Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Steven11
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Steven11 » 23 apr 2021, 22:04

worchester je napisao/la:
23 apr 2021, 21:53
Steven11 je napisao/la:
23 apr 2021, 21:50
vlakanje je napisao/la:
23 apr 2021, 20:47

ima tu jos jedna stvar a to je da pomenute igrace dosta nas poznaje licno. dozivljavas ih kao svoje a prema svojima si posebno strog. strog jer znas ko su i koliko vrijede plus sto ocekujes od njih da budu ikone kluba i primjer na terenu ostalim.
nekima je problem ekipa, saigraci sa kojima igraju jer nemaju kvalitet na koji su navikli u poljskoj npr, nekima je problem ako su saigraci nezadovoljni jer nemaju plata... a neki jednostavno nemaju vise 25-30 godina i nisu vise isti igraci kao prije 10 godina.
nasi su, previse ocekujemo i nismo objektivni.

sa druge stane, Dino Zilkic recimo ili Mare Jovanovic od aktuelnih u Borcu dodju otvorenog srca i imaju postovanja za klub i grad. ljudi to prepoznaju i prihvate ih kao najrodjenije. ja vec godinama pratim Dinu Corica i kontam, jebteeee... da je nama ovakav bocni igrac! i evo, dosao momak i svi su odusevljeni sa njim.
i nisu samo oni takav primjer, ima ih dosta i to ne samo kod nas.

primjera radi, nasi Vladan Grujic ili Vule kakav su status imali u fkS... ili Maleta u Velezu, iako je otisao vec pred kraj karijere. Cvijanovic, nas junior a da pitas nekoga ko ne prati ligu pretjerano rekao bi da je on "dijete veleza"... Bilbija u Zrinji...

gomila je primjera i ono sto je interesantno, sto je cinjenica definitivno: kod takvih igraca, kod odnosa prema njima, niko ih ne gleda koje su nacije ili vjere, iz kojega su grada dosli! to ne postoji! to su nasi igraci, Borcevci... kakva nacionalnost, ko to gleda!?

ili recimo, Velezovci (uzimam ih onako primjer, moze i neki drugi klub...) unazad par mjeseci i drvlje i kamenje na BL.... ovakvi, onakvi, ... svi su isti... Banjalucani stoka, coVi, Dodik... blablabla... a da ih pitas za Cviju rekli bi, on je nas :D a sve najgore za nekoga svog...
Ma to za nacionalnost vec odavno niko ne gleda (ne sudi po forumu) kad ti dodje igrac i pokaze da zeli i da zna, svi navijaci i klub to prihvate, a kad ne zna ili nece yebu mu od do bez obzira ciji je i kojem se Bogu klanja. Dobre si primjere spomenuo kod mojih, Vule npr ima status u nasem klubu a i zaradio je postovanje. Koga briga kako se zove. Jedino ne znam ovaj Siroki, oni nesto bas ne dovode 'druge' sad da li je to Athletic Bilbao furka ili ne vole to ne znam. Ali ostali su klubovi i navijaci po tom pitanju sasvim korektni, ako igrac pokaze lojalnost i respekt, te voljni momenat zagarantovano postaje miljenik. Imamo mi jos toga u sebi, nije bas sve kako govore Mile, Bake i Covic.

I kod vas isto, znam kad ste yebavali promasaje iz Srbije, a rekao bi covjek da ih zelite samo nek su iz Srbije, a nije tako, ni blizu.
Paaaaa prema srbijancima je najmanji prag tolerancije,pogotovo "beogradjanima" koji dodju i misle da su vanzemaljci licno i da lokalni zivalj treba da im se klanja. Neki od njih su znali i u gacama odlaziti kuci sa treninga.
Da, to je ispravno, i na tome svaka cast. Mi vam
znamo, u svadji, nabaciti kako ne postujete sebe vec glorificirate druge, ali nema toga kod vas vise puno, gledao sam i anketu za koga navijate, Borac ili Zvezda/Partizan i 99 posto Borac. Meni je to bilo ono pazite oni vas nikad nece dozivljavat, vi pratite Zvezdu, Partizan a njih libo racku za neki Borac. Isto kao sto navijaca Liverpoola libo racku za sve ostale van Liverpoola, bas ga briga za fan grupu iz Srbije, BIH itd, stavljaju ih u grupu plasticnih navijaca.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 23 apr 2021, 22:04

neeeee, srbijanci i Borac... to rijetko kada uspije!
lakse je nabrojati one koji su bili dobri, Milan Stupar, Mare Jovanovic koji su odskocili od ostalih. Milos Zeravica je bio ok, neki manje poznati tipa Nemanja Vidakovic ili Miroslav Rikanovic isto tako. ostali... a Srdja Knezevic, Volkov, Vukelja... katastrofa...
razocarala je njih gomila, od igraca a da ne pricam za trenera! NIJEDAN trener iz Srbije nakon rata u Borcu nije nista napravio! nijedan! na sam spomen trenera srbijanca ne bude mi dobro.

@ feniksptica
sto da ne, u ponedjeljak recimo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

M0starskiRambo
Kontakt:

Post Postao/la M0starskiRambo » 23 apr 2021, 22:07

Pitagora je napisao/la:
23 apr 2021, 20:34
Malo postovanja prema divu iz predgradja, favoritu za naslov. Ovo je utakmica za 2. mjesto.
Škuco, drhte prstići, a ? Sačuvaj "shit talking" za 29.kolo, trebat će ti.
IZRONIT ĆE STARI ZA ONE ŠTO GA VOLE
IMA NAS MOSTARACA VIŠE OD KINEZA PJEVAMO, NAVIJAMO BOLJE OD ENGLEZA

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 23 apr 2021, 22:11

Fighter1926 je napisao/la:
23 apr 2021, 22:00
Steven11 je napisao/la:
23 apr 2021, 21:50
vlakanje je napisao/la:
23 apr 2021, 20:47

ima tu jos jedna stvar a to je da pomenute igrace dosta nas poznaje licno. dozivljavas ih kao svoje a prema svojima si posebno strog. strog jer znas ko su i koliko vrijede plus sto ocekujes od njih da budu ikone kluba i primjer na terenu ostalim.
nekima je problem ekipa, saigraci sa kojima igraju jer nemaju kvalitet na koji su navikli u poljskoj npr, nekima je problem ako su saigraci nezadovoljni jer nemaju plata... a neki jednostavno nemaju vise 25-30 godina i nisu vise isti igraci kao prije 10 godina.
nasi su, previse ocekujemo i nismo objektivni.

sa druge stane, Dino Zilkic recimo ili Mare Jovanovic od aktuelnih u Borcu dodju otvorenog srca i imaju postovanja za klub i grad. ljudi to prepoznaju i prihvate ih kao najrodjenije. ja vec godinama pratim Dinu Corica i kontam, jebteeee... da je nama ovakav bocni igrac! i evo, dosao momak i svi su odusevljeni sa njim.
i nisu samo oni takav primjer, ima ih dosta i to ne samo kod nas.

primjera radi, nasi Vladan Grujic ili Vule kakav su status imali u fkS... ili Maleta u Velezu, iako je otisao vec pred kraj karijere. Cvijanovic, nas junior a da pitas nekoga ko ne prati ligu pretjerano rekao bi da je on "dijete veleza"... Bilbija u Zrinji...

gomila je primjera i ono sto je interesantno, sto je cinjenica definitivno: kod takvih igraca, kod odnosa prema njima, niko ih ne gleda koje su nacije ili vjere, iz kojega su grada dosli! to ne postoji! to su nasi igraci, Borcevci... kakva nacionalnost, ko to gleda!?

ili recimo, Velezovci (uzimam ih onako primjer, moze i neki drugi klub...) unazad par mjeseci i drvlje i kamenje na BL.... ovakvi, onakvi, ... svi su isti... Banjalucani stoka, coVi, Dodik... blablabla... a da ih pitas za Cviju rekli bi, on je nas :D a sve najgore za nekoga svog...
Ma to za nacionalnost vec odavno niko ne gleda (ne sudi po forumu) kad ti dodje igrac i pokaze da zeli i da zna, svi navijaci i klub to prihvate, a kad ne zna ili nece yebu mu od do bez obzira ciji je i kojem se Bogu klanja. Dobre si primjere spomenuo kod mojih, Vule npr ima status u nasem klubu a i zaradio je postovanje. Koga briga kako se zove. Jedino ne znam ovaj Siroki, oni nesto bas ne dovode 'druge' sad da li je to Athletic Bilbao furka ili ne vole to ne znam. Ali ostali su klubovi i navijaci po tom pitanju sasvim korektni, ako igrac pokaze lojalnost i respekt, te voljni momenat zagarantovano postaje miljenik. Imamo mi jos toga u sebi, nije bas sve kako govore Mile, Bake i Covic.

I kod vas isto, znam kad ste yebavali promasaje iz Srbije, a rekao bi covjek da ih zelite samo nek su iz Srbije, a nije tako, ni blizu.
A Marinko Mackic :kralj:
Uh...gdje njega izvuce! Ostao mi je zal sto nije duze igrao za nas, on je primjer ove price koju pricamo danas...Ostao je omiljen kod nas a kako i nece, ponajbolji igrac na toj poziciji, a da je igrao za nas. Omiljen mi je bio.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.

M0starskiRambo
Kontakt:

Post Postao/la M0starskiRambo » 23 apr 2021, 22:14

Sutra gubimo protiv Krupe. Vico angažovao Njegomirovića. Sačuvat će "braću" od ispadanja, dodijelit žute kartone i pritom pomoći Borcu tako što će Velež ući u utakmicu oslabljen. Pravdu utakmice izmedu Veleža i Borca dijelit će Gigović 😂
IZRONIT ĆE STARI ZA ONE ŠTO GA VOLE
IMA NAS MOSTARACA VIŠE OD KINEZA PJEVAMO, NAVIJAMO BOLJE OD ENGLEZA

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 23 apr 2021, 22:17

Brz oporavak Semiru Tuceu, madjionicaru ove igre... :bow:

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 23 apr 2021, 22:40

Žuč i dalje teče, čirevi i dalje pucaju, trača se iza leđa ...

Dobro je sve, ovako i treba biti :kafa:

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 23 apr 2021, 22:45

Kad ste se vec dotakli te teme, meni je nejasna količina "primitivizma" navijača Želje kad su npr. psovali Lendriću "ustašku" majku kao i Zakariću "četničku", a kad odigraju dobro dižu ih u nebesa. Mislim to je normalno da opsuješ malo, psuje se svuda, pa i po Engleskoj, Njemačkoj ali ne na nacionalnoj osnovi kao na Grbavici. Kod nas u Tuzli psujes ti igracu nekad izhitreno al nikad na osnovu nacionalnosti ili vjere, jer to nas ne zanima, hocu reci opsuješ ti njemu majku al ne "ustašku","četničku" ili "balijsku" nego majku bez ikakvog nacionalnog pridjeva, jest da malo suludo zvuci al kontate šta hoću reći. Prozivke na nacionalnoj/vjerskoj osnovi su baš zadojenost, zaostalost i primitivizam.

Banjalučani čaršijski su uvjek bili gospoda, ja kad god odem u Banja Luku iznenadim se koliko je raja prijatna, kulturna i susretljiva.

Zrinjski je takođe odličan primjer pravog funkcionisanja kluba kao i atmosfere "u i oko kluba", još imaju u nazivu "Hrvatski športski klub" a nikad im nije bilo bitno koje je igrač nacionalne ili vjerske pripadnosti već samo interes kluba. Kad sam jednom prilikom sreo mog poznanika J.Mešanovića u Mepasu dok je igrao za Zrinjski, reko brate kakvo je stanje, kaže ma prelijepo se osjećam, nema pritiska, imamo sve što nam treba itd.

Kod Širokog Brijega to nije nikakav "Atletiko BIlbao efekt", jer kod Atletika je bitno da je igrač iz Baskijske pokrajine, nebitno da li je Katolik, Budista, Musliman itd., samo nek je iz porijeklom Baskijac, a kod Širokog je bitno samo da je Katolik, što je suludo i zvuči dosta zatucano i u jednu ruku fašistički, još kad uzmeš u obzir da je to mala sredina, dobiješ baš gadljiv osjećaj kad skontaš da jedan Musliman ili Pravoslavac ne mogu igrati u tom klubu. Pa Široki je možda i jedini klub u ovom djelu Evrope sa politikom samo Katolici mogu igrati, niko drugi.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 23 apr 2021, 22:50

RollingPaper je napisao/la:
23 apr 2021, 22:45
Kad ste se vec dotakli te teme, meni je nejasna količina "primitivizma" navijača Želje kad su npr. psovali Lendriću "ustašku" majku kao i Zakariću "četničku", a kad odigraju dobro dižu ih u nebesa. Mislim to je normalno da opsuješ malo, psuje se svuda, pa i po Engleskoj, Njemačkoj ali ne na nacionalnoj osnovi kao na Grbavici. Kod nas u Tuzli psujes ti igracu nekad izhitreno al nikad na osnovu nacionalnosti ili vjere, jer to nas ne zanima, hocu reci opsuješ ti njemu majku al ne "ustašku","četničku" ili "balijsku" nego majku bez ikakvog nacionalnog pridjeva, jest da malo suludo zvuci al kontate šta hoću reći. Prozivke na nacionalnoj/vjerskoj osnovi su baš zadojenost, zaostalost i primitivizam.

Banjalučani čaršijski su uvjek bili gospoda, ja kad god odem u Banja Luku iznenadim se koliko je raja prijatna, kulturna i susretljiva.

Zrinjski je takođe odličan primjer pravog funkcionisanja kluba kao i atmosfere "u i oko kluba", još imaju u nazivu "Hrvatski športski klub" a nikad im nije bilo bitno koje je igrač nacionalne ili vjerske pripadnosti već samo interes kluba. Kad sam jednom prilikom sreo mog poznanika J.Mešanovića u Mepasu dok je igrao za Zrinjski, reko brate kakvo je stanje, kaže ma prelijepo se osjećam, nema pritiska, imamo sve što nam treba itd.

Kod Širokog Brijega to nije nikakav "Atletiko BIlbao efekt", jer kod Atletika je bitno da je igrač iz Baskijske pokrajine, nebitno da li je Katolik, Budista, Musliman itd., samo nek je iz porijeklom Baskijac, a kod Širokog je bitno samo da je Katolik, što je suludo i zvuči dosta zatucano i u jednu ruku fašistički, još kad uzmeš u obzir da je to mala sredina, dobiješ baš gadljiv osjećaj kad skontaš da jedan Musliman ili Pravoslavac ne mogu igrati u tom klubu. Pa Široki je možda i jedini klub u ovom djelu Evrope sa politikom samo Katolici mogu igrati, niko drugi.

A ti bio sa nama na utakmici pa znas?
Ili ti je pricao neki drug?

Kakve gluposti..
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 23 apr 2021, 22:53

sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
23 apr 2021, 22:50

Kakve gluposti..
Ne mislim na Manijake, vec na ljude srednjih godina sa sjeverne tribine Grbavice, čak je bio i videoklip gdje se to sve čulo. Pa imaš i postove sa foruma na **** portalu, gdje su navijači Želje osuđivali te postupke.

“Prije svega, ispričavam se svima za moj jučerašnji ispad, žao mi je zbog toga. Međutim, s druge strane, nisam zaslužio da me vrijeđaju nakon 50 utakmica i 30 golova. Nekolicina navijača me je uspjela isprovocirati jer su mi tijekom cijele utakmice psovali ustašku majku. Neka se zapitaju jesam li to zaslužio”, izjavio je Lendrić, prenosi Index. hr.

Izjava Lendrića za index. hr 31. svibnja 2017
Zadnja izmjena: RollingPaper, dana/u 23 apr 2021, 22:56, ukupno mijenjano 2 puta.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 23 apr 2021, 22:55

23 apr 2021, 22:53

Kakve gluposti..
Ne mislim na Manijake, vec na ljude srednjih godina sa sjeverne tribine Grbavice, čak je bio i videoklip gdje se to sve čulo. Pa imaš i postove sa foruma na **** portalu, gdje su navijači Želje osuđivali te postupke.

Svakakvih budala ima svugdje, ja takve navijače Želje ne poznajem a ni taj video nisam gledao zaista. Uglavnom mislim da je taj potez bio osudjen od svakog pravog Željovca nebitno sa koje je tribine.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 23 apr 2021, 23:01

23 apr 2021, 22:55
23 apr 2021, 22:53

Kakve gluposti..

Svakakvih budala ima svugdje, ja takve navijače Želje ne poznajem a ni taj video nisam gledao zaista. Uglavnom mislim da je taj potez bio osudjen od svakog pravog Željovca nebitno sa koje je tribine.
Slažem se svugdje ima budala imbecila, ne bi trebalo generalizovati ništa zbog par debila, ali eto takvi postupci zaista znaju ostaviti negativne utiske, i treba radit na tome da se to ne ponavlja. Barem mi u sportu trebamo biti primjer bilo kakvog "zajedništva" u ovoj našoj državi.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 23 apr 2021, 23:09

U Tuzli je bitno da dolazi neki sarajevski klub i tad krenu najgoore moguce psovke.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Dizalica
Kontakt:

Post Postao/la Dizalica » 23 apr 2021, 23:09

vlakanje je napisao/la:
23 apr 2021, 22:04
neeeee, srbijanci i Borac... to rijetko kada uspije!
lakse je nabrojati one koji su bili dobri, Milan Stupar, Mare Jovanovic koji su odskocili od ostalih. Milos Zeravica je bio ok, neki manje poznati tipa Nemanja Vidakovic ili Miroslav Rikanovic isto tako. ostali... a Srdja Knezevic, Volkov, Vukelja... katastrofa...
razocarala je njih gomila, od igraca a da ne pricam za trenera! NIJEDAN trener iz Srbije nakon rata u Borcu nije nista napravio! nijedan! na sam spomen trenera srbijanca ne bude mi dobro.

@ feniksptica
sto da ne, u ponedjeljak recimo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A Veljović Rade

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 23 apr 2021, 23:12

feniksptica je napisao/la:
23 apr 2021, 23:09
U Tuzli je bitno da dolazi neki sarajevski klub i tad krenu najgoore moguce psovke.
A vi što ste psovali Srebrenicu malom Suljicu ste posebna priča.

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 23 apr 2021, 23:15

Dizalica je napisao/la:

A Veljović Rade
veljovic rade, pije, pusi, krade...
peglu baca, nas je rade prava faca :mrgreen:
jedan gospodin :clap:

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 23 apr 2021, 23:16

23 apr 2021, 23:12
feniksptica je napisao/la:
A vi što ste psovali Srebrenicu malom Suljicu ste posebna priča.
Druze ja sam u blizine Tuzle. Ne znam ni na koga ni na sta ciljas
Nisam nikoga pokuso provocirati ovim. Znas i sam da je tako ako si bio na nekoj utakmici Sloboda- Sa il Slo-Zelj
Pa momka nekog napadose stare mudonje od 45+ sto je ispod dukse imo dres Sa, a momak miran ko bubica bio. Ja najvise galamio jednom na igrace Sarajeva da se utopim s rajom..
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 23 apr 2021, 23:21

M0starskiRambo je napisao/la:
23 apr 2021, 22:07
Pitagora je napisao/la:
23 apr 2021, 20:34
Malo postovanja prema divu iz predgradja, favoritu za naslov. Ovo je utakmica za 2. mjesto.
Škuco, drhte prstići, a ? Sačuvaj "shit talking" za 29.kolo, trebat će ti.
Evo gaaaaaaaa, ocekujem te ima 2 dana da zakuhas ovdje :D :D :D
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 23 apr 2021, 23:22

svrakino1921 je napisao/la:
23 apr 2021, 21:04
Zoran28 je napisao/la:
18 apr 2021, 11:47
svrakino1921 je napisao/la:
18 apr 2021, 11:04

Ne znam Belli

Vidim drago ti
A to ti ne valja
Moze se odrazit na nekom tvom

Belli cobane

Kmeeeee :plac:
Ako je ovo ernica, udebljala se !
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 24 apr 2021, 00:17

Tristan je napisao/la:
23 apr 2021, 17:27
fudbalfudbal je napisao/la:
23 apr 2021, 17:01
Tristan je napisao/la:
23 apr 2021, 16:48

Meleg ne valja kad igra zajedno sa Vranjesom, moguce da bi on svakako poceo sa klupe.
Jovanovic i Lukic ne igraju od pocetka polusezone.
Zakaricev izostanak je jedini veliki (novi) hendikep za ovu utakmicu.

Generalno dobro guramo obzirom da smo vec dugo bez glavnog stopera i napadaca, koji su i ponajbolji u ligi na tim pozicijama.
Kakvo imate misljenje o Moraitisu?
Nisam odusevljen. Ako napadac nije target man tesko da se moze dobro pokazati u Borcu, pa tako i u njegovom slucaju.
Mehanovicem smo dosta zadovoljniji jer je bas ta vrsta napadaca kao Lukic.
Bas je tesko pogoditi napadača izgleda u našoj ligi, onako vidio sam naše da se žale na Georgijevića, vidim evo i Moraitis, Mešan se mučio.. Mi Mulića prodali (ovo sam se nasmijao onako pošteno), Željo odavno muku muči sa napadačem, pod bb imali su Škrbića koliko se sjećam i onog drugog beskorisnog (ne mogu se sjetiti života mi).

Ahmetović je u godinama, teška povreda.. Krila puno bolja u odnosu na napadače.
Ti si naša ljubav jedina!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.