog statusa od svojih domova donijela, citiram; ko šta ima! Imam dva para čarapa, evo jedan za klub, gaće, majica, šorc, rukavice, kapa. Možda se nama iz ove perspektive taj podatak čini smiješnim i budalastim, u onim vremenima ne vjerujem da bi im bilo smiješno. Druga vremena.

'Ti, ja, niko, nećemo udariti jako kao život'

Do drugog svjetskog rata klub je bio na marginama sporta bivše države, mali radnički klub koji se bori da opstane. U samome ratu malo je falilo da prestanemo postojati kada smo zabranjeni i izbrisani u aktima jer ljudi koji su tada bili uz klub, nisu pristali da učestvuju u nečemu što se po svemu kosilo sa ličnim stavovima, uvjerenjima i samoj biti kluba i njih samih. Ne ndh liga, ne sa fašistima! Stopiraćemo rad kluba, borićemo se. Kao nagrada u prvim mjesecima po završetku rata prva titula. Prvi sladak plod, prva nagrada rada i svega što smo do tada preživjeli. Od malog kluba koji nema za čarapa i gaća, postali smo pobjednici ali čista obraza i neukaljane časti!

'Nije kako jako možeš udariti, već koliko te jako mogu udariti i da nastaviš ići naprijed'

Vjerujem da kada bih citirao ovu misao našim legendama a između ostalih Jošku, Ivici ili Miši, da bi bi me pogledali i ne progovorivši niti riječ u sebi za djelić sekunde vratili film i sjetili se svega što su preživjeli i što je klub proživio, zajedno sa svojim navijačima. Nakon u današnje doba osporavane i nikada priznate titule desili su se događaji koji su nas obilježili na više načina i utkali u nas sjeme prkosa. Priživjeli smo ndh-a a da bi živjeli dalje morali smo se suočiti sa novim izazovima u liku režimskih klubova i vlasti sa svim njihovim moćima i načinima na koji su ugrožavali egzistenciju kluba. Ne samo onu materijalnu u ljudstvu nego je već tada smetala ideja Željo, ideja radnički, smetao je čist obraz i ljubav bez interesa. Za raju a posebno za nas danas izuzetno bitni događaji iz naše istorije, kada su nas natjerali da kleknemo ali nismo ostali dole, nego smo ustali i nastavili da koračamo visoko podignute glave!

'Tako se rađaju pobjednici'

Sa željom i prkosom iskovanim kroz stalne bitke, sa ljubavlju koja je rasla u teškim vremenima, u krvi i znoju, u neimaštini i gladi, u pokušajima da nas ponize i zaustave i ugase i zabrane, rodila se generacija koja je rasla uz klub sa željom da bude dio njega i generacija koja je svoju priliku da učestvuje iskoristila na najljepši način. Vječiti autsajder Željo je postao prvak. Pravi pravcati i to nam niti jedan režim ne može osporiti ili oteti!
Odbili smo ostati u blatu na koljenima, izabrali borbu prije kmetstva, i isplatilo nam se. Slika na kojoj našeg legendarnog trenera Milana Ribara nasmijani i sretni igrači nose na rukama, govori puno više od onoga što danas možemo zamisliti, a ona druga sa šampionskim timom pokazuje sve što smo morali biti da bi dospjeli na tron. Ispravljeni visoko podignutih glava, odlučni, hrabri i ponosni, sa snagom u srcima i vjerom u grb na grudima.

U godinama poslije istorija se ponavljala u više navrata, Željo je posrtao, padao, mučio se ali nikada nije ostao dole, nikada se nije predao, nikada nije prestao da se bori i postoji. Redali su događaji, tamni i blistavi, smjenjivali se kao na traci. Od druge lige do ponovne borbe za trofej i polufinala kupa uefa, od zapaljenog i srušenog doma do najljepšeg stadiona u državi, od još jednog pokušaja režima da nas 'pripoji' do najvećeg i najtrofejnijeg kluba! Željo je rastao, armija navijača je vjerovala i rasla uz njega, borila se i bodrila, stajala uz klub i kroz sva iskušenja prošla zajedno sa njim i nikada niti za trenutak mu nije okrenula leđa!

Vratit ću se za kratko na početak priče; nešto što nas okuplja i nešto u što vjerujemo, Željo i ljudi!

'Sada, ako znaš koliko vrijediš, idi i uzmi onoliko koliko vrijediš.

Ali moraš biti spreman da primiš udarac!

A ne da upireš prstom i govoriš; nisam ono što bi želio biti zbog njega, ili nje, ili bilo koga drugoga.

Kukavice to rade a to nisi Ti

Ti si bolji od toga'!

Druga su vremena, princip je isti, sve su ostalo nijanse.

Željezničar za život cijeli!

Jutro. :kafa:

Vivere est militare!
Željezničar za život cijeli!

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 06 okt 2020, 08:04

Mamba21 je napisao/la:
06 okt 2020, 01:43
Poslije one dvije tekme na Grbavici, vcrs sam se nadao X, ali eto Tuce tu je da preokrene utakmicu.. Bilo je okej, mnogo smo fulali što je loše, borbenost i zalaganje je bilo na visokom nivou. Nadam se da će Amar da klupirati Lendrića, frajer je beskoristan i očajan van forme totalno.
Sreca da vas Amar sve klupira strucnjake
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 06 okt 2020, 08:28

Treba napomenuti sa gosti na Grbavici imaju domaćinsko suđenje.
To je ok, samo treba nakon svake odluke na našu štetu odgovornima je.bat mater, figurativno a Bgm i bukvalno.
💩💩

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 06 okt 2020, 08:37

Kud ne prodasmo Lendrića...

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 06 okt 2020, 08:55

Kako igramo! :opaopa:
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 06 okt 2020, 09:22

Meni zao Subasica. Inace mi zao omladine koja obecava pa se izgubi.
Igra odlicna, Tuzla bolja nakon crvenog, mi do tad. Kao i prosle godine protiv njih, jedna glupost pokvari ukupan dojam utakmice. Lendric, Mule, Bekrija, Veseli odlicni, Eric spasio utakmicu. Da hocemo poceti zabijati iz prve sanse sve bi bilo lakse.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 06 okt 2020, 09:55

MrkiMedo je napisao/la:
06 okt 2020, 09:22
Igra odlicna, Tuzla bolja nakon crvenog, mi do tad. Kao i prosle godine protiv njih, jedna glupost pokvari ukupan dojam utakmice. Lendric, Mule, Bekrija, Veseli odlicni, Eric spasio utakmicu. Da hocemo poceti zabijati iz prve sanse sve bi bilo lakse.
Jel šala za Veslog??

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 06 okt 2020, 09:58

Ma jes moj qrc Lendrić odličan, niti zadrži loptu, niti daje golove. Hajde Čelo svega ti!

Promašio je 5-6 zicera u posljednjim utakmicama.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 06 okt 2020, 10:15

Napadač se mora istrpiti.
moSa ljoŽe

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 06 okt 2020, 10:18

Pa taj mač sa dvije oštrice nas je koštao 6 bodova, čovjek nije u stanju da pogodi gol, bio prazan ili ne. Sinoć se nije vidio, osim onog nevjerovatnog promašaja i to je sve od njega. Ako je to napadač i neka sigurna opcija, onda nam je Evropa uspjeh
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 06 okt 2020, 10:20

Nama će sezonu odlučiti 2 tekme zaostale sa Sa i Zrinjom.Ako tu uzmemo 4 boda imamo se čemu nadati,sve ispod bar 4 boda pada u vodu.Pauza dobro dolazi vratit ce se Štila,Juričić,i Bojo koji će biti važan na sredini jer je dobar trkač što nam na sredini itekako treba.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 06 okt 2020, 10:39

bablaz1 je napisao/la:
06 okt 2020, 09:55
MrkiMedo je napisao/la:
06 okt 2020, 09:22
Jel šala za Veslog??
Naravno da nije. Zasto bi bila sala?

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t i 16 gostiju.