FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

feniksptica
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la feniksptica » 07 mar 2021, 20:35

NisamInSajder je napisao/la:
07 mar 2021, 20:33
bodi123 je napisao/la:
07 mar 2021, 19:38
07 mar 2021, 18:57
Rekonstrukcija terena na Tusnju kostat ce 900 000 KM,a uraditi ce se sve kao na Grbavici, drenaza, teren, grijanje. A na Grbavici sve to kostalo 2 miliona...
Što znači jedno - da će na Tušnju i dalje kita od terena bit, samo manja nego sada :mrgreen:
Ma nece, bit ce kao Grbavica. Ali problem je i sto je Grbavica vec "potonula", nije mi jasno kako nakon 2-3 godine, teren onako oslabi, ponovo neravnine i vec se iskrcila znatna rupa kod golmana...
Zato sto moras za takve terene i velike pare izdvaja tza odrzavanje. ( isto ko auto, nije isto odrzavat golf 4 i audi a6 2019). Jedva su bili za teren skuckali i to je to.

Mada je upitno i odrzavanje Albe, mislim da su jedina firma za to pa to koriste makismalno da za puno para malo daju
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 07 mar 2021, 20:35

Zoran28 je napisao/la:
07 mar 2021, 18:27
VenamaHrabrih je napisao/la:
07 mar 2021, 18:24
Imena nisu bitna, bitno je ubrzati igru. Prvo i osnovno pravilo fudbala jest; Fudbal igra onaj bez lopte, a ne onaj s loptom. Dakle - kretanje, kretanje, kretanje... Ko ne može odgovoriti tom zadatku, pa bio on Velkoski, Sušić, moj pokojni babo... nema šta tražiti u nogometu. Ako je, a jest, Đokanović trenutno jedini koji u potpunosti odgovara tom standardu, onda ekipu treba graditi oko njega. Da bi tim ostvario puni potencijal, onda se svi trebaju kretati kao Đokanović i pratiti njega. Neophodno je proširiti dijapazon kretanja istom. To će učiniti tako što će se eliminisati višak igrač, a to je u ovom slučaju - Pejović. Dakle, logična postavka je Sušić - Đokanović. Andrej je radilica, a Tino mozak. Obojica, uz dovoljno prostora, mogu raditi ono što najbolje znaju. Najiskrenije se izvinjavam radi poređenja i činim ga sa najboljim mogućim konotacijama, ali imati najplemenitijeg afganistanskog hrta, ili vrhunskog arabera, a ograničiti ga na deset kvadrata jest smrtni grijeh. Oni moraju trčati, ili će umrijeti. Zašto igraču ne priuštiti ono u čemu je najbolji?! Da li treba pola utakmice paziti da se ne sudara sa igračem koji se mota po terenu iz ko zna kojih razloga?!
Ko u timu još može pratiti Pecija? Mogu Hebibović, Oremuš, Fanimo, a vele da može i Cmiljanić. Dakle, ako Oremuš ne igra beka, može mijenjati Andreja. S tim u vezi, logična sredina, pod uslovom da Fanima prebacimo lijevo, za šta, realno, nema prepreke, izgleda ovako:
Hebibović-Sušić-Đokanović-Fanimo. Osim Sušića, koji je mozak, svi su brzi, tako i da Sušić ne mogne se vratiti, u svakom momentu, imamo sedam igrača u defanzivi. Ostaje zadnja linija. Oremuš na beku odgovara standardima. Pidro, iako se nije baš iskazao, odgovara isto. Dakle;
Oremuš-Miličević-Dupovac-Pidro. Ovo je snažna i iskusna zadnja linija sa izdržljivim, mada do sada, razočaravajućim Pidrom.
Ostaje još napad. Ako pretpostavimo da je Cmiljanić napadač, onda bi trebao igrati u paru sa Mešanovićem, mada taj segment nije obavezujući. Ako pretpostavimo, a do sada se uvijek pokazalo tako, da Hebib nije za beka, nego isključivo za krilo, onda Cmiljanić može mijenjati Hebiba i obratno, s tim da mogu igrati obojica sa Cmiljanićem u napadu.
Ostaju, dakle, 3(4) naprijed - Mešanović, Handžić, Dervišagić. Handže je najbolji kad se otarabi. Spor, ali dostižan. Kao tenk ispred pješadije. Kombinovati Handže -Mešanović, Cmiljanić-Dervišagić. Mana jest što nikad nisu igrali zajedno, ali valjda treninzi postoje zbog toga. Summa sumarum; Ovo je najbrže moguće što imamo. Zinedin mijenja Sušića, Salčin Pidru (NAŽALOST), Oremuš Andreja i obratno (Hodžić samo u slučaju prijeke potrebe. Adukor samo kao zadnji vezni, Hebibović-Cmiljanić, Fanimo-Jukić, Miličević/Dupovac-akademac.
Nema potrebe za panikom i teškim riječima, te neosnovanim optužbama. Ali, reagovati treba. U brzini i disciplini je uvijek ključ. Ovdje fali samo malo odvažnosti. Igrači su dovoljno hrabri i jaki da mogu to podnijeti.

metni ovo u spojler, dobar post, more ga ko ukrast'
Hvala. Drago mi je da se slažemo i po jednom i po drugom.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 07 mar 2021, 20:36

Historicar je napisao/la:
07 mar 2021, 20:34
Dobro je da onaj Enin nece igrati protiv Tuzle zbog kartona.Lik je jucer preorao teren, najbolji je zadnji vezni u ligi.
Moze biti 2 najbolji zadnji vezni, meni od Đokanovića niko nije bolji.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 07 mar 2021, 20:39

skoroalen je napisao/la:
07 mar 2021, 18:54

Jedina stvar koja me strašno nervirala sinoć je Tino Sušić. Počnimo stvari nazivat pravim imenima - on je alibi igrač kojeg mi sami uzdižemo nekim postovima tipa "aaaj brate kad je zaključa, niko mu je ne može otet", ili "strašan je protok lopte s njim, al nema s kim igrat". Sve je to lijepo, al takav igrač treba da vrijedi 12-15 hiljada mjesečno, a ne 30. Zadnji vezni može imat platu 30 milja kad budemo imali krilo od 50 hiljada, napadača od 70 itd. Najskuplji igrači Želje, Zrinje, Borca itd doprinose golovima i asistencijama, naš najskuplji igrač zna zaključat loptu i ne smije izvest nijedan prekid. Ako je povrijeđen, ko je dao toliku platu povrijeđenom liku? Ako je zdrav, što je pizzda? Od igrača koji prima toliku platu mjesečno očekuješ da nosi ekipu kao Said 2012. ili Benko onda, pa i Merso, Rahmanović, Tatar... trebalo bi ekipu ponudit skupim ubicama na tim pozicijama, a vala ovo što Tino igra sad je igrao i Crepulja za puno, puno manju platu.

Mislim da se varas za Susica. Da zna pokazao je protiv Radnika,u BL, protiv Celtica, a pokazat ce jos aBd. Hvala Bogu igra po 90 min. U pravu si sto se tice povreda, ali evo nadati se da je to iza njega. Zrinjski je dobro znao koga treba zatvoriti i u tome su uspjeli. Ne mogu ponovo gledati utakmice koje smo izgubili,ali sam ubjedjen da je pretrpio najvise prekrsaja. Kazes "zakljucao" loptu, a da li je imao otkrivenog i dobro pozicioniranog saigraca.Samo je Djokanovic iskoristio to sto su po 2-3-ca bili na TSS, ostali su ostali bez kreacije (Pejovic,Jukic,Mesanovic,Velkoski). dobro je neko primjetio da treba igrati u paru sa Djokanovicem, a recimo Zinedin na "10" ili Velkoski. Najskuplji su oni igraci koji ne igraju,tipa Sofranec,Milanovic, evo Cmiljanic i Zinedin. Tu dvocifrenu prednost koju spominjes ni u ludilu ne mozemo ostvariti bez TSS.
Imamo mi dosta njih koji primaju 3,4/5 plate TSS, ali se ne vide i kao takvi su najskuplji. Uvjeren sam da ce te TSS demantovati. Zivi bili pa vidjeli.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 07 mar 2021, 20:40

07 mar 2021, 18:29
Zoran28 je napisao/la:
07 mar 2021, 18:27
VenamaHrabrih je napisao/la:
07 mar 2021, 18:24
Imena nisu bitna, bitno je ubrzati igru. Prvo i osnovno pravilo fudbala jest; Fudbal igra onaj bez lopte, a ne onaj s loptom. Dakle - kretanje, kretanje, kretanje... Ko ne može odgovoriti tom zadatku, pa bio on Velkoski, Sušić, moj pokojni babo... nema šta tražiti u nogometu. Ako je, a jest, Đokanović trenutno jedini koji u potpunosti odgovara tom standardu, onda ekipu treba graditi oko njega. Da bi tim ostvario puni potencijal, onda se svi trebaju kretati kao Đokanović i pratiti njega. Neophodno je proširiti dijapazon kretanja istom. To će učiniti tako što će se eliminisati višak igrač, a to je u ovom slučaju - Pejović. Dakle, logična postavka je Sušić - Đokanović. Andrej je radilica, a Tino mozak. Obojica, uz dovoljno prostora, mogu raditi ono što najbolje znaju. Najiskrenije se izvinjavam radi poređenja i činim ga sa najboljim mogućim konotacijama, ali imati najplemenitijeg afganistanskog hrta, ili vrhunskog arabera, a ograničiti ga na deset kvadrata jest smrtni grijeh. Oni moraju trčati, ili će umrijeti. Zašto igraču ne priuštiti ono u čemu je najbolji?! Da li treba pola utakmice paziti da se ne sudara sa igračem koji se mota po terenu iz ko zna kojih razloga?!
Ko u timu još može pratiti Pecija? Mogu Hebibović, Oremuš, Fanimo, a vele da može i Cmiljanić. Dakle, ako Oremuš ne igra beka, može mijenjati Andreja. S tim u vezi, logična sredina, pod uslovom da Fanima prebacimo lijevo, za šta, realno, nema prepreke, izgleda ovako:
Hebibović-Sušić-Đokanović-Fanimo. Osim Sušića, koji je mozak, svi su brzi, tako i da Sušić ne mogne se vratiti, u svakom momentu, imamo sedam igrača u defanzivi. Ostaje zadnja linija. Oremuš na beku odgovara standardima. Pidro, iako se nije baš iskazao, odgovara isto. Dakle;
Oremuš-Miličević-Dupovac-Pidro. Ovo je snažna i iskusna zadnja linija sa izdržljivim, mada do sada, razočaravajućim Pidrom.
Ostaje još napad. Ako pretpostavimo da je Cmiljanić napadač, onda bi trebao igrati u paru sa Mešanovićem, mada taj segment nije obavezujući. Ako pretpostavimo, a do sada se uvijek pokazalo tako, da Hebib nije za beka, nego isključivo za krilo, onda Cmiljanić može mijenjati Hebiba i obratno, s tim da mogu igrati obojica sa Cmiljanićem u napadu.
Ostaju, dakle, 3(4) naprijed - Mešanović, Handžić, Dervišagić. Handže je najbolji kad se otarabi. Spor, ali dostižan. Kao tenk ispred pješadije. Kombinovati Handže -Mešanović, Cmiljanić-Dervišagić. Mana jest što nikad nisu igrali zajedno, ali valjda treninzi postoje zbog toga. Summa sumarum; Ovo je najbrže moguće što imamo. Zinedin mijenja Sušića, Salčin Pidru (NAŽALOST), Oremuš Andreja i obratno (Hodžić samo u slučaju prijeke potrebe. Adukor samo kao zadnji vezni, Hebibović-Cmiljanić, Fanimo-Jukić, Miličević/Dupovac-akademac.
Nema potrebe za panikom i teškim riječima, te neosnovanim optužbama. Ali, reagovati treba. U brzini i disciplini je uvijek ključ. Ovdje fali samo malo odvažnosti. Igrači su dovoljno hrabri i jaki da mogu to podnijeti.

metni ovo u spojler, dobar post, more ga ko ukrast'
Zapetljao ga brat, ne mogu skontat jel sad Hebibovic treba u spica ili na krilu... :rol:
Krilo. A može ga mijenjat Cmiljanić. Isključivo krilo. Desno, ako treba detaljno.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 mar 2021, 20:44

Zezanje na stranu, ovo što piše @VenamaHrabrih je tačno od a do ž(odlično zapaženje i vrhunska analiza :salut: ). Spori smo do bola, ekipa se mora razdrmati trkački, bržim igračima.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 07 mar 2021, 20:45

feniksptica je napisao/la:
07 mar 2021, 20:12
forgempp je napisao/la:
07 mar 2021, 20:08
Zip je napisao/la:
07 mar 2021, 20:03
Eto onda razloga sto nije Fanimo igrao, ako nije povredjen onda je bio taj peti igrac kojeg se morao odstraniti iz zapisnika.
Jedini logican izbor.
Pejovic, Adukor, Krste.
Nije bilo mjesta ovaj put.
:kafa: :hmmmmm:
🤣🤣🤣 kidding
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 07 mar 2021, 20:45

@Samozdravlje on jednostavno ne daje doprinos srazmjeran plati i hajpu koji se veže oko njega. Ne plaćam ga ja, yebe mi se za pare, al ne postoji na svijetu nijedna ekipa kojoj je zadnji vezni najplaćeniji igrač. To je pozicija koja radi najviše "nevidljivog" posla, al zvijezde ekipe moraju bit oni vidljivi, oni koji donose bodove non stop.
Realno, svi mi smo zamišljali Tinu koji se igra sa ligom kao Štilić prošle sezone. Da trpa iz slobodnjaka, razigrava igrače, daje asistencije, puca sa distance, lobuje... Dobili smo 20% boljeg Crepulju. Moje mišljenje naravno, ne mora se niko složit. Ja bih više volio da nam je DMF neko jeftin i "prosječan" a prvo ime ekipe krilo, špic ili AMF koji iz kola u kolo vuče ekipu naprijed.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 07 mar 2021, 20:46

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
07 mar 2021, 20:36
Historicar je napisao/la:
07 mar 2021, 20:34
Dobro je da onaj Enin nece igrati protiv Tuzle zbog kartona.Lik je jucer preorao teren, najbolji je zadnji vezni u ligi.
Moze biti 2 najbolji zadnji vezni, meni od Đokanovića niko nije bolji.
Kako god Zrinjski ce biti dosta hendikepiran njegovim neigranjem.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 07 mar 2021, 20:46

Pidro dokaz da se mladi igraci moraju unovciti maximalno sa 22 godine. Vladan ce svakako na ljeto ic sto i treba. Andrej ce mozda odigrat sledecu sezonu ovdje i bit nosioc igre i glavni i to je to i od njega.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 07 mar 2021, 20:47

Rekonstrukcija terena na Tusnju kostat ce 900 000 KM,a uraditi ce se sve kao na Grbavici, drenaza, teren, grijanje. A na Grbavici sve to kostalo 2 miliona...
GRBAVICA - Projekat zamjene travnjaka koštat će 1.096.149 KM sa uključenim PDV-om.
Na Grbavici je bilo jos onaj plavi dio okolo i hibrid. Toga na Tusnju nece biti.

Cijena je tu negdje, zavisno i od kvadrature i od izvođača, a zavisi i od sistema grijanja, dal elektricni ili vruca voda koliko znam spominje se (Zbog povoljnih tehničkih uslova postoji mogućnost da se uvede i grijanje ispod terena obzirom da se vrelovodna mreća nalazi odmah uz istočni dio stadiona.)

Tako da ocito to jos nije sve precizirano. Tako da okej je sve to
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 07 mar 2021, 20:48

BordoSarajevo je napisao/la:
07 mar 2021, 20:26
Gledajući utakmicu Tuzla-zeljkan pa onda nas sa zrinjskim, zapadoše mi dva igrača za oko. Hodžić i Veselinović. Njih uparit na jednoj strani i dobili bi najgluplju stranu ikad u historiji fudbala.

:urnebes: :urnebes:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 07 mar 2021, 20:52

Zeko87 je napisao/la:
Joj panike tri dana, čovjek bi rekao da smo stopili prednost sa -9 na -2, a ono u zalihi 8 bodova.

Nakon najteže gostujuće i najteže domaće izgubili smo jednu bobu. Pa kiksaće i konkurenti u nastavku , sastajati se između sebe, mi imati dobrih utakmica. Zašto se gleda kao da će svi do kraja odigrati perfektno pa mi samo ponavljati utakmice kao protiv Zrinjskog.
Znaci (opet) se uzdamo u to da ce konkurenti bili losi,a ne u to da mi trebamo biti dobri.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 07 mar 2021, 20:56

JavierBosnia je napisao/la:
07 mar 2021, 20:47
GRBAVICA - Projekat zamjene travnjaka koštat će 1.096.149 KM sa uključenim PDV-om.
Na Grbavici je bilo jos onaj plavi dio okolo i hibrid. Toga na Tusnju nece biti.

Cijena je tu negdje, zavisno i od kvadrature i od izvođača, a zavisi i od sistema grijanja, dal elektricni ili vruca voda koliko znam spominje se (Zbog povoljnih tehničkih uslova postoji mogućnost da se uvede i grijanje ispod terena obzirom da se vrelovodna mreća nalazi odmah uz istočni dio stadiona.)

Tako da ocito to jos nije sve precizirano. Tako da okej je sve to
Drago mi je zbog Tusnja sto zbog njih sto zbog same lige i boljih terena. Tušanj je cini mi se bio izuzet iz one donacije gdje bi se ljetos trebali mjenjati tereni na Kosevu, Vrapcicima, BB i na stadionu Slavije zbog EURO U-17 za žene kojeg ce naša država ugostiti.

To u prevodu znaci, da bi iducu sezonu mogli imati 5 terena sa vrhunskom travom sto bi bio ogroman napredak. Jos dodaj na to uvijek dobru Pecaru i imas vise od pola lige odjednom sa dobrim terenima (na Tusnju igraju 2 kluba).

Ali ko da gledam nema od tog nista kad pocnu talovi.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 07 mar 2021, 21:00

zagorski je napisao/la:
07 mar 2021, 20:52
Zeko87 je napisao/la:
Joj panike tri dana, čovjek bi rekao da smo stopili prednost sa -9 na -2, a ono u zalihi 8 bodova.

Nakon najteže gostujuće i najteže domaće izgubili smo jednu bobu. Pa kiksaće i konkurenti u nastavku , sastajati se između sebe, mi imati dobrih utakmica. Zašto se gleda kao da će svi do kraja odigrati perfektno pa mi samo ponavljati utakmice kao protiv Zrinjskog.
Znaci (opet) se uzdamo u to da ce konkurenti bili losi,a ne u to da mi trebamo biti dobri.
Ako SŠ nešto ne izmiješa i izmisli za ova 2 dana, ostaćemo bez kupa ( koji mi ništa ne znači ) i prvenstva ( što bi bilo ravno katastrofi ). Preloši smo prema naprijed i to se mora hitno promijeniti.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 07 mar 2021, 21:06

zagorski je napisao/la:
Zeko87 je napisao/la:

A brate, ne uzda se niko u to nego je činjenica da niko ne može dobit sve do kraja. I drugi će prosipat bodove i igrat međusobne susrete, kao i mi. A mi ćemo bit dobri svakako, nije nam 8 igrača zaboravilo igrat fudbal preko pauze.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 07 mar 2021, 21:12

Čim objave sastav za iduću tekmu, odmah ćemo znati da li će Vinko trenirati tvrdoglavost ili će na vakat nešto učiniti da se ono mrtvilo ne ponovi i ubrza igra ekipe. Hajde, Cmiljara, nisam ovako čekao da igrač debituje još od Benkare! :cool:
Bahati, bahati Željkan!
1946

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 07 mar 2021, 21:19

skoroalen je napisao/la:
07 mar 2021, 21:06
zagorski je napisao/la:
Zeko87 je napisao/la:

A brate, ne uzda se niko u to nego je činjenica da niko ne može dobit sve do kraja. I drugi će prosipat bodove i igrat međusobne susrete, kao i mi. A mi ćemo bit dobri svakako, nije nam 8 igrača zaboravilo igrat fudbal preko pauze.
I to je tacno. Cinjenica je ipak da mi u Listici nemamo prava na kiks,kako tako moramo se pregrupisati i dobiti dole ili bar remi da odigramo,hajd Kup manje-vise.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 07 mar 2021, 21:20

Ne znam što, ali u Lištici očekujem minimalnu pobjedu, bez nekog posebno razloga za optimizam. Kupa me više strah i ispdanja od Zrinjskog.
Bahati, bahati Željkan!
1946

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 07 mar 2021, 21:20

Valjao bi nam Boris zbog visine u napadu ako nista drugo, a Mesanovic moze na krilo mada ga tu ne mogu zamisliti :mrgreen:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Antikloc, GradKamena2, insimadop i 65 gostiju.