Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 11 mar 2021, 15:19

Baader je napisao/la:
11 mar 2021, 15:15
SarajevoJeBordo je napisao/la:
11 mar 2021, 15:12
Baader je napisao/la:
11 mar 2021, 14:59

Sve ok, ali hajde lakše malo. U borbi protiv stare uprave ste se priklonili Kasumoviću, a i dan danas klub ovisi o politici. Kasumović gura 500.00 KM nepovratno u klub, grad potpisuje reprogram duga u ime Čelika. Dakle i dalje klub ovisi isključivo o političkoj situaciji u Zenici, tako da s te strane i niste baš napravili neki ozbiljan korak. Momci koji vam trenutno vode klub su dobri i kvalitetni, ali daleko od toga da ste nezavisni, sve vam ovisi o gradu i politici.
Sa neutralne strane gledajući, šta ima loše u tome? Znaš li koliko postoji klubova na svijetu, uspješnih klubova, kojima vlast finansijski pomaže? U normalnom svijetu se to zove ulaganje u sport. Šta je loše što grad Zenica pomaže Čeliku? Bili su negdje podaci koliko grad Zagreb daje novca Dinamu i to se predstavlja kao zdrav odnos politike i sporta. Samo se u slučaju Čelika to predstavlja kao "Čelik je taoc politike". Naopako razmišljanje skroz.
Naravno da nema ništa loše u tome, sve dok upravo tako kao ti realno pišeš o tome i otvoreno govoriš o sprezi politike i sporta, na nekom zdravom osnovu (Dinamo nije primjer toga). Nadovezao sam se na komentar momka koji govori da su upravo oni vodili najveću borbu protiv politike, što em nije tačno, a ako i jest tačno onda su je vodili u svrhu neke druge političke opcije. To je sve.
I to je opravdano, ako će im politika za koju se bore, pomoći na zdrav način.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 11 mar 2021, 15:21

tm01hzne je napisao/la:
11 mar 2021, 15:16
Irfane, ova liga te ne zaslužuje.
Čovjek će suditi Euro U21 i njega neki lik iz Trebinja oborio radi smiješnog pokušaja simuliranja. Ako je napravio grešku, to je što nije pokazao ŽK u toj situaciji. Treba on ko Mažić, idi negdje gdje si bolje plaćen i gdje ćeš biti poštovan.
https://fakt.or.ba/vijest/faktor-saznaj ... jtu/117840
Cak je dobio losiju ocjenu od Gigovica kad je sudio gore u BL Borac-Velez. Nevjerovatno..
#musvdg

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 11 mar 2021, 15:21

Baader je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:
11 mar 2021, 14:25
Odgovorno tvrdim da u zadnjih 20 godina ni jedna navijacka grupa nije imala vecu borbu protiv lesinara i politike u drzavi od Robijasa.

Ko je imalo upucen zna o cemu pricam. Svaki klub ima svoje lesinare, to svi znamo, ali najvecu borbu smo mi vodili. Jedina nasa greska je bila sto smo popustili i pustili turicna u klub, jest da je bilo i tu ucjena, ali nema veze, placamo cijenu toga i borimo se dalje.

Sto je zalosno i dan danas borbe sa politikom se vode, ali izaci cemo jaci iz ovoga to je sigurno.
Sve ok, ali hajde lakše malo. U borbi protiv stare uprave ste se priklonili Kasumoviću, a i dan danas klub ovisi o politici. Kasumović gura 500.00 KM nepovratno u klub, grad potpisuje reprogram duga u ime Čelika. Dakle i dalje klub ovisi isključivo o političkoj situaciji u Zenici, tako da s te strane i niste baš napravili neki ozbiljan korak. Momci koji vam trenutno vode klub su dobri i kvalitetni, ali daleko od toga da ste nezavisni, sve vam ovisi o gradu i politici.

Nije se niko nikome priklonio kao što pišeš, nego se išlo kontra SDA i sistema, a sticajem okolnosti je taj Kasumović poslije pobjedio.
Ako si pratio, vidio si nedavno da se išlo i protiv tog Kasumovića koji je jeo vnago kao i zeleni, tako da, ne stoje ti te tvrdnje.
Grad je godinama klub srozavao, odnosno, gradska uprava je svoje ljude instalirala u kluba a ti ljudi su devastirali klub, tako da su oni i dužni da taj isti klub ako ništa pomognu danas a ne da mu odmažu i otimaju. Većinski, ti "ljudi" su bili iz SDA stranke.

Bilo kako bilo, klub je preživio, borba i dalje traje i trajat će još, ali je ispravan i zdrav put 101%. : )
Zadnja izmjena: Convicts1988, dana/u 11 mar 2021, 15:24, ukupno mijenjano 2 puta.

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 11 mar 2021, 15:21

11 mar 2021, 15:19
Baader je napisao/la:
11 mar 2021, 15:12

Sa neutralne strane gledajući, šta ima loše u tome? Znaš li koliko postoji klubova na svijetu, uspješnih klubova, kojima vlast finansijski pomaže? U normalnom svijetu se to zove ulaganje u sport. Šta je loše što grad Zenica pomaže Čeliku? Bili su negdje podaci koliko grad Zagreb daje novca Dinamu i to se predstavlja kao zdrav odnos politike i sporta. Samo se u slučaju Čelika to predstavlja kao "Čelik je taoc politike". Naopako razmišljanje skroz.
Naravno da nema ništa loše u tome, sve dok upravo tako kao ti realno pišeš o tome i otvoreno govoriš o sprezi politike i sporta, na nekom zdravom osnovu (Dinamo nije primjer toga). Nadovezao sam se na komentar momka koji govori da su upravo oni vodili najveću borbu protiv politike, što em nije tačno, a ako i jest tačno onda su je vodili u svrhu neke druge političke opcije. To je sve.
Opravdano da se izvuku iz trenutnog blata i zavuku u novo blato? Pa to su već radili više puta. Dok god ovise o budžetskim sredstvima grada, a ovise u potpunosti, ogroman dio dosadašnjeg uspješnog rada se odnosi na plaćanja grada, nema tu sreće, taoci su političke situacije i to je sve što hoću da kažem.

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 11 mar 2021, 15:24

1922VFC1981 je napisao/la:
11 mar 2021, 15:21
tm01hzne je napisao/la:
11 mar 2021, 15:16
Irfane, ova liga te ne zaslužuje.
Čovjek će suditi Euro U21 i njega neki lik iz Trebinja oborio radi smiješnog pokušaja simuliranja. Ako je napravio grešku, to je što nije pokazao ŽK u toj situaciji. Treba on ko Mažić, idi negdje gdje si bolje plaćen i gdje ćeš biti poštovan.
https://fakt.or.ba/vijest/faktor-saznaj ... jtu/117840
Cak je dobio losiju ocjenu od Gigovica kad je sudio gore u BL Borac-Velez. Nevjerovatno..
Smiješno. Užas šta sve rade.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 11 mar 2021, 15:25

Sramota šta radi četnički kriminalac. Fuj!!!
Željezničar za život cijeli!

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 11 mar 2021, 15:26

Convicts1988 je napisao/la:
Baader je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:
11 mar 2021, 14:25
Odgovorno tvrdim da u zadnjih 20 godina ni jedna navijacka grupa nije imala vecu borbu protiv lesinara i politike u drzavi od Robijasa.

Ko je imalo upucen zna o cemu pricam. Svaki klub ima svoje lesinare, to svi znamo, ali najvecu borbu smo mi vodili. Jedina nasa greska je bila sto smo popustili i pustili turicna u klub, jest da je bilo i tu ucjena, ali nema veze, placamo cijenu toga i borimo se dalje.

Sto je zalosno i dan danas borbe sa politikom se vode, ali izaci cemo jaci iz ovoga to je sigurno.

Nije se niko nikome priklonio kao što pišeš, nego se išlo kontra SDA i sistema, a sticajem okolnosti je taj Kasumović poslije pobjedio.
Ako si pratio, vidio si nedavno da se išlo i protiv tog Kasumovića koji je jeo vnago kao i zeleni, tako da, ne stoje ti te tvrdnje.
Grad je godinama klub srozavao, odnosno, gradska uprava je svoje ljude instalirala u kluba ti ljudi su devastirali klub, tako da su oni idužni da taj isti klub ako ništa pomognu danas. Većinski, ti "ljudi" su bili iz SDA stranke.

Bilo kako bilo, klub je preživio, borba i dalje traje i trajat će još, ali je ispravan i zdrav put 101%. : )
Jasno je meni šta ste uradili, to je burazeru bio princip "nije go.vno, nego se pas posro" i to je daleko od ovoga što je redbull pisao.

Ova trenutno priča vam je 100% ispravna ljudstvom i idejom, a vjerujem da i sam znaš da sam više puta to pisao.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 11 mar 2021, 15:27

Baader je napisao/la:
11 mar 2021, 15:19
Baader je napisao/la:

Opravdano da se izvuku iz trenutnog blata i zavuku u novo blato? Pa to su već radili više puta. Dok god ovise o budžetskim sredstvima grada, a ovise u potpunosti, ogroman dio dosadašnjeg uspješnog rada se odnosi na plaćanja grada, nema tu sreće, taoci su političke situacije i to je sve što hoću da kažem.
Pročitaj opet šta sam napisao. Ne znam ja ima li aktuelna politika u Zenici skrivene namjere prema Čeliku. Ako nema, onda ne vidim problem u finansiranju Čelika iz budžeta grada. Sasvim je normalno da je jednom gradu u interesu imati klub u najvišem rangu takmičenja. Eto nek se grad Zenica povuče iz finansiranja i Čelik će se ugasiti, a onda će svi optužiti taj isti grad i Kasumovića što su dozvolili da se Čelik ugasi.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 11 mar 2021, 15:32

KONTRASVIH je napisao/la:
11 mar 2021, 13:07
11 mar 2021, 13:03
avenija je napisao/la:
11 mar 2021, 12:56
Ovako smo se i mi tjesili kao navijaci Zelje da ima izlaza.

dvije opcije imas, stecaj ili na dno sacuvati zelju i bez troskova sve uloziti u vracanje dugova.

Ja ne znam ko ce vama licencu platiti da iduce godine igrate premijer ligu.
100%
Ali to ti njima ne mozes dokazati, bjeze od istinskih problema a to su dugovi i finansijska omča oko vrata koju ima njihov klub. Identične im se stvari desavaju, ali mozda se otrijezne za godinu, dvije, ali će tada biti u mnogo većim **** nego li sada,a mozda bude i prekasno. Navijaci im sute, nema ih, sem ovih ratnika po fb i forumu. Ako ne izadju u evropu ni ove godine i ne čvaknu koji dinar, oni su gotovi.
Postujem vase kritike i razmisljanja.

Samo jednu stvar zaboravljate. Vi ste Celik, mi smo Zeljo.
2 godine smo ispred vas, pratite sta vas slijedi.

Mi dok budemo u Federaciji vi krecete od kantona.

Ako nadjete 1,5 mil za licencu e onda aferim.

Ovako nemate 20 000 KM Albi da platite.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 11 mar 2021, 15:35

Opet ponavljam, Željezinčar će raskupusati imovinu i riješiti svoje dugove.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 11 mar 2021, 15:40

Peljto 7.4 za sudjenje Velez - Borac, a Gigovic 7.5 za sudjenje Borac - Velez. Jel normalno ovo :D
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 mar 2021, 15:41

avenija je napisao/la:
11 mar 2021, 15:32
11 mar 2021, 13:03

100%
Ali to ti njima ne mozes dokazati, bjeze od istinskih problema a to su dugovi i finansijska omča oko vrata koju ima njihov klub. Identične im se stvari desavaju, ali mozda se otrijezne za godinu, dvije, ali će tada biti u mnogo većim **** nego li sada,a mozda bude i prekasno. Navijaci im sute, nema ih, sem ovih ratnika po fb i forumu. Ako ne izadju u evropu ni ove godine i ne čvaknu koji dinar, oni su gotovi.

:facepalm:
Bgt ne budali, vec ganjajte da dogurate bar do Federalne lige.

Željo kao najveci klub u državi ce se iscupati iz ove krize, te igrati Evropu i ove sezone.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 11 mar 2021, 15:42

killafrommanilla je napisao/la:
11 mar 2021, 15:40
Peljto 7.4 za sudjenje Velez - Borac, a Gigovic 7.5 za sudjenje Borac - Velez. Jel normalno ovo :D
Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha nebo ti
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

PappiPapp
Kontakt:

Post Postao/la PappiPapp » 11 mar 2021, 15:44

let3 je napisao/la:
11 mar 2021, 15:41
avenija je napisao/la:

:facepalm:
Bgt ne budali, vec ganjajte da dogurate bar do Federalne lige.

Željo kao najveci klub u državi ce se iscupati iz ove krize, te igrati Evropu i ove sezone.
Ignorisi zenicke medjede.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 11 mar 2021, 15:47

Aduka87 je napisao/la:
11 mar 2021, 15:42
killafrommanilla je napisao/la:
11 mar 2021, 15:40
Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha nebo ti
Kontrolor suđenja Radoslav Vukasović iz Trebinja dao je Peljti ocjenu 7.4 jer je po njegovom mišljenju, propustio dosuditi jedanaesterac za Borac nakon navodnog prekršaja nad Ziljkićem, te je propustio isključiti Dejana Bosančića zbog napucavanja lopte nakon sudijskog zvižduka.
Ovo je :rol: :rol:
Da mu je dao crveni i za to bi bio kriv. :rol: :rol:

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 11 mar 2021, 15:56

let3 je napisao/la:
11 mar 2021, 15:41
avenija je napisao/la:

:urnebes: :urnebes: :rol:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 11 mar 2021, 15:56

Katastrofa. Njemu je i Rosetti bio Observer, a sad ga ruši neki Radoslav :rol:

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 11 mar 2021, 16:07

tm01hzne je napisao/la:
11 mar 2021, 15:56
Katastrofa. Njemu je i Rosetti bio Observer, a sad ga ruši neki Radoslav :rol:
Ovo "propustio isključiti Dejana Bosančića zbog napucavanja lopte nakon sudijskog zvižduka" je vrh. :rol: :rol:

Bukvalno sta god da je uradio povodom ove situacije ispao bi donji. Da mu je dao crveni bili bi naslovi "Borac ostecen", "Peljto kriv za poraz Borca" i sl. Ovako je "kriv" zato sto nije dao crveni.

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 11 mar 2021, 16:12

Baader je napisao/la:
11 mar 2021, 15:13
Steven11 je napisao/la:
11 mar 2021, 15:03
Velez je pao i digao se...Celik je pao i dici ce se...

Zeljo kad padne, tesko ce se dici. Nemate pojma vi ostali kakva je to stoka oko tog kluba, najgori sljam u Bosnjaka sto bi se reklo. Nije niko majka Tereza da se razumijemo ali ovi...ovi su najgori. Najvise smrde i najogavniji. U svim strukturama. Cast samo pojedincima. I heroj njihov, otac nacije Osim je bio baraba i bavio se mesetarenjem jos u ono doba, sin mu je grobar danasnjeg Zelje i opet ih slave i ulice hoce da im daju...

Ponovit cu samo jos jednom sta je legenda prema pozitivnoj prici: 'Hvala im, bili su korektni ali ne mogu ja tamo igrati, ja mogu samo u Sarajevu igrati'...
Što se tiče Željezinčara, oni neće doživiti sudbinu ni Veleža, ni Čelika. I dalje imaju tu imovinu u vidu pomoćnog terena, to će prodati, namirit dugove, raskupusati između sebe ostatak i to je to. Šta će uraditi nakon toga, ovisi prije svega od ljudi koji budu vodili klub nakon što prodaju imovinu, ali sigurno da su na neki srednji rok osigurani od propasti.
Imaju to pokrice imovinom, i doci ce vjerovatno u situaciju da ce ga prodati i namirit se za neki period. Tu je sve jasno. Mada ce i ta prodaja imati svoju pricu iza scene. No nejse, to je privremeno. Oni nemaju dugorocan plan za opstanak kluba, dokaz za to je da su sve karte bacili na ublehu iz Londona. Je li mozes zamislit da ovo nije satira nego stvarnost? dokaz da ne znaju sta ce...Time will tell.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 11 mar 2021, 16:15

Baader je napisao/la:
11 mar 2021, 15:35
Opet ponavljam, Željezinčar će raskupusati imovinu i riješiti svoje dugove.
Otprilike i ja tako mislim. Zato ih ne treba porediti sa Celikom.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.