Super League

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

meepo
Kontakt:

Re: Super League

Post Postao/la meepo » 20 apr 2021, 17:40

Epidaurus je napisao/la:
20 apr 2021, 17:35
meepo je napisao/la:
20 apr 2021, 17:32
Epidaurus je napisao/la:
20 apr 2021, 17:28
Evo jos jedne pametnice sto misli da Real, Barca, United, Juventus i ostali veliki klubovi mogu bankrotirat :lol:
A oni su sta pa ne mogu bankrotirati ?
Globalne firme koje vrijede nekoliko milijardi dolara sa ogromnim marketinskim i svakim mogucim potencijalom. Nije to Krivaja Zavidovici pa da ih tek tako ugasis lol
Druže propadale su i propadaju mnogo vrednije kompanije od tih timova. Ocekujes da ih neko pardonira zbog trofeja, broja navijaca, marketinga ili nekakvog potencijala ? "Hej necemo mi vas. Vratite pare kad budete mogli. Hvala lijepo doviđenja"

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 20 apr 2021, 17:42

mandraX je napisao/la:
20 apr 2021, 17:39
Justin je napisao/la:
20 apr 2021, 17:38
Na kraju ce Talijani i Spanci organizovati zajednicku ligu kao sto Holandjani i Belgijanci rade. :urnebes:
Samo divni i prepošteni Englezi neće, to je bitno...šteta eto što su im vlasnici Ameri, Rusi, Arapi...pa zato ulaze u SL, inače bi oni to odbili na prvu.
:sick: :facepalm:
Ja koliko vidim otpor Engleza je ubjedljivo najveci i dobre su sanse da senilnom starkelji plan propadne. :wave:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 20 apr 2021, 17:45

Otkud ovom @Justinu ove info. :rol:
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 20 apr 2021, 17:45

Justin je napisao/la:
20 apr 2021, 17:42
mandraX je napisao/la:
Justin je napisao/la:
20 apr 2021, 17:38
Na kraju ce Talijani i Spanci organizovati zajednicku ligu kao sto Holandjani i Belgijanci rade. :urnebes:
Samo divni i prepošteni Englezi neće, to je bitno...šteta eto što su im vlasnici Ameri, Rusi, Arapi...pa zato ulaze u SL, inače bi oni to odbili na prvu.
Ja koliko vidim otpor Engleza je ubjedljivo najveci i dobre su sanse da senilnom starkelji plan propadne. :wave:
nažalost ja ne vidim načina da im to pođe za rukom. u pitanju je privatno vlasništvo koje je u engleskoj svetinja.

jedino što mi pade na pamet bi bilo da preko nekog dekreta o nacionalnom interesu nacionalizuju te klubove, što mislim da nije moguće. osim toga koštalo bi cca dvadeset milijardi što nijedan birač ne bi podržao

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 20 apr 2021, 17:46

Justin je napisao/la:

Kakav bola otpor, o čemu pričaš, ugovori potpisani, adio...tako isto mogu ovi iz Barcelone pričati, Laporta je do jučer bio protiv SL, pa preko noći potpisan ugovor.

Čuj otpor, nakon što je haman sve završeno... :urnebes:

Kad to fino krene, pa nek' onda Henderson ustane i kaze, ja to necu igrat, trazim raskid ugovora. Al u qrcu :mrgreen:

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 20 apr 2021, 17:46

Sreća pa u Engleskoj igrači igraju za ljeljke i isključivo zbog ljubavi prema klubu i sportu pa nema zaduženog kluba, samo su problem zaduženi Real i Barca. :hmmmmm:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 apr 2021, 17:47

★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 apr 2021, 17:47

jestamaji je napisao/la:
20 apr 2021, 17:33
za svu balavurdiju i slijepce ..... nađite mi jednog fudbalera ili bitnu ličnost iz svijeta fudbala van ovih 12 timova koji su podržali super ligu

ili uključite mozgove, ako ih imate i shvatite da to što volite gledati utakmice najvećih klubova nema značaja u ovoj priči koja je puno dublja
Pa nisu glupi da podrže, i da unište sebi reputaciju jer bi ih balavurdija zasula desetinama hiljada uvreda i negativnih komentara na društvenim mrežama.

Pepu, Kloppu i Pochettinu uveliko jebu mater zato što nisu direktno popljuvali Super Ligu.

Podržat će tako što će sve prešutiti, nastavit raditi svoj posao, uredno nastaviti sakupljati čekove i igrati Super Ligu. Počevši od Brune koji se kao objavio sherajuci story na instagramu :rol: pa do Messija i Ronalda koji su zaštitni znakovi fudbala u ovom stoljeću.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 20 apr 2021, 17:49

Kapetani iz sestorke se ubrzo sastaju. Ako oni odbiju, samim time i igraci tih ekipa, to ce pasti.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 20 apr 2021, 17:50

Lillard je napisao/la:
20 apr 2021, 17:49
Kapetani iz sestorke se ubrzo sastaju. Ako oni odbiju, samim time i igraci tih ekipa, to ce pasti.
:urnebes:

Još mi samo reci da vjeruješ u to? :mrgreen:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 20 apr 2021, 17:52

mandraX je napisao/la:
20 apr 2021, 17:50
Lillard je napisao/la:
:urnebes:

Još mi samo reci da vjeruješ u to? :mrgreen:
Nije da vjerujem, ali ako zajednicki izadju i kazu da nece igrat, sta se onda dogadja? Zamijenit ce 10-15 igraca svaki klub?
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 20 apr 2021, 17:53

Ljudi 70 strana pišu Hayat ispuni mi želju i onda druge nazivaju balavurdijom :tokralju:

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 20 apr 2021, 17:54

Kako ce se zvati zajednicka liga Talijana i Spanaca? :kafa:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 20 apr 2021, 17:56

The 17th Commercial Court of Madrid has prohibited FIFA, UEFA, LaLiga and the soccer federations this morning from adopting any measure that prohibits, restricts, limits or conditions in any way, directly or indirectly, the start-up of the Superleague. [@el_pais]

It also vetoes the exclusion of Super League clubs "from any of the international or national club competitions in which they have been participating regularly", such as the Champions League. [@el_pais]

The legal action comes after UEFA has threatened the rebel clubs and their players with excluding them from their competitions "as soon as possible" and after FIFA threatened the driving teams to stay out of the competitions it sponsors. [@el_pais]

Ima Pero i svoj sud ako zatreba. :kafa:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 20 apr 2021, 17:57

Lillard je napisao/la:
Da, i jos ce traziti da im unaprijed isplate preostale plate do isteka ugovora. :kafa:

Ako igraci odbiju da igraju. :rol: :rol: :rol:

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 apr 2021, 17:58

Jesu mi oni bitni u 3.14čku materinu.

Zamišljam Aubu i Maguirea na tom sastanku. Ili tek jednog Silvu (jel' on sad biješe kapiten Čelzija?) koji je godinama odbijao transfer u Barcu jer su mu nudili nešto malo manju platu nego u PSG, pa je odbio jer se jadan zabrinuo za svoju egzistenciju i budućnost djece. I takvi poput njega bi se trebali pobuniti protiv SL? :urnebes:

Paris Saint-Germain defender Thiago Silva says he rejected a summer switch to Barcelona because he wasn't prepared to earn less money with a young family to feed.
It was a difficult decision to say no twice to Barcelona," the 28-year-old told Guardian. "It was never a secret that I have admired them since I was a kid and that I always wished I could play for Barcelona.

"But life is made of hard decisions that sometimes go against what you dream of. I heard people saying I was just thinking of the money, but they forget we have families to feed.

"Why would I accept to earn less money to play for Barcelona? Why are players the ones supposed to sacrifice themselves?
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 20 apr 2021, 18:01

Obamejang ce na sastanku pozvati na jedinstvo i licnu zrtvu. Dat ce primjer ostalima tako sto ce svoja 3 Lamba ofarbati u bijelu boju. Cetvrtog, sljastece-platinastog, nece dirati, sentimentalno je vezan za njega. :kafa:

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 20 apr 2021, 18:03

jestamaji je napisao/la:
20 apr 2021, 17:45
Justin je napisao/la:
mandraX je napisao/la:

nažalost ja ne vidim načina da im to pođe za rukom. u pitanju je privatno vlasništvo koje je u engleskoj svetinja.

jedino što mi pade na pamet bi bilo da preko nekog dekreta o nacionalnom interesu nacionalizuju te klubove, što mislim da nije moguće. osim toga koštalo bi cca dvadeset milijardi što nijedan birač ne bi podržao
Englezi ako izglasaju u parlamentu zabranu i donesu zakon, Super Liga je vec proslost.

Ako pokusaju prebaciti iz Engleske utakmice, Chelsea, United, City i Liverpool ostaju bez prava na imena. Samim time si osto bez branda. Sumnjam da ce neko htjet gledat west london bluese kako igraju protiv merseyside reda
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 20 apr 2021, 18:05

rope11 je napisao/la:
20 apr 2021, 17:58
Jesu mi oni bitni u 3.14čku materinu.

Zamišljam Aubu i Maguirea na tom sastanku. Ili tek jednog Silvu (jel' on sad biješe kapiten Čelzija?) koji je godinama odbijao transfer u Barcu jer su mu nudili nešto malo manju platu nego u PSG, pa je odbio jer se jadan zabrinuo za svoju egzistenciju i budućnost djece. I takvi poput njega bi se trebali pobuniti protiv SL? :urnebes:

Paris Saint-Germain defender Thiago Silva says he rejected a summer switch to Barcelona because he wasn't prepared to earn less money with a young family to feed.
It was a difficult decision to say no twice to Barcelona," the 28-year-old told Guardian. "It was never a secret that I have admired them since I was a kid and that I always wished I could play for Barcelona.

"But life is made of hard decisions that sometimes go against what you dream of. I heard people saying I was just thinking of the money, but they forget we have families to feed.

"Why would I accept to earn less money to play for Barcelona? Why are players the ones supposed to sacrifice themselves?
Azpilicueta je kapiten Celzija, zamjenik Jorginho
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 apr 2021, 18:09

Pardon onda, Dave je pošten momak.

Znam da je i ovaj nosio, mislio sam da je rezervni kapiten.

slika
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.