Dušan Bajević - "Princ sa Neretve"

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

TheChief
Kontakt:

Re: Dušan Bajević - "Princ sa Neretve"

Post Postao/la TheChief » 19 nov 2020, 16:45

Cuj gospodin.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 nov 2020, 17:52

Rodjeni81 je napisao/la:
19 nov 2020, 13:47
avenija je napisao/la:
19 nov 2020, 13:37
Rodjeni81 je napisao/la:
19 nov 2020, 12:42

Od 7 zvanicnih utakmica koliko je bio na klupi jedina utakmica gdje smo bili favoriti je protiv S. Irske i to mu je jedini kiks.

Od ostalih 6 utakmica, sve su protiv ekipa koje su svemirski brod za nas bili i kad smo imali daleko jace igrace. Italija, Holandija i Poljska... Uspio je tu izvuci dva remija, sa Italijom u gostima i kuci protiv Holandije.
Ko kad ste navikli da dobivamo ovakve reprezentaciji pa je ovo neka katastrofa :tokralju:

A sta se nece ponoviti u historiji reprezentacije, to je da nam sigurno nece doci selektor koji ima i priblizno uspijeha u trenerskoj karijeri kao Dusko Bajevic. Nismo mi navikli da nam selektor bude neko ko ima toliko titula. Covjek prekuco Grcku ligu, nismo mi navikli da nam je selekor neko ko je sa Olimpijakosom dosao do 1/4 finala Lige prvaka, 5 minuta ih dijelilo da izbace Juventus i udju u polufinale jer su vodili do 85 minute i imali prolaz. Nismo mi navikli da imamo selektora koji grupu u LP zavrsi na prvom mjestu. Nismo imali selektora koji ima pobjede u Ligi Prvaka protiv Liverpula npr...

Mi smo navikli na selektore kojima je plafon neka druga liga ili borba za opstanak u osrednjim ligama, nismo trebali narusavati taj niz nekim kao Bajevic.

Mozete ga voliti ili ne, ali nasa zemlja nema trenera ni da primirise Bajevicu sto se tice trenerske karijere i on je najbolje sto ova drzava ima, pa bar pokazite malo postovanja prema tome, ali citajuci ove komentare blavurdije vidim da ni ne zasluzujemo bolje. Sramite se seljacine.
Ne prdi branite ga iskljucivo vi Mostarci jer vam je legenda.
Isto kao sto Amara brane Zeljini itd
Navijaci Sarajeva brane Tatara i Rahmanovica itd.

Mojne suplje, Bajevic ce ostat upamcen kao najlosiji ikada, covjek koji je ionako rasturenu reprezentaciju srusio do temelja.
Iznosim neke cinjenice, ako mozes jednu opovrgnut izvoli slobodno. Da li je Dusko u BiH trener sa daleko najvecim uspijehom sto se tice trenrske karijere? DA naravno, ne moze mu niko ni prismrditi. Da li je kisao protiv S.Irske DA naravno i on i igraci, to se moralo proci kako znamo i umijemo. Da li je realno bilo ocekivati da uzmemo vise bodova protiv Italije, Holandije i Poljske? NE, i 2 su premija sa trenutnom ekipom.
Cinjenica je da nema niti jedne pobjede.
Cinjenica je da nije uspio pobijediti protiv autsajdera Sj. Irske u najbitnijoj utakmici posljednjih nekoliko godina (po meni najbitnija nakon Litvanije jer smo napokon bili favoriti i imali domaci teren).
Cinjenica je da on poziva Hotica da debituje u najbitnijoj utakmici, a onda ga vise ne poziva.
Cinjenica je da poziva Demirovica, naseg najperspektivnijeg napadaca, i ne daje mu minutazu protiv Irana, a momak ne moze igrati u Ligi Nacija.
Cinjenica je da Hadziahmetovica naknadno poziva na prosireni spisak i odmah ga gura u vatru (pa eto i nije bio los, ali totalno neobjasnjivo selektiranje i pozivanje igraca).
Cinjenica je da u nebitnoj utakmici protiv Irana on forsira Pjanica i Sanicanina, a bez debija ostaju Danilovic, Ziljkic umjesto Tatara koji igra cijelu utakmicu, da bi obojica debitovali u narednoj utakmici u LN. Forsiranje Sanicanina pravda kako nema lijevog u odbrani, kao da bi bio presedan da u timu igraju 2 desnjaka (jos jedan dokaz kolika je neznalica).
Cinjenica je da nisu smjeli igrati utakmicu protiv Irana jer gubitak tih bodova nas je i poslao u 4. sesir a sto je trebao razmisljati Bajevic zajedno sa ostatkom degenerika u Savezu. A njima je nebitno u kojem su sesiru, pa to je sramota izjaviti (iako nije Bajevic izjavio, ali je trebao o tome razmisljati kao selektor zarad narednih ciklusa, ali ocito mu je svejedno znajuci da nas nece voditi).
Cinjenica je da u svakoj utakmici on igra bez krila na lijevoj strani forsirajuci veznog igraca, a kao "znalac" je trebao poraditi na tome, pa makar isprobati drugu varijantu. Isto tako je cinjenica da on gura Rahmanovica u jednoj utakmici na desno krilo, a sinoc na lijevo krilo, a Gojaka na desno. Zasto? Pa zato jer nije pozvao adekvatne igrace za formaciju koju forsira.

Cinjenica je mnostvo koje mu ne idu u prilog gdje je pokazao neznanje, bahatost, tvrdoglavost, qurcobolju, ili jednostavno pao pod pritiskom Saveza i menadzera. To mi je jos i najizglednije.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 19 nov 2020, 18:29

@beduin, to je to...a nabrojao si samo mali dio, ima toga jos puno vise.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 19 nov 2020, 18:32

Beduin je napisao/la:
19 nov 2020, 17:52
Rodjeni81 je napisao/la:
19 nov 2020, 13:47
avenija je napisao/la:
19 nov 2020, 13:37

Ne prdi branite ga iskljucivo vi Mostarci jer vam je legenda.
Isto kao sto Amara brane Zeljini itd
Navijaci Sarajeva brane Tatara i Rahmanovica itd.

Mojne suplje, Bajevic ce ostat upamcen kao najlosiji ikada, covjek koji je ionako rasturenu reprezentaciju srusio do temelja.
Iznosim neke cinjenice, ako mozes jednu opovrgnut izvoli slobodno. Da li je Dusko u BiH trener sa daleko najvecim uspijehom sto se tice trenrske karijere? DA naravno, ne moze mu niko ni prismrditi. Da li je kisao protiv S.Irske DA naravno i on i igraci, to se moralo proci kako znamo i umijemo. Da li je realno bilo ocekivati da uzmemo vise bodova protiv Italije, Holandije i Poljske? NE, i 2 su premija sa trenutnom ekipom.
Cinjenica je da nema niti jedne pobjede.
Cinjenica je da nije uspio pobijediti protiv autsajdera Sj. Irske u najbitnijoj utakmici posljednjih nekoliko godina (po meni najbitnija nakon Litvanije jer smo napokon bili favoriti i imali domaci teren).
Cinjenica je da on poziva Hotica da debituje u najbitnijoj utakmici, a onda ga vise ne poziva.
Cinjenica je da poziva Demirovica, naseg najperspektivnijeg napadaca, i ne daje mu minutazu protiv Irana, a momak ne moze igrati u Ligi Nacija.
Cinjenica je da Hadziahmetovica naknadno poziva na prosireni spisak i odmah ga gura u vatru (pa eto i nije bio los, ali totalno neobjasnjivo selektiranje i pozivanje igraca).
Cinjenica je da u nebitnoj utakmici protiv Irana on forsira Pjanica i Sanicanina, a bez debija ostaju Danilovic, Ziljkic umjesto Tatara koji igra cijelu utakmicu, da bi obojica debitovali u narednoj utakmici u LN. Forsiranje Sanicanina pravda kako nema lijevog u odbrani, kao da bi bio presedan da u timu igraju 2 desnjaka (jos jedan dokaz kolika je neznalica).
Cinjenica je da nisu smjeli igrati utakmicu protiv Irana jer gubitak tih bodova nas je i poslao u 4. sesir a sto je trebao razmisljati Bajevic zajedno sa ostatkom degenerika u Savezu. A njima je nebitno u kojem su sesiru, pa to je sramota izjaviti (iako nije Bajevic izjavio, ali je trebao o tome razmisljati kao selektor zarad narednih ciklusa, ali ocito mu je svejedno znajuci da nas nece voditi).
Cinjenica je da u svakoj utakmici on igra bez krila na lijevoj strani forsirajuci veznog igraca, a kao "znalac" je trebao poraditi na tome, pa makar isprobati drugu varijantu. Isto tako je cinjenica da on gura Rahmanovica u jednoj utakmici na desno krilo, a sinoc na lijevo krilo, a Gojaka na desno. Zasto? Pa zato jer nije pozvao adekvatne igrace za formaciju koju forsira.

Cinjenica je mnostvo koje mu ne idu u prilog gdje je pokazao neznanje, bahatost, tvrdoglavost, qurcobolju, ili jednostavno pao pod pritiskom Saveza i menadzera. To mi je jos i najizglednije.
:thumbup: zar treba dalje pojasnjavati.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 19 nov 2020, 18:55

Baader je napisao/la:
19 nov 2020, 16:41
O manirima i kulturi primitivaca koji komentarišu gospodina Dušana Bajevića najbolje govore postovi i uvrede na račun svega što se kosi s njihovim pećinskim mentalitetom.
Bas tako.

A dva boda u grupi sa Italijom, Holandijom i Poljskom je dobar rezultat kad vidis kakve igrace imamo.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Pale
Kontakt:

Post Postao/la Pale » 19 nov 2020, 19:00

Ofucana kuja pa gospodin Miske ga je trebao resterovati hvala lp

Pale
Kontakt:

Post Postao/la Pale » 19 nov 2020, 19:01

samoposteno je napisao/la:
19 nov 2020, 14:24
De uklonite ovu temu veci tovar nikad nije sjeo na klupu repke.....cuj uspjesan u grckoj prije 20 god :urnebes: pa tad ni ofsajda nije bilo :rol: ....magarcina prodata menadjerska nakupio pun ku.rac smeca u reprezentaciju
ofucana stara kuja hvala lp

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 nov 2020, 21:12

Cartman je napisao/la:
09 okt 2020, 01:10
Ovi jugoslovenski treneri, takozvani princevi, legende, nevidjene igracine i takticki majstori po Alziru, Grckoj i trecoj ligi Francuske, igraci na nivou Maradone samo sto niko sjeverno od Slovenije ne zna za njih, te LEGENDE.... Nikad vise ih dovodit u reprezentaciju. Eto ih tamo i neka budu legende i legende. Kao da gledam da ce dovest onu ublehu Vahida kad ne bude vise mogao krast afrikancima pare.

**** s Neretve
A ovako si govorio kad je imenovan za selektora :urnebes: :urnebes: tacno smo svi pali na njegovo ime i ko budale se nadali necemu
Cartman je napisao/la:
14 dec 2019, 14:24
Mislim da je tacno ono sto nam treba. Disciplina, iskustvo i jako ime koje trazi respekt igraca. Jedina negativa je sto dosta godina ne radi, ali ne mislim da ce u ovom slucaju biti problem. Nije zaboravio posao.
Svaka cast @Vucevichu koji je od prvog dana bio skeptican i bez pardona. Ispostavi se da je u pravu bio. :thumbup:

075 ❤

fareuk25
Kontakt:

Post Postao/la fareuk25 » 19 nov 2020, 21:15

Šepuri se kad hoda ko da je oslobodio Bosnu. **** od trenera najobičnija.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 19 nov 2020, 21:42

Beduin je napisao/la:
19 nov 2020, 21:12
Cartman je napisao/la:
09 okt 2020, 01:10
Ovi jugoslovenski treneri, takozvani princevi, legende, nevidjene igracine i takticki majstori po Alziru, Grckoj i trecoj ligi Francuske, igraci na nivou Maradone samo sto niko sjeverno od Slovenije ne zna za njih, te LEGENDE.... Nikad vise ih dovodit u reprezentaciju. Eto ih tamo i neka budu legende i legende. Kao da gledam da ce dovest onu ublehu Vahida kad ne bude vise mogao krast afrikancima pare.

**** s Neretve
A ovako si govorio kad je imenovan za selektora :urnebes: :urnebes: tacno smo svi pali na njegovo ime i ko budale se nadali necemu
Cartman je napisao/la:
14 dec 2019, 14:24
Mislim da je tacno ono sto nam treba. Disciplina, iskustvo i jako ime koje trazi respekt igraca. Jedina negativa je sto dosta godina ne radi, ali ne mislim da ce u ovom slucaju biti problem. Nije zaboravio posao.
Svaka cast @Vucevichu koji je od prvog dana bio skeptican i bez pardona. Ispostavi se da je u pravu bio. :thumbup:
Da, nazalost je samo zadnji dio o tome da dugo nije radio bio tacan. I zadnja recenica da nije zaboravio posao velika greska. Iskreno mislim da je covjek senilan ili blizu toga. Jedva otvara usta.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 nov 2020, 00:33

Baader je napisao/la:
19 nov 2020, 16:41
O manirima i kulturi primitivaca koji komentarišu gospodina Dušana Bajevića najbolje govore postovi i uvrede na račun svega što se kosi s njihovim pećinskim mentalitetom.
Ne vadi ti ga "gospodin" aaa, pa ti nije mrsko i dalje ga braniti? :rol: :rol: :rol:

Onako, pecinski...

P.S.Ovakvi odgovori i jesu za slijepce poput tebe koji i na 10 iznesenih cinjenica tvrdi suprotno. ;)

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 20 nov 2020, 00:58

Beduin je napisao/la:
Isto kao i za Roberta Prosineckog :thumbup:

Dusan je ostao nedorecen, treba mu dati jos jedan cirKus da isproba jos jedno 52 igraca.

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 20 nov 2020, 08:34

Kakva reprezentacija, takvi i likovi koji je komentarišu. Tačno se vidi podudaranje.

Jackk
Kontakt:

Post Postao/la Jackk » 20 nov 2020, 08:40

Baader je napisao/la:
20 nov 2020, 08:34
Kakva reprezentacija, takvi i likovi koji je komentarišu. Tačno se vidi podudaranje.
Opušteno. Vjeruju Misimoviću koji, kada se sve raspalo, kaže 'Ja nisam ništa kriv i mene niko ništa nije pitao'. :urnebes: :urnebes:
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović

'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 20 nov 2020, 08:47

Jackk je napisao/la:
20 nov 2020, 08:40
Baader je napisao/la:
20 nov 2020, 08:34
Opušteno. Vjeruju Misimoviću koji, kada se sve raspalo, kaže 'Ja nisam ništa kriv i mene niko ništa nije pitao'. :urnebes: :urnebes:
Hoces reci kad je vidio da mu se sprema noga u guzicu. :kafa:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 20 nov 2020, 11:48

Samo kratko da se javim, onako da se zna neki red.
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 20 nov 2020, 14:20

ŠTA SE ZAISTA DOGAĐALO SINOĆ U HOTELU REPREZENTACIJE BIH?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć od Italije na Grbavici 2:0, te je zime završen ovaj ciklus Lige nacja u kojem se ispalo u Ligu B, a istovremeno je i selektorovanje Dušana Bajevića završilo neslavno, bez ijedne pobjede na klupi nacionalnog tima.

No, možda više od utakmice sinoć se govorilo o navodnom sukobu između Dušana Bajevića i Zvjezdana Misimovića, kako verbalnom tako i fizičkom. Iako je i sam Dušan Bajević rekao kako je sve završeno na verbalnom okršaju, svjedoci dešavanja u hotelu za naš portal potvrđuju da je bilo i manjeg fizičkog kontakta.

Sve je počelo kada je Dušan Bajević pročitao intervju Zvjezdana Misimovića u kojem se on kritički osvrnuo na sva dešavanja oko reprezentacije. U tom trenutku nekadašnji reprezentativac BiH nije bio u hotelu, a kada je stigao, kažu nam prisutni, Dušan Bajević je odmah ustao i krenuo prema njemu uz prigovor da je sve ono što je rekao za medije prvo trebao reći njima u lice, nakon čega je došlo do manjeg fizičkog kontakta hvatanja za vrat.

Uspjeli su prisutni da spriječe daljnju eskalaciju sukoba, na šta je Dušan Bajević rekao da ako ima potrebe da njih dvojica izađu napolje i da se "obračunaju
".

Sve se, na svu sreću, brzo smirilo, ali je i ovo još jedna potvrda da atmosfera u reprezentaciji uopšte nije sportska, idilična, te da nije ni čudo što se nisu ostvarivali bolji rezultati.

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 20 nov 2020, 14:31

braco je napisao/la:
20 nov 2020, 14:20
ŠTA SE ZAISTA DOGAĐALO SINOĆ U HOTELU REPREZENTACIJE BIH?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć od Italije na Grbavici 2:0, te je zime završen ovaj ciklus Lige nacja u kojem se ispalo u Ligu B, a istovremeno je i selektorovanje Dušana Bajevića završilo neslavno, bez ijedne pobjede na klupi nacionalnog tima.

No, možda više od utakmice sinoć se govorilo o navodnom sukobu između Dušana Bajevića i Zvjezdana Misimovića, kako verbalnom tako i fizičkom. Iako je i sam Dušan Bajević rekao kako je sve završeno na verbalnom okršaju, svjedoci dešavanja u hotelu za naš portal potvrđuju da je bilo i manjeg fizičkog kontakta.

Sve je počelo kada je Dušan Bajević pročitao intervju Zvjezdana Misimovića u kojem se on kritički osvrnuo na sva dešavanja oko reprezentacije. U tom trenutku nekadašnji reprezentativac BiH nije bio u hotelu, a kada je stigao, kažu nam prisutni, Dušan Bajević je odmah ustao i krenuo prema njemu uz prigovor da je sve ono što je rekao za medije prvo trebao reći njima u lice, nakon čega je došlo do manjeg fizičkog kontakta hvatanja za vrat.

Uspjeli su prisutni da spriječe daljnju eskalaciju sukoba, na šta je Dušan Bajević rekao da ako ima potrebe da njih dvojica izađu napolje i da se "obračunaju
".

Sve se, na svu sreću, brzo smirilo, ali je i ovo još jedna potvrda da atmosfera u reprezentaciji uopšte nije sportska, idilična, te da nije ni čudo što se nisu ostvarivali bolji rezultati.
slika

:rol: :rol:
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 nov 2020, 15:49

Dokaz da je ovo jedno veliko đubre od čovjeka ;)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 20 nov 2020, 22:32

Sta kazu mostarci "pravi gospodin", e tugo moja... kako dani prolaze covjek me sve vise razocara.

A i dalje cekam demant iz Saveza i objasnjenje samog Bajevica oko svega recenog od strane Misketa i vidjenog na terenu posljednjih mjeseci.

075 ❤

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, denza, hurem i 26 gostiju.