Navijacki izvjestaji (PL BIH)

Steelman
Kontakt:

Re: Navijacki izvjestaji (PL BIH)

Post Postao/la Steelman » 16 apr 2021, 15:34

Pjevali ste je vi i dosta ranije, sigurno i u drugoj polovici 90-ih sto znam sigurno da sam cuo. Mozda vasi momci te 2007. nisu bili sigurni u njenu proslost pa kad ste cistili svoj repertoar onda su tu pjesmu ozivjeli u to doba, ali ova pjesma je original od BBB i moze se jasno vidjeti da su je vase starije generacije nesto sitno preradili.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 16 apr 2021, 16:00

Grey5 je napisao/la:
16 apr 2021, 15:26
Pjesma sarajevo horde bog i carsija se pjevala 1991 imate na sirkovim klipovima koje je objavljivao, jos pure vam treba 😎
Da, kakve dvijehiljadite, suludo.

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 16 apr 2021, 16:06

Grey5 je napisao/la:
Pjesma sarajevo horde bog i carsija se pjevala 1991 imate na sirkovim klipovima koje je objavljivao, jos pure vam treba 😎
:lol:
zar nije prica da je bila zajednicka furka sa ovom pjesmom nekad pred rat i za vrijeme rata, nesto u tom fazonu. I to prica sa vase strane? Bas onda kad ste je poceli pjevati, a mi godinama ranije parolu imali.
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

Grey5
Kontakt:

Post Postao/la Grey5 » 16 apr 2021, 16:15

dejavu je napisao/la:
16 apr 2021, 16:06
Grey5 je napisao/la:
zar nije prica da je bila zajednicka furka sa ovom pjesmom nekad pred rat i za vrijeme rata, nesto u tom fazonu. I to prica sa vase strane? Bas onda kad ste je poceli pjevati, a mi godinama ranije parolu imali.
To je vise vasa prica nego nasa, pogotovo od strane MT, pjesma je oduvijek bila nasa i takvo smo je i predstavljali. Tvrdnje kod vasih se pojavljuju bas u periodu kad 05-07 kada vam je doticni pricao svakakve price.

Grey5
Kontakt:

Post Postao/la Grey5 » 16 apr 2021, 16:16

Ali sam i dalje u soku da miljacka kosevski gandalf nije znao da se ovo pjevalo 1991

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 16 apr 2021, 16:19

Ta pjesma se pjevala ja mislim na odgovor BBB-u na njihovu verziju, 90-e na Koševu, kad smo dobili Dinamo 1-0, pun Sjever bio tad....

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 16 apr 2021, 16:34

Grey5 je napisao/la:
16 apr 2021, 16:15
dejavu je napisao/la:
16 apr 2021, 16:06
Grey5 je napisao/la:
To je vise vasa prica nego nasa, pogotovo od strane MT, pjesma je oduvijek bila nasa i takvo smo je i predstavljali. Tvrdnje kod vasih se pojavljuju bas u periodu kad 05-07 kada vam je doticni pricao svakakve price.
Pjesma je od Boysa i kao sto je vec napisano originalna ide: BBB, BBB, Bog i konjica, neka zivi Dinamo i majka Hrvatska. Jedan nas navijac koji je bio u dobrim odnosima sa BBB kada je cuo tu pjesmu u Zagrebu 'kupi' melodiju da bi se ovdje kratko kod nas prepjevala i pjevala. Vi ste je poslije nas pokupili, a ako mislis da grijesim izvoli demantuj me.

Pred rat se pjevala Sarajevo Zeljo Bog i Carsija. :thumbup:
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

Hordanjezla1987
Kontakt:

Post Postao/la Hordanjezla1987 » 16 apr 2021, 17:17

Steelman je napisao/la:
16 apr 2021, 12:34
dejavu je napisao/la:
16 apr 2021, 12:18
pa evo ova ‘nocas bice pakao nocas bice ludnica’ prepjevana od Tuzle, Zenice, Mostara i Sarajeva, kopiranja ima ocigledno. Ne gledam kao neku veliku sramotu jer je original izvan BiH, kao i vecina ostalih da se ne lazemo.
Dok npr. imas fukare koji dobar broj pjesama imaju kopirajuci hz. Jedne prilike sam imao osjecaj da su hz na tribini na tusnju umjesto njih. Rivalastvo, psovanje, neredi a uzimas im pjesme. To je vec blam, ali i ocigledna mentalna razlika.

Koliko se sjecam i robijasi su od nas pokupili skoro citav tekst pjesme ‘za tebe sve spreman da dam, zivot si moj i djecacki san’ maroko stil ?
Bez obzira sto je i izvan drzave, ako ti skines pjesmu od Delija ili BBB ne znaci da je to dobra stvar. Plagijat je plagijat. Nocas bice nereda nocas bice ludnica ne treba ni spominjati...

Sto se Robije tice, plagijata i dalje ima odredjen broj koji se nazalost i dan danas pjevaju, ali mislim da ova sto si naveo plagijat nije. Pokusaj naci i jednu i drugu, pa nije problem da uporedimo. Mislim da asociras na nasu "Za jedan grad ja ginem sad", jer ona je u tom maroko folu, pjesma je pjevljiva, nije neki tekstualni kvalitet, ali finu atmosferu stvara na tribini. Ipak, ako je plagijat po navijackim kriterijima naravno da ne bi bilo dobro, ali moze se provjeriti. Za ovu vasu ne znam iskreno ni da ste pjevali...
Slusas manijake cujes miks radovaca grobara i bbb.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 16 apr 2021, 17:25

Ta pjesma boysa ide ".. PLAVA konjica.. ".
Pjesma u ovoj varijanti koja se sada pjeva na sjeveru, se pjevala prije rata isto tako.

Dio pjesme "Sarajevo zeljo Bog i carsija" je pjevana u momentima kada smo isli zajedno protiv ovih sovinistickih grupa sa istoka i zapada. To je period pred sami rat.
Inace mimo toga je pjevanja u ovoj danasnjoj varijanti.

Kako ce te demantovati, kao sto i ti njega ne moze demantovati. Skoro pa nemoguce.

Jedina cinjenica, opipljvija, da su horde tu pjesmu puno vise forsirale kako prije rata, a tako i sada. Sve drugo je tvoja rijec, protiv njegove, i obratno.
- FKS -

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 16 apr 2021, 18:03

Hajdeee je napisao/la:
16 apr 2021, 17:25
Pjesma u ovoj varijanti koja se sada pjeva na sjeveru, se pjevala prije rata isto tako.

Dio pjesme "Sarajevo zeljo Bog i carsija" je pjevana u momentima kada smo isli zajedno protiv ovih sovinistickih grupa sa istoka i zapada. To je period pred sami rat.

Kako ce te demantovati, kao sto i ti njega ne moze demantovati. Skoro pa nemoguce.

Jedina cinjenica, opipljvija, da su horde tu pjesmu puno vise forsirale kako prije rata, a tako i sada. Sve drugo je tvoja rijec, protiv njegove, i obratno.
BBB i dan danas pjevaju Bog i konjica, a koliko znam imali su ekipu Plava konjica. Inace, ne ides protiv "sovinistickih grupa sa istoka i zapada" tako sto pjevas njihove pjesme. Mozemo sad pisati zasto je to tako bilo, ali moze se onda roman... Cinjenica je da plagijate ne treba pravdati, evo ja kad cujem Sa Čelikom tugujem, ono pravimo ludilo, ali realno udara u mali mozak kao i svaki drugi plagijat.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Fighter1926
Kontakt:

Post Postao/la Fighter1926 » 16 apr 2021, 18:10

Kad smo vec kod pjesme...

:zviz:
U zivotu je vazno biti BORAC!!!

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 16 apr 2021, 18:14

Moguce da je do mene. Ja sam bio uvjeren da njihova pjesma ide "plava...".
Pa nije se jednom desilo da nekome odgovaras bas preradom njihovih pjesama, parola i sl.
A i generalno druga su vremena bila. Spektakl je bio ako si mogao uganjati sal Rome ili Torina, ili kod komisija Lacija i Intera, jer su nam iste boje. I tako je bilo kod vecine grupa, skoro pa sviju. Sa danasnje tacke gledista nepojmivo. Vremena se mijenjaju, kao i standardi sto se tice mentaliteta i pravila.
- FKS -

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 16 apr 2021, 18:19

A gdje vam je ona " Neka cuje Srbija i cijela Hrvatska, Sarajevo Borac zajednica bratska" :zviz: :kafa: :mrgreen:

Ona vasa, posvecena najvecoj ultras grupi BiH, je najbolja prozivka na sceni do sada. Prepjev pjesme D. Merlina.
Jest da je kontra nas, al je dobra :mrgreen:
- FKS -

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 16 apr 2021, 18:23

Hajdeee je napisao/la:
16 apr 2021, 17:25

Tu pjesmu je i u Mostaru prije rata pjevala jedna podgrupa, imali svoju verziju, sad da li je od BBB preuzeto ne znam stvarno.

Fighter1926
Kontakt:

Post Postao/la Fighter1926 » 16 apr 2021, 18:27

Hajdeee je napisao/la:
16 apr 2021, 18:19
A gdje vam je ona " Neka cuje Srbija i cijela Hrvatska, Sarajevo Borac zajednica bratska" :zviz: :kafa: :mrgreen:

Ona vasa, posvecena najvecoj ultras grupi BiH, je najbolja prozivka na sceni do sada. Prepjev pjesme D. Merlina.
Auu skontaj tih vremena, jbt tito u po gospodske zastava Sarajeva na spomeniku stajala, mozes li to zamisliti sada 😂
😂😂
Mislis na horde zlaa su geej :mrgreen:
Imamo i mi plagijata 😂😂😂
U zivotu je vazno biti BORAC!!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 apr 2021, 18:31

Fighter1926 je napisao/la:
16 apr 2021, 18:27
Hajdeee je napisao/la:
16 apr 2021, 18:19

Auu skontaj tih vremena, jbt tito u po gospodske zastava Sarajeva na spomeniku stajala, mozes li to zamisliti sada 😂
😂😂
Mislis na horde zlaa su geej :mrgreen:
Imamo i mi plagijata 😂😂😂
:urnebes:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 16 apr 2021, 18:34

Vise puta bili zajedno u kopu i kod vas i kod nas :mrgreen:. U dresu Borca normalno hodali ljudi oko Koseva, po parkingu i sve to.
Jedino se takvo nesto moglo vidjeti, i jos uvijek, sa obiljezjima Veleza i RA da im je ono free zona gdje hoce, ko vama prije rata :mrgreen:. I niko vise nikada.

Pjesma Dine. M " danas se osjecam bolje".
Jest kontra nas, al je dobra. Treba se priznati :mrgreen:
- FKS -

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 16 apr 2021, 19:33

Grey5 je napisao/la:
16 apr 2021, 16:16
Ali sam i dalje u soku da miljacka kosevski gandalf nije znao da se ovo pjevalo 1991
Ja i pricam o onome sto i koliko znam. Gledao sam te Sirkove klipove, ali eto to nije ostalo urezano u sjecanju. Opasno te boli sto pisem ovdje, ali mene boli moj Grey5 u gacama jer je to tako.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Grey5
Kontakt:

Post Postao/la Grey5 » 16 apr 2021, 20:01

Ma samo kazem iznenadio si me, a za tvoje bolove brate imas doktor.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 16 apr 2021, 20:02

Hajdeee je napisao/la:
16 apr 2021, 18:14
Moguce da je do mene. Ja sam bio uvjeren da njihova pjesma ide "plava...".
Pa nije se jednom desilo da nekome odgovaras bas preradom njihovih pjesama, parola i sl.
A i generalno druga su vremena bila. Spektakl je bio ako si mogao uganjati sal Rome ili Torina, ili kod komisija Lacija i Intera, jer su nam iste boje. I tako je bilo kod vecine grupa, skoro pa sviju. Sa danasnje tacke gledista nepojmivo. Vremena se mijenjaju, kao i standardi sto se tice mentaliteta i pravila.
Sve si objasnio za salove. Svako vrijeme treba postovati, sve to ima svoju draz.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Lecler i 22 gosta.