FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Dejan1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Dejan1921 » 30 apr 2021, 13:24

UBIPITAR je napisao/la:
30 apr 2021, 13:20
KANA je napisao/la:
30 apr 2021, 13:14
UBIPITAR je napisao/la:
30 apr 2021, 13:09

Trebao bi još 2 dana mirovati,može igrati a može i pogoršati stanje.On želi po svaku cijenu,dok Sinan zvani gluteus hoće na operaciju,nakon što je preko navijača izvarao Jaska koji nije htio da sluša nekog ko zna.Stevo i Šabanadžović out(nije bio penal).
Za plate treba pitati S.Balića,Karavdića,Hasanbegovića,Cerića i Jaska,oni smjenjuju i dovode trenere.
Za one upućenije pitanje,kad bi mogli ti ljudi ući u klub,koji nisu htjeli radi "kamatara" da budu dio plave porodice.
Hvala
ne brani ga molim te ,unistio nas je svojom mahalastinom :puke:
Plakat ćemo mi ko 2003 nakon Heartsa ;)
Ma hajmo ga vratiti. Da nas vadi iz ovih govana u kojim smo trenutno.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 30 apr 2021, 13:29

UBIPITAR je napisao/la:
KANA je napisao/la:
UBIPITAR je napisao/la:

Trebao bi još 2 dana mirovati,može igrati a može i pogoršati stanje.On želi po svaku cijenu,dok Sinan zvani gluteus hoće na operaciju,nakon što je preko navijača izvarao Jaska koji nije htio da sluša nekog ko zna.Stevo i Šabanadžović out(nije bio penal).
Za plate treba pitati S.Balića,Karavdića,Hasanbegovića,Cerića i Jaska,oni smjenjuju i dovode trenere.
Za one upućenije pitanje,kad bi mogli ti ljudi ući u klub,koji nisu htjeli radi "kamatara" da budu dio plave porodice.
Hvala
evo sve suza suzu goni al radosnica sto vise ubleha nije pored aut linije :kafa:

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 30 apr 2021, 13:29

Dejan1921 je napisao/la:
30 apr 2021, 13:24
UBIPITAR je napisao/la:
KANA je napisao/la:

nece valjda ,draze mu je da voda psa okolo nego da se vraca footbalu ,saksonskog porijekla i tako to :urnebes:

adnan1921
Kontakt:

Post Postao/la adnan1921 » 30 apr 2021, 13:30

KANA je napisao/la:
adnan1921 je napisao/la:
30 apr 2021, 13:18
procitah sve komentare i samo mi jedna misao u glavi.. znači ku*čina😂😂
:rol: a jasta je buraz ,sigurno jos 3 sezone a onda se mozda vratimo na ovu standardnu kurcinu :facepalm: e takva su predvidjanja bogami
ma mislio sam na plate i sansu da zapnu protiv uhljupa.. a svjestan sam cjelokupne situacije i da nam je kurcina sigurno 2 3 sezone 🤦‍♂️🤦‍♂️ nego daj bože para da lakše predeveram taj period.. za zdravlje je kasno s ovim nasim sampionima 😂😂

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 30 apr 2021, 13:32

KANA je napisao/la:
30 apr 2021, 13:29
Dejan1921 je napisao/la:
UBIPITAR je napisao/la:

nece valjda ,draze mu je da voda psa okolo nego da se vraca footbalu ,saksonskog porijekla i tako to :urnebes:
;)
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 30 apr 2021, 13:32

Robust je napisao/la:
UBIPITAR je napisao/la:
KANA je napisao/la:

evo sve suza suzu goni al radosnica sto vise ubleha nije pored aut linije :kafa:
vidi brate iskreno on je genije za teren bez obzira na ovu sezonu,nego je nazadan ,ters,i naopak da bog sacuva.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 30 apr 2021, 13:33

Robust je napisao/la:
UBIPITAR je napisao/la:
KANA je napisao/la:

Moj robuste, evo nema "ublehe," došao novi, provjeren' trener sa sličnim tj približnim renomeom pa opet isti **** na terenu.
Željezničar za život cijeli!

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 30 apr 2021, 13:37

Kamo srece da je problem u Amaru. Covjek je doveo igrace kakve je mogao dovesti, i ta ekipa je bila druga, a da je bilo para bili bi i prvi sigurno sa pojacanjima. Al hajde, doveo se u situaciju u kakvu se doveo i morao je otici, a mi se vracamo polako u vrijeme misimovica kad je jedan covjek odlucivao i o igracima i o svemu ostalom.
Bez privatizacije nama nema spasa

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 30 apr 2021, 13:40

SudoHusika je napisao/la:
30 apr 2021, 13:33
Robust je napisao/la:
UBIPITAR je napisao/la:

Moj robuste, evo nema "ublehe," došao novi, provjeren' trener sa sličnim tj približnim renomeom pa opet isti **** na terenu.
ma vise ovog oplakivanja i nabijanja raji na nos da je nesto kriva i da je ona otjerala Amara a ne ocajna situacija na tabeli i sto nisi boga oca dobio to nis ide mi na racku zato sam i odg tako

al haj okrenuti se sutrasnjem danju i tarabljenju kona

:opaopa: :opaopa: :opaopa:

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 30 apr 2021, 13:43

@robust Pokušava čovjek da kaže da smatra da se ne može 1 čovjek okriviti za rezultatski fijasko isto kao što se ne može 1 čovjek okarakterisati kao tvorac uspjeha. Jednostavno, sve strukture u klubu su, u najmanju ruku, zakazale u zadnjih godinu i po dana. A posebno najviši organi koji nisu bili u stanju 100.000km skupiti (izuzev Jaska) da se plati put u Izrael. Smiješno, jadno i žalosno.
Evo došao Baka, isti **** opet sve po starom.

Nešto kontam, a ne znam koga više boli **** realno al.eto, da nam je još ostalo da probamo 352. S obzirom da imamo dosta štopera, centralnih veznjaka i napadača a da nam nedostaju adekvatna krila i bekovi, ova formacija je nekako logičan slijed. A i ovo bekova što imamo na raspolaganju su "kao" ofanzivno orijentisani - pa neka glume wing-back igrače.

Bender
Vrhovac Ikić Čeliković
Blaž Bojo Štila Meša Miličević
Lendrić Juričić

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 30 apr 2021, 13:45

UBIPITAR je napisao/la:
Hvala
Cekaju lijepo vrijeme, kad ugrije majku im ugrijem. Koja hajka na Osima, a situacija ista, ako ne i gora..

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 30 apr 2021, 13:48

Ne znam da li je ubipitar mislio na vracanje Amara, ja nisam shvatio tako. I nisam za tu opciju jer je uspio uraditi nezamislivo los posao. Ali i mene zanima jedna stvar koju je on spomenuo, a to je cinjenica da se pisallo po forumu da kad amar ode da cemo prodisati sto se tice zeljovaca i sponzorskih ugovora, podrske zeljovaca kroz razne kanale itd. Ne vidim da se ista desilo.

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 30 apr 2021, 13:51

Ma mislio je na te silne zeljovce, investitore s parama, koji bi kao pomogli klubu, samo nece radi Amara.. fol on prepreka

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 30 apr 2021, 13:52

zeljodogroba je napisao/la:
30 apr 2021, 13:48
Ne znam da li je ubipitar mislio na vracanje Amara, ja nisam shvatio tako. I nisam za tu opciju jer je uspio uraditi nezamislivo los posao. Ali i mene zanima jedna stvar koju je on spomenuo, a to je cinjenica da se pisallo po forumu da kad amar ode da cemo prodisati sto se tice zeljovaca i sponzorskih ugovora, podrske zeljovaca kroz razne kanale itd. Ne vidim da se ista desilo.
Nemojte tako, ipak je Amar još uvijek u klubu, poslali su ReXa da raširi tu vijest da im da još malo vremena za izgovore i obećanja. :stop:

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 30 apr 2021, 14:06

zeljodogroba je napisao/la:
30 apr 2021, 13:48
Znamo svi odakle ide ta glupa teorija ( izuzetak par njih koji ne zele sa Amarom) ali ono sto je sigurno da cemo se morati ukljuciti svi da spasimo klub.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 30 apr 2021, 14:14

Covjek vise nije trener, a nije rijec losu pricao po medijima kao sto je ranije bio slucaj sa drugim trenerima. Dodatno glasao za ove nove ljude, i sam podrzao promjene. Tako da svaka teorija zavjere pada u vodu. Ne vidim vise neku prepreku da dodju sponzori, ako je Osim bio kocnica, a to se konstantno pisalo da jeste. Tako hajde sad da vidimo te silne sponzore.

Pametinikaddosta
Kontakt:

Post Postao/la Pametinikaddosta » 30 apr 2021, 14:30

HapicaRadePaprica je napisao/la:
30 apr 2021, 12:50
Pametinikaddosta je napisao/la:
30 apr 2021, 08:59
1921boy je napisao/la:
30 apr 2021, 01:20
Imaš milion načina da se u klub unese veći iznos novca evo čovjek je naveo primjer :

200 sponzora po 5.000 godišnje - milion KM

Da se poslovni prostori osposobe možeš podijeliti na četiri dijela :

- prvi da se u jednom dijelu da na korištenje određenom tržnom centru ili nekom marketu na nekoliko godina uz određeni iznos

- drugi je da se u jednom dijelu napravi neki plavi PUB od čije bi zarade novac išao klubu vjerujem da bi dosta raje došlo da popije kafu, pivu, da pogleda nekada utakmicu LP ili EL

- treće da se u jednom dijelu napravi jos jedan Fan Shop samo sa nekim novim artiklima (uz pomoć Sablje) naprave nešto novo

- četvrto da se napravi neka riznica ili muzej Željezničara sa trofejima, nekim historijskim događajima, prezentacijom nekih dokumentarni filmova o Željinim legendama o samom klubu

Dalje : Da se pronađe neki veliki generalni sponzor koji je veliko ime u samom regionu i kod nas - spominjali su se Mozzart i Kutjevo - neki rekoše da će na ljeto biti zvanično ali ne vjerujem dok ne potpišu.

Onda još mogućnosti što se tiče sponzora :

- Da se određeni sponzor nađe na tribinama veliki bilboder npr samo za tu utakmicu

- Onda npr da bude određeni sponzor sa bilboderom i da se reklama vrti konstantno u nekom roku 5,10 utakmica

- Dalje da sponzor financira jednu utakmicu odnosno sve potrebe sudije,struja,voda itd itd a za uzvrat klub na dresu nosi njegov logo ili da reklamira na neki drugi način.

- Potpis sa nekom firmom koja proizvodi pića (piva,sokovi,energetska pića) gdje bi imali boce sa logom kluba i nekim natpisima gdje bi određeni dio prihoda išao klubu

- Dalje prodaja online ulaznica barem sada dok je ovakva situacija.

- Zajedno sa Sabljom kreirati neke nove stvari (maskice za telefon, maske za lice, kape, salovi, dresovi za navijace, majice, sorcevi, torbice itd itd)

- Da se 1921tv angažuje kao klupski kanal i zvanično da mogu snimati izvještaje i da naprave PayPal da navijači podrže i njih a i klub.

- Potpisati neki ugovor sa televizijskom kućom gdje bi se prenosile utakmice kupa i press konferencije prije utakmice i nakon utakmice

- Uvođenje novih članskih karti npr posebne za one koji su u inostranstvu sa nekim posebnim načinom zahvale prema tim koji su kupili člansku

- Otpustiš par igrača koji bezveze zauzimaju prostor mladim igračima i one koji uzimaju astronomske cifre a njih zamijenis sa jeftinijim slicnih kvaliteta

- Onda ljudi koji ulažu bez povratka novca poput Badžaka

- transferi, ako neko hoće raskinuti ugovor (ukoliko klub nema dugovanja prema njemu) tražiti odštetu itd itd

Načina je mali milion samo se treba zadat u posao da se to realizuje mnogi ljudi imaju još ideja šta i kako samo da se malo logički i normalno razmišlja

slika

slika

Onda zašto ne ovakva prodaja ovih satova od metala ili velikih grbova od kluba od stiropora

+ cifra od navijača ako se vrate daju pozamašnu svotu

- izlazak u evropu (prolazak barem jednog pretkola)
- neke pare od saveza i eto opet se stvori cifra sa kojom možeš stojati stabilno i na tabeli i polako vraćati dugovanja

Naravno ovo se podrazumijeva da u UO,NO i skupštini budu ljudi koji imaju vremena da budu maksimalno posvećeni klubu i radu uz normalnog predsjednika kako bi se klub sto prije oporavio
Jel se iko zapitao da li je evo taj Badžak nesposoban i glup da ne zna ove stvari ili mu treba neko na forumu pisati šta treba da radi? Eto on ima svoju uspješnu kompaniju al mu ovdje treba neko pisati kako i šta da radi. Ljudi nemamo dobre informacije, ovo je spisak lijepih želja bez realne osnove. Nikom nije palo na pamet 200 sponzora od 5000 KM, pa nema ih ni 30 u današnjem vremenu. U prostore treba potrošiti milion dva KM za ove namjene, da napuniš fun shop robom trebaju pare. A dugovi vidimo koliki su: igrači, uposleni, dobavljači, banke, PU...
Fino sa spiskom pitanja i obratite se Upravi kluba, pa ćete dobiti detaljnije informacije o ovim nerealnim željama, ovo se radi kada ima novca u klubu a ne kada ga nemaš. Kada nemaš novca ponašaš se kao onaj ko ga nema, štediš na svemu i razvijaš ono što jedino možeš - mlade igrače.
Ko će u UO, NO i skupštinu da ostavi svoj posao od kojeg živi da djaba radi 10 sati? Koliko to ljudi vi znate da to mogu pa onda da to i hoće?
Badzak ima preko glave svog posla i nema vremena po Sarajevu i BiH tražiti sponzore.To rade ljudi zaduženi za marketing.Možda je nekome i palo na pamet ali je vrlo malo toga uradjeno.Sponzorstvo je prodaja reklame a ovi su nas doveli u takvu situaciju da sad Željo može biti i loša reklama.To se mora promjeniti a da bi se promjenilo moraju se promjeniti ljudi koji su nas doveli u ovu situaciju.
To je poenta, svaki uspješan čovjek je uspješan u svojoj branši i za svoj račun. Badžak nema vremena, nemaju ni drugi, svako zarađuje za sebe. Eto ti daj otkaz ili ostavi svoju firmu i radi džaba u Želji. Badžak da može kroz Želju zarađivati ko u svojoj firmi za sebe itekako bi imao vremena za Želju. I ko su ti ovi, jer je i Badžak ovi, i svi drugi koji dođu, radit će nešto pomalo al ne kao u svojim firmama, jer od Želje nemaju koristi osim da ih se razvlači po forumima i kafanama?

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 30 apr 2021, 14:35

Ako nemaju vremena, sto su onda lajali svi na fbu i mahalali gdje su stigli dok Amar nije otisao?
Nama definitivno treba neki vid privatizacije i to pod uslovom da nijedan Zelje ne udje u strukture kluba. Pun mi k velikih zeljovaca

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 30 apr 2021, 14:40

MrkiMedo je napisao/la:
30 apr 2021, 14:35
Ako nemaju vremena, sto su onda lajali svi na fbu i mahalali gdje su stigli dok Amar nije otisao?
Nama definitivno treba neki vid privatizacije i to pod uslovom da nijedan Zelje ne udje u strukture kluba. Pun mi k velikih zeljovaca
Sta ces ocekivati kad ti onaj Dzihanic po dzumama otvoreno prica protiv Osima, cak i navijacima drugog kluba prica ruzne stvari, i spinovanje krece. A sto taj Dzihanic nije nista konkretno uradio za klub, gdje su sponzori. Sad kao Amar Osim kriv za sve. Toliko su ljudi glupi da je za nepovjerovati.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 30 apr 2021, 14:52

MrkiMedo je napisao/la:
30 apr 2021, 14:35
Vječita opozicija, najbolje zanimanje u državi. Samo laješ, spinuješ, pametuješ šta i kako treba a kada te pozovu da stvarno nešto uradiš ili doprineseš kolektivu - bježanija.

Također, pun mi je **** floskule "veliki Željovac." Povraća mi se od njih što hajcaju raju i onda pred sastanke ugase telefone. Amar kriv - ma jašta.
Zadnja izmjena: SudoHusika, dana/u 30 apr 2021, 14:55, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, Lokomotifa, Rule_hz i 47 gostiju.