FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Gomis99
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Gomis99 » 07 mar 2021, 19:54

PAULUS1234 je napisao/la:
07 mar 2021, 18:47
ElCartel11 je napisao/la:
07 mar 2021, 18:35
Mene samo zanima ko je donio odluku, da se Resic posalje na posudbu a nama sad recimo fali krilni igrač nakon odlaska Tatara? Kod nas bi sigurno mogao dobiti priliku. Neki potezi mi stvarno nikako nisu jasni.
Kurdic je jos veca Misterija
Fakat ovo je bas misterija. S cinjenicom da su u Pazaru konstantni bili. Kurdic u Kukesiju svaku 90.min a i u Pazaru. A srbijanska liga je dosta jaca od nase.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 mar 2021, 19:55

vedinjo98 je napisao/la:
07 mar 2021, 19:50
Aduka87 je napisao/la:
07 mar 2021, 19:47
@Zukanovic imal sta za Borisa
Ronalda bi prije registrovali
Da je migrant koji je bez dokumenata usao u drzavu do sad bi mogao zaigrati.

Nesto su ranije govorili da je problem za registraciju bio onaj dug koji se pojavio nedavno od 800K (mada eto za taj dug smo nedavno potpisali reprogram da tako vracamo) .
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 07 mar 2021, 19:56

Cinjenica je da smo uvijek imali igraca koji je jednim potezom mogao rijesiti mec, kao i sto je cinjenica da ga sada nemamo. U ovoj ligi ne postoji trener koji ima sistem i koji je sposoban prilagoditi se u toku meca. Mozda ovaj Jakirovic, ali rano je jos uvijek i za njegov sud.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 07 mar 2021, 19:57

bodi123 je napisao/la:
07 mar 2021, 19:48
Zip je napisao/la:
07 mar 2021, 19:39
Ali nama treba samo jedna pobjeda da se vratimo tamo gdje treba da budemo...
Zašto si siguran u ovo?

Ne znam baš, svi bi mi sretni bili da je ovo samo loša forma i da će "kliknuti" ubrzo, te da ćemo proigrati kao jesenas.

Dvije utakmice prođoše nismo šutnuli na go. Brine me to što smo izgubili na kreaciji i u skorerskom smislu na širini. Više nemamo toliko igrača(ako ih uopšte ima?) koji će jednim potezom otključati mrežu kad se protivnik zatvori. Spori smo, mrljavi što bi Osim reko. Potrebno je mijenjati sistem, napraviti automatizme koji će sami od sebe stvarati šanse jer se više ne možemo osloniti na individualni kvalitet... daj bože da ima kuveta u Marinoviću za takvo nešto.
Pa siguran sam da ce tom jednom pobjedom igraci malo dici samopouzdanje, a isto je mnogo, mnogo bitno.
Kada vratimo samopouzdanje, onda cemo na terenu sigurnije izgleda, sa tom sigurnoscu dolazimo lakse do gola, do prilika...

Ako cemo tjerati u sitnice, nije bas da nismo sutnuli na gol, al ajde. Shvatam sta zelis reci i upravu si.

Ista ova prica je bila i nakon Mladosti, samo sto mladost nije kvalitet da nas dobije kao i Zrinjski. Ja vjerujem da postoji sistem.
Nema ekipe koja moze citavu polusezonu odigrati vrhunski, tako necemo ni mi biti losi do Maja kao stp Zrinjski nece biti odlican do Maja.

Alarm se treba upaliti, al ici iz krajnosti u krajnost pa i ne bas.
Evo, da dobijes SB ovde bi opet ljudi poceli da nas uporedjuju sa Dinamom i Zvezdom.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 07 mar 2021, 20:01

vedinjo98 je napisao/la:
07 mar 2021, 19:50
Aduka87 je napisao/la:
07 mar 2021, 19:47
@Zukanovic imal sta za Borisa
Ronalda bi prije registrovali
Ne žuri im se možda. Možda je preloš na treninzima a da ga registruju, svi bi navijači uprli oči u njega jer velika većina sumnja u njegov kvalitet. Njega staviš u konkurenciju i moraš jednog od ovih igrača poslat na tribine: Fanimo, Oremuš, Pejović, Adukor i Velkoski. A sve smo te igrače koristili u ove dvije utakmice.

Naravno, zayebajem se, nije ovo tačno :urnebes:
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 07 mar 2021, 20:03

Eto onda razloga sto nije Fanimo igrao, ako nije povredjen onda je bio taj peti igrac kojeg se morao odstraniti iz zapisnika.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 mar 2021, 20:08

Ma nebi smjeli ispustiti ovu prednost, nema sad alarma rezova i slicnih stvari, sad treba skupiti glave proci kup pa dizat igru i formu do nove titule. Nije dobro bilo ove dvije utakmice, al vjerujem da cemo biti bolji. Vinko je zavaljen ovaj prelazni rok kao onda Čala pa i Husref poslje duple,nadam se da ce Vinko bolje proci od njih dvojice, umjesto da jačamo mi oslabimo tim.

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 07 mar 2021, 20:08

Jel kup igramo utorak ili srijeda ?

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 07 mar 2021, 20:08

Zip je napisao/la:
07 mar 2021, 20:03
Eto onda razloga sto nije Fanimo igrao, ako nije povredjen onda je bio taj peti igrac kojeg se morao odstraniti iz zapisnika.
Jedini logican izbor.
Pejovic, Adukor, Krste.
Nije bilo mjesta ovaj put.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 07 mar 2021, 20:12

forgempp je napisao/la:
07 mar 2021, 20:08
Zip je napisao/la:
07 mar 2021, 20:03
Jedini logican izbor.
Pejovic, Adukor, Krste.
Nije bilo mjesta ovaj put.
:kafa: :hmmmmm:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 mar 2021, 20:12

Zip je napisao/la:
07 mar 2021, 19:57
bodi123 je napisao/la:
Zip je napisao/la:
07 mar 2021, 19:39
Ali nama treba samo jedna pobjeda da se vratimo tamo gdje treba da budemo...
Zašto si siguran u ovo?

Ne znam baš, svi bi mi sretni bili da je ovo samo loša forma i da će "kliknuti" ubrzo, te da ćemo proigrati kao jesenas.

Dvije utakmice prođoše nismo šutnuli na go. Brine me to što smo izgubili na kreaciji i u skorerskom smislu na širini. Više nemamo toliko igrača(ako ih uopšte ima?) koji će jednim potezom otključati mrežu kad se protivnik zatvori. Spori smo, mrljavi što bi Osim reko. Potrebno je mijenjati sistem, napraviti automatizme koji će sami od sebe stvarati šanse jer se više ne možemo osloniti na individualni kvalitet... daj bože da ima kuveta u Marinoviću za takvo nešto.
Pa siguran sam da ce tom jednom pobjedom igraci malo dici samopouzdanje, a isto je mnogo, mnogo bitno.
Kada vratimo samopouzdanje, onda cemo na terenu sigurnije izgleda, sa tom sigurnoscu dolazimo lakse do gola, do prilika...

Ako cemo tjerati u sitnice, nije bas da nismo sutnuli na gol, al ajde. Shvatam sta zelis reci i upravu si.

Ista ova prica je bila i nakon Mladosti, samo sto mladost nije kvalitet da nas dobije kao i Zrinjski. Ja vjerujem da postoji sistem.
Nema ekipe koja moze citavu polusezonu odigrati vrhunski, tako necemo ni mi biti losi do Maja kao stp Zrinjski nece biti odlican do Maja.

Evo, da dobijes SB ovde bi opet ljudi poceli da nas uporedjuju sa Dinamom i Zvezdom.
Za samopouzdanje se slažemo, pisao sam o tome. Čak da se ne apsolutno ništa ne promijeni, ekipa će zaigrat bolje kako sezona odmiče. Kad podignu samopouzdanje, dohvate adekvatnu radnu temperaturu i uđu u mašinu. No, to nešto bolje bi nas dovelo do toga da nam svaka utakmica ubrzo bude finale, da strepimo i zavisimo od raznoraznih Husrefa, Dudića i sličnih, prednost će se istopiti što je nedopustivo kada uzmemo u obzir bodovnu zalihu koju nosimo iz prvog dijela. Zaliha se mora sačuvati i prvenstvo mirno privesti kraju, te spremati ekipa za evropske izazove.

Dakle, treba puno bolje da bismo ispunili gore navedene ciljeve. Da li možemo puno bolje... postoje određeni upitnici a vrijeme će pokazati da li su oni kratkoročni ili je stvar daleko zajebanija od forme/umora/samopouzdanja.

Dobra stvar je što je Marinović rekao da su potrebne promijene, tako da već od srijede očekujem drugačije uloge i raspored na terenu. Ponavljam kao papagaj evo 2 mjeseca, Tino ne može igrati desetku nego se mora vratiti nazad i upariti sa Pecijem. To je prvi problem koji se mora riješiti pa onda dalje.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 07 mar 2021, 20:14

Nama treba Targetmen u spicu...ne znamo mi ovo na lopte u prostor, Cmiljanica registrovat ili Hare da sanira ovu nogu sto vuce odmah je tu i igra...promjena je to...siguran sam da je do toga , Mesanovica lijevo na krilo i udri...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 07 mar 2021, 20:17

bodi123 je napisao/la:
07 mar 2021, 20:12
Zip je napisao/la:
07 mar 2021, 19:57
bodi123 je napisao/la:

Zašto si siguran u ovo?

Za samopouzdanje se slažemo, pisao sam o tome. Čak da se ne apsolutno ništa ne promijeni, ekipa će zaigrat bolje kako sezona odmiče. Kad podignu samopouzdanje, dohvate adekvatnu radnu temperaturu i uđu u mašinu. No, to nešto bolje bi nas dovelo do toga da nam svaka utakmica ubrzo bude finale, da strepimo i zavisimo od raznoraznih Husrefa, Dudića i sličnih, prednost će se istopiti što je nedopustivo kada uzmemo u obzir bodovnu zalihu koju nosimo iz prvog dijela. Zaliha se mora sačuvati i prvenstvo mirno privesti kraju, te spremati ekipa za evropske izazove.

Dakle, treba puno bolje da bismo ispunili gore navedene ciljeve. Da li možemo puno bolje... postoje određeni upitnici a vrijeme će pokazati da li su oni kratkoročni ili je stvar daleko zajebanija od forme/umora/samopouzdanja.

Dobra stvar je što je Marinović rekao da su potrebne promijene, tako da već od srijede očekujem drugačije uloge i raspored na terenu. Ponavljam kao papagaj evo 2 mjeseca, Tino ne može igrati desetku nego se mora vratiti nazad i upariti sa Pecijem. To je prvi problem koji se mora riješiti pa onda dalje.
Po meni, ta promjena, pozitivna promjena, bi trebao biti Zidan. Taj momak ima kvalitet, iskreno se nadam njegovom ulasku u prvi tim.
Pisao sam ranije, ja njega vidim kao igraca koji bi mogao unijeti neku svjezinu u ekipi. Ja se nadam ds ce od srijede poceti da dobija priliku za igru.

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 07 mar 2021, 20:20

johntravolta123 je napisao/la:
07 mar 2021, 20:08
Jel kup igramo utorak ili srijeda ?
Nema zvanične potvrde o navodnoj promjeni termina. Prema Savezu i Areni to je i dalje srijeda od 18.30h :D

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 07 mar 2021, 20:26

Gledajući utakmicu Tuzla-zeljkan pa onda nas sa zrinjskim, zapadoše mi dva igrača za oko. Hodžić i Veselinović. Njih uparit na jednoj strani i dobili bi najgluplju stranu ikad u historiji fudbala.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 07 mar 2021, 20:29

Je l ih Krste utjesio i uveselio u svlacionici nakon poraza ?

Bit ce dobro na kraju, gore ne moze. Zahvalit ovoj dvojici sto su nam pomogli da stvorimo dobru bodovnu zalihu
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 mar 2021, 20:30

bordobijeli je napisao/la:
08 nov 2020, 22:23
Ne znam po meni Sušić vise moze igrati recimo sto Pejovic igra. Nije mi 10 tka, spor je ne vrsi presing, ne ubacuje se iz drugog plana sve to Rahman bolje radi. Sušić mi je recimo kao pirlo da zadrži loptu, okrene stranu, stane na loptu taj neki centralni vezni. Protiv Celtica je igrao 10 al on tu utakmicu proveo na nasoj polovini i igrao na nacin sto sam napisao kao pirlo.
Djokanovic - Sušic ispred Rahmanovic sto znaci morao bi izbaciti Pejovića iz prvih 11
Ovo sam pisao nekad prošle godine

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 07 mar 2021, 20:33

Joj panike tri dana, čovjek bi rekao da smo stopili prednost sa -9 na -2, a ono u zalihi 8 bodova.

Nakon najteže gostujuće i najteže domaće izgubili smo jednu bobu. Pa kiksaće i konkurenti u nastavku , sastajati se između sebe, mi imati dobrih utakmica. Zašto se gleda kao da će svi do kraja odigrati perfektno pa mi samo ponavljati utakmice kao protiv Zrinjskog.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 07 mar 2021, 20:33

bodi123 je napisao/la:
07 mar 2021, 19:38
NisamInSajder je napisao/la:
07 mar 2021, 18:57
Rekonstrukcija terena na Tusnju kostat ce 900 000 KM,a uraditi ce se sve kao na Grbavici, drenaza, teren, grijanje. A na Grbavici sve to kostalo 2 miliona...
Što znači jedno - da će na Tušnju i dalje kita od terena bit, samo manja nego sada :mrgreen:
Ma nece, bit ce kao Grbavica. Ali problem je i sto je Grbavica vec "potonula", nije mi jasno kako nakon 2-3 godine, teren onako oslabi, ponovo neravnine i vec se iskrcila znatna rupa kod golmana...
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 07 mar 2021, 20:34

Dobro je da onaj Enin nece igrati protiv Tuzle zbog kartona.Lik je jucer preorao teren, najbolji je zadnji vezni u ligi.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Beli98, enzo1, Google Adsense [Bot], johntravolta123, Konzerva, MSOZ101, nedimmmm1337, PeppermintSA, Proximic, Rule_hz, skoJaa, tutankamon1905 i 105 gostiju.