Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)
Danas su zasjali Ahmedhodzic i Hadzikadunic u svom punom sjaju zajedno u paru.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Kako ne shvatate da niko ne pljuje al to vase svrsavanje na poraz ko da smo ih otresli 3 razlike mi nikad nece biti jasno. Svaka cast ekipi za igru, odlicno se drzali protiv jaceg protivnika, izgubili i idemo dalje. A ovdje se svrsava na minimalne poraze dok Makedonija dobija Svabe u gostima, Armenija ima 9 bodova iz 3 kola, Srbi uzmu bod Portugalu nakon zaostatka od 2 gola itd itd.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- Pensioner26
- Kontakt:
Zašto se toliko pljuje Todorović? Momak sasvim solidne partije pruža za državu.
Šteta za večeras, ali omrzlo je nama davno pisati te riječi, da smo ovo, da smo ono, sudija zažmirio na penal...Mora se igrati sa više respekta prema samom sebi. Neće se nikad otići naprijed, ukoliko će samo slaviti dobru igru protiv najboljih i upisati samo častan poraz na kraju. Svi ćemo mi prihvatiti i znamo da je bolje ovo 0:1 nego 0:5, međutim sve što imamo od ovog je da ništa nemamo. Sve to pada u vodu ako bude ona “lahko/lakše ćemo” protiv Kazahstana i Ukrajine.
Šteta za večeras, ali omrzlo je nama davno pisati te riječi, da smo ovo, da smo ono, sudija zažmirio na penal...Mora se igrati sa više respekta prema samom sebi. Neće se nikad otići naprijed, ukoliko će samo slaviti dobru igru protiv najboljih i upisati samo častan poraz na kraju. Svi ćemo mi prihvatiti i znamo da je bolje ovo 0:1 nego 0:5, međutim sve što imamo od ovog je da ništa nemamo. Sve to pada u vodu ako bude ona “lahko/lakše ćemo” protiv Kazahstana i Ukrajine.
Zadnja izmjena: Pensioner26, dana/u 31 mar 2021, 23:49, ukupno mijenjano 1 put.
Sumnjam brate jer ne znam kako bi napadali s ovakvom formacijom jer ipak Todor nije taj ofanzivni kvalitet da glumi krilo 90 minuta.Ghuraba je napisao/la: ↑31 mar 2021, 23:47Ako se formacija vrati na staro, mi cemo ponovo imati uzasne bekove i katastrofalnog Gojaka na krilu. Odsad ovako moramo igrati i protiv Gibraltara i protiv Njemacke, samo se vezni red i drugi napadac moraju prilagodjavati protivniku. Ja bih, recimo, protiv Kazahstana poceo s Krunicem u sredini (on, Pjanic i jedan DMF) i s Viscom ili Demirovicem u napadu, a protiv Ukrajine vjerovatno isto ovako s Radetom kao drugim najisturenijim igracem.
Premalo ofanzivno kvalitetnih igraca za takvo nesto protiv egal protivnika imamo, a za sve jace samo ovako udarat.
EDIT: Drazi mi je Todor 100x koji vazda nesto pokusava od Cimirota koji se skriva po terenu umjesto da iskoristi to sto su na Pjanicu po 3 igraca stalno, i ovdje i u Finskoj.
Taj mentalitet ne mogu nikad shvatit.
Zadnja izmjena: forgempp, dana/u 31 mar 2021, 23:50, ukupno mijenjano 1 put.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
- PeppermintSA
- Kontakt:
+1Kaunas je napisao/la: ↑31 mar 2021, 23:48Kako ne shvatate da niko ne pljuje al to vase svrsavanje na poraz ko da smo ih otresli 3 razlike mi nikad nece biti jasno. Svaka cast ekipi za igru, odlicno se drzali protiv jaceg protivnika, izgubili i idemo dalje. A ovdje se svrsava na minimalne poraze dok Makedonija dobija Svabe u gostima, Armenija ima 9 bodova iz 3 kola, Srbi uzmu bod Portugalu nakon zaostatka od 2 gola itd itd.
Solidna utakmica, defanzivno gotovo bez greške, postavka sa 3 stopera odlično izgledala, Kolašinac i Todorović odigrali odlične utakmice, da se igralo sa 4 u liniji garantujem da bi bili najlošiji akteri utakmice, u sredini previše defanzivnih igrača, Pjaniću treba pridodati jednog od dvojca Hadžiahmetović-Cimirot, treći vezni bi trebao biti kreativniji, Krunić, Vrančić ili Šunjić iz Birminghema-moja želja, u vrhu Džeko-Višća/Demirović, to je najbolje što imamo, 3-5-2,3-4-1-2,to je ono što trebamo igrati i za šta imamo profil igrača
To ja sad napisah. 20 godina se neke pouke izvlace, hvalospjevi, dobra igra itd a nikako da negdje procepi, nijednu jacu reprezentaciju nismo dobili, nijednu vaznu utakmicu, svaki baraz izgubili, pa cak i na svjetskom u najboljoj formi kad je trebalo dobiti mrtvu nigeriju mi izgubimo.Kaunas je napisao/la: ↑31 mar 2021, 23:48Kako ne shvatate da niko ne pljuje al to vase svrsavanje na poraz ko da smo ih otresli 3 razlike mi nikad nece biti jasno. Svaka cast ekipi za igru, odlicno se drzali protiv jaceg protivnika, izgubili i idemo dalje. A ovdje se svrsava na minimalne poraze dok Makedonija dobija Svabe u gostima, Armenija ima 9 bodova iz 3 kola, Srbi uzmu bod Portugalu nakon zaostatka od 2 gola itd itd.
Naravno da je ovo danas bilo sasvim korektno, ali to je iskljucivo zbog promjene formacije i svaki sljedeci protivnik ce odmah imati jasniju sliku sta smo to igrali.
NEMA NAZAD
Fino šefe.forgempp je napisao/la: ↑31 mar 2021, 23:49Sumnjam brate jer ne znam kako bi napadali s ovakvom formacijom jer ipak Todor nije taj ofanzivni kvalitet da glumi krilo 90 minuta.Ghuraba je napisao/la: ↑31 mar 2021, 23:47Ako se formacija vrati na staro, mi cemo ponovo imati uzasne bekove i katastrofalnog Gojaka na krilu. Odsad ovako moramo igrati i protiv Gibraltara i protiv Njemacke, samo se vezni red i drugi napadac moraju prilagodjavati protivniku. Ja bih, recimo, protiv Kazahstana poceo s Krunicem u sredini (on, Pjanic i jedan DMF) i s Viscom ili Demirovicem u napadu, a protiv Ukrajine vjerovatno isto ovako s Radetom kao drugim najisturenijim igracem.
Premalo ofanzivno kvalitetnih igraca za takvo nesto protiv egal protivnika imamo, a za sve jace samo ovako udarat.
EDIT: Drazi mi je Todor 100x koji vazda nesto pokusava od Cimirota koji se skriva po terenu umjesto da iskoristi to sto su na Pjanicu po 3 igraca stalno, i ovdje i u Finskoj.
Umjesto Todorovića ubaciš Stevanovića, ili ako si suicidalan Višću.
Umjesto jednog DMFa, Džeki u napadu dodaš Demirovića i voila, imaš ultra napadačku varijantu za "slabije" timove.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
-
- Kontakt:
"Najbolje igramo kad je najmanje vazno" to treba biti slogan BiH repke
Da su dobili u Finskoj, veceras bi mi bilo svejedno je li poraz sa dva ili pet golova razlike, kad svakako gol razlika nece odlucivat ko ide u baraz vec utakmice s Ukrajinom i Finskom
Sto je najjace vidjet cete da cemo i u Parizu fino odigrati, dok vec vidim mucenje i vucaranje u Kazahstanu i Ukrajini
Da su dobili u Finskoj, veceras bi mi bilo svejedno je li poraz sa dva ili pet golova razlike, kad svakako gol razlika nece odlucivat ko ide u baraz vec utakmice s Ukrajinom i Finskom
Sto je najjace vidjet cete da cemo i u Parizu fino odigrati, dok vec vidim mucenje i vucaranje u Kazahstanu i Ukrajini
Ovo je prvi selektor u zadnji godina koji je napravio formaciju gledajuci na sposobnosti od igraca. Ovako treba nastaviti igrati, i formacija se uvijek moze promjeniti u 523, protiv losiji ekipa.
Sehic
Todorovic - Hadzikadunic - Ahmedhodzic - Sanicanin - Kolasinac
Cimirot - Hadziahmetovic / (Pjanic)
Visca - Dzeko - Krunic
Sehic
Visca - Dzeko - Krunic
-
- Kontakt:
Bilo bi 1:3 da je ušlo. Igrali Francuzi sa 30% kapaciteta utakmicu.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
meni je sastav bio odličan značiseo99 je napisao/la: ↑31 mar 2021, 23:54Ovo je prvi selektor u zadnji godina koji je napravio formaciju gledajuci na sposobnosti od igraca. Ovako treba nastaviti igrati, i formacija se uvijek moze promjeniti u 523, protiv losiji ekipa.
Sehic
Visca - Dzeko - Krunic
Sehic/Begovic
Ahmedhodzic Sanicanin Hadzikadunic
Visca Vrancic Pjanic Hadziahmetovic Kolasinac
Dzeko Demirovic
možemo I 3-6-1 Bez probleme
Sehic/Begovic
Ahmedhodzic Sanicanin Hadzikadunic
Cimirot
Visca Vrancic Pjanic Hadziahmetovic Kolasinac
Dzeko
što kažu flood the midfield I pravi pressing danas u fudbalu imaš svakakve formacije
Zadnja izmjena: SanaBosna, dana/u 01 apr 2021, 00:02, ukupno mijenjano 1 put.
Svjestan sam da nije, ali samo u takvoj formaciji cemo dobiti najbolju verziju Kolasinca, a i necemo imati desnog beka koji ce i ispadati pozadi i biti beskoristan naprijed.forgempp je napisao/la: ↑31 mar 2021, 23:49Sumnjam brate jer ne znam kako bi napadali s ovakvom formacijom jer ipak Todor nije taj ofanzivni kvalitet da glumi krilo 90 minuta.
Slazem se, Cimirot i Hadziahmetovic su definitivno morali iskoristiti maksimalan fokus francuskih igraca na Pjanicu.
Mislim da možemo biti prezadovoljni sa igrom pogotovo u ovoj drugoj utakmici. Uz ova dva kiksa Ukrajine na domaćem terenu imamo realne šanse za baraž. Za nas su najbitnije utakmice protiv Kazahstana jer sa te dvije pobjede čak i u slučaju poraza u Ukrajini imamo sve u svojim rukama. Petev je pokazao da za razliku od svojih prethodnika zna svoj posao. Imamo mladu reprezentaciju a realno je očekivati da će naši mladi igrači još napredovati i da će ova ekipa biti na vrhuncu u kvalifikacijama za EP. Solidan početakGhuraba je napisao/la: ↑31 mar 2021, 23:47Ako se formacija vrati na staro, mi cemo ponovo imati uzasne bekove i katastrofalnog Gojaka na krilu. Odsad ovako moramo igrati i protiv Gibraltara i protiv Njemacke, samo se vezni red i drugi napadac moraju prilagodjavati protivniku. Ja bih, recimo, protiv Kazahstana poceo s Krunicem u sredini (on, Pjanic i jedan DMF) i s Viscom ili Demirovicem u napadu, a protiv Ukrajine vjerovatno isto ovako s Radetom kao drugim najisturenijim igracem.

Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Ahmedhodžić top pojačanje, Hadžikaduniću će trebati 10 utakmica da se prilagodi, ali imamo štoperski tandem za narednih 10-15 godina.
Ponosan sam na momke kad se ovako bore, zadovoljavajuća utakmica.
Ova formacija večeras je dokazala da možemo.
Ponosan sam na momke kad se ovako bore, zadovoljavajuća utakmica.
Ova formacija večeras je dokazala da možemo.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
-
- Kontakt:
Belgija nije elitna reprezentacija pogotovo nije bila kada smo ih mi dobijali. Elitne su Španija, Njemačka, Engleska, Italija, Francuska, Holandija zna se to. Kakva Belgija i elita posebno u to doba kad smo dobijali.adisice je napisao/la: ↑31 mar 2021, 23:03Belgija 2xsviunapad1010 je napisao/la: ↑31 mar 2021, 23:00Svi su barem nekad pobjedili u kvalifikacijama reprezentaciju prve klase evo Makedonci dobili Nijemce, samo mi nismo još nikad. Mentalitet nula.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
sta ce bolan cimirot iskoristiti hihiGhuraba je napisao/la: ↑01 apr 2021, 00:02Svjestan sam da nije, ali samo u takvoj formaciji cemo dobiti najbolju verziju Kolasinca, a i necemo imati desnog beka koji ce i ispadati pozadi i biti beskoristan naprijed.forgempp je napisao/la: ↑31 mar 2021, 23:49Sumnjam brate jer ne znam kako bi napadali s ovakvom formacijom jer ipak Todor nije taj ofanzivni kvalitet da glumi krilo 90 minuta.
Slazem se, Cimirot i Hadziahmetovic su definitivno morali iskoristiti maksimalan fokus francuskih igraca na Pjanicu.
ok je ovo 352..samo kao sto kazes, protiv losijih, rade nazad u sredinu umjesto ovog gore kaspera, a uz dzeku demirovic ili visca..
-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.