Glavna stvar kod takvih golmana, tipa Bandovića i Pavlovića je što nisu konstantni. Jednu tekmu naprave kardinalnu grešku, rekao bi čovjek da nisu u životu treninga odradili. U narednoj naprave neke intervencije, ne znaju ni sami kako su nešto skinuli, ebo Ter Stegena šta rade. Potom, opet dođu i kiksaju, blamiraju se itd.
Takvi golmani ne smiju biti u jednom klubu kao što je FKS.
Koliko god Bandović bio gotivan, treba biti realan i reći da je kiksara teška. Ne miješajte ljudsku stranu s onom igračkom.
Pogotovo Pavlovic, i sada se sjecam u Bergamu protiv Atalante one njegove odbrane, i onda dodje revans i puf kao da sam ja stao na gol
Eto to ti je najbolji primjer. U Bergamu k'o hobotnica. Došao revanš na Koševu, sve živo ulazi, nije zabio samo onaj ko nije potegao. To je samo jedna tekma, a imao ih je bruku užasnih, što ovako ne mogu da se sjetim na prvu. Bandović isto tako, kroz uši mu prolazile lopte, ne znaš koji je gori. Čim ti vidiš da je neko nesiguran na golu kad god loptu dobije i kad moraš zažmiriti svaki put kad dotičnim ide lopta, nema od toga ništa.
Još po belaju protiv Lecha stade onaj hudnik Oštraković, krampa prava.
Delač jeste imao onaj kiks u Zenici, ali zato Mateju ne možeš naći još neku veću grešku. U tome je razlika. Pavlović među najgorim golmanima Crvene Zvezde ikad, ljudi nisu mogli vjerovati da nam je on prvi golman.
Meni je iskreno ta utakmica protiv Atalante na Kosevu i dan danas fenomen bas sto ti kazes ko god je potegao usla mu je.
A i njih su mediji u Italiji razapeli poslije remije pa su citavu utakmicu igrali kao da im fali gol za prolazak, cak sam ubijedjen da su nas gore dobili da ne bi bio "potop" na Kosevu.
Ostrakovica sam i zaboravio, posebna prica
E jedino me malo za Kovu strah jer su mu u zadnje vrijeme pocele ispadati lopte a ovo ostalo je sve dobro
Meni je Delač ostao u lijepom sjećanju. Po meni najbolji golman koji je branio za Sarajevo otkako ja pratim Bordo tim. Nisam nešto star, srednje dvadesete, ali sam siguran da boljeg nismo imali od njega i Alaima.
Jel se zayebaješ ako Alaima pominješ u kontekstu dobrog golmana?
Da je onu noć na Koševu branio normalan golman, nas bi opet Atalanta glatko otresla, ali bi primili možda 4 komada. Onako im je Pavlović poklonio pola, dobro je da nisu ljudi dvocifren broj golova nam složili kako smo psihički pali zbog njegovih gluposti. Još začini brat sa srednjim prstom istoku!
Da je onu noć na Koševu branio normalan golman, nas bi opet Atalanta glatko otresla, ali bi primili možda 4 komada. Onako im je Pavlović poklonio pola, dobro je da nisu ljudi dvocifren broj golova nam složili kako smo psihički pali zbog njegovih gluposti. Još začini brat sa srednjim prstom istoku!
Ni Borussia ne bi pobjedila na Kosevu da Bandovica nije preskočila lopta koja je već bila izašla u gol aut
Meni je Delač ostao u lijepom sjećanju. Po meni najbolji golman koji je branio za Sarajevo otkako ja pratim Bordo tim. Nisam nešto star, srednje dvadesete, ali sam siguran da boljeg nismo imali od njega i Alaima.
Meni je Alaim ostao u lijepom sjećanju, kad se sjetim one utakmice protiv CLUJ-a kad je branio, pokazivao je sigurnost.
Neki igrači i pored mnogih nedostataka ostanu u lijepom sjećanju, šta znam. Bio sam tada dijete, možda ne rezonujem stvari jednako kao neki drugi forumaši.
Uglavnom, braći koja slave katolički Božić želim sve najbolje, da ga proslave u veselju sa svojim obiteljima.
Ma i Alaim spada u one golmane koje nisu konstantni, sto se Europe tice crna mrlja mu je Besiktas, a ovo ostalo sasvim korektno kolilo se sjecam, dobar je na penalima bio, za razliku od Pavlovica koji i ako stranu pogodi kao da je skinuo
Dobro mi veceras pobrojasmo, jedino jos nismo Adilovica spomenulu, eto samo da se ubiljezi u jednoj lijepoj avanturi.
I Dino Hamzic onaj go protiv Sparte sa pola terena
Pavlović je posebna šifra. Mogao je ostati upamćen kao dobar golman nakon onih 2-2 u Bergamu, ali imam osjećaj da je trema učinila svoje. Rešetali su ga sa svih strana, a onaj srednjak je totalno začinio ugođaj.
Ma i Alaim spada u one golmane koje nisu konstantni, sto se Europe tice crna mrlja mu je Besiktas, a ovo ostalo sasvim korektno kolilo se sjecam, dobar je na penalima bio, za razliku od Pavlovica koji i ako stranu pogodi kao da je skinuo
Dobro mi veceras pobrojasmo, jedino jos nismo Adilovica spomenulu, eto samo da se ubiljezi u jednoj lijepoj avanturi.
I Dino Hamzic onaj go protiv Sparte sa pola terena
Ako me sjećanje služi u toj utakmici je onaj crnac Kweuke uništio Sarajevo. Ružna sjećanja na taj period. Mislim da smo se danas izdigli u odnosu na to vrijeme i da ne bi bili poraženi više od 2-0 od Sparte.
Meni je Alaim ostao u lijepom sjećanju, kad se sjetim one utakmice protiv CLUJ-a kad je branio, pokazivao je sigurnost.
Neki igrači i pored mnogih nedostataka ostanu u lijepom sjećanju, šta znam. Bio sam tada dijete, možda ne rezonujem stvari jednako kao neki drugi forumaši.
Uglavnom, braći koja slave katolički Božić želim sve najbolje, da ga proslave u veselju sa svojim obiteljima.
Sad nisi dijete, upali youtube i skontaćeš da Alaim spada među najgore golmane koje smo ikad imali i pogledaj slobodno gol Cluja na Koševu
Za 20 godina mi smo imali samo dva normalna golmana, a to su Delač i Kovačević. Ostalo odroni i kiksara mrtva.
@Cora
Ma nema brige, Vladan je za sve ove pobrojane televizor u boji. Desi mu se greška, ali to je normalno, svima se desi. Govorio sam već da mi se kod njega najviše sviđa što je siguran u sebe, ima samopouzdanje i muda. Vidi se ta sigurnost i na terenu, ne moram zatvarati oči kad mu daju pas, kao kod ovih dotičnih gore.
Čupao je nas Vladan dosta puta, ne treba to zaboraviti.
Alaim je dugo bio kriza. Cini mi se protiv Helsingborga da smo odmah na početku primili gol, neki samo sto su ušli na istok i vidili semafor počeli su da ga psuju. Ali na kraju je strašno digao formu, sjećam se da je imao neki intervju kako se je smrsao i bas u tom periodu je najbolje branio. Protiv Genka gdje smo čuvali rezultat iz prve utakmice je stvarno bio odličan. Možda nije bio talenat kao Delač ali u tom periodu kad je bio u formi jeste bio drugi najbolji nas golman kojeg sam ja gledao.