Čuj ovog padobranca
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Nastrojeni
- Kontakt:
- HapicaRadePaprica
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Evo i sa FaceTv
Ma veliki problem je ovo pustanje. Nije to samo sto je izaslo. Problem sto neko svoje interese stavlja ispred. Sad ne mozes naci ko je, ali kreten sutra moze sabotirati nesto ako sebe ne vidi tu ili prevagnuti za neku goru opciju radi hira. To je problem. Da bar mozes naci i nabit ga na nogu i zabraniti u subotu da glasa za bilo koju stavku.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Evo kako Samir Cerić zamišlja uređenje bh. kluba s investitorom, od prije 2 godine intervju
Možemo li popraviti i stanje u bh. fudbalu?
“Infrastruktura i industrija bukvalno ne postoji, kao što ne postoji ni neki “modus operandi” u bh. fudbalu koji bi barem bio sličan onome što se radi u vrhunskim ligama. Kada već nismo ranije, sad trebamo iskoristiti šansu, pokušati da se ne osvrćeno na to šta je bilo u zadnjih 20 godina u svijetu nogometa… Nego, hajde da onda pokušamo biti neka vrsta inovatora u svemu tome i da, na kraju krajeva, mi prodajemo drugima inovativne solucije. Trebamo, za početak, pronaći način na koji se može podići infrastruktura, kvalitet treninga… Ako to obavimo kako treba u klupskom kontekstu, onda možemo očekivati i da imamo reprezentaciju koja će ostvarivatri vrhunske rezultate na evropskom i svjetskom nivou. Nažalost, klubovi su pod tolikim pritiskom, ne samo u BiH, nego i ovdje u Engleskoj, u Manchester Cityju, Unitedu, Liverpoolu, da se potpuno zapostavlja razvoj mladih talenata. To ne mora biti slučaj u našoj zemlji”.
Slavni Rick Parry i mnogi drugi mozgovi svjetskog fudbala Vaši su prijatelji. Da li ih možete nekako povezati sa BiH, sa našim klubovima?
“Svakako. To i jeste, u konačnici, moj cilj. Rick Parry se vratio u obrazovni sistem, pored svih tih milijardi koje je donio nogometnom tržištu. Taj “knowledge transfer” je veliko blago, neprocjenjivo. O čemu se radi? On sada u Kini pokušava stvoriti sistem koji bi pomogao u restuktuiranju tamošnje Superlige, a koji bi, između ostalog, trebao smanjiti ogromno trošenje novca koji Kinezi izdvajaju za neke poznate svjetske fudbalere, a zauzvrat dobijaju malo toga. Rick će napraviti platformu koja bi trebala biti puno korisnija i koja bi rezultirala time da Kinezi postanu relevatna sila, ne samo finansijski, u svjetskom fudbalu”.
Spominjete Kineze i novac. Na koji način ste uključeni u tu priču?
“Trenutno imam ulogu osobe koja povezuje kineske investitore i jedan klub van Londona. Ne mogu otkrivati o kojem se klubu radi, tek ću reći da je riječ o takozvanom IPO klubu, koji bi trebao izaći na berzu uskoro. Nekoliko miliona funti sa berzanskog tržišta, odnosno novac koji klub zaradi na taj način, koristit će se za brojne sadržaje i kapacitete u i oko njegovog stadiona, a usput ćemo povezati britanski i kineski univerzitet upravo preko tog kluba”.
Bit ću direktan kod sljedećeg pitanja. Možete li vrata tih bogatih azijska investitora otvoriti bh. klubovima?
“Naravno. Ali bitno je da ti ljudi vide da njihov novac odlazi u prave ruke, da se uvjere kako tu nema nekih poslova koji bi se obavljali njima iza leđa. Recimo, ako je vrijednost Željezničara nekih 10 miliona eura, a investitor uloži pet, onda to znači da je postao suvlasnik. Ako nije moguće ostvariti tu ulogu, jer vidim da je u slučaju Vincenta Tana i Sarajeva neki drugi modus u pitanju, onda treba restukturirati klub na taj način da to bude najbliže klasičnoj investiciji”.
Dakle, treba pojasniti da uloga investitora ne bi bila samo ta da on, prosto govoreći, podari novac klubu i jednostavno nestane…
“Da. To ne bi trebala ni po kojem osnovu biti neka donacija. Bitno je naglasiti da kvalitetan investitor obično donosi i kvalitetan program. Važno je i otvoriti se prema novim idejama i tehnologijama. Imao sam privilegiju preko supruge, koja je modni dizajner, upoznati jednu od najbogatijih južnokorejskih porodica, koja je bukvalno od jednog sela napravila grad. Ja hoću da iskoristim to poznanstvo, kako bih pomogao BiH, ali i kako bi donio neke nove ideje u svoju domovinu.”
Spremni ste im otvoriti vrata bh. klubova, ali uz određene uvjete?
“Upravo. Interesi idu u istom pravcu, ali nijedan investitor neće dati ni penija ako vidi da on ništa ne dobija u cijelom tom odnosu. Ne možemo očekivati da neko investira u jedan klub, a da donosimo odluke bez njega. Ako nismo u stanju razumjeti kako taj sistem funkcioniše, onda nema ništa ni od investicija”.
Constantinos Boutsianis, bivši australijski reprezentativac, koji čak nosi i nadimak “australijskog Beckhama” zbog uspješnosti realizacije slobodnih udaraca, također bi trebao sa Vama doputovati u Sarajevo?
“To ćemo još vidjeti. Ali svakako ga želim uključiti, kao velikog stručnjaka. Mislim da može biti od velike pomoći klubovima i mladim reprezentacijama u BiH. Vjerujem da, generalno, možemo ponuditi mnogo tih znanja koja bi dovela do velikih rezultata, a koji su veoma bitni sa te psihološke strane. Sa dugoročnim planovima i kratkoročnim, ali kvalitetnim ciljevima možemo postati zemlja sa veoma bitnom ulogom u Evropi i svijetu. Ne samo u sportu, već i u drugim oblastima”.
https://www.charlietuesdaygates.co.uk/2 ... s.html?m=1
Raja prestanite se blamirati ovo je bosanski Del boy lik je zesci šarlatan i prevarant smijesno da se ista vise i kaze samo smijesni ispadamo
Raja prestanite se blamirati ovo je bosanski Del boy lik je zesci šarlatan i prevarant smijesno da se ista vise i kaze samo smijesni ispadamo

- HapicaRadePaprica
- Kontakt:
Ovo je malo neozbiljno od njega.
https://www.sportbuzzer.de/artikel/kost ... de-tragen/
Mi smo u situaciji da nemamo izbora.Nadati se najboljem.
https://www.sportbuzzer.de/artikel/kost ... de-tragen/
Mi smo u situaciji da nemamo izbora.Nadati se najboljem.
-
- Kontakt:
Živim u Engleskoj, tačnije u Londonu, ovaj Cerić je teška ubleha, kada sam danas pročitao onaj članak u Avazu, sjebao sam se maksimalno. Ako je on naš jedini spas... onda bolje da se ugasimo. Toliko od mene
Ako se moze doci do imena tog kretena da mu se dozivotno zabrani prilaz klubu.manijakdv je napisao/la: ↑18 jan 2021, 18:48Još nešto, na našoj internoj komunikaciji e-mailom, većina skupštinara je osudila tog kretena ali dovoljan je jedan da nas ocrni sviju.Da bogdo postoji kakav trag, ako se može ući u trag da se sazna ko je špijun, većina nas bi bila presretna.SudoHusika je napisao/la: ↑18 jan 2021, 18:41Hvala što si se javio.
Ovoj pičhkuhurini što se prodo za Šćepinih 100 maraka želim da ih potroši na lijekove. Smetljaru onaj pogani.
Stoka sitnog zuba.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
ovo ti je moj ljoze kao epizoda kad del boy prodaje rumunski rizling hahahahaLjoZee je napisao/la: ↑18 jan 2021, 19:14Pa jesmo u takvoj situaciji. Novih ljudi nema jer je Skupstini poslano sve. Znaci ili biras da znas da ne moze bolje vec da ides u provaliju ili biras nesto novo cisto da probas jer ti se ponudilo nesto novo cime se otvara mogucnost da se desi nesto dobro. Mislim da ce izabrati se ova prva jer sad idu pritisci i ende.
e to je lik klasicni tasna masna prevarant
koja je budala u ovo povjerovala da ima sta od ovog da mi je znati

-
- Kontakt:
Hajd sto je frajer ublehas, nego sto se debili od navijaca naloze, ne brukajte se ljudi dragi, smiju nam se..
ovo i jeste za ismijavanja da smo napravili laznog rusa koji bi da ulaze u zelju mi ovdje na forumu i ljudima u klubu poslali uspješniji bi bili od ovoga debilskog prevarantacaki1921 je napisao/la: ↑18 jan 2021, 19:26Ovo je ****.ba, po koji zna put pljuju i ismijavu Željezničar, ŽELJEZNIČAR, i sa razlogom su bili zabranjeni prijašnjih godina !
Sad me slobodno banajte, pljujte i slično, ovaj portal je odronski postao, pogotovo ovaj Skoric, .... mu se ja mame !
A Vi ih i dalje podržavajte, šarajte po forumu, nabijajte poruke, preglede i slicno, a oni ce Vas ismijavati ..

ovaj je legit businessman kao sto je migrant sto prodaje maramice astronaut
Smijat cemo se i mi, ali od muke na kraju. Sad je vec jasno da ce sve ostati isto jer nemamo vise nijednu opciju. Znaci dubioza.elevenblues je napisao/la: ↑18 jan 2021, 19:30Hajd sto je frajer ublehas, nego sto se debili od navijaca naloze, ne brukajte se ljudi dragi, smiju nam se..
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Gledaj ovog sto je vrebo priliku da opet povede egzodus forumasa pod sapu laznog gurua.
Cuva Bog Zelju svog!
Ne budite djeca, bez obzira ko je lik, i kakve su mu namjere, zna se čiji je ovo članak, i ko ne želi promjene u klubu.
Dzeko kupi nas !!
- MocMahale444
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
-
- Kontakt:
on je modni guru tntntn i nema curu tntntn

nasa noc traje danima
https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g
https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g