FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Zoran28
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zoran28 » 03 feb 2021, 09:46

Kemo88 je napisao/la:
03 feb 2021, 09:37
Ja ovog Cmiljanica na TM ne mogu da nadjem, postoji li čovjek uopšte?
Ne postoji, prodavao trenerke u Bugarskoj, i Hadzija ga doveo, da se rastale naravno :plac:
E cuj nema ga na TM, e jadno Bgm
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 03 feb 2021, 09:48

Kemo88 je napisao/la:
https://www.transfermarkt.com/boris-cmi ... ler/266865

:D
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

Kemo88
Kontakt:

Post Postao/la Kemo88 » 03 feb 2021, 09:54

Zoran28 je napisao/la:
03 feb 2021, 09:46
Kemo88 je napisao/la:
Ne postoji, prodavao trenerke u Bugarskoj, i Hadzija ga doveo, da se rastale naravno :plac:
E cuj nema ga na TM, e jadno Bgm
Zaista ne mogu da ga nadjem, ali ocito je neki problem u mom racunaru jer bilo koje ime i prezime da ukucam izbaci mi da ne postoji taj igrač. Da se razumijemo ja vjerujem Hadžiji, pa kada bi ga doveo iz iz Bugarske kao nekog ko je prodavao trenerke. Ne znam odakle tolika negativa ... :stop:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 03 feb 2021, 09:54

A za ove što pitaju "gdje ga je Hadžija gledao kad nije ni igrao za Slovan", gdje je mogao Hadžija gledat Lazića kad ga je dovodio? :mrgreen:
Hadžija bio aktivan fudbaler kad je Lazić igrao fudbal u Zvezdi i Anzhiju, otkako je Hadžija u ovom poslu Lazić odigrao 3-4 tekme, i to s klupe, u Turskoj. Godinu prije dolaska u Sarajevo bio bez kluba. Gdje je mogao bit viđen, a opet došao i kod nas se itekako pokazao.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Kemo88
Kontakt:

Post Postao/la Kemo88 » 03 feb 2021, 09:56

Zundo je napisao/la:
03 feb 2021, 09:48
Kemo88 je napisao/la:

Zundo hvala ti, ide 5 za aktivnost

hase73
Kontakt:

Post Postao/la hase73 » 03 feb 2021, 10:02

skoroalen je napisao/la:
03 feb 2021, 09:42
hase73 je napisao/la:
03 feb 2021, 09:20
Kako los tajming juce za ovu najavu dolaska crnogorca... :( :( Niko ne komentarise odlicnu tekmu. Tino fantastican, nemoguce mu oduzeti loptu.
Odbrana Pidro-Dupe-Mili-Oremus (posebno Mirko) savrsena , nisu bugari kako treba pogledali na nas gol.
Ofanzivno sjajno drugo poluvrijeme, nakon sto je Benjo usao, nisu znali odakle napadamo.
Potpuna kontrola sredine terena, na moemente smo im krili loptu po 2-3 minuta...

Kao sto sam vec pisao u subotu, ovih pocetnih 12-13 iz prosle godine, sa lakocom uzimaju titulu sa +15 bodova... Ono od subote, otprilike rang Olimpika...

Sve u svemu, spektakularna pojacanj bi bila dobrodosla - al nisu neophodna.
Mozda je bolje cuvati pare pa se pojacati kako treba pred evropu?
A jbg brate, u svijetu 3-4 ekipe imaju klupu jednako kvalitetnu kao i prvi tim. Ovako na prvu mi samo City pada na pamet, igram Fantasy pa znam kakav je Guardiola ped.er sa rotacijama, al može mu se jer ima klupu kao i prvi tim, na svakoj poziciji dva ekstra kvalitetna igrača.
Ekipa od subote je s razlogom druga ekipa, ljudi koji će u nastavku dobijat šansu na kapaljku. Ne znam samo šta je fazon s Kanurićem, nije nikad ni predstavljen nit brani na pripremama, očito da je neka proba u pitanju, čovjek još nije službeno naš igrač... Znači Džafića prekrižit, Dervišagića isto, Bešić će teško imat neku bitniju ulogu, kao i Milanović, Ramić... Jedino će Dal možda imat neku ozbiljniju minutažu, mada i to sumnjam, Tino ako bude spreman, biće daleko najbolji igrač lige.
Nismo se dobro razmujeli, :) nisam ja ovo za ekipu od subote napisao kao kritiku vec kao realnost. Da se ne podizu ocekivanja od nekih igraca tamo gdje ih nema, prije svega tu mislim na ovu generaciju juniora, sto je igrala u subotu. Nas prvi tim moze istrpiti 2-3 izmjene i da ostane kompaktan. Sve preko toga je raspad.

Mislim da nema potreb za jacom klupom od ove koju imamo. U PL BiH to bi bilo kao da tenkom ubijas komarca. Dobar management je svakako i stednja, odnosno postizanje cilja sa minimalnim (optimalnim) sredstvima. Trebamo se zapitati, treba li nam trenutno špic od 2 mil. Eura, samo da bi Krupi zabili 7 a ne 4? :D :D

Neke ljude treba stalno podsjecati da smo i sa samim (ovakvim) Haretom pobjegli 9 i vise bodova konkurentima. :)

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 03 feb 2021, 10:07

Kemo88 je napisao/la:
03 feb 2021, 09:56
Zundo je napisao/la:
03 feb 2021, 09:48
Kemo88 je napisao/la:

Zundo hvala ti, ide 5 za aktivnost
:damn:
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 03 feb 2021, 10:14

Ma ovdje se nastoji izgleda stvoriti opet podjela,kao ovi sto kritikuju rad Emira,Uprave i ovi kao sto ih brane...
To je nepotrebno stvaranje takve atmosfere jer apsolutno nije tacno...

Jednostavno sam protiv svakog pljuvanja dok se taj neko ne pokaze i ne dokaze u bilo kom smislu...
Unapred nekoga etiketirati to ne...
Momak je doveden u klub i svim srcem se nadam da ce itekako doprinijeti ekipi u ponovnom osvajanju duple krune...

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 03 feb 2021, 10:17

@hase73 a ljudi su gladni tog "iskoraka" (druga najomraženija riječ, odmah nakon "kapitalac"), pa očekuju velika imena. Yebu nas "insajderi" koji nisu more s broda pogodili, i mediji koji čitaju forum pa plasiraju vijesti. Onda raja pomisli da mi fkt možemo dovest Matavža, Boaćija, Ibiševića, Maglicu... Iako je nebrojeno puta napisano kakvi su nam.uslovi i porez na plate. Ako taj Maglica sad u Turskoj ima platu od 20 hiljada eura (lupam), znači da bismo mi mjesečno na njega morali izdvojit 68 hiljada KM iz kase. To je budžet za plate naših 6-7 odličnih prvotimaca. Bilo bi k'o u onom vicu, vidi Salde, vidi mu plate. Nerealno do Boga.
Eto juče smo vidjeli koliki je dug u poreznoj samo na zadnje tri plate. 860 hiljada maraka. Pa rokneš još 28 milja mjesečno u poreznu samo na jednog igrača, a opet u Evropi udariš na nekog Gladbacha ili Atalantu i ništa nisi ostvario, tu ti ne pomaže 15 Maglica.
Mi ligu možemo osvojit i s Haretom u napadu, a kad je osvojimo 5 puta zaredom imat ćemo koeficijent koji nam garantuje siguran status nosioca sve do playoffa EL, i onda se za te dvije tekme možeš dostojno pojačat i planski napadat grupnu fazu. Do tad je sve stvar sreće i žrijeba, pa ekipa sa Hamzagićem, Alaimom i co. je bila na korak od grupne faze, a jedini sistem koji je tad bio u klubu je operativni sistem na računaru u nekoj kancelariji.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 03 feb 2021, 10:20

skoroalen je napisao/la:
03 feb 2021, 09:54
A za ove što pitaju "gdje ga je Hadžija gledao kad nije ni igrao za Slovan", gdje je mogao Hadžija gledat Lazića kad ga je dovodio? :mrgreen:
Hadžija bio aktivan fudbaler kad je Lazić igrao fudbal u Zvezdi i Anzhiju, otkako je Hadžija u ovom poslu Lazić odigrao 3-4 tekme, i to s klupe, u Turskoj. Godinu prije dolaska u Sarajevo bio bez kluba. Gdje je mogao bit viđen, a opet došao i kod nas se itekako pokazao.
Lazić je imao kontinuitet nastupa prije Turske.37 utakmica u Srbiji (Zvezda i Spartak Subotica) od 2013 do 2015, pa onda transfer u Anži u kojem je bio standardan sezonu i pol.Također, bio je i mladi reprezentativac Srbije, standardni član ekipe koja je u baražu za Euro U21 2017 izbacila Norvešku (generacija Gačinovića, Andrije Živkovića, Grujića, Milinković-Savića....).Ovaj napadač što ga Velež dovodi, Dejan Georgijević (1994), ima puno bolju statistiku i kontinuitete nastupa od ovog Cmiljanića.Od 2014 do 2018 zabilježio je 84 nastupa u Prvoj ligi Srbije i dao 29 golova.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 03 feb 2021, 10:30

Historicar je napisao/la:
03 feb 2021, 10:20
skoroalen je napisao/la:
Lazić je imao kontinuitet nastupa prije Turske.37 utakmica u Srbiji (Zvezda i Spartak Subotica) od 2013 do 2015, pa onda transfer u Anži u kojem je bio standardan sezonu i pol.Također, bio je i mladi reprezentativac Srbije, standardni član ekipe koja je u baražu za Euro U21 2017 izbacila Norvešku (generacija Gačinovića, Andrije Živkovića, Grujića, Milinković-Savića....).Ovaj napadač što ga Velež dovodi, Dejan Georgijević (1994), ima puno bolju statistiku i kontinuitete nastupa od ovog Cmiljanića.Od 2014 do 2018 zabilježio je 84 nastupa u Prvoj ligi Srbije i dao 29 golova.
Znao sam da ćeš ga spomenut :mrgreen: :mrgreen:
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 03 feb 2021, 10:32

Ma impresivno je koliku dozu negativnosti ljudi izvlače...
Hajde evo jedan svjezi primjer...

Tino, dodje covjek euforija, svrsavanje...
Odigra par tekmi,yebe se sve zivo ...
Kad se sjetim postova, ko dovede ovo invalida,da zna igrao bi u onom austrijskom drugoligašu, ovaj nije ni za termina...
E onda se poce prebirati njegova plata, pa se dodje do konstatacije da je bolje bilo za te pare dovesti 2-3 igraca iz PL...
I opet isti kao i danas pljuju i opet isti kao i danas traze strpljenje...
I svi Tinini pljuvaci, oni koji su prebirali po loncu sta je rucao covjek,danas se kunu u njega...
Uzmite primjer Jeleskovica, uzmite primjer Oremusa...Fujjj
Koliko ovdje dvolicnjaka i beskicmenjaka obitava da se covjek dobro ispovrsca...

RajaBa1983
Kontakt:

Post Postao/la RajaBa1983 » 03 feb 2021, 10:33

BordoSarajevo je napisao/la:
03 feb 2021, 10:30
skoroalen je napisao/la:
:urnebes:
"Pritisak? Ako ne možete da ga podnesete, otiđite u neki drugi klub i to je to"M.A

SarajevoForza
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoForza » 03 feb 2021, 10:33

Po meni bi bio pametan potez ovaj đetić, ali ugovor do ljeta sa opcijom produženja na 1/2 godine u zavisnosti kako se pokaže, ali nam sigurno treba i neki provjereni kapitalac za prvih 11 zbog naredne sezone i Evrope

kapitalac po mogućnosti bar 10kg rogovi
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 03 feb 2021, 10:36

skoroalen je napisao/la:
Pa nisam ništa slagao, eto provjeri.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 03 feb 2021, 10:37

Vanja8 je napisao/la:
03 feb 2021, 10:14
Ma ovdje se nastoji izgleda stvoriti opet podjela,kao ovi sto kritikuju rad Emira,Uprave i ovi kao sto ih brane...

Jednostavno sam protiv svakog pljuvanja dok se taj neko ne pokaze i ne dokaze u bilo kom smislu...
Momak je doveden u klub i svim srcem se nadam da ce itekako doprinijeti ekipi u ponovnom osvajanju duple krune...
Pa šta ima loše ako je neko nezadovoljan izborom napadača? Pa u svakom klubu, kakve god uspjehe imao, imaš dosta kritika i nezadovoljnih nakon nekih poteza. Nisu to podjele.
Evo ovaj napadač, pretanka statiskika, imaju ljudi pravo bit nezadovoljni i razočarani. Dobacio je nekih finih klubova gdje nije igrao - imaju ljudi pravo bit maximalno optimistični i misliti da će bit jači od Benke i Ahmetovića zajedno.
Činjenicama diskutovat i palamudit hoćel-nećel bit pojačanje je jedino što nam preostaje dok ga ne vidimo na terenu. Svi iskreno navijači će, bili zadovoljni njime ili ne, poželit mu sreću i nadat se da će bit pojačanje.

Nisam vidio nit pročito da se tjera neko nakon ovog napadača. Da je to u pitanju, druga bi priča bila.
FK Sarajevo

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 03 feb 2021, 10:39

03 feb 2021, 10:36

Pa nisam ništa slagao, eto provjeri.
Pa nisi, al znam da pratiš detaljno i ostale pa sam samo čeko kad ćeš usporedbu bacit.
Ništa loše, živio.
FK Sarajevo

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 03 feb 2021, 10:40

Ja mislim da ljudi iz Uprave kad bi slusali likove poput @historicara, da bi mi imali roster od jedno 146 igraca i jos bi trazili pojacanja... :wtf:

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 03 feb 2021, 10:44

03 feb 2021, 10:37
Vanja8 je napisao/la:
03 feb 2021, 10:14

Pa šta ima loše ako je neko nezadovoljan izborom napadača? Pa u svakom klubu, kakve god uspjehe imao, imaš dosta kritika i nezadovoljnih nakon nekih poteza. Nisu to podjele.
Evo ovaj napadač, pretanka statiskika, imaju ljudi pravo bit nezadovoljni i razočarani. Dobacio je nekih finih klubova gdje nije igrao - imaju ljudi pravo bit maximalno optimistični i misliti da će bit jači od Benke i Ahmetovića zajedno.
Činjenicama diskutovat i palamudit hoćel-nećel bit pojačanje je jedino što nam preostaje dok ga ne vidimo na terenu. Svi iskreno navijači će, bili zadovoljni njime ili ne, poželit mu sreću i nadat se da će bit pojačanje.

Nisam vidio nit pročito da se tjera neko nakon ovog napadača. Da je to u pitanju, druga bi priča bila.
'Statistika je kao bikini, otkriva mnogo, ali sakriva najvažnije detalje.'
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 03 feb 2021, 10:46

Boli me qrac koga ce dovesti sve dok imaju rezultate i čine me ponosnim imaju moju punu podršku

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”