FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- JohnKeynes97
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Sarajevo ljubavi moja.
Safet nit prati Sarajevo, nit od brata sina, cudan nekakav insan. Dobar igrac, tanak covjek...
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Zato što su me je transfer u Partizan bio blokiran od uprave Sarajeva, odnosno od Emerika Bluma ja mislim. Od tada je taj problem. A zaboravio je da mu je Sarajevo, odnosno doktori spasili karijeru kad je imo probleme sa nogama. Ne sjećam se šta je bilo u pitanju.Historicar je napisao/la: ↑16 mar 2021, 14:04Ja ne razumijem Safeta Sušića nikako, zašto u njemu vlada tolika ogorčenost prema Sarajevu ? Mislim da od odlaska u Pariz, decembra 1982, nikada više nije svratio u prostorije kluba na kafu, da ne govorim o nekoj pomoči u najtežim vremenima.Čak je u martu 2010, nakon utakmice protiv Gane, kada je na Koševu debitovao kao selektor BiH, izjavio da "ne osjeca nikakve emocije prema ovome stadionu".
Zato što je samo dobar igrač, najbolji u historiji kluba, ikona jednog vremena... Al ne i legenda. Ima još sličnih primjera u svijetu. Henry nije legenda Arsenala iako je njihov najbolji igrač u ovom stoljeću. Al nije legenda, sam je izjavio da mu je vrhunac karijere Barselona, i da se najbolje osjećao u Barseloni. Mi se olahko razbacujemo pojmom "legenda kluba". Legenda je neko ko diše za klub poslije, ko pokazuje ljubav prema klubu i u poznim godinama, o kome se pričaju priče na kafama, koga navijači pamte i spominju poslije, ko se pojavi u pjesmama i pop kulturi... Safet je legenda Jugoslavije, al za mene kao navijača FKS nikad neće bit na nivou Haseta, Kelija, Čale, Svetozara Vujovića, Biogradlića, Vahidina Musemića, Boška Antića, Boška Prodanovića... Iako je bolji fudbaler od svih navedenih. Svi oni su klubu dali mnogo više nego Safet.Historicar je napisao/la: ↑16 mar 2021, 14:04Ja ne razumijem Safeta Sušića nikako, zašto u njemu vlada tolika ogorčenost prema Sarajevu ? Mislim da od odlaska u Pariz, decembra 1982, nikada više nije svratio u prostorije kluba na kafu, da ne govorim o nekoj pomoči u najtežim vremenima.Čak je u martu 2010, nakon utakmice protiv Gane, kada je na Koševu debitovao kao selektor BiH, izjavio da "ne osjeca nikakve emocije prema ovome stadionu".
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Legenda je Amar Rahmanovic.skoroalen je napisao/la: ↑16 mar 2021, 14:20Zato što je samo dobar igrač, najbolji u historiji kluba, ikona jednog vremena... Al ne i legenda. Ima još sličnih primjera u svijetu. Henry nije legenda Arsenala iako je njihov najbolji igrač u ovom stoljeću. Al nije legenda, sam je izjavio da mu je vrhunac karijere Barselona, i da se najbolje osjećao u Barseloni. Mi se olahko razbacujemo pojmom "legenda kluba". Legenda je neko ko diše za klub poslije, ko pokazuje ljubav prema klubu i u poznim godinama, o kome se pričaju priče na kafama, koga navijači pamte i spominju poslije, ko se pojavi u pjesmama i pop kulturi... Safet je legenda Jugoslavije, al za mene kao navijača FKS nikad neće bit na nivou Haseta, Kelija, Čale, Svetozara Vujovića, Biogradlića, Vahidina Musemića, Boška Antića, Boška Prodanovića... Iako je bolji fudbaler od svih navedenih. Svi oni su klubu dali mnogo više nego Safet.Historicar je napisao/la: ↑16 mar 2021, 14:04Ja ne razumijem Safeta Sušića nikako, zašto u njemu vlada tolika ogorčenost prema Sarajevu ? Mislim da od odlaska u Pariz, decembra 1982, nikada više nije svratio u prostorije kluba na kafu, da ne govorim o nekoj pomoči u najtežim vremenima.Čak je u martu 2010, nakon utakmice protiv Gane, kada je na Koševu debitovao kao selektor BiH, izjavio da "ne osjeca nikakve emocije prema ovome stadionu".
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Slažem se.forgempp je napisao/la: ↑16 mar 2021, 14:31Legenda je Amar Rahmanovic.skoroalen je napisao/la: ↑16 mar 2021, 14:20Zato što je samo dobar igrač, najbolji u historiji kluba, ikona jednog vremena... Al ne i legenda. Ima još sličnih primjera u svijetu. Henry nije legenda Arsenala iako je njihov najbolji igrač u ovom stoljeću. Al nije legenda, sam je izjavio da mu je vrhunac karijere Barselona, i da se najbolje osjećao u Barseloni. Mi se olahko razbacujemo pojmom "legenda kluba". Legenda je neko ko diše za klub poslije, ko pokazuje ljubav prema klubu i u poznim godinama, o kome se pričaju priče na kafama, koga navijači pamte i spominju poslije, ko se pojavi u pjesmama i pop kulturi... Safet je legenda Jugoslavije, al za mene kao navijača FKS nikad neće bit na nivou Haseta, Kelija, Čale, Svetozara Vujovića, Biogradlića, Vahidina Musemića, Boška Antića, Boška Prodanovića... Iako je bolji fudbaler od svih navedenih. Svi oni su klubu dali mnogo više nego Safet.Historicar je napisao/la: ↑16 mar 2021, 14:04Ja ne razumijem Safeta Sušića nikako, zašto u njemu vlada tolika ogorčenost prema Sarajevu ? Mislim da od odlaska u Pariz, decembra 1982, nikada više nije svratio u prostorije kluba na kafu, da ne govorim o nekoj pomoči u najtežim vremenima.Čak je u martu 2010, nakon utakmice protiv Gane, kada je na Koševu debitovao kao selektor BiH, izjavio da "ne osjeca nikakve emocije prema ovome stadionu".
Protiv Krupe u nedjelju od 15h, prijenos na MojaTV

Koga priželjkujete sutra u izvlacenju?
Sarajevo je život nama a ne stanica prolazna!
- feniksptica
- Kontakt:
FAKTOR X. Skupit muda i dat mu sansu na 10ki i istrpit ga malo

Handzic klupa, Jasmin spic. Velkoski klupa, Fanimo nek oba krila igra sam..

Handzic klupa, Jasmin spic. Velkoski klupa, Fanimo nek oba krila igra sam..
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
-
- Kontakt:
Krv ti yebem ja znam kad i koliko je igr'o Proleter iz Makljenovca jer mi je kolega s faxa igrao za taj klub prije 7-8 godina, pa "bacim oko" na rezultate kantonalca, na pameti ki taj klub... A ono, ono ponosno izjavi da NE ZNA kad je i kako Sarajevo igralo ??? Mozda je ko fudbaler bio spoj Ronaldinja, Ibre i Pirla, ali je kao covjek jedna velika NULA !!! I kazu legenda, pa za njega je Hilmo Gutic, Ibro Biogradlic licno !!!
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Naravno, svi bi volili Klis.
Ako ne bude Klis, daj nam Borac. Iako Borca smatram jačim protivnikom, bolje s njima odma zbog dvije utakmice. Uticaj sudije je manji kada se igraju dvije utakmice, imaš popravni, u finalu jedna utakmica i nek te tu žestoko zakine, popravnog nemaš.
Sa Tuzlom u finalu, interes četvrtog i petog i šestog na tabeli bi bio da mi uzmemo kup i obezbjedimo i četvrtom mjesto u evropi, ako Tuzla ne skoči u top 4 do tada.
To je opet gledanje kroz prizmu uticaja sa strane i uzimajući u obzir sudijske odluke.
1. KLIS - idealno
2. Borac - vrlo dobro i prihvatljivo
3. Tuzla - najgora opcija ali opet vjerovatno prolaz u finale
Ako ne bude Klis, daj nam Borac. Iako Borca smatram jačim protivnikom, bolje s njima odma zbog dvije utakmice. Uticaj sudije je manji kada se igraju dvije utakmice, imaš popravni, u finalu jedna utakmica i nek te tu žestoko zakine, popravnog nemaš.
Sa Tuzlom u finalu, interes četvrtog i petog i šestog na tabeli bi bio da mi uzmemo kup i obezbjedimo i četvrtom mjesto u evropi, ako Tuzla ne skoči u top 4 do tada.
To je opet gledanje kroz prizmu uticaja sa strane i uzimajući u obzir sudijske odluke.
1. KLIS - idealno
2. Borac - vrlo dobro i prihvatljivo
3. Tuzla - najgora opcija ali opet vjerovatno prolaz u finale
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Slaze li se iko od vas da je Fanimo za klupe i da je nikakav igrac. Mislim da protiv Sirokog nije pretrcao vise od 4 km, a izgubio je preko 10 lopti....zgradio mi je fudbal svojom ljenoscu. On Krste, Pejovic, i Hodzic nisu za Sarajeva...
Uzeo nas Mušija lopatom nane mi..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...
-
- Kontakt:
Ma vecina koji su vani ne prate utakmice, mozda onako rezultate vide i to je sve. Safet je otišao prije 30 godina on je legenda naseg kluba posebno tih 80 tih. Bas Kodro il Bajevic gledaju velez, gledaju malo sutra, jest Safet ovo nespretno rekao al to je on iskren i loš u davanju izjava.
- Shategabri
- Kontakt:
Šta nas je uzeo?Amca007 je napisao/la: ↑16 mar 2021, 15:17Slaze li se iko od vas da je Fanimo za klupe i da je nikakav igrac. Mislim da protiv Sirokog nije pretrcao vise od 4 km, a izgubio je preko 10 lopti....zgradio mi je fudbal svojom ljenoscu. On Krste, Pejovic, i Hodzic nisu za Sarajeva...
Riješio je Budućnost. Da ništa više nije uradio, to ga je otplatilo.
Možda je sad malo pao.
Jbg, i njegov put nešto govori.
Od Engleske do MDK.
Sad ga ko mi ugrabili.
Koševo Zapad
Grijesis, ovakav Strucni stab nije za SarajevaAmca007 je napisao/la: ↑16 mar 2021, 15:17Slaze li se iko od vas da je Fanimo za klupe i da je nikakav igrac. Mislim da protiv Sirokog nije pretrcao vise od 4 km, a izgubio je preko 10 lopti....zgradio mi je fudbal svojom ljenoscu. On Krste, Pejovic, i Hodzic nisu za Sarajeva...
Ma nije on loš igrač, al je van forme totalno. Treba mu hlađenje, a mi nemamo toliko kvalitetnih krila u rosteru. Možda bi ga bilo dobro protiv Krupe probat na lijevoj strani, desno nekog dešnjaka, jer će vjerovatno Cmilja bandera bit u špicu pa nek ga gađaju loptama. Jbg, nije jedini van forme, barem pet naših inače top igrača je dobro grohnulo u ovoj polusezoni.Amca007 je napisao/la: ↑16 mar 2021, 15:17Slaze li se iko od vas da je Fanimo za klupe i da je nikakav igrac. Mislim da protiv Sirokog nije pretrcao vise od 4 km, a izgubio je preko 10 lopti....zgradio mi je fudbal svojom ljenoscu. On Krste, Pejovic, i Hodzic nisu za Sarajeva...
-
- Kontakt:
Gledam raspored od drugog kola i mi i Olimpic smo domacini. Znaci u 2-3 dana dvije utakmice na Koševu, a teren je i onako loš.
Trenutno korisnika/ca: miguelramos, rimljanin90 i 47 gostiju.