Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 03 dec 2020, 23:32

farrys je napisao/la:
03 dec 2020, 23:21
Cuj ovog, Djokanovic u ligi petice. Hahhahahhhah
Svaka cast momku, ali cinjenica je da se njegov kvalitet vidi uglavnom protiv ekipa donjeg dijela tabele, a te ekipe su jos gore neko ranijih godina. Sve vece utakmice su kljucni bili Tatar i Rahmanovic. A konkretno u ligama petice bi mogao samo na kratko probati Rahmanovic. Mozda iz citave lige uz Cipetica. Ali i to ne vjerujem da bi bilo blistavije od Duljevica. Jednostavno nekim ljudima treba utjerati u mozak da nije isto liga petice i Krupa.
U ovom trenutku je daleko od takvog transfera, ali vrlo lako moze da preko Belgije i sl liga zavrsiti u ligi petice...Naravno, jos je rano pricati, ali itekako je to moguca situacija..
I nije samo Djokanovic dobro odigrao protiv Krupe i sl., nego i u ligi prvaka/EL...
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 03 dec 2020, 23:36

killafrommanilla je napisao/la:
03 dec 2020, 21:09
03 dec 2020, 20:18
Sad ocekujem na temi za prognoze sljedeceg kola jednu isfrustriranu dvicu na Olimpik :mrgreen:
:mrgreen:
Ključni problem u glavi navijača Veleža je taj što ne možete razdvojiti romantiku od realnosti. Velež je klub sa velikom tradicijom, dušom, klub koji ima simlatizere daleko van Mostara, finu i lojalnu bazu navijača u Mostaru, sa kulturom posjete stadionu i to ga čini klubom sa dušom i tradicijom. U sportskom uspjehu, u Jugoslaviji igrali ulogu koju danas igra npr. Radnik u BiH, a danas u BiH, Velež je prosječan ligaški klub. A vi kad pričate o kvalitetu vaše ekipe i o rezultatima, zaboravite na romantiku i budite realni.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

sotomayor
Kontakt:

Post Postao/la sotomayor » 03 dec 2020, 23:36

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
03 dec 2020, 21:32
Wandelanoite je napisao/la:
02 dec 2020, 18:44
Ja ocekujem da mega talenat Đokanović zabije za pobjedu, kad on krivac za gol i poraz. :rol:
Samo da citiram ovoga jadnika :lol:
Auu sto ti bode oci to sto Sarajevo ima talentovanog igraca, koji ce veoma ubrzo zavrsiti u ligi petice ;)
Ps. sram ga bilo sto smo izgubili :guz:
Tesko ce iz sarajeva u ligu petice, BiH igraci su donji dom euro nogometa, al' ako ostane zdrav mozda kroz rumunjsku ili poljsku, cesku ligu moze ostvariti ligu petice. Ako uzmes u obzir da Lendric kao visestruko najbolji golgeter lige ni u drugoj franciskoj ne moze nastupati. BiH igraci su fizikom inferiorni i za srednji razred nogometa. Sarajevo je od Bjelorusa ispalo, Bresta, to ti je putokaz koliko liga nazaduje, a najvise radi cinjenice i pravila 4 stranca.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 03 dec 2020, 23:38

sotomayor je napisao/la:
03 dec 2020, 23:36
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
03 dec 2020, 21:32
Wandelanoite je napisao/la:
02 dec 2020, 18:44
Ja ocekujem da mega talenat Đokanović zabije za pobjedu, kad on krivac za gol i poraz. :rol:
Samo da citiram ovoga jadnika :lol:
Auu sto ti bode oci to sto Sarajevo ima talentovanog igraca, koji ce veoma ubrzo zavrsiti u ligi petice ;)
Ps. sram ga bilo sto smo izgubili :guz:
Tesko ce iz sarajeva u ligu petice, BiH igraci su donji dom euro nogometa, al' ako ostane zdrav mozda kroz rumunjsku ili poljsku, cesku ligu moze ostvariti ligu petice. Ako uzmes u obzir da Lendric kao visestruko najbolji golgeter lige ni u drugoj franciskoj ne moze nastupati. BiH igraci su fizikom inferiorni i za srednji razred nogometa. Sarajevo je od Bjelorusa ispalo, Bresta, to ti je putokaz koliko liga nazaduje, a najvise radi cinjenice i pravila 4 stranca.
Tesko iz Sarajeva u ligu petice, da ne kazem ne moguce...Kao sto sam i naveo malo iznad, preko Belgije, Poljske i slicnih liga, moze napraviti transfer u ligu 5.
Jbg, ispali smo nesretno, pitanje je sta bi bilo da nam nisu ponistili CIST GOL..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

sotomayor
Kontakt:

Post Postao/la sotomayor » 03 dec 2020, 23:43

Slabo se sjecam, au bas su vas pokrali.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 04 dec 2020, 01:22

Miljacka je napisao/la:
03 dec 2020, 23:14
Ja bih volio da mi bar jedan velezovac ovdje kaze po cemu je to Velez veci, bolji i ozbiljniji klub od tuzlanske Slobode. To pitam jer sam napravio poredjenje kurcenja navijaca Veleza i "kurcenja" navijaca Slobode na ovom forumu. Za Velez bi covjek sa strane, citajuci vase postove ovdje, rekao da ste galaktikosi i neki super bitan faktor u nasoj ligi, dok su ovi drugi totalno out svih takvih prica, nema velikih najava nikad, totalno su na zemlji i svjesni svojih mogucnosti...Ovo je neko moje vidjenje i nemam namjeru da se svadjam s nekim ili bilo sta slicno. Ja npr. sa neke neutralne tacke o ta dva kluba imam apsolutno isto misljenje i ako ima neke razlike to je u 5 deka. Iskreno, smijesno, a pomalo i tuzno mi je citati vase postove u kojima se poredite sa sarajevskim rivalima jer s njima se mozete porediti samo sto se tradicije i historije tice, nicega vise, a i to do neke mjere...Bas kao i Sloboda. Oba ta kluba su nasa dva velika kluba, sa velikom i bogatom historijom, ali to je sve sto imaju i porediti ih sa vjecitim rivalima je stvarno smijesno. Cak i Zrinjski i listica su se toliko digli u zadnjih 15ak godina da se ni sa njima ne mozete porediti ni u cemu osim toga da su Velez i Sloboda bogatiji sto se tice historije i tradicije, jer ako o trofejima, organizaciji, protivnicima u evropskim takmicenjima i rezultatima pocnemo pricati tu ce svaka prica zavrsiti. Stvarno previse kurcenja navijaca koji su zadnji trofej osvojili prije 24 godine, a zadnju evropsku utakmicu ni sam ne znam kad ste odigrali.
ne cujem te od bagera, nesto na zdenci majstori rade, javicu ti za evropsku tekmu koliko je iznajmljivanje stadiona
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Merakk1921
Kontakt:

Post Postao/la Merakk1921 » 04 dec 2020, 01:55

Kakva smo karna od lige majko moja, jos malo pa nas San Marino prestize .. Ko bude prvak uzet ce dobre pare u LP.. ovo ostalo je fakat katastrofa.. 50% manje od EL. Ako nemas para za ekipu za vrh (za 1mj) bolje onda samo za opstanak se borit hahah, e jadni smo

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 04 dec 2020, 02:00

sampras je napisao/la:
03 dec 2020, 21:25
Alipasino je napisao/la:
03 dec 2020, 17:02
Hajde mi i pitari pa i Zrinjski zajebancija jer smo tu uvjek u vrhu ali pito bi navijace Slobode Veleza Celika kako izdrze da im klub uvjek tu negdje sredina pri dnu pa nekad ko ucini se mogli bi vise i onda spustanje.Vrlo tezak period za ta tri kluba pogotovo za njihove navijace.Ipak su to bila velika imena u onoj drzavi naspram sad ovih Radnika Mladosti i slicnih.Haj godinu dvije tri neide pa more se istrpit ali ovako da izgledaju tj uvjek nek se neispadne pa sta bude onako navijacki teski supljak.
Pa možda je i bolje biti neka sredina, konstantno, manja očekivanja, manja nerviranja, nego 7-8 godina pri vrhu, a nikad na vrhu.
Vjerovatno utiče na psihu više nego prva opcija.
Nagađam i pretpostavljam, navijam za Sarajevo pa ne mogu sa sigurnošću tvrditi, jer ne znam kako je to doživljavati, ali o ovome bi se dalo polemisati i volio bih čuti mišljenje i jednih i drugih.
A ti si poceo navijat za sarajevo 2015 pretpostavljam?
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

ManciniLevatKlasican
Kontakt:

Post Postao/la ManciniLevatKlasican » 04 dec 2020, 02:54

SarajevoJeBordo je napisao/la:
03 dec 2020, 23:36
03 dec 2020, 21:09
03 dec 2020, 20:18
Sad ocekujem na temi za prognoze sljedeceg kola jednu isfrustriranu dvicu na Olimpik :mrgreen:
:mrgreen:
Ključni problem u glavi navijača Veleža je taj što ne možete razdvojiti romantiku od realnosti. Velež je klub sa velikom tradicijom, dušom, klub koji ima simlatizere daleko van Mostara, finu i lojalnu bazu navijača u Mostaru, sa kulturom posjete stadionu i to ga čini klubom sa dušom i tradicijom. U sportskom uspjehu, u Jugoslaviji igrali ulogu koju danas igra npr. Radnik u BiH, a danas u BiH, Velež je prosječan ligaški klub. A vi kad pričate o kvalitetu vaše ekipe i o rezultatima, zaboravite na romantiku i budite realni.
Kljucni problem u tvojoj glavi je sto ne mozes razlikovati zayebanciju i ozbiljnu pricu. Kakav ti je mentalni sklop dovoljno govori cinjenica da prijeratni Velez poredis sa poslijeratnim Radnikom :facepalm:
Forzza Velez

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 04 dec 2020, 03:18

04 dec 2020, 01:22
Miljacka je napisao/la:
03 dec 2020, 23:14
Ja bih volio da mi bar jedan velezovac ovdje kaze po cemu je to Velez veci, bolji i ozbiljniji klub od tuzlanske Slobode. To pitam jer sam napravio poredjenje kurcenja navijaca Veleza i "kurcenja" navijaca Slobode na ovom forumu. Za Velez bi covjek sa strane, citajuci vase postove ovdje, rekao da ste galaktikosi i neki super bitan faktor u nasoj ligi, dok su ovi drugi totalno out svih takvih prica, nema velikih najava nikad, totalno su na zemlji i svjesni svojih mogucnosti...Ovo je neko moje vidjenje i nemam namjeru da se svadjam s nekim ili bilo sta slicno. Ja npr. sa neke neutralne tacke o ta dva kluba imam apsolutno isto misljenje i ako ima neke razlike to je u 5 deka. Iskreno, smijesno, a pomalo i tuzno mi je citati vase postove u kojima se poredite sa sarajevskim rivalima jer s njima se mozete porediti samo sto se tradicije i historije tice, nicega vise, a i to do neke mjere...Bas kao i Sloboda. Oba ta kluba su nasa dva velika kluba, sa velikom i bogatom historijom, ali to je sve sto imaju i porediti ih sa vjecitim rivalima je stvarno smijesno. Cak i Zrinjski i listica su se toliko digli u zadnjih 15ak godina da se ni sa njima ne mozete porediti ni u cemu osim toga da su Velez i Sloboda bogatiji sto se tice historije i tradicije, jer ako o trofejima, organizaciji, protivnicima u evropskim takmicenjima i rezultatima pocnemo pricati tu ce svaka prica zavrsiti. Stvarno previse kurcenja navijaca koji su zadnji trofej osvojili prije 24 godine, a zadnju evropsku utakmicu ni sam ne znam kad ste odigrali.
ne cujem te od bagera, nesto na zdenci majstori rade, javicu ti za evropsku tekmu koliko je iznajmljivanje stadiona
Zamisli pijane škote kako ovdje ulaze, pa pola bi ih nestalo u ovom mulju :urnebes: :urnebes:
slika

slika
Nisam ni ocekivao konstruktivniji odgovor od tog pokusaja sege i sale. Jhebi ga, tako mora kad fale argumenti, spasavaj se kako znas i umijes. Ali bolje da si sutio ovaj put. :wave:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

sotomayor
Kontakt:

Post Postao/la sotomayor » 04 dec 2020, 06:38

Vidi ovog u sivoj trenerci i bijelim tenama, kežualac. Ni provincijski navijaci vise ne idu na gostovanja u obleki za setat psa.

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 04 dec 2020, 08:22

Ne znam zašto forumskim dežurnim Pitarima toliko smeta jedna notorna činjenica, a to je da je Velež u Evropskim takmičenjima kudikamo rezultatski uspješniji klub od FK Sarajeva. Jadni oni, na sve načine nastoje obezvrijediti veličinu Veleža, pišu, troše se, satiru, ali džaba, tu činjenicu, dok ne naprave neki rezultatski zapažen uspjeh u Evropi, neće promijeniti, džaba sve.

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 04 dec 2020, 08:27

Btw. u Yu ligi klub veličine Radnika :rol: :rol: :tokralju: :tokralju: :

slika

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 04 dec 2020, 08:27

O kojim dezurnim pitarima pises kad na ovoj temi navijaci Veleza pisu u pola 3 navecer ? Izgleda da ipak samo vi dezurate ovdje.

I da sto se tice uspjeha, moze l slika tog evropskog trofeja vašeg ?? Je l se tako uspjeh mjeri
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 04 dec 2020, 08:43

Baader je napisao/la:
04 dec 2020, 08:27

slika
Zeljo ima vise pobjeda nego poraza
Sto je super

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 04 dec 2020, 08:55

I kako ovo... Svi nesto bolji uspjesniji, a iza Sarajeva
Vico opet garant... :rol: :rol: :rol:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 04 dec 2020, 08:59

Baader je napisao/la:
04 dec 2020, 08:27

slika
Ne znam jel ti vidis ko je iznad Veleza na toj listi?
Ako zanemarimo da tri decenije tu tabelu niko ne uzima za relevantnu jel? Dakle i prije tri decenije ste bili ispod i gle cuda i danas...a Sarajevo sampion..

Simpatican je klub Velez ali ima vas kompleksasa koji se svojski trudite da postane svima antipatican
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 04 dec 2020, 09:01

Hvala Bajadera na ovoj tabeli

Al Pitari su kraljevi
Imaju vise poraza nego pobjeda

A dvije titule u bivsoj Yugi osvojili
Kraljevi
:urnebes: :urnebes:

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 04 dec 2020, 09:05

Opet Pitarska paranoja dolazi do izražaja. Pa vaš kolega je potegao pitanje veličine Veleža u Yu okvirima, ova tabela je samo odgovor na to.

Ja se držim veličine Veleža u odnosu na Sarajevo kada su u pitanju rezultati u Evropi, i tu vas šijemo opasno.

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 04 dec 2020, 09:07

svrakino1921 je napisao/la:
04 dec 2020, 09:01
Hvala Bajadera na ovoj tabeli

Al Pitari su kraljevi
Imaju vise poraza nego pobjeda

A dvije titule u bivsoj Yugi osvojili
Kraljevi
:urnebes: :urnebes:

I negativna gol razlika. Trpalo ih.

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 061657451, Bing [Bot] i 8 gostiju.