Navijacki izvjestaji (PL BIH)
Re: Navijacki izvjestaji (PL BIH)
Pjevali ste je vi i dosta ranije, sigurno i u drugoj polovici 90-ih sto znam sigurno da sam cuo. Mozda vasi momci te 2007. nisu bili sigurni u njenu proslost pa kad ste cistili svoj repertoar onda su tu pjesmu ozivjeli u to doba, ali ova pjesma je original od BBB i moze se jasno vidjeti da su je vase starije generacije nesto sitno preradili.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK

zar nije prica da je bila zajednicka furka sa ovom pjesmom nekad pred rat i za vrijeme rata, nesto u tom fazonu. I to prica sa vase strane? Bas onda kad ste je poceli pjevati, a mi godinama ranije parolu imali.
nasa noc traje danima
https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g
To je vise vasa prica nego nasa, pogotovo od strane MT, pjesma je oduvijek bila nasa i takvo smo je i predstavljali. Tvrdnje kod vasih se pojavljuju bas u periodu kad 05-07 kada vam je doticni pricao svakakve price.
Ali sam i dalje u soku da miljacka kosevski gandalf nije znao da se ovo pjevalo 1991
Ta pjesma se pjevala ja mislim na odgovor BBB-u na njihovu verziju, 90-e na Koševu, kad smo dobili Dinamo 1-0, pun Sjever bio tad....
Pjesma je od Boysa i kao sto je vec napisano originalna ide: BBB, BBB, Bog i konjica, neka zivi Dinamo i majka Hrvatska. Jedan nas navijac koji je bio u dobrim odnosima sa BBB kada je cuo tu pjesmu u Zagrebu 'kupi' melodiju da bi se ovdje kratko kod nas prepjevala i pjevala. Vi ste je poslije nas pokupili, a ako mislis da grijesim izvoli demantuj me.Grey5 je napisao/la: ↑16 apr 2021, 16:15To je vise vasa prica nego nasa, pogotovo od strane MT, pjesma je oduvijek bila nasa i takvo smo je i predstavljali. Tvrdnje kod vasih se pojavljuju bas u periodu kad 05-07 kada vam je doticni pricao svakakve price.
Pred rat se pjevala Sarajevo Zeljo Bog i Carsija.

nasa noc traje danima
- Hordanjezla1987
- Kontakt:
Slusas manijake cujes miks radovaca grobara i bbb.Steelman je napisao/la: ↑16 apr 2021, 12:34Bez obzira sto je i izvan drzave, ako ti skines pjesmu od Delija ili BBB ne znaci da je to dobra stvar. Plagijat je plagijat. Nocas bice nereda nocas bice ludnica ne treba ni spominjati...dejavu je napisao/la: ↑16 apr 2021, 12:18pa evo ova ‘nocas bice pakao nocas bice ludnica’ prepjevana od Tuzle, Zenice, Mostara i Sarajeva, kopiranja ima ocigledno. Ne gledam kao neku veliku sramotu jer je original izvan BiH, kao i vecina ostalih da se ne lazemo.
Dok npr. imas fukare koji dobar broj pjesama imaju kopirajuci hz. Jedne prilike sam imao osjecaj da su hz na tribini na tusnju umjesto njih. Rivalastvo, psovanje, neredi a uzimas im pjesme. To je vec blam, ali i ocigledna mentalna razlika.
Koliko se sjecam i robijasi su od nas pokupili skoro citav tekst pjesme ‘za tebe sve spreman da dam, zivot si moj i djecacki san’ maroko stil ?
Sto se Robije tice, plagijata i dalje ima odredjen broj koji se nazalost i dan danas pjevaju, ali mislim da ova sto si naveo plagijat nije. Pokusaj naci i jednu i drugu, pa nije problem da uporedimo. Mislim da asociras na nasu "Za jedan grad ja ginem sad", jer ona je u tom maroko folu, pjesma je pjevljiva, nije neki tekstualni kvalitet, ali finu atmosferu stvara na tribini. Ipak, ako je plagijat po navijackim kriterijima naravno da ne bi bilo dobro, ali moze se provjeriti. Za ovu vasu ne znam iskreno ni da ste pjevali...
Ta pjesma boysa ide ".. PLAVA konjica.. ".
Pjesma u ovoj varijanti koja se sada pjeva na sjeveru, se pjevala prije rata isto tako.
Dio pjesme "Sarajevo zeljo Bog i carsija" je pjevana u momentima kada smo isli zajedno protiv ovih sovinistickih grupa sa istoka i zapada. To je period pred sami rat.
Inace mimo toga je pjevanja u ovoj danasnjoj varijanti.
Kako ce te demantovati, kao sto i ti njega ne moze demantovati. Skoro pa nemoguce.
Jedina cinjenica, opipljvija, da su horde tu pjesmu puno vise forsirale kako prije rata, a tako i sada. Sve drugo je tvoja rijec, protiv njegove, i obratno.
Pjesma u ovoj varijanti koja se sada pjeva na sjeveru, se pjevala prije rata isto tako.
Dio pjesme "Sarajevo zeljo Bog i carsija" je pjevana u momentima kada smo isli zajedno protiv ovih sovinistickih grupa sa istoka i zapada. To je period pred sami rat.
Kako ce te demantovati, kao sto i ti njega ne moze demantovati. Skoro pa nemoguce.
Jedina cinjenica, opipljvija, da su horde tu pjesmu puno vise forsirale kako prije rata, a tako i sada. Sve drugo je tvoja rijec, protiv njegove, i obratno.
- FKS -
BBB i dan danas pjevaju Bog i konjica, a koliko znam imali su ekipu Plava konjica. Inace, ne ides protiv "sovinistickih grupa sa istoka i zapada" tako sto pjevas njihove pjesme. Mozemo sad pisati zasto je to tako bilo, ali moze se onda roman... Cinjenica je da plagijate ne treba pravdati, evo ja kad cujem Sa Čelikom tugujem, ono pravimo ludilo, ali realno udara u mali mozak kao i svaki drugi plagijat.Hajdeee je napisao/la: ↑16 apr 2021, 17:25Ta pjesma boysa ide ".. PLAVA konjica.. ".
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
-
- Kontakt:
Moguce da je do mene. Ja sam bio uvjeren da njihova pjesma ide "plava...".
Pa nije se jednom desilo da nekome odgovaras bas preradom njihovih pjesama, parola i sl.
A i generalno druga su vremena bila. Spektakl je bio ako si mogao uganjati sal Rome ili Torina, ili kod komisija Lacija i Intera, jer su nam iste boje. I tako je bilo kod vecine grupa, skoro pa sviju. Sa danasnje tacke gledista nepojmivo. Vremena se mijenjaju, kao i standardi sto se tice mentaliteta i pravila.
Pa nije se jednom desilo da nekome odgovaras bas preradom njihovih pjesama, parola i sl.
A i generalno druga su vremena bila. Spektakl je bio ako si mogao uganjati sal Rome ili Torina, ili kod komisija Lacija i Intera, jer su nam iste boje. I tako je bilo kod vecine grupa, skoro pa sviju. Sa danasnje tacke gledista nepojmivo. Vremena se mijenjaju, kao i standardi sto se tice mentaliteta i pravila.
- FKS -
A gdje vam je ona " Neka cuje Srbija i cijela Hrvatska, Sarajevo Borac zajednica bratska"

Ona vasa, posvecena najvecoj ultras grupi BiH, je najbolja prozivka na sceni do sada. Prepjev pjesme D. Merlina.
Jest da je kontra nas, al je dobra

Ona vasa, posvecena najvecoj ultras grupi BiH, je najbolja prozivka na sceni do sada. Prepjev pjesme D. Merlina.
Jest da je kontra nas, al je dobra

- FKS -
Tu pjesmu je i u Mostaru prije rata pjevala jedna podgrupa, imali svoju verziju, sad da li je od BBB preuzeto ne znam stvarno.Hajdeee je napisao/la: ↑16 apr 2021, 17:25Ta pjesma boysa ide ".. PLAVA konjica.. ".
-
- Kontakt:
Auu skontaj tih vremena, jbt tito u po gospodske zastava Sarajeva na spomeniku stajala, mozes li to zamisliti sada
Mislis na horde zlaa su geej

Imamo i mi plagijata
U zivotu je vazno biti BORAC!!!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Fighter1926 je napisao/la: ↑16 apr 2021, 18:27Auu skontaj tih vremena, jbt tito u po gospodske zastava Sarajeva na spomeniku stajala, mozes li to zamisliti sada
Mislis na horde zlaa su geej![]()
Imamo i mi plagijata

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Vise puta bili zajedno u kopu i kod vas i kod nas
. U dresu Borca normalno hodali ljudi oko Koseva, po parkingu i sve to.
Jedino se takvo nesto moglo vidjeti, i jos uvijek, sa obiljezjima Veleza i RA da im je ono free zona gdje hoce, ko vama prije rata
. I niko vise nikada.
Pjesma Dine. M " danas se osjecam bolje".
Jest kontra nas, al je dobra. Treba se priznati

Jedino se takvo nesto moglo vidjeti, i jos uvijek, sa obiljezjima Veleza i RA da im je ono free zona gdje hoce, ko vama prije rata

Pjesma Dine. M " danas se osjecam bolje".
Jest kontra nas, al je dobra. Treba se priznati

- FKS -
Ja i pricam o onome sto i koliko znam. Gledao sam te Sirkove klipove, ali eto to nije ostalo urezano u sjecanju. Opasno te boli sto pisem ovdje, ali mene boli moj Grey5 u gacama jer je to tako.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
Ma samo kazem iznenadio si me, a za tvoje bolove brate imas doktor.
Sve si objasnio za salove. Svako vrijeme treba postovati, sve to ima svoju draz.Hajdeee je napisao/la: ↑16 apr 2021, 18:14Moguce da je do mene. Ja sam bio uvjeren da njihova pjesma ide "plava...".
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Trenutno korisnika/ca: Burberry46, egocentrik, Grk1234, jurisicduska, samirr i 29 gostiju.