Ma hajmo ga vratiti. Da nas vadi iz ovih govana u kojim smo trenutno.UBIPITAR je napisao/la: ↑30 apr 2021, 13:20Plakat ćemo mi ko 2003 nakon HeartsaKANA je napisao/la: ↑30 apr 2021, 13:14ne brani ga molim te ,unistio nas je svojom mahalastinomUBIPITAR je napisao/la: ↑30 apr 2021, 13:09
Trebao bi još 2 dana mirovati,može igrati a može i pogoršati stanje.On želi po svaku cijenu,dok Sinan zvani gluteus hoće na operaciju,nakon što je preko navijača izvarao Jaska koji nije htio da sluša nekog ko zna.Stevo i Šabanadžović out(nije bio penal).
Za plate treba pitati S.Balića,Karavdića,Hasanbegovića,Cerića i Jaska,oni smjenjuju i dovode trenere.
Za one upućenije pitanje,kad bi mogli ti ljudi ući u klub,koji nisu htjeli radi "kamatara" da budu dio plave porodice.
Hvala![]()
![]()
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
evo sve suza suzu goni al radosnica sto vise ubleha nije pored aut linijeUBIPITAR je napisao/la: ↑30 apr 2021, 13:20Plakat ćemo mi ko 2003 nakon HeartsaKANA je napisao/la: ↑30 apr 2021, 13:14ne brani ga molim te ,unistio nas je svojom mahalastinomUBIPITAR je napisao/la: ↑30 apr 2021, 13:09
Trebao bi još 2 dana mirovati,može igrati a može i pogoršati stanje.On želi po svaku cijenu,dok Sinan zvani gluteus hoće na operaciju,nakon što je preko navijača izvarao Jaska koji nije htio da sluša nekog ko zna.Stevo i Šabanadžović out(nije bio penal).
Za plate treba pitati S.Balića,Karavdića,Hasanbegovića,Cerića i Jaska,oni smjenjuju i dovode trenere.
Za one upućenije pitanje,kad bi mogli ti ljudi ući u klub,koji nisu htjeli radi "kamatara" da budu dio plave porodice.
Hvala![]()
![]()

nece valjda ,draze mu je da voda psa okolo nego da se vraca footbalu ,saksonskog porijekla i tako to

ma mislio sam na plate i sansu da zapnu protiv uhljupa.. a svjestan sam cjelokupne situacije i da nam je kurcina sigurno 2 3 sezone

MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Strah je neizlječiva bolest....
vidi brate iskreno on je genije za teren bez obzira na ovu sezonu,nego je nazadan ,ters,i naopak da bog sacuva.
-
- Kontakt:
Moj robuste, evo nema "ublehe," došao novi, provjeren' trener sa sličnim tj približnim renomeom pa opet isti **** na terenu.
Željezničar za život cijeli!
Kamo srece da je problem u Amaru. Covjek je doveo igrace kakve je mogao dovesti, i ta ekipa je bila druga, a da je bilo para bili bi i prvi sigurno sa pojacanjima. Al hajde, doveo se u situaciju u kakvu se doveo i morao je otici, a mi se vracamo polako u vrijeme misimovica kad je jedan covjek odlucivao i o igracima i o svemu ostalom.
Bez privatizacije nama nema spasa
Bez privatizacije nama nema spasa
ma vise ovog oplakivanja i nabijanja raji na nos da je nesto kriva i da je ona otjerala Amara a ne ocajna situacija na tabeli i sto nisi boga oca dobio to nis ide mi na racku zato sam i odg takoSudoHusika je napisao/la: ↑30 apr 2021, 13:33Moj robuste, evo nema "ublehe," došao novi, provjeren' trener sa sličnim tj približnim renomeom pa opet isti **** na terenu.
al haj okrenuti se sutrasnjem danju i tarabljenju kona

-
- Kontakt:
@robust Pokušava čovjek da kaže da smatra da se ne može 1 čovjek okriviti za rezultatski fijasko isto kao što se ne može 1 čovjek okarakterisati kao tvorac uspjeha. Jednostavno, sve strukture u klubu su, u najmanju ruku, zakazale u zadnjih godinu i po dana. A posebno najviši organi koji nisu bili u stanju 100.000km skupiti (izuzev Jaska) da se plati put u Izrael. Smiješno, jadno i žalosno.
Evo došao Baka, isti **** opet sve po starom.
Nešto kontam, a ne znam koga više boli **** realno al.eto, da nam je još ostalo da probamo 352. S obzirom da imamo dosta štopera, centralnih veznjaka i napadača a da nam nedostaju adekvatna krila i bekovi, ova formacija je nekako logičan slijed. A i ovo bekova što imamo na raspolaganju su "kao" ofanzivno orijentisani - pa neka glume wing-back igrače.
Bender
Vrhovac Ikić Čeliković
Blaž Bojo Štila Meša Miličević
Lendrić Juričić
Evo došao Baka, isti **** opet sve po starom.
Nešto kontam, a ne znam koga više boli **** realno al.eto, da nam je još ostalo da probamo 352. S obzirom da imamo dosta štopera, centralnih veznjaka i napadača a da nam nedostaju adekvatna krila i bekovi, ova formacija je nekako logičan slijed. A i ovo bekova što imamo na raspolaganju su "kao" ofanzivno orijentisani - pa neka glume wing-back igrače.
Bender
Vrhovac Ikić Čeliković
Blaž Bojo Štila Meša Miličević
Lendrić Juričić
- PointBlank
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ne znam da li je ubipitar mislio na vracanje Amara, ja nisam shvatio tako. I nisam za tu opciju jer je uspio uraditi nezamislivo los posao. Ali i mene zanima jedna stvar koju je on spomenuo, a to je cinjenica da se pisallo po forumu da kad amar ode da cemo prodisati sto se tice zeljovaca i sponzorskih ugovora, podrske zeljovaca kroz razne kanale itd. Ne vidim da se ista desilo.
- PointBlank
- Kontakt:
Ma mislio je na te silne zeljovce, investitore s parama, koji bi kao pomogli klubu, samo nece radi Amara.. fol on prepreka
Nemojte tako, ipak je Amar još uvijek u klubu, poslali su ReXa da raširi tu vijest da im da još malo vremena za izgovore i obećanja.zeljodogroba je napisao/la: ↑30 apr 2021, 13:48Ne znam da li je ubipitar mislio na vracanje Amara, ja nisam shvatio tako. I nisam za tu opciju jer je uspio uraditi nezamislivo los posao. Ali i mene zanima jedna stvar koju je on spomenuo, a to je cinjenica da se pisallo po forumu da kad amar ode da cemo prodisati sto se tice zeljovaca i sponzorskih ugovora, podrske zeljovaca kroz razne kanale itd. Ne vidim da se ista desilo.

Znamo svi odakle ide ta glupa teorija ( izuzetak par njih koji ne zele sa Amarom) ali ono sto je sigurno da cemo se morati ukljuciti svi da spasimo klub.zeljodogroba je napisao/la: ↑30 apr 2021, 13:48Ne znam da li je ubipitar mislio na vracanje Amara, ja nisam shvatio tako. I nisam za tu opciju jer je uspio uraditi nezamislivo los posao. Ali i mene zanima jedna stvar koju je on spomenuo, a to je cinjenica da se pisallo po forumu da kad amar ode da cemo prodisati sto se tice zeljovaca i sponzorskih ugovora, podrske zeljovaca kroz razne kanale itd. Ne vidim da se ista desilo.
Covjek vise nije trener, a nije rijec losu pricao po medijima kao sto je ranije bio slucaj sa drugim trenerima. Dodatno glasao za ove nove ljude, i sam podrzao promjene. Tako da svaka teorija zavjere pada u vodu. Ne vidim vise neku prepreku da dodju sponzori, ako je Osim bio kocnica, a to se konstantno pisalo da jeste. Tako hajde sad da vidimo te silne sponzore.
-
- Kontakt:
To je poenta, svaki uspješan čovjek je uspješan u svojoj branši i za svoj račun. Badžak nema vremena, nemaju ni drugi, svako zarađuje za sebe. Eto ti daj otkaz ili ostavi svoju firmu i radi džaba u Želji. Badžak da može kroz Želju zarađivati ko u svojoj firmi za sebe itekako bi imao vremena za Želju. I ko su ti ovi, jer je i Badžak ovi, i svi drugi koji dođu, radit će nešto pomalo al ne kao u svojim firmama, jer od Želje nemaju koristi osim da ih se razvlači po forumima i kafanama?HapicaRadePaprica je napisao/la: ↑30 apr 2021, 12:50Badzak ima preko glave svog posla i nema vremena po Sarajevu i BiH tražiti sponzore.To rade ljudi zaduženi za marketing.Možda je nekome i palo na pamet ali je vrlo malo toga uradjeno.Sponzorstvo je prodaja reklame a ovi su nas doveli u takvu situaciju da sad Željo može biti i loša reklama.To se mora promjeniti a da bi se promjenilo moraju se promjeniti ljudi koji su nas doveli u ovu situaciju.Pametinikaddosta je napisao/la: ↑30 apr 2021, 08:59Jel se iko zapitao da li je evo taj Badžak nesposoban i glup da ne zna ove stvari ili mu treba neko na forumu pisati šta treba da radi? Eto on ima svoju uspješnu kompaniju al mu ovdje treba neko pisati kako i šta da radi. Ljudi nemamo dobre informacije, ovo je spisak lijepih želja bez realne osnove. Nikom nije palo na pamet 200 sponzora od 5000 KM, pa nema ih ni 30 u današnjem vremenu. U prostore treba potrošiti milion dva KM za ove namjene, da napuniš fun shop robom trebaju pare. A dugovi vidimo koliki su: igrači, uposleni, dobavljači, banke, PU...1921boy je napisao/la: ↑30 apr 2021, 01:20Imaš milion načina da se u klub unese veći iznos novca evo čovjek je naveo primjer :
200 sponzora po 5.000 godišnje - milion KM
Da se poslovni prostori osposobe možeš podijeliti na četiri dijela :
- prvi da se u jednom dijelu da na korištenje određenom tržnom centru ili nekom marketu na nekoliko godina uz određeni iznos
- drugi je da se u jednom dijelu napravi neki plavi PUB od čije bi zarade novac išao klubu vjerujem da bi dosta raje došlo da popije kafu, pivu, da pogleda nekada utakmicu LP ili EL
- treće da se u jednom dijelu napravi jos jedan Fan Shop samo sa nekim novim artiklima (uz pomoć Sablje) naprave nešto novo
- četvrto da se napravi neka riznica ili muzej Željezničara sa trofejima, nekim historijskim događajima, prezentacijom nekih dokumentarni filmova o Željinim legendama o samom klubu
Dalje : Da se pronađe neki veliki generalni sponzor koji je veliko ime u samom regionu i kod nas - spominjali su se Mozzart i Kutjevo - neki rekoše da će na ljeto biti zvanično ali ne vjerujem dok ne potpišu.
Onda još mogućnosti što se tiče sponzora :
- Da se određeni sponzor nađe na tribinama veliki bilboder npr samo za tu utakmicu
- Onda npr da bude određeni sponzor sa bilboderom i da se reklama vrti konstantno u nekom roku 5,10 utakmica
- Dalje da sponzor financira jednu utakmicu odnosno sve potrebe sudije,struja,voda itd itd a za uzvrat klub na dresu nosi njegov logo ili da reklamira na neki drugi način.
- Potpis sa nekom firmom koja proizvodi pića (piva,sokovi,energetska pića) gdje bi imali boce sa logom kluba i nekim natpisima gdje bi određeni dio prihoda išao klubu
- Dalje prodaja online ulaznica barem sada dok je ovakva situacija.
- Zajedno sa Sabljom kreirati neke nove stvari (maskice za telefon, maske za lice, kape, salovi, dresovi za navijace, majice, sorcevi, torbice itd itd)
- Da se 1921tv angažuje kao klupski kanal i zvanično da mogu snimati izvještaje i da naprave PayPal da navijači podrže i njih a i klub.
- Potpisati neki ugovor sa televizijskom kućom gdje bi se prenosile utakmice kupa i press konferencije prije utakmice i nakon utakmice
- Uvođenje novih članskih karti npr posebne za one koji su u inostranstvu sa nekim posebnim načinom zahvale prema tim koji su kupili člansku
- Otpustiš par igrača koji bezveze zauzimaju prostor mladim igračima i one koji uzimaju astronomske cifre a njih zamijenis sa jeftinijim slicnih kvaliteta
- Onda ljudi koji ulažu bez povratka novca poput Badžaka
- transferi, ako neko hoće raskinuti ugovor (ukoliko klub nema dugovanja prema njemu) tražiti odštetu itd itd
Načina je mali milion samo se treba zadat u posao da se to realizuje mnogi ljudi imaju još ideja šta i kako samo da se malo logički i normalno razmišlja
Onda zašto ne ovakva prodaja ovih satova od metala ili velikih grbova od kluba od stiropora
+ cifra od navijača ako se vrate daju pozamašnu svotu
- izlazak u evropu (prolazak barem jednog pretkola)
- neke pare od saveza i eto opet se stvori cifra sa kojom možeš stojati stabilno i na tabeli i polako vraćati dugovanja
Naravno ovo se podrazumijeva da u UO,NO i skupštini budu ljudi koji imaju vremena da budu maksimalno posvećeni klubu i radu uz normalnog predsjednika kako bi se klub sto prije oporavio
Fino sa spiskom pitanja i obratite se Upravi kluba, pa ćete dobiti detaljnije informacije o ovim nerealnim željama, ovo se radi kada ima novca u klubu a ne kada ga nemaš. Kada nemaš novca ponašaš se kao onaj ko ga nema, štediš na svemu i razvijaš ono što jedino možeš - mlade igrače.
Ko će u UO, NO i skupštinu da ostavi svoj posao od kojeg živi da djaba radi 10 sati? Koliko to ljudi vi znate da to mogu pa onda da to i hoće?
Ako nemaju vremena, sto su onda lajali svi na fbu i mahalali gdje su stigli dok Amar nije otisao?
Nama definitivno treba neki vid privatizacije i to pod uslovom da nijedan Zelje ne udje u strukture kluba. Pun mi k velikih zeljovaca
Nama definitivno treba neki vid privatizacije i to pod uslovom da nijedan Zelje ne udje u strukture kluba. Pun mi k velikih zeljovaca
Sta ces ocekivati kad ti onaj Dzihanic po dzumama otvoreno prica protiv Osima, cak i navijacima drugog kluba prica ruzne stvari, i spinovanje krece. A sto taj Dzihanic nije nista konkretno uradio za klub, gdje su sponzori. Sad kao Amar Osim kriv za sve. Toliko su ljudi glupi da je za nepovjerovati.
-
- Kontakt:
Vječita opozicija, najbolje zanimanje u državi. Samo laješ, spinuješ, pametuješ šta i kako treba a kada te pozovu da stvarno nešto uradiš ili doprineseš kolektivu - bježanija.
Također, pun mi je **** floskule "veliki Željovac." Povraća mi se od njih što hajcaju raju i onda pred sastanke ugase telefone. Amar kriv - ma jašta.
Zadnja izmjena: SudoHusika, dana/u 30 apr 2021, 14:55, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Levin, OzmoodPinglewood i 31 gost.