FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Pitar6785
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitar6785 » 18 dec 2020, 11:51

Posto je Mandic izjavio da je stadion drzavni da ga on gleda prvo kao stadion sa atletiku za manifestacije neke pa tek kao stadion gdje igra FK SARAJEVO sve je receno..

Takodje spominje kako je kanton spreman kako je opstina spremna za 4 tu kategoriju a budzet ove godine 300 m km manji od prosle, a velka vjerovatnoca da ce budzet bit i 400 m km,.

Preuzimanje opstine rece sledece sedmice, kaze prvo revizija opstine praznici ovo ono znaci da sve ide ekspresno nema sanse da promjeni travu da napravi prostorije da rijesi papirologiju sanama do maja,,, zato sam rekao ZENICA docekuje lp i ove godine daj boze da grijesim al

Budala
Kontakt:

Post Postao/la Budala » 18 dec 2020, 11:52

Zip je napisao/la:
18 dec 2020, 11:39
Znaci, dodjes do momenta kad mozes stadion praviti, renovirsti... I bosnjo to stopira, jer eto tu ce biti neki koncerti :rol:
Kae nemoj ga ni raditi onda :rol:

Sta napaceni bosnjo, koji je isao da brani Husrefa pred klub, zna sta je zastita terena i ostalih sranja kad su koncerti u pitanju.

Sta zna bosnjo... Nista bolje nije zasluzio od Blekica
Niko nije išao da brani Husrefa, nemoj gluposti da pričaš, razmisli prije nego napišeš nešto.
Pivo, tučnjava i nogomet!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 dec 2020, 11:52

OsmaDolazi je napisao/la:
18 dec 2020, 11:48
Kamuflazn je napisao/la:
18 dec 2020, 11:43
Normalno da ćeš igrati u Zenici na ljeto, pa ne može se stadion napraviti preko noći.
Kakve gluposti pricate? Stadion nakon sto se da na koristenje FKS ide odmah u proceduru nadogradnje za CAT4 tj teren i ostale sitnice koje se mogu u roku dva mjeseca uraditi.

Dakle sve je na Gdinu Mandicu, da li ce nam predati stadion kao sto je bio dogovor i prije i kao sto su nas ubjedjivali njegovi poltroni ili ce siljiti neku stvar preko ledja FKS.

PS Ko pored ove izjave ne vidi sve, on je slijep...

PPS Ocekujem komentare dezurnih branilaca politickih stranaka na sportskom forumu.
https://sportsport.ba/fudbal/stadion-ko ... dic/385366
U principu nije ništa rekao, bla bla, treba 4. kategorija, evropske utakmice, reprezentacija, onda manifestacije...ni spomena KAKO bi se to riješilo, da li koncesijom, da li se nastavlja ovako...jok, riješiće se...daće Bog...ovo mi se ne sviđa, tipično politikanstvo.
Koševo Zapad

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 18 dec 2020, 11:54

Svi su oni isti. Jer nisu oni od jucer u politici. Decenijama su oni vec tu i eto sad ce bit volje
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 18 dec 2020, 11:56

Pa do sad smo ga mogli napraviti iz temelja koliko se raspravljamo.

Od mene je milja u startu, samo daj da se krene, a političari nek se gone u 3 p*zde mater'ne.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 18 dec 2020, 11:58

Malo sacekajmo dok preuzme funkciju da vidimo sta je zvanicno na stolu i kako ce iz kluba reagovati na to pa cemo konkretno vidjeti na cemu smo.
Mada ovako po nekom rezonu na prvu i na osnovu ovih preliminarnih informacija ja nimalo nisam optimista.

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 18 dec 2020, 11:58

skoJaa je napisao/la:
18 dec 2020, 11:50
Kamuflazn je napisao/la:
Normalno da ćeš igrati u Zenici na ljeto, pa ne može se stadion napraviti preko noći.
A sto bi igrali u Zenici ako se uspijemo dogovoriti? Sve se na ljetnoj pauzi moze zavrsiti i dovesti u optimalno stanje. Pa manje je novca potrebno za Kosevo i kategoriju 4 nego za bilo koji drugi stadion (osim Bilinog polja).
Ne vjerujem da će se stići uraditi jer će se raditi trava, kopat će se do kine. Ide sve novo. Govorim onako logički neće se stići završiti sve. I nemam ništa protiv zenice ovu godinu ako ćemo iduće godine imati svoj stadion.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 18 dec 2020, 11:59

Vanja8 je napisao/la:
18 dec 2020, 10:30
Denchi je napisao/la:
18 dec 2020, 10:08
Vanja8 je napisao/la:
18 dec 2020, 09:41

Ne, atletska staza ostaje zbog same manifestacije i ambijenta otvaranja ZOI84.
Ni jedan stadion na kome su otvorene Olimpijske igre, a imala je, nije izmjestio atletsku...
Ali usvojeno je uklanjanje novim regulacionim planom

Je li izglasano opet nesto? I kad?
Ono o čemu su dva pravna tima razgovarala potaknulo je i pitanje staze...
Mi smo cak trazili da se atletski klub izmjesti uz nasu obavezu da nadjemo lokaciju koja ce im odgovarati,a teren sadašnjeg atletskog kluba bi bio za druge namjene,medju kojim i dio za hibrid...
Sto se tiče staze na stadionu Opstina je vec tad stavila uslov da se ona ne dira kao sto ni na jednom drugom Olimpijskom stadionu nije izmjestena...
Regulacioni plan nije mijenjan,ali oni su tad ostali pri tom zahtjevu i koliko znam da ce i ova vlast na njemu insistirati...
Sa Mandicem se jos nije zvanično pocelo pregovarati,ali po internim razgovorima svodi se na ono sto sam napisao u postu...
Mogu pojedinci ovdje podcjenjivati i pisati svasta,ali uopste ne shvataju koliko znaci klubu ugovor o upravljačkom udjelu u kome klub stiti svoje investicije..
Promjenjen je regulacioni plan Vanja, ta odluka je usvojena
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 18 dec 2020, 12:03

bordobijeli je napisao/la:
18 dec 2020, 09:29
VenamaHrabrih je napisao/la:
18 dec 2020, 09:19
Stadion, da bi bio olimpijski, mora ispunjavati uslove da se na njemu mogu održavati olimpijska natjecanja. Sasvim je nebitno da li su to zimska i/ili ljetna natjecanja. Čak je i nebitno da li se i da li će se ikada Olimpijada održati u gradu domaćinu. Da ne elaboriram dalje, primjer je Olimpijski bazen Otoka. Sam stadion Koševo je dio olimoijskog kompleksa ZeTra (ZElenaTRAnaferzala) i kao takav je neodvojiva cjelina dvorane, staze za brzo klizanje, pomoćnih i pratećih objekata, a čak mislim i borilišta na Igmanu i Bjelašnici. Mislim da su glavni i odgovorni ZOI84. Ne da mi se guglati, ali ako je ZOI javno kantonalno preduzeće, onda opština može samo izglasati prijedlog da se dio kompleksa ustupi ili proda FKS. Takav prijedlog ide na kantonalnu skupštinu. Po Ustavu BiH, prostorno uređenje, pravda i uprava, kultura, nauka i sport su u nadležnosti kantona, odnosno, federacije. Bez kantona, priča ne biva. Stadion, nažalost, služi za stjecanje jeftinih političkih poena i to na najnižem, opštinskom nivou. Zato FKS traži partnerski udio u posjedovanju stadiona. Nažalost, ZOI je baza uhljeba i teško da će političari dopustiti da zdrav kolektiv preuzme uhljebničku bazu. Tako da je jedina opcija, trenutno, partnerski odnos. Opština, odnosno Kanton, neka organizuje koncerte, manifestacije, sletove, pichkematerine... Sarajevo - utakmice. Kako već napisa jedan uvaženi korisnik, eto ko mi imamo koncerte svakih sedam dana... Uostalom, stavi se podloga da se zaštiti trava i bog te veselio.
Mrka kapa od stadiona u vlasništvu.
Bravo sve si napisao. Samo ovo sve znalo i prije izbora ali pravili se ludi svi. Mandic je obecao Koševo FKS po našim uslovima, objavljivao slike s papetom itd. Konakovic je isto rekao da ce udovoljiti FKS sto god bude zelio. Kad ono mjesec i nesto poslje izbora Mandic mjenja pricu, sad kaze koševo nije samo FKS. Ocito jedina istina je da je sva ta hajka bila politicka i predizborna igra.
Daj objavi, gdje je neko ista obecao?
I kako da neko obeca nesto sto nije njegovo?

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 18 dec 2020, 12:04

Shategabri je napisao/la:
18 dec 2020, 11:52
Kamuflazn je napisao/la:
Kakve gluposti pricate? Stadion nakon sto se da na koristenje FKS ide odmah u proceduru nadogradnje za CAT4 tj teren i ostale sitnice koje se mogu u roku dva mjeseca uraditi.

Dakle sve je na Gdinu Mandicu, da li ce nam predati stadion kao sto je bio dogovor i prije i kao sto su nas ubjedjivali njegovi poltroni ili ce siljiti neku stvar preko ledja FKS.

PPS Ocekujem komentare dezurnih branilaca politickih stranaka na sportskom forumu.
U principu nije ništa rekao, bla bla, treba 4. kategorija, evropske utakmice, reprezentacija, onda manifestacije...ni spomena KAKO bi se to riješilo, da li koncesijom, da li se nastavlja ovako...jok, riješiće se...daće Bog...ovo mi se ne sviđa, tipično politikanstvo.
Meni se ne svidja sto prica neformalno uopste

Jer se tu uhvatio da je Kosevo kao vece od za sta ga Sarajevo hoce, da je olimpijski i sta ja znam, a ja bih samo volio da znam sta bulazni lik kad stoji devastirano tolike godine sta se odrzavalo na njemu mimo zime 84-te? I ciji je bio prije i sta se odrzavalo i prije 84-te a i poslije? Jer Merlin, Papa, Cola i Zeljko nisu olimpijske discipline...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 18 dec 2020, 12:10

joker90 je napisao/la:
Autistično skičanje SDA Husrefovaca i gerijatrije je muzika za uši svih normalnih ljudi! Samo skičite!

slika
Jesam poznat postao, odmah me citirate 😂
PSPHM

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 18 dec 2020, 12:12

Pitam se jesul ljudi fakat glupi ili trolaju?
Onaj kaze sto glasah za njega, onaj kaze rekao je da je stadion prvo atletski (a nije) onaj kaze Nam nije upoznat (sto naravno nije istina), onaj kaze necemo koncerte (sto opet nije istina). Onaj opet kaze dace ga opstina al ce oni biti glavni :rol: .Hebo te zivot zar je tesko sabrati dva i dva i nekad procitati izmedju redova ?
Ne vrijedi objasnjavati nekomecko nece da skonta. Sve ce se samo reci samo treba stpiti se malo.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 18 dec 2020, 12:13

Politika je kur.va....

Jedinstvena prilika da stavimo tačku ako se šta ne promijeni, mada sumnjam, i pocnemo sa izgradnjom vlastitog stadiona pa nek je kapacitet 9-10k mjesta ni ne treba nam više, a nek oni rade sa Koševom šta žele nek naprave svemirski brod od njega ili nek ga zapuste do propadanja.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 dec 2020, 12:15

Denchi je napisao/la:
18 dec 2020, 12:04
Shategabri je napisao/la:
18 dec 2020, 11:52

Meni se ne svidja sto prica neformalno uopste

Jer se tu uhvatio da je Kosevo kao vece od za sta ga Sarajevo hoce, da je olimpijski i sta ja znam, a ja bih samo volio da znam sta bulazni lik kad stoji devastirano tolike godine sta se odrzavalo na njemu mimo zime 84-te? I ciji je bio prije i sta se odrzavalo i prije 84-te a i poslije? Jer Merlin, Papa, Cola i Zeljko nisu olimpijske discipline...
Ma šuplja, što se ne angažuju da obnove bob stazu kad je tako?

Nego eto o Koševu mi pričamo. Da nema nas davno bi se srušilo.
Koševo Zapad

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 18 dec 2020, 12:16

JohnKeynes97 je napisao/la:
18 dec 2020, 12:10
joker90 je napisao/la:
Autistično skičanje SDA Husrefovaca i gerijatrije je muzika za uši svih normalnih ljudi! Samo skičite!

slika
Jesam poznat postao, odmah me citirate 😂
?
Bahati, bahati Željkan!
1946

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 18 dec 2020, 12:19

Kamuflazn je napisao/la:
18 dec 2020, 11:58
skoJaa je napisao/la:
Kamuflazn je napisao/la:
A sto bi igrali u Zenici ako se uspijemo dogovoriti? Sve se na ljetnoj pauzi moze zavrsiti i dovesti u optimalno stanje. Pa manje je novca potrebno za Kosevo i kategoriju 4 nego za bilo koji drugi stadion (osim Bilinog polja).
Ne vjerujem da će se stići uraditi jer će se raditi trava, kopat će se do kine. Ide sve novo. Govorim onako logički neće se stići završiti sve. I nemam ništa protiv zenice ovu godinu ako ćemo iduće godine imati svoj stadion.
Na Grbavici se radilo od nule na ljetnoj pauzi i stigli.

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 18 dec 2020, 12:23

skoJaa je napisao/la:
18 dec 2020, 12:19
Kamuflazn je napisao/la:
18 dec 2020, 11:58
skoJaa je napisao/la:

Na Grbavici se radilo od nule na ljetnoj pauzi i stigli.
Pa **** ga u guzicu to i govorim. Sobzirom da će se naše raditi iz temelja sve (mislim na travu) ne vjerujem da će se stići do evrope bar prva 2 kola. Ili možda da u zenici odigramo 3-4 zadnja kola prvenstva kad sve bude riješeno pa da bude do evrope.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 18 dec 2020, 12:26

Nije samo teren problem za CAT3, nego i druge stvari. Najgore su one sale za pressice i broj novinarskih mjesta itd.

I novi stadion da kreneš pravit, da nađeš lokaciju u centru grada, udarit ćeš u drugi zid. Kamp gradimo 5-6 godina, stalo na kontejnerima, jer nemamo građevinsku dozvolu. U yebenom Butmiru. Kako bi tek bilo da praviš na skupljem zemljištu?
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 18 dec 2020, 12:28

Koševo mora do naših evropskih utakmica biti uslovan za odigravanje iste. MORA. Izvodivo je, naravno uz pomoć Opštine i FK Sarajevo. Mora se brzo reagovati i sve u detalj isplanirati kako bi se na vrijeme moglo sve završiti. Ogromni su gubici ako opet Zenica bude opcija, preveliki! To je, mislim maximum što se tiče stadiona i ja bi time bio prezadovoljan.

Velike su šanse, pogotovo nakon novog takmičenja da naš klub u sljedećoj godini igra GRUPE nekog od evropskih takmičenja.
Liga prvaka, Evropa liga, Konferencijska liga. Dosta utakmica, baš dosta, pogotov ako se uđe u grupe tog novog takmičenja.
Evropske utakmice će privući dosta navijača, ovo jako Sarajevo će gledati preko 15 000 ljudi u nadi da će se izboriti grupa, a realno je.

Uzmimo da ćemo ostvariti rezultat u evropi kao ove godine i da će se igrati dvomeči uz navijače.
Kod kuće bi dočekali Conna'h, Brest, Budućnost, Celtic + minimalno 3 ekipe iz grupa konferencijske lige.
Minimalno 7 domaćih, evropskih utakmica, neka prosjek istim bude 15000 navijača a bio bi veći i uz prosječnu cijenu od 10KM, zaradili bi od ulaznica 1 050 000KM. Dok bi, da igramo u Zenici, taj iznos bio sigurno 4-5 puta manji.

Stadion Koševo, MORA do ljeta biti uslovan za igranje evrope!
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”