FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

JohnKeynes97
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la JohnKeynes97 » 16 mar 2021, 14:14

Legenda Sarajeva i najbolji BH igrac u historiju.
PSPHM

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 16 mar 2021, 14:15

Eno opet tema Pape hahahahahahahha
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 16 mar 2021, 14:16

JohnKeynes97 je napisao/la:
16 mar 2021, 14:14
Legenda Sarajeva i najbolji BH igrac u historiju.
:salut: :salut:
Sarajevo ljubavi moja.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 16 mar 2021, 14:16

Safet nit prati Sarajevo, nit od brata sina, cudan nekakav insan. Dobar igrac, tanak covjek...
Bahati, bahati Željkan!
1946

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 16 mar 2021, 14:17

Historicar je napisao/la:
16 mar 2021, 14:04
Ja ne razumijem Safeta Sušića nikako, zašto u njemu vlada tolika ogorčenost prema Sarajevu ? Mislim da od odlaska u Pariz, decembra 1982, nikada više nije svratio u prostorije kluba na kafu, da ne govorim o nekoj pomoči u najtežim vremenima.Čak je u martu 2010, nakon utakmice protiv Gane, kada je na Koševu debitovao kao selektor BiH, izjavio da "ne osjeca nikakve emocije prema ovome stadionu".
Zato što su me je transfer u Partizan bio blokiran od uprave Sarajeva, odnosno od Emerika Bluma ja mislim. Od tada je taj problem. A zaboravio je da mu je Sarajevo, odnosno doktori spasili karijeru kad je imo probleme sa nogama. Ne sjećam se šta je bilo u pitanju.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 16 mar 2021, 14:20

Ja ne razumijem Safeta Sušića nikako, zašto u njemu vlada tolika ogorčenost prema Sarajevu ? Mislim da od odlaska u Pariz, decembra 1982, nikada više nije svratio u prostorije kluba na kafu, da ne govorim o nekoj pomoči u najtežim vremenima.Čak je u martu 2010, nakon utakmice protiv Gane, kada je na Koševu debitovao kao selektor BiH, izjavio da "ne osjeca nikakve emocije prema ovome stadionu".
Zato što je samo dobar igrač, najbolji u historiji kluba, ikona jednog vremena... Al ne i legenda. Ima još sličnih primjera u svijetu. Henry nije legenda Arsenala iako je njihov najbolji igrač u ovom stoljeću. Al nije legenda, sam je izjavio da mu je vrhunac karijere Barselona, i da se najbolje osjećao u Barseloni. Mi se olahko razbacujemo pojmom "legenda kluba". Legenda je neko ko diše za klub poslije, ko pokazuje ljubav prema klubu i u poznim godinama, o kome se pričaju priče na kafama, koga navijači pamte i spominju poslije, ko se pojavi u pjesmama i pop kulturi... Safet je legenda Jugoslavije, al za mene kao navijača FKS nikad neće bit na nivou Haseta, Kelija, Čale, Svetozara Vujovića, Biogradlića, Vahidina Musemića, Boška Antića, Boška Prodanovića... Iako je bolji fudbaler od svih navedenih. Svi oni su klubu dali mnogo više nego Safet.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 16 mar 2021, 14:31

skoroalen je napisao/la:
16 mar 2021, 14:20
Zato što je samo dobar igrač, najbolji u historiji kluba, ikona jednog vremena... Al ne i legenda. Ima još sličnih primjera u svijetu. Henry nije legenda Arsenala iako je njihov najbolji igrač u ovom stoljeću. Al nije legenda, sam je izjavio da mu je vrhunac karijere Barselona, i da se najbolje osjećao u Barseloni. Mi se olahko razbacujemo pojmom "legenda kluba". Legenda je neko ko diše za klub poslije, ko pokazuje ljubav prema klubu i u poznim godinama, o kome se pričaju priče na kafama, koga navijači pamte i spominju poslije, ko se pojavi u pjesmama i pop kulturi... Safet je legenda Jugoslavije, al za mene kao navijača FKS nikad neće bit na nivou Haseta, Kelija, Čale, Svetozara Vujovića, Biogradlića, Vahidina Musemića, Boška Antića, Boška Prodanovića... Iako je bolji fudbaler od svih navedenih. Svi oni su klubu dali mnogo više nego Safet.
Legenda je Amar Rahmanovic.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 16 mar 2021, 14:39

forgempp je napisao/la:
16 mar 2021, 14:31
skoroalen je napisao/la:
16 mar 2021, 14:20
Legenda je Amar Rahmanovic.
Slažem se.

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 16 mar 2021, 14:41

Protiv Krupe u nedjelju od 15h, prijenos na MojaTV :bih: :kafa:

Olli
Kontakt:

Post Postao/la Olli » 16 mar 2021, 14:42

Koga priželjkujete sutra u izvlacenju?
Sarajevo je život nama a ne stanica prolazna!

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 16 mar 2021, 14:44

FAKTOR X. Skupit muda i dat mu sansu na 10ki i istrpit ga malo
slika

Handzic klupa, Jasmin spic. Velkoski klupa, Fanimo nek oba krila igra sam..
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 16 mar 2021, 14:45

Olli je napisao/la:
16 mar 2021, 14:42
Koga priželjkujete sutra u izvlacenju?
A koga li, šta misliš :D

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 16 mar 2021, 15:02

Krv ti yebem ja znam kad i koliko je igr'o Proleter iz Makljenovca jer mi je kolega s faxa igrao za taj klub prije 7-8 godina, pa "bacim oko" na rezultate kantonalca, na pameti ki taj klub... A ono, ono ponosno izjavi da NE ZNA kad je i kako Sarajevo igralo ??? Mozda je ko fudbaler bio spoj Ronaldinja, Ibre i Pirla, ali je kao covjek jedna velika NULA !!! I kazu legenda, pa za njega je Hilmo Gutic, Ibro Biogradlic licno !!!
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 16 mar 2021, 15:02

Naravno, svi bi volili Klis.
Ako ne bude Klis, daj nam Borac. Iako Borca smatram jačim protivnikom, bolje s njima odma zbog dvije utakmice. Uticaj sudije je manji kada se igraju dvije utakmice, imaš popravni, u finalu jedna utakmica i nek te tu žestoko zakine, popravnog nemaš.

Sa Tuzlom u finalu, interes četvrtog i petog i šestog na tabeli bi bio da mi uzmemo kup i obezbjedimo i četvrtom mjesto u evropi, ako Tuzla ne skoči u top 4 do tada.
To je opet gledanje kroz prizmu uticaja sa strane i uzimajući u obzir sudijske odluke.

1. KLIS - idealno
2. Borac - vrlo dobro i prihvatljivo
3. Tuzla - najgora opcija ali opet vjerovatno prolaz u finale
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 16 mar 2021, 15:17

Slaze li se iko od vas da je Fanimo za klupe i da je nikakav igrac. Mislim da protiv Sirokog nije pretrcao vise od 4 km, a izgubio je preko 10 lopti....zgradio mi je fudbal svojom ljenoscu. On Krste, Pejovic, i Hodzic nisu za Sarajeva...

Uzeo nas Mušija lopatom nane mi..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 16 mar 2021, 15:33

Ma vecina koji su vani ne prate utakmice, mozda onako rezultate vide i to je sve. Safet je otišao prije 30 godina on je legenda naseg kluba posebno tih 80 tih. Bas Kodro il Bajevic gledaju velez, gledaju malo sutra, jest Safet ovo nespretno rekao al to je on iskren i loš u davanju izjava.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 mar 2021, 15:35

Amca007 je napisao/la:
16 mar 2021, 15:17
Slaze li se iko od vas da je Fanimo za klupe i da je nikakav igrac. Mislim da protiv Sirokog nije pretrcao vise od 4 km, a izgubio je preko 10 lopti....zgradio mi je fudbal svojom ljenoscu. On Krste, Pejovic, i Hodzic nisu za Sarajeva...

Šta nas je uzeo?

Riješio je Budućnost. Da ništa više nije uradio, to ga je otplatilo.

Možda je sad malo pao.

Jbg, i njegov put nešto govori.

Od Engleske do MDK.

Sad ga ko mi ugrabili.
Koševo Zapad

Cokituki
Kontakt:

Post Postao/la Cokituki » 16 mar 2021, 15:39

Amca007 je napisao/la:

Grijesis, ovakav Strucni stab nije za Sarajeva

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 16 mar 2021, 15:40

Amca007 je napisao/la:

Ma nije on loš igrač, al je van forme totalno. Treba mu hlađenje, a mi nemamo toliko kvalitetnih krila u rosteru. Možda bi ga bilo dobro protiv Krupe probat na lijevoj strani, desno nekog dešnjaka, jer će vjerovatno Cmilja bandera bit u špicu pa nek ga gađaju loptama. Jbg, nije jedini van forme, barem pet naših inače top igrača je dobro grohnulo u ovoj polusezoni.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 16 mar 2021, 15:44

Gledam raspored od drugog kola i mi i Olimpic smo domacini. Znaci u 2-3 dana dvije utakmice na Koševu, a teren je i onako loš.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.