Da, to je ispravno, i na tome svaka cast. Mi vamworchester je napisao/la: ↑23 apr 2021, 21:53Paaaaa prema srbijancima je najmanji prag tolerancije,pogotovo "beogradjanima" koji dodju i misle da su vanzemaljci licno i da lokalni zivalj treba da im se klanja. Neki od njih su znali i u gacama odlaziti kuci sa treninga.Steven11 je napisao/la: ↑23 apr 2021, 21:50Ma to za nacionalnost vec odavno niko ne gleda (ne sudi po forumu) kad ti dodje igrac i pokaze da zeli i da zna, svi navijaci i klub to prihvate, a kad ne zna ili nece yebu mu od do bez obzira ciji je i kojem se Bogu klanja. Dobre si primjere spomenuo kod mojih, Vule npr ima status u nasem klubu a i zaradio je postovanje. Koga briga kako se zove. Jedino ne znam ovaj Siroki, oni nesto bas ne dovode 'druge' sad da li je to Athletic Bilbao furka ili ne vole to ne znam. Ali ostali su klubovi i navijaci po tom pitanju sasvim korektni, ako igrac pokaze lojalnost i respekt, te voljni momenat zagarantovano postaje miljenik. Imamo mi jos toga u sebi, nije bas sve kako govore Mile, Bake i Covic.vlakanje je napisao/la: ↑23 apr 2021, 20:47
ima tu jos jedna stvar a to je da pomenute igrace dosta nas poznaje licno. dozivljavas ih kao svoje a prema svojima si posebno strog. strog jer znas ko su i koliko vrijede plus sto ocekujes od njih da budu ikone kluba i primjer na terenu ostalim.
nekima je problem ekipa, saigraci sa kojima igraju jer nemaju kvalitet na koji su navikli u poljskoj npr, nekima je problem ako su saigraci nezadovoljni jer nemaju plata... a neki jednostavno nemaju vise 25-30 godina i nisu vise isti igraci kao prije 10 godina.
nasi su, previse ocekujemo i nismo objektivni.
sa druge stane, Dino Zilkic recimo ili Mare Jovanovic od aktuelnih u Borcu dodju otvorenog srca i imaju postovanja za klub i grad. ljudi to prepoznaju i prihvate ih kao najrodjenije. ja vec godinama pratim Dinu Corica i kontam, jebteeee... da je nama ovakav bocni igrac! i evo, dosao momak i svi su odusevljeni sa njim.
i nisu samo oni takav primjer, ima ih dosta i to ne samo kod nas.
primjera radi, nasi Vladan Grujic ili Vule kakav su status imali u fkS... ili Maleta u Velezu, iako je otisao vec pred kraj karijere. Cvijanovic, nas junior a da pitas nekoga ko ne prati ligu pretjerano rekao bi da je on "dijete veleza"... Bilbija u Zrinji...
gomila je primjera i ono sto je interesantno, sto je cinjenica definitivno: kod takvih igraca, kod odnosa prema njima, niko ih ne gleda koje su nacije ili vjere, iz kojega su grada dosli! to ne postoji! to su nasi igraci, Borcevci... kakva nacionalnost, ko to gleda!?
ili recimo, Velezovci (uzimam ih onako primjer, moze i neki drugi klub...) unazad par mjeseci i drvlje i kamenje na BL.... ovakvi, onakvi, ... svi su isti... Banjalucani stoka, coVi, Dodik... blablabla... a da ih pitas za Cviju rekli bi, on je nasa sve najgore za nekoga svog...
I kod vas isto, znam kad ste yebavali promasaje iz Srbije, a rekao bi covjek da ih zelite samo nek su iz Srbije, a nije tako, ni blizu.
znamo, u svadji, nabaciti kako ne postujete sebe vec glorificirate druge, ali nema toga kod vas vise puno, gledao sam i anketu za koga navijate, Borac ili Zvezda/Partizan i 99 posto Borac. Meni je to bilo ono pazite oni vas nikad nece dozivljavat, vi pratite Zvezdu, Partizan a njih libo racku za neki Borac. Isto kao sto navijaca Liverpoola libo racku za sve ostale van Liverpoola, bas ga briga za fan grupu iz Srbije, BIH itd, stavljaju ih u grupu plasticnih navijaca.