FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

HongKong
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la HongKong » 18 mar 2021, 19:55

Ono sto je jos zanimljivo Mustafa i kad je zabio sve te golove nije igrao krilo. To je sve bilo u 442 formaciji gdje je igrao u veznom redu. Pogledas onda ucinak ostalih krila u ligi. Tatar, Fanimo, Zakaric, Ziljkic, cak je i **** Huseinbasic efikasniji od Veselinovica. Debeli Said...
Cuva Bog Zelju svog!

Roki12
Kontakt:

Post Postao/la Roki12 » 18 mar 2021, 19:59

Mamba21 je napisao/la:
18 mar 2021, 19:50
Što se tiče naših krila, trenutno su ranjeni orao
Kad se samo sjetiš da si na toj poziciji nekad imao Miroslava Stevanović,a danas Veselinovića :plac:
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka trbini ugledat ćeš tamo mene....!

S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI !!!!!
1921-2021
Izet Nanić !

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 18 mar 2021, 20:00

braco je napisao/la:
18 mar 2021, 18:40
Evo malo dobre stare statistike od mene. Nadam se da neko ko ovo pročita je dovoljno dobar s ljudima u klubu da se ovo zalijepi u svlačionicu igračima čisto da vide ovu bruku.

Igrači suspendovani za meč sa Tuzlom zbog žutih:
  • Eldar Šehić
Igrači kojima prijeti suspenzija:
  • Luka Miletić
  • Mladen Veselinović
  • Mustafa Mujezinović
  • Aleksandar Kosorić
  • Sedad Subašić
  • Mehmed Alispahić
  • Ante Blažević
Najbolji stijelci u ligi i kada su postigli posljednji go:
  • Štilić 6 golova (posljednji go protiv Mladosti u gostima 0:4)
  • Lendrić 6 golova (posljednji go protiv Širokog 2:3)
  • Mujezinović 5 golova (posljedni go protiv Širokog u septembru 0:1, od tada nije čak ni asistenciju upisao)
  • Juričić 4 gola (posljednji go protiv Krupe 2:1)
  • Zec 3 gola (posljednjih go protiv Mladosti 0:4)
  • Bekrić 2 gola (posljednji go protiv Zrinjskog 1:2)
  • Alispahić 2 gola (posljednji go protiv pitara 1:1)
  • Po 1 go Bojo, Stevanović, Ikić, Veselinović, Miletić, Miličević
Najbolji asistenti u ligi:
  • Štilić 5 asistencija (posljednja asistencija protiv Mladosti 0:4)
  • Lendrić 4 asistencije (posljednja protiv Širokog 2-3)
  • Bekrić 3 asistencije (posljednja protiv Širokog 2-3)
  • Alispahić 3 asistencije (posljednja protiv Krupe 2-1)
  • Ikić 2 asistencije (posljednja protiv Olimpika 0:3)
  • Bojo 2 asistencije (posljednja protiv Slobode 2:2)
  • Po 1 asistenciju Veselinović, Kosorić, Subašić, Juričić, Gasal, Sadiković)
Igrači sa preko 1000 minuta ove sezone:
  • Kosorić 1716
  • Ikić 1530
  • Alispahić 1497
  • Stevanović 1382
  • Štilić 1360
  • Erić 1350
  • Hajdarević 1310
  • Mujezinović 1277
  • Šehić 1159
  • Lendrić 1145
Znači otprilike ovako izgleda naših prvih 11 po broju minuta (iako je na listi 10 igrača dodat ćemo i Juričića koji je sljedeći po broju minuta - 912 minuta pa čisto da popunimo ekipu):

-------Juričić-----Lendrić-----

---------------Štilić------------

------Mustafa-----Meša--------

-------------Hajdar-------------

Šehić----Ikić-----Aco-----Siniša

--------------Erić-----------------

Osma domaćinska ekipa lige.

slika

I dalje smo najbolja gostujuća ekipa lige uz pitare

slika

Forma posljednjih 5 kola

slika

Forma posljednjih 10 kola

slika

Šta možemo zaključiti iz statistike iz cijelokupne statistike?
  • Naš najbolji igrač i kapiten, Štilić, posljednji go ili asistenciju je upisao protiv Mladosti kad je ušao s klupe u pobjedi od 0:4. Od tada je prošlo 6 ligaških utakmica i 1 kup utakmica, a on nije imao nikakav učinak.
  • Ikić ima više asistencija nego naša startna krila Veselinović i Mujezinović skupa. Mujezinović 0 asistencija, a Veseli 1 asistenciju
  • Sveukupno naša krila Mujezinović, Veselinović, Subašić, Gasal i Asim su skupa imali samo 3 asistencije tj. Veseli, Subašić i Gasal. Asistencija Veselog je bila u sudijskoj nadoknadi protiv Radnika za 3:1, asistencija Subašića je bila za treći go protiv Olimpika, a asistencija Gasala za 0:1 protiv Radnika.
  • Naše najefikasnije krilo, Mujezinović, je posljednji go postigao polovinom septembra.
  • Dobili kući 5 od 11 utakmica.
  • Pobjedile te kući sve ekipe koje se bore za opstanak osim Radnika, a i Radnik je poveo na Grbavici ali na toj utakmici smo bili dovoljno sretni da brzo okrenemo jer je Miličeviću ušla ona golčina koja neće više nikad ući inače bi i to popušili. Sloboda ti bod uzme.
  • Samo su Radnik (13 golova), Mladost (12 golova) i Krupa (9 golova) zabili manje golova od nas kući.
  • Najbolja gostujuća ekipa lige uz pitare iako imamo 3 poraza na posljednjih 5 ligaških gostovanja ( i 1 u kupu) i postigli smo najviše golova u gostima.
  • Prosjek godina prvih 11 koji su izašli protiv Olimpika je 30,2 što je i ujedno najstarijih prvih 11 koje je izveo neki klub iz premijer lige ove sezone.
  • Iz posljednjih 5 kola smo uzeli samo 1 bod što nas čini najlošijim u ligi ako uzmemo taj uzorak utakmice, a u posljednjih 10 utakmica od 30 mogućih bodova uzeli smo samo 9 što nas čini osmom ekipom na tabeli uzimajući taj uzorak utakmica.
  • Sa pet utakmica zaredom bez pobjede, trenutno smo ekipa sa najdužim nizom bez pobjede u ligi, Poslije nas slijedi Sloboda koja nije pobjedila 4 utakmice zaredom.
  • Trenutno smo na domaćem terenu bez pobjede posljednje 4 utakmice, što nas čini ekipom sa najdužim nizom bez pobjede kući trenutno. Poslije nas slijedi Sloboda sa 2 utakmice bez pobjede kući.
  • Jedina smo ekipa među prvih 6 na tabeli koja je dvocifren broj puta gubila u toku utakmice tj. bila u deficitu. To se desilo čak 12 puta ove sezone, a uspjeli smo osvojiti 9 bodova u tim utakmicama što nas čini ekipom sa najviše osvojenih bodova nakon preokreta ove sezone. Imali smo u tim situacijama 2 pobjede, 3 remija i 7 poraza. Poređenja radi, pitari su bili u deficitu 6 puta, Borac 8 puta, Zrinjski 8 puta, Velež 7 puta.
  • 12 puta smo vodili ove sezone i tu smo ostvarili 11 pobjeda i remi. Znači u biti kad povedemo na utakmicu uvijek pobjedimo, ali problem je što već godinama često prvi primamo go.
  • Nismo zabili nijedan go šutem iz slobodnog udarca.
  • Kosorić i Stevanović se nalaze na čelu liste kompletne lige po broju žutih kartona. Kosorić je prvi u ligi sa 8 žutih kartona, a Siniša skupa sa Radovićem iz Veleža i Brtanom iz Borca zauzima drugo mjesto sa 7 žutih.
  • Ono što me negativno iznenadilo je broj golova koji su match winneri. Štilić kao najbolji igrač je zabio NULA match winnera. S druge strane Mujezinović je zabio 3 match winnera, Bekrić i Lendrić po 2 match winnera,
  • Najbolji tandem u Želji je vjerovali ili ne Ikić-Lendrić. Odnosno Ikić je 2 puta asistirao za Lendrića. Strašno.
Svaka cast na trudu bracone ali bolje da nisi jer me ovo dodatno rastuzilo,pa ne mozes biti ovako los :urnebes:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Mehmedaga
Kontakt:

Post Postao/la Mehmedaga » 18 mar 2021, 20:02

Roki12 je napisao/la:
18 mar 2021, 19:59
Mamba21 je napisao/la:
18 mar 2021, 19:50
Što se tiče naših krila, trenutno su ranjeni orao
Kad se samo sjetiš da si na toj poziciji nekad imao Miroslava Stevanović,a danas Veselinovića :plac:
Graovac a sad Kosorić au tuge brate.
@braco svaka cast legendo.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 18 mar 2021, 20:03

HongKong je napisao/la:
18 mar 2021, 19:55
Ono sto je jos zanimljivo Mustafa i kad je zabio sve te golove nije igrao krilo. To je sve bilo u 442 formaciji gdje je igrao u veznom redu. Pogledas onda ucinak ostalih krila u ligi. Tatar, Fanimo, Zakaric, Ziljkic, cak je i **** Huseinbasic efikasniji od Veselinovica. Debeli Said...
Veselinović je sramota kluba i vrijeđanje svih navijača je svaka njegova odigrana minuta.

I dobro si to za Mustafu rekao.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 18 mar 2021, 20:12

Hvala svima, morao sam se ovako zadati da sve natanane napišem jer bukvalno kipti sve u meni od bijesa i ogorčen sam na igrače i na stručni štab kompletan i upravu.

Nervira me što ništa ne možemo promjeniti, ovaj status quo me razara!

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 18 mar 2021, 20:15

Da su u klubu ko što je @braco na forumu, gdje bi nam kraj bio.
Svaka čast druže!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 18 mar 2021, 20:16

Poznata su imena sudaca za susrete 23. kola Premijer lige BiH, koje se tokom vikenda igra na terenima širom Bosne i Hercegovine.

Susret između Sarajeva i Krupe na Koševu sudit će Antoni Bandić iz Gruda sa pomoćnicima Arnelom Novalićem (Doboj Istok) i Sretenom Udovičićem (Prijedor).

Utakmicu između Širokog Brijega i Olimpika sudi Sabrija Topalović iz Zenice, kojem će pomagati Amer Macić i Boris Dujmović iz Mostara.

Meč između Veleža i Radnika sudi Admir Musić iz Sarajeva sa pomoćnicima Amirom Kadićem i Emirom Zahiragićem, također iz Sarajeva.

Frano Jelić će suditi duel između Borca i Mladosti, a pomagat će mu Radislav Kačavenda iz Gradiške te Moamer Čaušević iz Sarajeva.

Duel Zrinjskog i Slobode sudi Dražen Marić iz Bijeljine sa pomoćnicima Damirom Lazićem iz Brčkog i Josipom Čolića iz Kupresa.

Željezničaru i Tuzla Cityju na Grbavici će suditi Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, sa pomoćnicima Aleksandrom Smiljanićem iz Laktaša i Mirzom Demirom iz Kaknja.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 18 mar 2021, 20:18

Ovaj Njegomirovic je od Borca sudija
Lik zivi u Banja Luci regularno

Bit opet svasta na Grbavici

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 mar 2021, 20:27

braco je napisao/la:
18 mar 2021, 20:12
Hvala svima, morao sam se ovako zadati da sve natanane napišem jer bukvalno kipti sve u meni od bijesa i ogorčen sam na igrače i na stručni štab kompletan i upravu.

Ja ne mogu da vjerujem da svaki klub ima tu grupu kojoj inati proradi i uhvate se boriti da se spasi, poboljsa klub osim nas. Sami sportski rezultati su katastrofalni i evo niko ni nakon Kupa ni Olimpika jos da nesto konkretno uradi, da se pobuni. Od prosle godine se moli da se ljudi prikljuce i nista. Mi kad bi otisli u neku nizu ligu kao sto su neki klubovi nikad se mi ne bi vratili sa ovakvom zeljom da se nesto uradi, a ima ljudi iz nemoguci situacija cupaju klubove kad im doqurci. Svi su svoje klubove iscupali osim nas. Mene to ubi zivota mi.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 18 mar 2021, 20:47

Gledaj dinama yebo te :urnebes:
Cuva Bog Zelju svog!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 18 mar 2021, 20:48

LjoZee je napisao/la:
18 mar 2021, 20:27
braco je napisao/la:
18 mar 2021, 20:12

Ja ne mogu da vjerujem da svaki klub ima tu grupu kojoj inati proradi i uhvate se boriti da se spasi, poboljsa klub osim nas. Sami sportski rezultati su katastrofalni i evo niko ni nakon Kupa ni Olimpika jos da nesto konkretno uradi, da se pobuni. Od prosle godine se moli da se ljudi prikljuce i nista. Mi kad bi otisli u neku nizu ligu kao sto su neki klubovi nikad se mi ne bi vratili sa ovakvom zeljom da se nesto uradi, a ima ljudi iz nemoguci situacija cupaju klubove kad im doqurci. Svi su svoje klubove iscupali osim nas. Mene to ubi zivota mi.
Ma i mene ubi to, pa ne mogu da vjerujem da smo toliko inertni! Uvijek izgovor nema ljudi, nema resursa, nema ovoga, nije sad vrijeme za to, treba čekat kraj sezone itd. i tako godinama i ništa se ne promjeni!

Pa bolje je i sastančit ako treba 7 dana u cugu jer tu možda postoji taj 1% šanse da će se nešto novo izrodit nego govorit da se ništa ne može promjeniti i da nemamo ništa od toga što će se održat skupština vanredna naprimjer. Ne kažem da treba nove dovesti pošto će se vjerovatno potegnut argument da niko neće da uđe u klub, nego govorim da se sjedne analizira do sada šta se uradilo i kako šta dalje pa ako treba 15 dana svaki dan da sjede. Jer kad ništa ne radiš onda su šanse 0% da će se nešto desit. Ovako prihvatam i tih 1% koje sam spomenuo na početku posta ali daj da se nešto više pokrene!

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 18 mar 2021, 21:07

Zaboravite na ljude, Željovce, inat i slično. Od toga nema ništa. Jedino što nas može izvući da neko iz vana vidi debel interes, tipa pomoćni ili stadion pa da kupi klub pa uz gradnju shopping centra i poslovnih prostora na stadionu nešto uloži i u fudbal.p

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 18 mar 2021, 21:27

HongKong je napisao/la:
18 mar 2021, 20:47
Halal im vjera. Mi nismo uspjeli protiv City-a, al' oni odradiše Totenhem.

Mehmedaga
Kontakt:

Post Postao/la Mehmedaga » 18 mar 2021, 21:45

Proradio i našim uhljupim instagram,neće dugo do nedelje nažalost...

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 mar 2021, 21:46

HongKong je napisao/la:
Mi u medjuvremenu:

slika
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 18 mar 2021, 22:03

LjoZee je napisao/la:
18 mar 2021, 21:46
HongKong je napisao/la:
Mi u medjuvremenu:

slika
:rol:
slika
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 18 mar 2021, 22:13

LjoZee je napisao/la:
18 mar 2021, 21:46
HongKong je napisao/la:
Mi u medjuvremenu:

slika
Kod nas treba nekoliko tutorijala. Od kako dati gol, do kako centrirati iz trka, kako izvesti aut itd, itd. :mrgreen:

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 18 mar 2021, 22:30

Ne moze los igrac nauciti da zabija golove i asistira.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 18 mar 2021, 22:37

Kako Oršić ulazi sa lijeve strane i zabija, a pogledaš Veselog i Mustafu ne znaju jedan pas dodati da je tačan...

Ljudi Tottenham izbacili, a vi pizde niste u stanju Tuzli i Olimpiku bod uzeti
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, f16, semirmrva i 39 gostiju.