Rekonstrukcija stadiona u BiH

1922VFC1981
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la 1922VFC1981 » 03 mar 2021, 13:40

Pitagora je napisao/la:
03 mar 2021, 13:33
Pecara je, uz sve nedostatke, Wembley za Vrapcice.
Nas ti je uvijek u ustima izgleda, stadion. :kafa:
#musvdg

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 03 mar 2021, 16:25

Doslo je do promjene medju najboljim travnjacima u drzavi sigurno

top 3

grbavica
Mladost dk
Pecara
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 03 mar 2021, 18:02

Pitagora je napisao/la:
Još par godina i nece biti.

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 03 mar 2021, 18:16

90minut je napisao/la:
03 mar 2021, 18:02
Pitagora je napisao/la:
Sta, u planu je jos stubova?

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 03 mar 2021, 19:16

Pitagora je napisao/la:
03 mar 2021, 18:16
90minut je napisao/la:
Pitagora je napisao/la:
Ne kvarite temu, ovo je jedna od boljih.
Ti si naša ljubav jedina!

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 03 mar 2021, 19:20

avenija je napisao/la:
03 mar 2021, 16:25

top 3

grbavica
Mladost dk
Pecara
Travnjak na Grbavici nije ni blizu onoga prosle godine. Nazalost od dolaska nove uprave sve je situacija gora i gora. Ja ne znam da li neko uopste radi na travnjaku. Onaj dio kod golmana haos. A i po strani se vidi da je u losem stanju, sto je tako zalosno imajuci u vidu koliko se ulozilo prije par godina, pa i hibrid itd. Ali eto neki navijaci Zelje kazu pa zima je. Zato je los, cekaj proljece/ljeto.. Hajd sacekacemo...

Inace je to jedna varka kod mnogi nasi stadiona. Izbaci se slika kad je lijepo vrijeme i pokosena trava a ono iz daljine mislis to je wow. Onda pogledas utakmicu i vidis kako lopta odskace. To zna biti pogotovo situacija u Doboj Kaknju kojeg spominjes.
@igrajlopte 🐦

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 03 mar 2021, 19:24

fudbalfudbal je napisao/la:
03 mar 2021, 19:16
Pitagora je napisao/la:
03 mar 2021, 18:16
90minut je napisao/la:

Ne kvarite temu, ovo je jedna od boljih.
Meni se cini da vi bas niste bili na svjetskim stadionima :) Ovo je bukvalno takmicenje ciji je stadion losiji (pri tome mislim na sve stadione u BiH), nemamo se mi cime pohvaliti tako da mozemo biti srecni kad neko nesto dogradi ili nanovo izgradi :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 03 mar 2021, 19:30

Pitagora je napisao/la:
Samo je pitanje koliko dugo vremenski ce to biti. Ne mozete biti objektivni jer vam Velez nije drag klub. Pecara ima cat3, nas stadion jos nije ni blizu, i naravno da je Pecara uslovnija i bolja. To je cinjenica.

Pravo pitanje je dokad ce to tako biti, jer mi trenutno jedini radimo, a raspolazemo s puno vecim prostorom nego li Sirokobrijezani. Pecara je na 90% svojih mogucnosti, a nas stadion na 30% otprilike. Nezahvalno se trenutno i mjeriti s Pecarom, ali sto da ne kroz koju godinu, ako se obistine svi projekti koji su najavljivani i koji se razmatraju.

Bit ce tesko to sve svariti pojedincima, ali onda cemo se posteno i raspravljat, dotad ovakve konstatacije kao tvoje su suvisne za iznositi.

Ti misljenje promijeniti ni tada neces, jer bi volio realno da Velez ni ne postoji, samo sto ce te bit malo stid napisat nesto omalovazavajuce :)
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 03 mar 2021, 19:34

killafrommanilla je napisao/la:
03 mar 2021, 19:30
Pitagora je napisao/la:
Samo je pitanje koliko dugo vremenski ce to biti. Ne mozete biti objektivni jer vam Velez nije drag klub. Pecara ima cat3, nas stadion jos nije ni blizu, i naravno da je Pecara uslovnija i bolja. To je cinjenica.

Pravo pitanje je dokad ce to tako biti, jer mi trenutno jedini radimo, a raspolazemo s puno vecim prostorom nego li Sirokobrijezani. Pecara je na 90% svojih mogucnosti, a nas stadion na 30% otprilike. Nezahvalno se trenutno i mjeriti s Pecarom, ali sto da ne kroz koju godinu, ako se obistine svi projekti koji su najavljivani i koji se razmatraju.

Bit ce tesko to sve svariti pojedincima, ali onda cemo se posteno i raspravljat, dotad ovakve konstatacije kao tvoje su suvisne za iznositi.
Apsolutno sam realan i objektivan, zaboli me ona stvar koji je ciji stadion.
Pecara je srednja zalost od stadiona, i to sam puno rekao. Sto se tice Vrapcica, nisam optimist jer sve sto su do sad radili uradili su krivo. Toliko su lose odradili sve ovo da je pitanje jesu li uopce trebali ista raditi. One stubove nisam vidio ni na slikama stadiona u Angoli, ono vam ni najveci neprijatelj ne bi napravio.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 03 mar 2021, 19:47

Hm, sve dosad sto su uradili, krivo je? Stubovi su gaf, takvi su kakvi su i ****, nadam se da ce se to u buducnosti promijeniti kad se dodje do vece love jer su sad zayebali. A od ostalih radova na stadionu, sta je uradjeno krivo? Wcovi? Ograde? Ne kontam.

Mora se isto uzeti u obzir da se dobila hrpa gov.ana od stadiona, koji nije ni na sta licio, znaju to svi koji su bar jednom dosli na njega, kao gostujuci ili domaci navijaci. Sve se pravilo od pocetka neplanski, prale se pare kao i u cijeloj drzavi, uradila se tribina s yebenom kucom, centralna tribina betonara ziva, na RA tribini trava rasla gledas hoce li te zmija ujesti, zapocet pomocni bez da se pomjerio od tribine jer niko od bivsih nije ni kontao zavrsavat stadion nego daj uradi kako bilo za ovoliko para a ostalo u vlastite vikendice. I pomocni pocet, dosla trava, stali radovi i nastavljeni tek kad je dosla ova uprava.

I kad dobijes takvu nakaradnost od stadiona, a realno para fali i fali ih svima sada, bio si primoran na neka rugobnija rjesenja. Ovim ne opravdavam stubove koji su i mogli biti metalni, ali recimo ja bih srusio onu kucu iza gola i napravio bolju tribinu. Ali kako, od kojih para, to su visemilionski projekti. Pribjeglo se tu realnijem rjesenju, u skladu s mogucnostima, i tako si dobio onu tribinu.

Mi smo posebno osjetljivi jer znamo kakva je to deponija bila, k'o Tusanj samo gori dvaput, i sad cijenimo(bar vecina) i minijaturne radove i promjene. I sada kad dodjes na stadion, to izgleda kao kompleks profesionalnog kluba.

Moze i mogle su neke stvari bolje, al da je sve krivo uradjeno i da to na kraju nece biti dobar kompleks, to jednostavno nije moguce i to ce nadam se i vrijeme pokazati
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 mar 2021, 19:51

ReX je napisao/la:
03 mar 2021, 19:20
avenija je napisao/la:
03 mar 2021, 16:25

top 3

grbavica
Mladost dk
Pecara
Travnjak na Grbavici nije ni blizu onoga prosle godine. Nazalost od dolaska nove uprave sve je situacija gora i gora. Ja ne znam da li neko uopste radi na travnjaku. Onaj dio kod golmana haos. A i po strani se vidi da je u losem stanju, sto je tako zalosno imajuci u vidu koliko se ulozilo prije par godina, pa i hibrid itd. Ali eto neki navijaci Zelje kazu pa zima je. Zato je los, cekaj proljece/ljeto.. Hajd sacekacemo...

Inace je to jedna varka kod mnogi nasi stadiona. Izbaci se slika kad je lijepo vrijeme i pokosena trava a ono iz daljine mislis to je wow. Onda pogledas utakmicu i vidis kako lopta odskace. To zna biti pogotovo situacija u Doboj Kaknju kojeg spominjes.
Mislim da ste dužni Albi finu cifru pa zato, možda Avenija više zna?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 03 mar 2021, 20:00

Duzni su oni i Bogu i narodu ali eto kako dosli, tako ce i otici aBd. Nadam se uskoro.
@igrajlopte 🐦

FSB

Post Postao/la FSB » 04 mar 2021, 16:45

.
Zadnja izmjena: FSB, dana/u 29 mar 2021, 08:46, ukupno mijenjano 1 put.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 04 mar 2021, 17:46

FSB je napisao/la:
04 mar 2021, 16:45
Bravo za upravu. Završen je ovaj zid uz teren na centralnoj. Sada mnogo ljepše izgleda. U toku je betoniranje zdenke.

slika

slika

slika

slika

slika

slika
Ma yebo stubove, nek je teren dobar, pa nismo engleska da punimo stadione konstantno.

Svaka cast za velez :thumbup:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 mar 2021, 00:19

I teren jeste najbitniji. Stubove možemo zanemariti, desilo se, ali ova bruka sa reflektorima je neki new level arhitekture travničkog fakulteta. Katastrofa.

Jsjsjsjsjs
Kontakt:

Post Postao/la Jsjsjsjsjs » 05 mar 2021, 12:05

Neutral je napisao/la:
05 mar 2021, 00:19
I teren jeste najbitniji. Stubove možemo zanemariti, desilo se, ali ova bruka sa reflektorima je neki new level arhitekture travničkog fakulteta. Katastrofa.
Trebao si ti onda doći, pa postavi stubove od reflektora gdje god hoćeš. Kako neko ne shvata da ih nemaš gdje pomjeriti. Ovaj stub između zdenka da su ga izvadili i pomjerili još, nebi ljudi imali prostora da prolaze. Imali bi ali sve skućeno. Isto tako i između dedare i zapadne tribine. A s druge strane je privatno vlasništvo.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 05 mar 2021, 12:32

a ni teren nije dobar cim ga on nabija vibracionim valjkom samo ga unistavaju na taj nacin i prave beze pretvrd teren i onda se pitaju kako nece voda da ide sa terena kako ce ici kad si sve slojeve sabio sa ovim valjkom :crazy: :crazy: :crazy:

Asimetric
Kontakt:

Post Postao/la Asimetric » 05 mar 2021, 12:59

Za sve što je loše urađeno na stadionu, odnosno kriminalno loše kao što su stubovi i reflektori, nađu se pojedinci pa pišu neke besmislene razloge zbog čega je to tako, nije bilo prostora za reflektore, nije bilo prostora da se stubovi pomaknu na kraj tribine, betonski stubovi zato što vjetar brzo puše, itd.
Ja uvijek kažem svako može pogriješiti u svemu što radi, ali ukolilo postoji mogućnost da se ta greška ispravi kao što sad postoji mogućnost da se ukinu betonski stubovi i stave metalni, onda zasto je ne ispraviti i napraviti kako treba.

konjicanin01
Kontakt:

Post Postao/la konjicanin01 » 05 mar 2021, 14:51

Asimetric je napisao/la:
05 mar 2021, 12:59
Za sve što je loše urađeno na stadionu, odnosno kriminalno loše kao što su stubovi i reflektori, nađu se pojedinci pa pišu neke besmislene razloge zbog čega je to tako, nije bilo prostora za reflektore, nije bilo prostora da se stubovi pomaknu na kraj tribine, betonski stubovi zato što vjetar brzo puše, itd.
Ja uvijek kažem svako može pogriješiti u svemu što radi, ali ukolilo postoji mogućnost da se ta greška ispravi kao što sad postoji mogućnost da se ukinu betonski stubovi i stave metalni, onda zasto je ne ispraviti i napraviti kako treba.
Ti si jedan..teski ters..dosadan si sam sebi pajdo.Do podne mrzis sebe od podne cio svijet.

Sjevernokorejskipas
Kontakt:

Post Postao/la Sjevernokorejskipas » 05 mar 2021, 15:14

Ne samo treneri, selektori, manedžeri već i građevinski eksperti.....

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.