Od sezone 2000/2001 i našeg prvog gostovanja na Pecari, nikad Široki nije imao slabiju ekipu od ove.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Zadnja izmjena: Historicar, dana/u 07 mar 2021, 16:04, ukupno mijenjano 1 put.
- ElCartel11
- Kontakt:
Ne znam kakav je Cmiljanic niti neko govori kakav je na treningu (jer se kvalitet odmah vidi
) ali ga iscekujem kao kraj radnog vremena pa taman, da bude flop.

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Pokazatelj na osnovu dva kola sa 'novom' ekipom u odnosu na prvi dio:
-da smo znatno slabiji, jesmo
-da nećemo lahko uzeti titulu kao što smo mislili, vrlo moguće
-Sušić ne može bit zamjena za Rahmanovića, pozicija desetke je promašaj s njim
-Velkoski nije igrač za prve postave a pogotovo nije za krila, klupa i pozicija iza napadača kad je u igri
-vrijeme dominacije i mljevenje protivnika cijelu utakmicu, vrijeme lakših utakmica, golijada i uživanja u igri je u onom obimu kao u prvom dijelu sezone IZA nas
-broj stvorenih prilika po utakmici će biti manji za cc 50%
-realizacija će biti dosta lošija, procentom čak i većim od gore napisanog
Rješavanje problema:
-vratiti Sušića na mjesto gdje je igrao prvu polusezonu
-Sušića više opteretiti sa odgovornošću
-klupirati Velkoskog
-ne kalkulisati više ni pod koju cijenu kao u prve dvije utakmice, po pobjedu pa makar protivnik bio Atalanta
-opuštenost i razmišljanje lahko ćemo, imamo prednost.. smanjiti na minimum
-pokušati pronaći agilnog igrača na poziciji desetke kako bi rizik od neosvajanja titule bio manji
-Oremuša dohavizat, dat mu "više zadataka" kako bi vrlo lošeg Pidru rasteretili i malo igru prebacili na drugu stranu, a ne forsirati samo lijevu kojoj ništa ne ide od noge
-konačno riješiti papirologiju za Cmiljanića i dobiti riješenje više u ofanzivnom dijelu
-upaliti alarme i stisnuti sve kako bi prebrodili ovu krizu i izašli što prije iz nje.
Nikakve veće promjene ne očekivati.
Formacija ista, možda zarotirat neke igrače kao što smo radili u prvom dijelu sezone.
Mešanović i krilo, mislim da ne ide, nije doveden za krila. Sam je izjavio da mu to ne odgovara plus onaj njegov deb.il od menadžera pljuje one iz Maribora što su ga koristili na pogrešnoj poziciji (krilu) a ne u napadu jer mu to nije pozicija i jer tu ne može pokazati puno.
U kupu bi ovako, a možda nešto slično i u lištici:
Kovačević
Oremuš - Miličević - Dupovac - Pidro
Đokanović - Sušić
Hebibović - Pejović - Fanimo
Mešanović
Jukić pa Milanović zamena za krila.
Velkoski kao zamjena za Pejovića.
Handžić kao zamjena za Mešanovića.
Adukor zao zamjena za Sušića/Đokanovića.
Bešić kao zamjena za Dupovca/Miličevića.
Hodžič kao zamjena Pidri.
Hebibović kao zamjena za Oremuša.
-da smo znatno slabiji, jesmo
-da nećemo lahko uzeti titulu kao što smo mislili, vrlo moguće
-Sušić ne može bit zamjena za Rahmanovića, pozicija desetke je promašaj s njim
-Velkoski nije igrač za prve postave a pogotovo nije za krila, klupa i pozicija iza napadača kad je u igri
-vrijeme dominacije i mljevenje protivnika cijelu utakmicu, vrijeme lakših utakmica, golijada i uživanja u igri je u onom obimu kao u prvom dijelu sezone IZA nas
-broj stvorenih prilika po utakmici će biti manji za cc 50%
-realizacija će biti dosta lošija, procentom čak i većim od gore napisanog
Rješavanje problema:
-vratiti Sušića na mjesto gdje je igrao prvu polusezonu
-Sušića više opteretiti sa odgovornošću
-klupirati Velkoskog
-ne kalkulisati više ni pod koju cijenu kao u prve dvije utakmice, po pobjedu pa makar protivnik bio Atalanta
-opuštenost i razmišljanje lahko ćemo, imamo prednost.. smanjiti na minimum
-pokušati pronaći agilnog igrača na poziciji desetke kako bi rizik od neosvajanja titule bio manji
-Oremuša dohavizat, dat mu "više zadataka" kako bi vrlo lošeg Pidru rasteretili i malo igru prebacili na drugu stranu, a ne forsirati samo lijevu kojoj ništa ne ide od noge
-konačno riješiti papirologiju za Cmiljanića i dobiti riješenje više u ofanzivnom dijelu
-upaliti alarme i stisnuti sve kako bi prebrodili ovu krizu i izašli što prije iz nje.
Nikakve veće promjene ne očekivati.
Formacija ista, možda zarotirat neke igrače kao što smo radili u prvom dijelu sezone.
Mešanović i krilo, mislim da ne ide, nije doveden za krila. Sam je izjavio da mu to ne odgovara plus onaj njegov deb.il od menadžera pljuje one iz Maribora što su ga koristili na pogrešnoj poziciji (krilu) a ne u napadu jer mu to nije pozicija i jer tu ne može pokazati puno.
U kupu bi ovako, a možda nešto slično i u lištici:
Kovačević
Oremuš - Miličević - Dupovac - Pidro
Đokanović - Sušić
Hebibović - Pejović - Fanimo
Mešanović
Jukić pa Milanović zamena za krila.
Velkoski kao zamjena za Pejovića.
Handžić kao zamjena za Mešanovića.
Adukor zao zamjena za Sušića/Đokanovića.
Bešić kao zamjena za Dupovca/Miličevića.
Hodžič kao zamjena Pidri.
Hebibović kao zamjena za Oremuša.
Zadnja izmjena: BordoSarajevo, dana/u 07 mar 2021, 15:41, ukupno mijenjano 1 put.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
-
- Kontakt:
1. Mislim da grijesis. Svi bi oni rado sad produzili, nije to ista prica:Duljevic,Lazic,Adukor(onda), a da ne pricamo o RAHMANOVICU. Zalazu se oni i te kako, ali nema kvaliteta i nema sta ponuditi. Čomor(nek oprosti) je na glavu padao, ali ne ide u FKS. Njihov nekvalitet su pokrivali Rahmanovic prije svih,Ahmetovic , Derac Dresa i Akademci. Kod nekih je i do godina. Bar 6-7 nisu ili vise nisu kvalitet za FKS.Rjesenje je dovesti 3 dobra umjesto 6-7 neupotrebljivih. Primanja ovih 6-7 pomnoziti sa 2 i dovesti TOP igrace,spremne,sa regulisanim papirima. Mislim da i Hadzic to vidi i da je to razlog ne potpisivanja Milanovica,Hodzica,Dzafica i dr.Stroj1946 je napisao/la: ↑07 mar 2021, 07:581.Prvi problem sa dosta igrača u ekipi je taj da mnogima ističe ugovor na ljeto a igraju. Kako i zašto!? Naravno da ćemo imati problema, ne sad, al bi se to moglo desiti u nastavku prvenstva. Zašto da se neko zalaže ako nema riješen status u klubu!? Ne bi realno ni ja, ako ne znam hoću li igrati u tom klubu slijedeće sezone ili ne. Jedan od najvećih problema zadnjih godina je ne rješavanje statusa oko ugovora. Non stop iste greške. Igrač uđe u zadnju godinu ugovora i mi smo na milosti igrača hoće li potpisati ili ne.
2.Odlazak dva najbolja igrača u zadnjim minutama za neku siću, a nisu dovedene adekvatne zamjene + povreda Ahmetovića, koja je ostavila najveći trag u prvom dijelu sezone. Znači muku mučimo od početka sezone. Njihovo odsustvo se već osjeti jer smo navikli igrati preko njih, ipak su kreirali 70 %naših golova ili bili učesnici istih.
3.Poraz ko poraz, moro je doći, ali ne sada, nije ovo dobar trenutak, jer trenutno nemamo igrača u ekipi kao Rahmanović da ih digne na viši nivo, djeluju mi igrači istrošeni i nema tu energije vidjelo se. Mentalno nisu na nivou.
4.Vinko je slabo odradio pripreme i to se već vidi, nije uigravo ekipu bez one dvojice, bukvalno igra ziheraški na rezultat a to je greška jer se uvijek igranje na rezultat izjalovi. Jedan bod u dvije utakmice i 0 golova MORA da bude dovoljan i jasan znak da nešto mijenja formacijski i čitav sistem, po meni je to trebo još na pripremama, e sad ima li on znanje i volje, to ćemo vidjeti. Ako ne bude, biće grčevita borba za titulu.
2. Apsolutna istina, samo sto je Ahmetovic izgubio formu i prije povrede. Ogroman respekt Ahmi ljudini, grizo i kad nije islo.
3. Slazem se, morao je doci poraz,kad-tad. Bojim se da nam se Zrinjski priblizio kvalitetom i na pravi nacin iskoristio odsustvo Milicevica i Fanima.
4. Tesko je pametovati nekom strucnijem, kome je fudbal zanimanje, ipak mislim da je Pejovic van forme(momak nije igrao samo u BL-2:2), pa je mozda TSS trebao igrati u paru sa Djokanovicem, a Zinedin(?), Salcin,Dal ili Velkoski AF. FALE NAM KRILA

Licno sam optimista po pitanju Titule, Kup bih odigrao opusteno(jest sad malo sa gorcinom u ustima) i osvjezio(odmorio) Djokanovica i TSS za bitnu u Listici.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
E jes' Oremus onu lose udario glavom, morao je bolje 

Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
Pidro napolje, Salčin na lijevog beka. Barem ima muda, za razliku od žutalja !
Velskoski napolje, bilo ko neka igra lijevo krilo. Može se nešto kombinovati za desno i lijevo krilo:
Fanimo, zatim Hebib se vraća, Jukić ne znam da li će biti spreman, makar i Milanović, samo ne Krste !
Pejović napolje ! On je bio dobar na početku samo zato što je bio spremniji od naših igrača, jer se u "srbiji" igralo i za vrijeme korone.
Sada kada je na istom nivou spreme kao i ostali igrači, vidimo njegov kvalitet.
TSS na osmicu, na 10 Zidan ili Dal !
Velskoski napolje, bilo ko neka igra lijevo krilo. Može se nešto kombinovati za desno i lijevo krilo:
Fanimo, zatim Hebib se vraća, Jukić ne znam da li će biti spreman, makar i Milanović, samo ne Krste !
Pejović napolje ! On je bio dobar na početku samo zato što je bio spremniji od naših igrača, jer se u "srbiji" igralo i za vrijeme korone.
Sada kada je na istom nivou spreme kao i ostali igrači, vidimo njegov kvalitet.
TSS na osmicu, na 10 Zidan ili Dal !
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
Ja bi lijevu stranu sad probao Pidro-Salcin. Dupli blok u oba pravca mogu jedan drugog pokrivati u oba smjera.Po meni trenutno najbolje rijesenje za lijevu stranu,ako se vec Salcin na beku pokazao, na krilu moze biti samo jos bolji .
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
- Kontakt:
Stroj1946 je napisao/la: ↑07 mar 2021, 15:34Ja sam se nadao da će Zinedin biti prirodna zamjena za Rahmanovića. Očito da Vinko njega ne miriše nikako. Momak je definitivno talenat i školovan igrač, malo je takvih u ligi a ne pruža mu se šansa. Pa jbte momak je školovan u Sparti iz Praga a ne u Rudaru iz Kaknja
Zasto ? Bas cudno. Zvao ga U21(kapiten) imao ga na posudbi 6 mj. i vjerovatno da zeleno svjetlo da se otkupi ugovor. Bas cudno,prosao pripreme bez povrede ???
- AlfredNobel
- Kontakt:
Vladan
Oremuš Miličević Dupovac Pidro
Đokanović Sušić
Fanimo Zinedin Jukić
Handžić
Hebibović u drugom dijelu, kao i Mešanović i Dal.
Čak mi se sviđa i ovaj prijedlog @mikyja oko Salčina na krilu, treba probati, ali od malog Salčina ništa i ne očekujem. Previše mrljavosti i soliranja, a centaršut mu je u rangu Bekića.
Oremuš Miličević Dupovac Pidro
Đokanović Sušić
Fanimo Zinedin Jukić
Handžić
Hebibović u drugom dijelu, kao i Mešanović i Dal.
Čak mi se sviđa i ovaj prijedlog @mikyja oko Salčina na krilu, treba probati, ali od malog Salčina ništa i ne očekujem. Previše mrljavosti i soliranja, a centaršut mu je u rangu Bekića.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
0:2 u listici, sta se ba sikirate. U srijedu prolaz hladno. Sta ste se odma upalili ko kutnjaci...
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...
Hocel moci hebibovic igrat u kupu i protiv sb
- NisamInSajder
- Kontakt:
Hoce, odradio je kaznu. A nekako mi se cini da je on sinoc bio na terenu, zabio bi ga 100%.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Kod izgradnje igre, kad je lopta kod Dupovca ili Kovačevića, naši bekovi nemaju šta stajati u liniji četverce pozadi. Sve što time napraviš je da si povukao protivnička krila visoko.
Idi gore stani uz aut liniju na rubu ofsajda, razvuci ih preko cijelog terena. Ako krilo ne krene za tobom ti dodješ ispred krila se postaviš da te vidi i trči mu iza ledja i eto njega za tobom. Isto tako treba napraviti i druga strana - stojati visoko, uz aut liniju, na ivici ofsajda.
To je situacija gdje oni na pet naših u njihovoj zadnjoj liniji moraju da daju minimalno pet svojih a još brane cijelu širinu terena. U suštini bi oni dali šest svojih: dva štopera, dva beka i dva krila. Svaka lopta koja dodje do Sušića sa pet igrača - pet opcija ispred njega + mogućnost za šut bi bila opasnost po gol.
Andrej bi tu imao slobodu da se pridruži Tini kao ispomoć i šesti igrač ili da stoji u build-up fazi na svom mjestu. Build-up faza bi bila izolovana na igru 4 na 4 ili češće 5 na 4 ili 6 na 4 sa našim golmanom koji može učestvovati u build-up igri gdje bi mi imali uvijek opciju viška.
Ja otprilike ništa od ovog ne govorim jer sam neki majstor fudbalske igre nego jer sam uzeo ideje i analize momaka sa interneta kako igru postavljaju Klopp ili Guardiola i aplicirao je na nas u uvjerenju da tako mi možemo i trebamo igrati. Čak štaviše ja mislim da naši protivnici u bh ligi kad bi primijenili takav koncept ne bi znali ni šta ih je snašlo.
Ranije sam o tome čitao, ali evo recimo link koji o tome govori: Click here
Ili kako to obično izgleda ako je ko kad obraćao pažnju:

Idi gore stani uz aut liniju na rubu ofsajda, razvuci ih preko cijelog terena. Ako krilo ne krene za tobom ti dodješ ispred krila se postaviš da te vidi i trči mu iza ledja i eto njega za tobom. Isto tako treba napraviti i druga strana - stojati visoko, uz aut liniju, na ivici ofsajda.
To je situacija gdje oni na pet naših u njihovoj zadnjoj liniji moraju da daju minimalno pet svojih a još brane cijelu širinu terena. U suštini bi oni dali šest svojih: dva štopera, dva beka i dva krila. Svaka lopta koja dodje do Sušića sa pet igrača - pet opcija ispred njega + mogućnost za šut bi bila opasnost po gol.
Andrej bi tu imao slobodu da se pridruži Tini kao ispomoć i šesti igrač ili da stoji u build-up fazi na svom mjestu. Build-up faza bi bila izolovana na igru 4 na 4 ili češće 5 na 4 ili 6 na 4 sa našim golmanom koji može učestvovati u build-up igri gdje bi mi imali uvijek opciju viška.
Ja otprilike ništa od ovog ne govorim jer sam neki majstor fudbalske igre nego jer sam uzeo ideje i analize momaka sa interneta kako igru postavljaju Klopp ili Guardiola i aplicirao je na nas u uvjerenju da tako mi možemo i trebamo igrati. Čak štaviše ja mislim da naši protivnici u bh ligi kad bi primijenili takav koncept ne bi znali ni šta ih je snašlo.
Ranije sam o tome čitao, ali evo recimo link koji o tome govori: Click here
Ili kako to obično izgleda ako je ko kad obraćao pažnju:

- PAULUS1234
- Kontakt:
Imal ikako Krilo i AMF sa slobodnm papirima , ja fakat ne znam sta je radioo Hzija 3 mjeseca , 3 mjeseca da ne mozes nas solidnog veznog i krilo. Eno Jakirevic sve probro sto valja u Hrvatskoj. Igraju ljudi a pola ih druga liga Hrvatska. Ne znam , ne sjecam se da sam vidio odavno ovako dvije lose tekme Sarajeva. Nista covjece 180 minuta nisu se sastavili sa loptom.
-
- Kontakt:
Vidi:Putalj je napisao/la: ↑07 mar 2021, 08:10A bas sam bio zaspaoSamozdravlje je napisao/la: ↑07 mar 2021, 03:05Putalj je napisao/la: ↑07 mar 2021, 02:09Djokanovic, Ahmetovic. Tatar, Rahmanovic, Oremus, Susic, Serbecic, Milicevic i donekle Kovacevic su bili nasi dobri igraci, svi ostali su ispodprosjecni. Mi smo ostali bez Ahmetovica, Tatara, Rahmanovica i Serbecica a doveli smo fanima, cmiljanica, kanurica, mesanovica i adzija je u inat usrefu vratio adukora koji nije vidio loptu godinu dana i jos uz to najvecu zvijezdu-HUSARU. A bosnjo kaze dobro je, imamo plus 8
Napredujemo li napredujemo, svaka ti cast adzija nas dragi![]()
![]()
Znam da si budan![]()
Bio si i jesi u pravu, iskreno nisam se uvijek slagao. Mislio sam da pretjerujes,ali danas se vidjelo da si u pravu. Znamo se, molio sam te nemoj samo previse vulgarno Ahbabu. Ovo je post koji objasnjava situaciju, koja je mogla i morala bolje. Vise Ti odgovara ironija, mojne psovati, molim te.
Prvi si vec mjesecima vidio sto mi nismo. Samo ironijom nam objasni, ne psovkama.
Ne mogu ba upratiiti nick-ove.![]()
Ko da je vazno jesam li ja u pravu moj ahbabu.
Sa nekima nikako ne moze ironija niti lijepa rijec. Moras ih tuci gdje ih najvise boli da bi progledali. A znas da mene uvjek zapadne ta najteza i najruznija uloga. Mora neko i to, jbg.
A nickova ima ko salate![]()
- Nisam primjetio da si prvi nekom forumasu opsovao i ako je podrzavao Hadzica. Ja sam ga branio(Fanimo),ali mi nikad nisi zamjerio.
- Znam da bar pola godine govoris "Celava ubleha" i yebes vezu Musija-Hadzic. Nisi bio zadovoljan pojacanjima, OPRAVDANO, ali @Putaljcicu ne mozes potpisati 3-4 TOP igraca,a imati 6-7 neupotrebljivih. Prvo se treba rijesiti neupotrebljivih, a onda dovesti pojacanja.
- Niko nije lud placati 10-11 igraca(6 mj.), a 3-4 igraju. Tu se ne slazemo,poslije 30.06.(mozda malo ranije) cemo vidjeti,gdje smo, ako ne vidim napredak i ja cu ga zvati"Celavom ublehom". Nije tesko u FKS biti SD i lahko je "tudzim qrcem gloginje mlatiti".
- Zovi Ti kako hoces Hadziju, kao sto si i Husrefa(tad mnogim nije smetalo),ne odobravam psovke djece i sl.Zato imas vise nickova nego postova,ali
MOLIM TE NEMOJ PSOVATI ONAKO GROZNO FORUMASE I AKO REAGUJU NA TVOJE KOMENTARE O LJUDIMA U KLUBU. ZAOBIDJI IH

- Dobro je na forumu imati likove kao Ti, ali nikako nije dobro ulaziti u raspravu sa forumasima na taj nacin(vulgarno). Ponovo te molim zaobidji komentare na Tvoje komentare. To su navijaci FKS. Sad sam te zamolio i necu vise. Ja sam medju onima koji te gotive, sve dok bas ne pretjeras.
ZAOBIDJI FORUMASE KOJIMA SE TVOJ IZRICAJ

Nadam se da ce Dal ili Zinedin zaigrat u utorak
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
-
- Kontakt:
Volio bih na lijevoj strani vidjeti tandem Pidro-Salcin i Zinedina na 10, bar u Kupu. Odmoriti Djokanovica,TSS i ne forsirati Fanima u Kupu.
Ostavio je Rahman dosta povoljnu situaciju, pa i da se udje sa +5 u zadnjih 11 utakmica nije lose. Poslozit ce se neke stvari(pozicije) i bit ce
VJECNA VATRA ABD.
Ostavio je Rahman dosta povoljnu situaciju, pa i da se udje sa +5 u zadnjih 11 utakmica nije lose. Poslozit ce se neke stvari(pozicije) i bit ce
VJECNA VATRA ABD.
Amin!Samozdravlje je napisao/la: ↑07 mar 2021, 16:32Volio bih na lijevoj strani vidjeti tandem Pidro-Salcin i Zinedina na 10, bar u Kupu. Odmoriti Djokanovica,TSS i ne forsirati Fanima u Kupu.
VJECNA VATRA ABD.

Sarajevo ljubavi moja.
Eldin HadžićPAULUS1234 je napisao/la: ↑07 mar 2021, 16:27Imal ikako Krilo i AMF sa slobodnm papirima , ja fakat ne znam sta je radioo Hzija 3 mjeseca , 3 mjeseca da ne mozes nas solidnog veznog i krilo. Eno Jakirevic sve probro sto valja u Hrvatskoj. Igraju ljudi a pola ih druga liga Hrvatska. Ne znam , ne sjecam se da sam vidio odavno ovako dvije lose tekme Sarajeva. Nista covjece 180 minuta nisu se sastavili sa loptom.
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Podrška Vinku. Zajedno do kraja 

Trenutno korisnika/ca: Beli98, Bing [Bot], bosnas_, HordasDolacMalta, insimadop, juka55, jurisicduska, nedimmmm1337, OzmoodPinglewood, rimljanin90 i 57 gostiju.