FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Vanja8
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Vanja8 » 09 jan 2021, 12:47

Inijesta je napisao/la:
09 jan 2021, 12:42
Vanja8 je napisao/la:
09 jan 2021, 12:22
Inijesta je napisao/la:
09 jan 2021, 12:14

Šta ću brate i meni je dosta ljudi objašnjavalo tempiranje forme na početku sezone a ja popljuvo Vinka :urnebes: bitno je da nema zle namjere, mada kako pojedini guraju skiju i ubacuju crva namjerno nije isključeno da to rade namjerno nažalost

Na šta forum lici zadnjih par dana samo nam je sreća da smo na +9 a ne na manjoj razlici inače bi se poklali
Ma role, Cuj ti popljuvo Vinka,dobro nisi neku opkladu izgubio... :rol: :rol:
Nesto Morto vazda pita za tebe,ali kazem mu ja kupio zeni bezbolnu palicu... :urnebes: :urnebes:
Opklada je opklada, jednog dana sjest ćemo 3 dana :mrgreen:

Ma ne znam šta je s ovim Mortom, orgijaju mu temom on ništa, hajd sto ne smije od ovih “Sarajlija” Al izgleda i ovi iz provincije yebeni igrači :urnebes:
Boga mi njemu se uvukao strah od bezboll palice,pa konta svako je nosa sa sobom... :urnebes: :urnebes:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 jan 2021, 12:51

Ali bezbolna palica, da je bolna pa hajd ima se cega bojat
:D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 09 jan 2021, 12:54

Atlet staza je nula bodova, neupotrebljiva je i treba se ukloniti. E sad sta uraditi sa terenom. Teren bi se mogao mozda pomjeriti malo prema zapadu, a da se istok, sjever i jug obore dodatnim tribinama a kako se nebi previse pobjeglo od toga teren nije u sredini izmedju tribina trebalo bi ga ukopati. Ukopavanjem terena u zemlju i spustanjem tribine prema njemu, gornji dio tribine bi sa tim ostavio prostora da se postave nosaci za krov. Aliii, za to treba bruka para.... u sustini sa parama moze se svasta izvesti a ja se bojim da na kraju nebude tipicno krpljenje postojeceg stanja sa navlacenjem kategorije pa za 5 godina haj ponovo!
U novi boj ...

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 jan 2021, 12:57

Pa i ne treba nista ocekivati vise od malo usminkavanja i bukvalno knap ispunjavanje uslova za 3cu cat. Pa onda za 4tu....

Novi teren sa grijacima bi bilo ko bombon
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 09 jan 2021, 13:09

kirba je napisao/la:
09 jan 2021, 12:33
VenamaHrabrih je napisao/la:
09 jan 2021, 10:26

Mogu se donekle složiti sa tobom. Isto kao što sam napisao poštovanom Denchi- ju, tako ću i tebi;
Pobrojani uslovi nisu u potpunosti tačni. Pominjanje staze jest vađenje iz konteksta. Da bi stadion bio olimpijski, nižno je da ispunjava niz uslova, pa i atletsku stazu. Pri tom se Olimpijada nikad ne mora održati na istom. Stadion je olimpijsko borilište i mora ispunjavati uslove za to. Isto kao što je ZETRA olimpijska dvorana, Jahorina i Bjelašnica olimpijske planine, bazen na Otoci - olimpijski. Ništa od navedenog nema stazu, niti su se tu održale ceremonije otvaranja i zatvaranja, a na Otoci niti jedno olimpijsko takmičenje. Olimpijsko borilište jest ono borilište na kojemu se mogu održavati olimpijska takmičenja. To nema nikakve veze sa zimom, ili ljetom. Namjena stadiona, između ostalog, jest i olimpijska, te je kao takav upisan u sudski registar.
Istini za volju, olimpijski stadion ne mora imati atletsku stazu, kad smo već kod iste, ali mora u svakom momentu imati potrebnu infrastrukturu da se takva postavi. Stadion je kulturno-sportski objekat. Iz ispravnu i prispodobivu infrastrukturu može biti i termo bazen i hokejaško igralište. Čak štaviše, zbog bojazni usljed nedostatka snijega, rezervni plan je bio da se neke nordijske discipline (skijaško trčanje na kratke dionice) održi na samom stadionu. Ako si gledao otvaranje u SA, po jednoj takvoj špuri, donesena je Olimpijska baklja.
Netacno opet!

Ne postoje takvi uslovi kao sto ih ti pominjes.

evo ti lista svih olimpijskih stadiona na planeti.

https://en.wikipedia.org/wiki/Olympic_Stadium

Recimo San Siro ce postati olimpijski stadion 2026 godine. Ima li traku, da ili ne? U Los Angelesu da li ima traku, da ili ne? Maracana u Riu? U Antwerpu?

To sto ti spominjes jesu standardi za borilista a ne naziv odnosno titula borilista. TI mozes napraviti olimpijsku stazu oko svoje kuce ako je po standardima. 400 metara duzine, toliko traka za trcanje, sirina trake itd itd.
Drago mi je da možemo normalno prodiskutovati.
U osnovi, manje-više, potvrdio si sve što sam napisao, tako da se u osnovi slažemo. Sasvim je nevažno da li su Igre održale, ili će se održati na njemu. Standardi stadiona su ono što stadion čini olimpijskim i može biti dio komplexa borilišta. Ono što je relevantno u ovoj priči, jest da je naš stadion upisan kao Olimpijski, a to znači da ispunjava uslove za održavanje disciplina ZOI, LJOI, EYOF-a, Univerzijade i sl.
Sam si napisso uslove po kojim neki stadion može biti olimpijski, što je tačno, ali nije neophodno. Titula se dobiva ispunjavanjem određenih standarda, ne nužno samo za jedne Igre. Kako već rekoh; stadion je uknjižen kao olimpijski jer ispunjava takve norme, a ne zbog toga što su se na njemu održale, ili će se održati Igre. Na stadionu, u okviru standarda, možeš organizovati i skijanje i vaterpolo, ali nije nužno organizovati olimpijadu sa sve trčanjem. Tako da lista koju si poslao i na kojoj ti se zahvaljujem, sasma nebitna za ovu temu. Naš stadion je olimpijski i MORA biti u mogućnosti organizovari svaku olimpijsku disciplinu za koju je stadion potreban; klizanje, hokej, atletika, košarka, fudbal, rukomet itd. i kao takav MORA imati atletsku stazu, ili mogućnost da se ista postavi. Jedino da da pokrenemo inicijativu da stadion preregistujemo, ali obzirom na istorijski aspekt, dabogda, a ni ja lično nidsm za to.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 09 jan 2021, 13:12

slika

| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 09 jan 2021, 13:16

Ovdje se ismijava sto su navijaci kupili samo 2000 clanskih sto je oko 40000 maraka, ali kad bi se skupljale pare za stadion onda bi se valjda i firme ukljucile a ne samo navijaci pojedinci. Firme odmah kupe vise tih stolica ili donacija(zavisi kakva akcija bude). Mnogi poznati se ukljuce i slicno. Pa mnoge organizacije i institucije.
Druga je to prica, nije kao clanarina

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 09 jan 2021, 13:16

Ma neće nijedna normalna osoba popljuvati sve i da ostane atletska staza, vazno je da se pomakne sa mrtve tacke i da se počne raditi na njemu, jer ovakav kakav je nije uslovan pa čak ni za nas koji imamo veoma male standarde. Samo je bilo više prijedloga, pa i onaj da će se izmjestati atletska staza van stadiona ali da AK nece biti zanemaren.

Svi imamo svoje zelje, mogucnosti su drugo, ali eto da sacekamo zvanicnu potvrdu i projekat i onda cemo znat sta mozemo ocekivati.

Samo jedna vazna stvar, niposto ne dati da FSBIH ulaze u stadion, ako postoji mogucnost da direktno na UEFU idemo, posto nam nikako ne odgovara dogovor kakvi ovi imaju za Bilino Polje i Grbavicu, gdje ne moraju placati 10 god koristenje stadion. Ovako hocete odrzat neku jacu tekmu, izvolite platiti, vratit cete sigurno pošto je AFH najveći stadion u državi i nikad mu se niko nece ni blizu pribliziti :bih:
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 09 jan 2021, 13:21

Valaj boli me briga za stazu samo da srede stadion da konačno i js u svom životu pogledam uzivo mec Evropa lige ili ove nove konferencijske lige

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 jan 2021, 13:21

Ma to oko atletske nije upitno, ostat ce ne radi olimpijade nego sto je preskupo da se pomjeraju tribine. I sva prica je u šoldima. Da grad i klub ima 50 milona sad bi oni srušili kosevo i napravili novi, niko nebi spomenuo olimpijadu. Nego pokrpat ovo sto ima, novi teren postavit i da mozemo Evropu igrati sve drugo po meni nije realno.
Opet kazem zelja je da bude naš stadion, natkriven, arena bez atletske al realno pusti snovi.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 jan 2021, 13:22

Tatamata1946 je napisao/la:
09 jan 2021, 13:16
Ovdje se ismijava sto su navijaci kupili samo 2000 clanskih sto je oko 40000 maraka, ali kad bi se skupljale pare za stadion onda bi se valjda i firme ukljucile a ne samo navijaci pojedinci. Firme odmah kupe vise tih stolica ili donacija(zavisi kakva akcija bude). Mnogi poznati se ukljuce i slicno. Pa mnoge organizacije i institucije.
Druga je to prica, nije kao clanarina
Normala ima ljudi medju ovih 2000 clanova koji mogu i dati 100, 200, 500 i cak 1000 KM.

Kao sto rece mogu neke jake firme uletjeti za stolice pa ako se isprse za cijelu tribinu staviti njihovo ime ispisati na tu tribinu sto da ne.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 09 jan 2021, 13:24

Joj picica pa koliko je olimpijskih stadiona sirom Evrope. Npr Olimpico u Rimu gdje igraju Roma I Lazio pa ne placu zbog staze.
Sutajte se nogom u guzicu ako u skorije vrijeme uradimo teren, VIP loza za novinare i ostale stvari za 3 kategoriju. Kakva staza, stolice i rusenje moji pitari. Bas ce Nam da dodje i baci 10 miliona Sabrini u facu i da kaze "ajmooooo" to se nece desit.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 09 jan 2021, 13:28

Koliko je uopce realno da mi ispunimo kriterije za cat 3 (teren, vip i novinarska loza) do kvalifikacija za ligu prvaka?
PSPHM

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 09 jan 2021, 13:32

JohnKeynes97 je napisao/la:
09 jan 2021, 13:28
Koliko je uopce realno da mi ispunimo kriterije za cat 3 (teren, vip i novinarska loza) do kvalifikacija za ligu prvaka?
Od toga najteži je posao teren, a on se moze odraditi tamo od maja do jula da bude bombonica

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 09 jan 2021, 13:41

Denchi je napisao/la:
09 jan 2021, 11:54
Zoran28 je napisao/la:
09 jan 2021, 10:58
Da li se mora crtati da stadion treba atletsku, da stadion nije iskljuvivo fudbalski ?! Jedini nacin da rijesimo pitanje stadiona je ovaj. Da se ne dira atletska, da se stadion moze koristiti i u druge namjene.
Ne ostaje staza da bi bio atletski, nego da se moze stadion koristiti i u druge svrhe !
Nema drugih svrha
Atletika je pala k. Za usi u drzavi a posebno u k.sarajevo
Ko god uspije imalo radi privatno vani i po planinama, teretanama....sa nasim nekvalitetnim vazduhom u gradu su posebno sportovi na otvorenom nerealni....atletika je bar sport gdje je trcati na planini sa kvalitetnim kisikom kakav imamo na bjeli vrlo dostupni i znatno bolje od trcanja/treninga na kosevu....to je slicna degeneracija kao trcanje maratona kroz titovu umjesto vilsonovo ili na ilidzi medju drvecem okruzenim stazama predvidjenim za to...
Ako su koncerti druge svrhe nabijem ih sviju redom

Na kraju, ostat ce(bar privremeno) ta traka, ali je strahovita suplja da ce to koristiti ikome ili privlaciti dogadjaje...radi se o strahu doticnog da dodje do promjene pa bude na tapeti i prozivan....ali bit ce svakako

Ne slazem se s tim. Ok, znam i ja da je atletika u qrcu, ali to ne znaci da atleticari ne trebaju imati svoj "teren". To je isto kao da kazes "Srusiti Skenderiju jer nam je kosarka (KK Bosna) na niskim granama, nidje veze realno...

Ostale svrhe, pa npr. Otvaranje EYOFA je bilo, moze biti koji moting itd itd. Vazno da ce nas klub imati prednost, i imati uslovan teren i stadion, ostalo me ne zanima...
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 09 jan 2021, 13:44

Lakoste je napisao/la:
13 dec 2020, 10:16

Abd :bih: :opaopa: :cool:
13.12.2020

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 jan 2021, 13:52

Mislim da teren nije uslov za 3.cat

Tako da to za novinarima prostor bi bilo jedino potrebno

Pa onda dalje jer ti svakako uefa prvu godinu kad udjes pusti da igras i na 3.cat. grupne faze

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 jan 2021, 14:00

Zoran28 je napisao/la:
09 jan 2021, 13:41

Ne slazem se s tim. Ok, znam i ja da je atletika u qrcu, ali to ne znaci da atleticari ne trebaju imati svoj "teren". To je isto kao da kazes "Srusiti Skenderiju jer nam je kosarka (KK Bosna) na niskim granama, nidje veze realno...

Ostale svrhe, pa npr. Otvaranje EYOFA je bilo, moze biti koji moting itd itd. Vazno da ce nas klub imati prednost, i imati uslovan teren i stadion, ostalo me ne zanima...
Pa imaju, ali to nije Kosevo
Gdje treniraju? U Zenici Tuka, itd. Nema ih gore uglavnom...idu po Hrvatskoj i Srbiji na pripreme, Sloveniji....jer ovde toga nema, interesa publike, drzave, javnosti, podrske....idu gdje su uslovi i te staze bolje, dogadjaji ispraceni bolje, podrska bolja, pa u B.Luci je bolje uredjena ta atletika duplo nego ovdje....

I nidje veze Skenderiju i komad trake poredit kojeg mozes zaljepit bukvalno gdje hoces, oko jhebene piramide u Visokom da trce da ih helikopterom snimaju ko fuckin Grand Prix kroz Monaco bi bilo bolji i gledaniji dogadjaj...ali neeee Olimpija majka...

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 jan 2021, 14:05

FoSte95 je napisao/la:
09 jan 2021, 13:32
Od toga najteži je posao teren, a on se moze odraditi tamo od maja do jula da bude bombonica
Treba naredit igracima da do aprila osvoje titulu pa nek pocnu ranije radovi :D

Igrat ce djeca to ostatak kola mogu i na otoci..... :kafa:

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 09 jan 2021, 14:11

Koje sve kombinacije, a stadioncic, pet metara teren od tribina, ko bombonica, do 15 000 mjesta, svake godine izdvojit po neka 4 miliona, za 5 godina imas turbo stadion, moderan, svrsishodan bez prepravki ičega.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Chony533 i 13 gostiju.