FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

NisamInSajder
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NisamInSajder » 09 mar 2021, 01:29

Testo je napisao/la:
09 mar 2021, 01:23
NisamInSajder je napisao/la:
09 mar 2021, 01:19
MortemHz je napisao/la:
08 mar 2021, 23:21
To su: Šehić, Pirić, Vasilj, Todorović, Hadžikadunić, Saničanin, Kolašinac, Cipetić, Ćivić, Cimirot, Hadžiahmetović, Pjanić, Krunić, Duljević, Stevanović, Gojak, Rahmanović, Lončar, Višća, Džeko, Prevljak, Demirović i Menalo.

Naknadno ce spisak biti dopunjen igračima iz m:tel Premijer lige BiH, a glavni kadnidati su Ziljkić, Zakarić iz Borca, a pod lupom je i Miličević iz Sarajeva koji je nastupao za mladu reprezentaciju Hrvatske.
Jel samo meni smjesno sto se zove Piric u reprezentaciju, a kao golman ima ravnih 0' na golu od 7 mjeseca prosle godine.
Ma nije samo on problem, ovo je cirkus od ekipe.
Nikakva razlika u odnosu na Bajevića.
Najjace mi je bilo kad su pozvali po jednog iz Zrinjskog, Sirokog, Borca, da bi se opravdala dva igraca Sarajeva.
Ovo za Pirica mi bas smeta, evo prvo pored Kovacevica koji zaista brani vrhunski za nasu ligu, perspektiva i sigurno da je golman za buducnost repke. Ali, eto ne mora sad ni Kovacevic, ali zovi nekog ko ima minute, sta da se povrijede Sehic (ni on nije branio zbog povrede), Vasilj bude pozitiav (lupam, cak sta vise zelio bih da vidim momka koliko je napredovao kad je otisao iz PL) i onda ostajes na Piricu koji nema minute na golu zadnji pola godine. Eto, zovi bilo koga samo zovi nekog ko brani.

Eto taj Hadziahmetovic, to kao nemamo boljeg veznjaka pa se on zove :rol:, dobro je pa se nije zvao Sabanadzovic, da osjeti atmosferu u reprezentaciji..

Repka uzas, cista slika saveza.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 09 mar 2021, 02:36

09 mar 2021, 01:29
Eto taj Hadziahmetovic, to kao nemamo boljeg veznjaka pa se on zove :rol:, dobro je pa se nije zvao Sabanadzovic, da osjeti atmosferu u reprezentaciji...
Ako zele da osjete dobru atmosferu, neka dodju u FKS da im Krste isprica par viceva :tralala:
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 09 mar 2021, 02:40

Samozdravlje je napisao/la:
08 mar 2021, 05:14
ShofaII je napisao/la:
07 mar 2021, 21:49
Ma samo se treba nadati najboljem. Nije lahko zamjeniti najkorisnije igrace do sada a u ovoj utakmici nam ih je falilo 5.
Lahko je kad imas odron ekipu pa zamjenis 5 igraca pa dovede istih 5 ili boljih, a mi smo u ovoj utakmici imali 5 losijih i bez kontinuiteta igranja s bili su nam vrh.
Samo strpljenja za titulu nam matematicki treba 28 bodova uz to da ce svaki od konkurenata prosuti minimum minimuma 6-7 bodova znaci da nam ostaje da osvojimo 21-22 boda.
To je 7 pobjeda i 1 nerjesen,
To je 6 pobjeda i 4 nerjesena
A mozda i manje od ovoga.
Ne bih htjeo da crnjacim, ali treba biti oprezan. Oprezan u svim utakmicama. Mislis li da bi Zrinjski mogao ostvariti 10Pob. 1R 1 Por.
Recimo mogu li pobjediti Listicu,Zelju,TC(1x),Borac,Velez(doma),Slobodu,Krupu,MDK,Radnik,Olimpik uz to 1 poraz(nadam se od nas) i 1 remi(TC ?)
Tada nam ne bi bilo dovoljno 7 pobjeda i 1 remi.
Ono sto nama osigurava titulu je 5 remija i 7 pobjeda, tada Lazni mogu imati 11 pobjeda i remi sa nama. Imali bi bolji medjusobni skor 3:2 i 0:1.
Imamo sad i +13 u gol-razlici. Ne znam sta odlucuje kod istog broja bodova ?
Jesu dobri, jesu i u naletu, jesu skloni i nesportskom, ali ne vjerujem da mogu bas do 10 pobjeda. Mora se i njima desiti pad,pogotovo sto je borba za Evropu bas zestoka. Ne treba ih ni precjenjivati po nasoj utakmici, bili smo oslabljeni, mozda malo pogrijesili u taktici i taj usporeni ulazak u prvenstvo. Jesam veliki optimista, ali opreza nikad dosta.
Upravi to, moraju se i oni okliznuti negdje i moraju imati ta dva tri kiksa. Koliko god mi izgledali lose nije to bas stvarna slika jer nam je falilo 5 igraca u odnosu na jesen i to nosioca igre.
Tako da sto se tice titule mislim da ipak imamo kakvu sigurnost i sve u svojim rukama.
Samo strpljivo utakmicu po utakmicu.
Malo smo se digli i vec poceli zamisljati kako ce se redati pobjede i povećavati prednost. Mislim da je ovo dizanje neopravdano, a sto veca visina to bolniji pad.
Sto se tice lige ok je ovo tim al za evrope treba tu mnogo toga.
A za kalkulacije cemo vidjet. Mozemo samo reci da je i moje i tvoje optimisticno i ne dovodi titulu u pitanje.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 09 mar 2021, 03:42

Sve dok su ovakvi spiskovi reprezentacija i nasa liga ce bit tambura..

Nevidim nikakav razlog da se nije mogao pozvar DJOKANOVIC, kovacevic

A ne zakaric piric zilkic jer to su igraci koji su vec u godinama i oni nemaju nikakvu buducnost nit ce njih neko izbiljan kupit cak i da izbore se medju 11 u repci..

Jovic iz borca ok menalo ok

A zvat zakarica sa 29 godina je glupost veliki razmjera.

Upravi je hrvaska uglavnom upravo radi ovih stvari sto su zvali mlade igrace dinama i gurali ih i onda dinamo prodavao za jace pare ugrace i tako se digo i dinamo i reprezentacija pa j cjela hnl

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 09 mar 2021, 04:28

Spisak ovaj je dobar (naravno nezvanican je),sem Pirica svi su zasluzeno na istom(i dzaba ga poziva ako mislite da to znaci prodaju,evo i prije je bio na spisku i nije se prodao i kakve koristi od poziva ko da su coravi stranci pa ce ga nako' kupit neko ?).Nije upisano jos ime ovog drugog Svedjanina stopera jedino koji je isto dobio poziv. To je to sto imamo najbolje u ovom trenutku i neznam sta ste ocekivali Ronalda da zovne da to bolje izgleda,bolje od ovog nema ova reprezentacija.I sta ti znaci sto ce pozvati nekog naseg u istu da bude igrac 23 igrac u repci apsolutno nista , cak i da odigra nesto imao si evo Tatara kao primjer preozbiljne minute imao za repku realno iz lige nase odlicne minute uzeo i sta jel mu pomoglo nesto da izganja jak klub?da mi uzmemo milione? Vidimo sve. Spisak na mjestu.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 09 mar 2021, 04:55

Pogledaj ti gdje sad TATAR I RAHMANOVIC i ostetu koju smo dobili za igrace koji su 3.5 godine najbolji igraci lige igrali qlp qle i nista jedan poziv u repku odose..

Samo sto savez boli briga za domacu ligu, jer mora bit mjesta za kovacevica koji je branijo u b repci gdje brani za 3 trostrukog prvaka bh a ne mjesta ima mjesta za pirica koji 2 godine nije branio nikako..

Djokanvic sigurno moze odigrat bolje ono sto igra cimirot besic onaj iz konje itd..

I nemislim sad da ti igraci uskoce odma u prvih 11 vec kroz trening i davanje 10-15 min u kvalifikacionim i dat im 90 min u prijateljskim i vidjet koliko ti mladi momci mogu

Jer to je jedini bacin da se liga i fudbalbu bh ligi poboljsa sto vise domaci igraca sto vise kamera na utakmici var i travnjaci, kad bi se ovo sve ispunilo ubjedjen sam da bi se kvalitet naseg fudbala digo nataj nivo da bi svake godine bar jedan klub upado u lp ili le

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 09 mar 2021, 05:06

Pitar6785 je napisao/la:
09 mar 2021, 04:55
Pogledaj ti gdje sad TATAR I RAHMANOVIC i ostetu koju smo dobili za igrace koji su 3.5 godine najbolji igraci lige igrali qlp qle i nista jedan poziv u repku odose..

Gdje su otisli? Arabija i Turska,otisli bi i bez poziva u iste te lige.Problem je sto odu i u te lige pa se nemogu nametnuti e to je problem,sto igrac iz PL lige ode i nemoze se nigdje nametnuti da igra i eto ga cim prije nazad od 100 koji odu 5 ih se zadrzi vani ozbiljan period.To je problem .Kada igraci iz lige odu bilo gdje pa postanu standardni,kada 10 momaka ode u jace lige i svi budu igrali e tada ce tek bolje biti svima jel ce stranci vidjeti da ti momci imaju kvalitet da igraju na tom nivou i onda ce bez problema da uzimaju igrace iz lige.Kakvi crni pozivi za reprezentaciju.Evo ti primjera Sanicanina momak jos iz bolje lige,ima minuta više nego Dzeko u zadnjem periodu al eno ga ostao u Vojvodini,nemoze se naci klub.Il imas kvalitet il nemas nema sredine niti izgovora.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 09 mar 2021, 07:05

Nece nisu uspjeli ok al su dobili sansu, ti klubovi su rizikovali sa njima al zato su ih i platili 200-300 k € sto ti odma govori da ne racunaju na njih vec su ih doveli ako prodju super jeftina roba ako propadnu svakako nismo ni racunali na njih nit smo ih platili bog zna koliko..

Jel stvarno neko misli da smo imali ugovor sa njima jos 2 godine i da su oni konstantno pozivani zadnje 3 godine u A repku i da su igrali samo onoliko koliko su igrali kad su sad pozivani da ih nebi prodali za recimo 750-800 k € ja vjerujem da bi

Sjetite se sarica i duljevica niko ih nije zvao cim su podpisali za drezden i koreance za 30 dana dobili pozive i igrali tako reci od prve do zadnje minute..

Da nisu slucajno oni mogli napredovat toliko za 30 dana jesu al malo sutra vec lova padplacivanje selektora itd

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 09 mar 2021, 07:39

This time, last year, we were champions! :bih:

Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 09 mar 2021, 07:47

Milicevic u repku ;). Treba sad zaganjat Milosa Sataru iz Mladosti za stopera narednu sezonu, ugovor mu istice na ljeto, domaci igrac, reaguj Hadzija. A i pored njega ima nekoliko imena kojima ugovori isticu na ljeto, treba Bosmana koristiti.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 09 mar 2021, 08:15

09 mar 2021, 07:47
Milicevic u repku ;). Treba sad zaganjat Milosa Sataru iz Mladosti za stopera narednu sezonu, ugovor mu istice na ljeto, domaci igrac, reaguj Hadzija. A i pored njega ima nekoliko imena kojima ugovori isticu na ljeto, treba Bosmana koristiti.
Zaganjat ce ga, ali prvo mora preci u Mladost DK :D
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 mar 2021, 08:31

Sanchez1987 je napisao/la:
08 mar 2021, 22:53
Denchi je napisao/la:
08 mar 2021, 15:11
vedinjo98 je napisao/la:
08 mar 2021, 13:15
Koja je logika bila da Kurdic i Resic odu na posudbe?
Da bi igrali svake sedmice i razvili se
Pa nema ugovor do 2025,taman kad se razvije ugovor istekao ili ostalo 6 mjeseci,a plus decko vec ima 21 godinu,zar ne bih trebao biti kod nas u tim godinama,ako se planira sta sa njim uopste.
Nakon posudbe su dosad svi produzivali ugovore, vladan, pidro, itd...klupom im se stagnira razvoj ...mladi igraci trebaju igrati i trebaju iskustva....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 09 mar 2021, 08:37

Samo da onog odvratnog Šehića ne stavi na gol.Od kako pratim reprezentaciju, odvratnije stvorenje nije igralo za nju.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 09 mar 2021, 10:18

Stroj1946 je napisao/la:
08 mar 2021, 23:14
Ništa ove godine, sav fokus na kup
Kup kup je naš!!!
Titulu smo popusili, ostaje nam kup da zaganjamo :D

Salu na stranu lose smo odigrali ova dva kola, najgore sto nismo imali puno sansi ali nisu ni ostali briljirali osim Zrinjskog i uglavnom su nam ostali rezultati isli na ruku. Ako mi dobijemo Sirokog ostajemo na sigurnoj distanci. Cak i ako bude remi a poklope nam se ostali rezultati bice dobro.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 mar 2021, 11:18

Remi protiv Širokog nam garantuje minimum +6 u odnosu na najbližeg pratioca za finis sezone.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 09 mar 2021, 11:20

Denchi je napisao/la:
09 mar 2021, 08:31
Denchi je napisao/la:

Pa nema ugovor do 2025,taman kad se razvije ugovor istekao ili ostalo 6 mjeseci,a plus decko vec ima 21 godinu,zar ne bih trebao biti kod nas u tim godinama,ako se planira sta sa njim uopste.
Nakon posudbe su dosad svi produzivali ugovore, vladan, pidro, itd...klupom im se stagnira razvoj ...mladi igraci trebaju igrati i trebaju iskustva....
Pa dokad cemo ih slat na posudbu... 23 godine pune uskoro, oni nisu zaigrali u prvom timu kako treba. Davno su formirani kao igraci, tesko da mogu postati puno bolji u buducnosti.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 09 mar 2021, 11:28

Denchi je napisao/la:
09 mar 2021, 08:31
Denchi je napisao/la:

Sve ok,samo nije Kurdicu vise 18-19 god nego 21,sa tim godinama vec treba da igra za nas protiv recimo ekipa radnik,mladost,krupa olimpik itd,a tad odmaras ove iz prve postave,a ne ovaj na posudbu,a daj Adukora npr koji samo uzme lovu i ispari se,a nista bolji nije,isto i Kanuric- Dizdarevic primjer,ne znam kad ce se poceti vjerovati akademcima,ako nece u tim godinama.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 mar 2021, 11:28

Ako nista nikad do sad nas Zrinjski nije dobio u 2 uzastopne utakmice na Kosevu. I uvijek smo tu drugu utakmicu na Kosevu mi njih dobili pa neka tako bude i sutra :)
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 09 mar 2021, 11:57

09 mar 2021, 07:47
Bravo, odlican igrac je Satara. Znam da su povezivali jedno vrijeme i Sanicanina s nama, steta sto nije dosao..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 09 mar 2021, 12:12

Eno opet Vinko samo jednu-dvije recenice rekao... Pa dokle vise covjece, gledas li ti Bjelicu kako prica ???

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: keli i 48 gostiju.