ajdohordas je napisao/la: ↑05 feb 2021, 01:04
Bit ce slatko gledati vas kako jedete svoja gov.na vlastita za par mjeseci.
Raznorazni menadzeri, sportski direktori, skauti, treneri i veliki forumski strucnjaci.
Bog te vidio ono poredi 2HNL sa Slovackom, Austrijom i drugom holandskom ligom...
I sta da se tu pise i prica vise ?
Samo ser.ite bit ce profilnih slika sa Borisom u maju ispred vjecne.
Izvinjavam se, ja sam napisao da taatar je imao SJAJNU sezonu u ligi koja npr je bolja od pola nasih klubova iz prve lige. Tacno?
U slovackoj igra igrac koji je otjeran iz FKS, i ismijavan. Ima vise tekmi nego ovaj.
Dalje, On nije igrao u Holandskoj nego drugoj holandskoj,. Druga holandska je samo dijelom takmicarska. Vecina klubova je iskljucivo razvojnog karaktera. Da ti prevedem , veliki dio timova NE ZELI da udje u prvu ligu, vec zivi od toga da razvija igrace za prvih 4-5 timova ekstraklase.
Kroz PSV2 prodje svake godine veliki broj igraca. Ko se ne pokaze leti. Tako da to sto je tu igrao nista ne znaci. Moze biti da je imao tada jaku poziiciju u vidu menagera, mozda neki talenat i slicno. Ali je neulazak u prvih 25-30 igraca prvog tima dokaz da se nije snasao. U 8 GODINA NEKE PROFI KARIJERE, promjenio je tonu klubova i NIGDJE se nije snasao. Imao ozljede, bolest, a ocigledno nije psihicki jak da se dovede u red. Jer nemoguce da 8 klubova ne vide u tebi to nesto. Nemoguce.
Igrao 8 utakmica u Austriji? Ja i? Sta je to neka senzacija igrati za Admiru? Ito OSAM utakmica woooow. Jesu nam standardi visoki u PM. Pa kad je tako dobar sto ne osta u ekipi koja je na dnu te lige vecinu sezona?
Dakle, ja nisam poredio te lige nego da je TATAR se dokazao kao sjajan igrac, u drugj hrvatskoj ligi odakle je dinamo, hajduk i jos par ekipa uzimalo igrace i pravilo milionske transfere. U toj ligi je covjek imao svaku drugu tekmu gol u prosjeku a igra krilo. Dakle on nije bio macak u vreci vec igrad sa dobrom statistikom koji je samo trebao to prenijeti na veci nivo.
S druge strane, ovaj crnogorac, nikad nije niggdje nista pokazao. A ima 25 godina i ti meni sad kazes da ja treba da ocekujem da ce on koji je u seniorskom fudbalu kao napadac dao 9 golova, doci kod nas, te pokazati da ga je neko sputavao i zabiti 15 golova? Ajd sam izracunaj kakve su sanse za to ... ali bez neke srdzbe i slicno vec onako budi realan. Kazes sebi evo da vidimo.. imali smo altiparmakovskog koji je imao ozbiljniju karijeru, igrao pa isao flop. Imao si crnickog koji je igrao cak za Bajern 2 i trenirao sa prvim timom pa ... nije uspio cak ni igrati za nas.