FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Ono sto je jos zanimljivo Mustafa i kad je zabio sve te golove nije igrao krilo. To je sve bilo u 442 formaciji gdje je igrao u veznom redu. Pogledas onda ucinak ostalih krila u ligi. Tatar, Fanimo, Zakaric, Ziljkic, cak je i **** Huseinbasic efikasniji od Veselinovica. Debeli Said...
Cuva Bog Zelju svog!
Kad se samo sjetiš da si na toj poziciji nekad imao Miroslava Stevanović,a danas Veselinovića
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka trbini ugledat ćeš tamo mene....!
S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI !!!!!
1921-2021
Izet Nanić !
S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI !!!!!
1921-2021
Izet Nanić !
Svaka cast na trudu bracone ali bolje da nisi jer me ovo dodatno rastuzilo,pa ne mozes biti ovako losbraco je napisao/la: ↑18 mar 2021, 18:40Evo malo dobre stare statistike od mene. Nadam se da neko ko ovo pročita je dovoljno dobar s ljudima u klubu da se ovo zalijepi u svlačionicu igračima čisto da vide ovu bruku.
Igrači suspendovani za meč sa Tuzlom zbog žutih:Igrači kojima prijeti suspenzija:
- Eldar Šehić
- Luka Miletić
- Mladen Veselinović
- Mustafa Mujezinović
- Aleksandar Kosorić
- Sedad Subašić
- Mehmed Alispahić
Najbolji stijelci u ligi i kada su postigli posljednji go:
- Ante Blažević
- Štilić 6 golova (posljednji go protiv Mladosti u gostima 0:4)
- Lendrić 6 golova (posljednji go protiv Širokog 2:3)
- Mujezinović 5 golova (posljedni go protiv Širokog u septembru 0:1, od tada nije čak ni asistenciju upisao)
- Juričić 4 gola (posljednji go protiv Krupe 2:1)
- Zec 3 gola (posljednjih go protiv Mladosti 0:4)
- Bekrić 2 gola (posljednji go protiv Zrinjskog 1:2)
- Alispahić 2 gola (posljednji go protiv pitara 1:1)
Najbolji asistenti u ligi:
- Po 1 go Bojo, Stevanović, Ikić, Veselinović, Miletić, Miličević
- Štilić 5 asistencija (posljednja asistencija protiv Mladosti 0:4)
- Lendrić 4 asistencije (posljednja protiv Širokog 2-3)
- Bekrić 3 asistencije (posljednja protiv Širokog 2-3)
- Alispahić 3 asistencije (posljednja protiv Krupe 2-1)
- Ikić 2 asistencije (posljednja protiv Olimpika 0:3)
- Bojo 2 asistencije (posljednja protiv Slobode 2:2)
Igrači sa preko 1000 minuta ove sezone:
- Po 1 asistenciju Veselinović, Kosorić, Subašić, Juričić, Gasal, Sadiković)
- Kosorić 1716
- Ikić 1530
- Alispahić 1497
- Stevanović 1382
- Štilić 1360
- Erić 1350
- Hajdarević 1310
- Mujezinović 1277
- Šehić 1159
Znači otprilike ovako izgleda naših prvih 11 po broju minuta (iako je na listi 10 igrača dodat ćemo i Juričića koji je sljedeći po broju minuta - 912 minuta pa čisto da popunimo ekipu):
- Lendrić 1145
-------Juričić-----Lendrić-----
---------------Štilić------------
------Mustafa-----Meša--------
-------------Hajdar-------------
Šehić----Ikić-----Aco-----Siniša
--------------Erić-----------------
Osma domaćinska ekipa lige.
I dalje smo najbolja gostujuća ekipa lige uz pitare
Forma posljednjih 5 kola
Forma posljednjih 10 kola
Šta možemo zaključiti iz statistike iz cijelokupne statistike?
- Naš najbolji igrač i kapiten, Štilić, posljednji go ili asistenciju je upisao protiv Mladosti kad je ušao s klupe u pobjedi od 0:4. Od tada je prošlo 6 ligaških utakmica i 1 kup utakmica, a on nije imao nikakav učinak.
- Ikić ima više asistencija nego naša startna krila Veselinović i Mujezinović skupa. Mujezinović 0 asistencija, a Veseli 1 asistenciju
- Sveukupno naša krila Mujezinović, Veselinović, Subašić, Gasal i Asim su skupa imali samo 3 asistencije tj. Veseli, Subašić i Gasal. Asistencija Veselog je bila u sudijskoj nadoknadi protiv Radnika za 3:1, asistencija Subašića je bila za treći go protiv Olimpika, a asistencija Gasala za 0:1 protiv Radnika.
- Naše najefikasnije krilo, Mujezinović, je posljednji go postigao polovinom septembra.
- Dobili kući 5 od 11 utakmica.
- Pobjedile te kući sve ekipe koje se bore za opstanak osim Radnika, a i Radnik je poveo na Grbavici ali na toj utakmici smo bili dovoljno sretni da brzo okrenemo jer je Miličeviću ušla ona golčina koja neće više nikad ući inače bi i to popušili. Sloboda ti bod uzme.
- Samo su Radnik (13 golova), Mladost (12 golova) i Krupa (9 golova) zabili manje golova od nas kući.
- Najbolja gostujuća ekipa lige uz pitare iako imamo 3 poraza na posljednjih 5 ligaških gostovanja ( i 1 u kupu) i postigli smo najviše golova u gostima.
- Prosjek godina prvih 11 koji su izašli protiv Olimpika je 30,2 što je i ujedno najstarijih prvih 11 koje je izveo neki klub iz premijer lige ove sezone.
- Iz posljednjih 5 kola smo uzeli samo 1 bod što nas čini najlošijim u ligi ako uzmemo taj uzorak utakmice, a u posljednjih 10 utakmica od 30 mogućih bodova uzeli smo samo 9 što nas čini osmom ekipom na tabeli uzimajući taj uzorak utakmica.
- Sa pet utakmica zaredom bez pobjede, trenutno smo ekipa sa najdužim nizom bez pobjede u ligi, Poslije nas slijedi Sloboda koja nije pobjedila 4 utakmice zaredom.
- Trenutno smo na domaćem terenu bez pobjede posljednje 4 utakmice, što nas čini ekipom sa najdužim nizom bez pobjede kući trenutno. Poslije nas slijedi Sloboda sa 2 utakmice bez pobjede kući.
- Jedina smo ekipa među prvih 6 na tabeli koja je dvocifren broj puta gubila u toku utakmice tj. bila u deficitu. To se desilo čak 12 puta ove sezone, a uspjeli smo osvojiti 9 bodova u tim utakmicama što nas čini ekipom sa najviše osvojenih bodova nakon preokreta ove sezone. Imali smo u tim situacijama 2 pobjede, 3 remija i 7 poraza. Poređenja radi, pitari su bili u deficitu 6 puta, Borac 8 puta, Zrinjski 8 puta, Velež 7 puta.
- 12 puta smo vodili ove sezone i tu smo ostvarili 11 pobjeda i remi. Znači u biti kad povedemo na utakmicu uvijek pobjedimo, ali problem je što već godinama često prvi primamo go.
- Nismo zabili nijedan go šutem iz slobodnog udarca.
- Kosorić i Stevanović se nalaze na čelu liste kompletne lige po broju žutih kartona. Kosorić je prvi u ligi sa 8 žutih kartona, a Siniša skupa sa Radovićem iz Veleža i Brtanom iz Borca zauzima drugo mjesto sa 7 žutih.
- Ono što me negativno iznenadilo je broj golova koji su match winneri. Štilić kao najbolji igrač je zabio NULA match winnera. S druge strane Mujezinović je zabio 3 match winnera, Bekrić i Lendrić po 2 match winnera,
- Najbolji tandem u Želji je vjerovali ili ne Ikić-Lendrić. Odnosno Ikić je 2 puta asistirao za Lendrića. Strašno.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Veselinović je sramota kluba i vrijeđanje svih navijača je svaka njegova odigrana minuta.HongKong je napisao/la: ↑18 mar 2021, 19:55Ono sto je jos zanimljivo Mustafa i kad je zabio sve te golove nije igrao krilo. To je sve bilo u 442 formaciji gdje je igrao u veznom redu. Pogledas onda ucinak ostalih krila u ligi. Tatar, Fanimo, Zakaric, Ziljkic, cak je i **** Huseinbasic efikasniji od Veselinovica. Debeli Said...
I dobro si to za Mustafu rekao.
Hvala svima, morao sam se ovako zadati da sve natanane napišem jer bukvalno kipti sve u meni od bijesa i ogorčen sam na igrače i na stručni štab kompletan i upravu.
Nervira me što ništa ne možemo promjeniti, ovaj status quo me razara!
Nervira me što ništa ne možemo promjeniti, ovaj status quo me razara!
Da su u klubu ko što je @braco na forumu, gdje bi nam kraj bio.
Svaka čast druže!
Svaka čast druže!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
- svrakino1921
- Kontakt:
Poznata su imena sudaca za susrete 23. kola Premijer lige BiH, koje se tokom vikenda igra na terenima širom Bosne i Hercegovine.
Susret između Sarajeva i Krupe na Koševu sudit će Antoni Bandić iz Gruda sa pomoćnicima Arnelom Novalićem (Doboj Istok) i Sretenom Udovičićem (Prijedor).
Utakmicu između Širokog Brijega i Olimpika sudi Sabrija Topalović iz Zenice, kojem će pomagati Amer Macić i Boris Dujmović iz Mostara.
Meč između Veleža i Radnika sudi Admir Musić iz Sarajeva sa pomoćnicima Amirom Kadićem i Emirom Zahiragićem, također iz Sarajeva.
Frano Jelić će suditi duel između Borca i Mladosti, a pomagat će mu Radislav Kačavenda iz Gradiške te Moamer Čaušević iz Sarajeva.
Duel Zrinjskog i Slobode sudi Dražen Marić iz Bijeljine sa pomoćnicima Damirom Lazićem iz Brčkog i Josipom Čolića iz Kupresa.
Željezničaru i Tuzla Cityju na Grbavici će suditi Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, sa pomoćnicima Aleksandrom Smiljanićem iz Laktaša i Mirzom Demirom iz Kaknja.
Susret između Sarajeva i Krupe na Koševu sudit će Antoni Bandić iz Gruda sa pomoćnicima Arnelom Novalićem (Doboj Istok) i Sretenom Udovičićem (Prijedor).
Utakmicu između Širokog Brijega i Olimpika sudi Sabrija Topalović iz Zenice, kojem će pomagati Amer Macić i Boris Dujmović iz Mostara.
Meč između Veleža i Radnika sudi Admir Musić iz Sarajeva sa pomoćnicima Amirom Kadićem i Emirom Zahiragićem, također iz Sarajeva.
Frano Jelić će suditi duel između Borca i Mladosti, a pomagat će mu Radislav Kačavenda iz Gradiške te Moamer Čaušević iz Sarajeva.
Duel Zrinjskog i Slobode sudi Dražen Marić iz Bijeljine sa pomoćnicima Damirom Lazićem iz Brčkog i Josipom Čolića iz Kupresa.
Željezničaru i Tuzla Cityju na Grbavici će suditi Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, sa pomoćnicima Aleksandrom Smiljanićem iz Laktaša i Mirzom Demirom iz Kaknja.
- svrakino1921
- Kontakt:
Ovaj Njegomirovic je od Borca sudija
Lik zivi u Banja Luci regularno
Bit opet svasta na Grbavici
Lik zivi u Banja Luci regularno
Bit opet svasta na Grbavici
Ja ne mogu da vjerujem da svaki klub ima tu grupu kojoj inati proradi i uhvate se boriti da se spasi, poboljsa klub osim nas. Sami sportski rezultati su katastrofalni i evo niko ni nakon Kupa ni Olimpika jos da nesto konkretno uradi, da se pobuni. Od prosle godine se moli da se ljudi prikljuce i nista. Mi kad bi otisli u neku nizu ligu kao sto su neki klubovi nikad se mi ne bi vratili sa ovakvom zeljom da se nesto uradi, a ima ljudi iz nemoguci situacija cupaju klubove kad im doqurci. Svi su svoje klubove iscupali osim nas. Mene to ubi zivota mi.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ma i mene ubi to, pa ne mogu da vjerujem da smo toliko inertni! Uvijek izgovor nema ljudi, nema resursa, nema ovoga, nije sad vrijeme za to, treba čekat kraj sezone itd. i tako godinama i ništa se ne promjeni!LjoZee je napisao/la: ↑18 mar 2021, 20:27Ja ne mogu da vjerujem da svaki klub ima tu grupu kojoj inati proradi i uhvate se boriti da se spasi, poboljsa klub osim nas. Sami sportski rezultati su katastrofalni i evo niko ni nakon Kupa ni Olimpika jos da nesto konkretno uradi, da se pobuni. Od prosle godine se moli da se ljudi prikljuce i nista. Mi kad bi otisli u neku nizu ligu kao sto su neki klubovi nikad se mi ne bi vratili sa ovakvom zeljom da se nesto uradi, a ima ljudi iz nemoguci situacija cupaju klubove kad im doqurci. Svi su svoje klubove iscupali osim nas. Mene to ubi zivota mi.
Pa bolje je i sastančit ako treba 7 dana u cugu jer tu možda postoji taj 1% šanse da će se nešto novo izrodit nego govorit da se ništa ne može promjeniti i da nemamo ništa od toga što će se održat skupština vanredna naprimjer. Ne kažem da treba nove dovesti pošto će se vjerovatno potegnut argument da niko neće da uđe u klub, nego govorim da se sjedne analizira do sada šta se uradilo i kako šta dalje pa ako treba 15 dana svaki dan da sjede. Jer kad ništa ne radiš onda su šanse 0% da će se nešto desit. Ovako prihvatam i tih 1% koje sam spomenuo na početku posta ali daj da se nešto više pokrene!
Zaboravite na ljude, Željovce, inat i slično. Od toga nema ništa. Jedino što nas može izvući da neko iz vana vidi debel interes, tipa pomoćni ili stadion pa da kupi klub pa uz gradnju shopping centra i poslovnih prostora na stadionu nešto uloži i u fudbal.p
Proradio i našim uhljupim instagram,neće dugo do nedelje nažalost...
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ne moze los igrac nauciti da zabija golove i asistira.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Kako Oršić ulazi sa lijeve strane i zabija, a pogledaš Veselog i Mustafu ne znaju jedan pas dodati da je tačan...
Ljudi Tottenham izbacili, a vi pizde niste u stanju Tuzli i Olimpiku bod uzeti
Ljudi Tottenham izbacili, a vi pizde niste u stanju Tuzli i Olimpiku bod uzeti
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Trenutno korisnika/ca: Bonton, Cuspajz, Google Adsense [Bot], Kajkutenjoyer, Lokomotifa, MarcosSenna, Vedrana i 86 gostiju.