Sve ok, rukomet nije tako popularan i sasvim je normalno da smo na ovom Euru. Međutim, ne znam što je cilj umanjiti taj rezultat reprezentacije. Nije ni rukomet kao što je bio prije 20-30 godina, pa da ga ne igra skoro niko. Sada sve reprezentacije imaju svoju računicu. Meni je zaparalo uši jer ti reče "od 32, 24 se plasiraju", a što nije tačno, jer je "od 40, 20 se plasira" i ipak znatno mijenja slikuTristan10 je napisao/la: ↑02 maj 2021, 21:41Niko ne misli da smo Hrvatska, nego se svaka reprezentacija bivse drzave plasirala, izuzev Kosova. Mi pricamo o sportu, kojeg dosta drzava uopste ne igra, a u kojem mi imamo veliku tradiciju. Iz tog ugla se ne moze pricati da je uspjeh, i porediti to npr sa fudbalom je smijesno, kojeg svako igra. Covjek hladno pise da se mnogi velikani nece naci na ovom prvenstvu, sto je naravno netacno. Svi velikani su naravno na prvenstvu, kao i mnogo ostalih reprezentacija prosjecnog kvaliteta. Fakticki se moras potruditi da nadjes neku reprezentaciju koja je napravila kiks i koje nema.

Eh sad malo o tome kako ne ide ipak svako.
Estonija nije uopšte ekipa za odbaciti. Na prvu, Patrail je svjetski igrač, Armi Part solidan evropski, kao i Toom ili Jaanimaa. Izrael se isto napinje iz godine u godinu da ide na Euro, pa ne mogu. Latvija je igrala prošli Euro i imaju dosta solidan roster - Krištopans prije svih, ali i još par igrača u solidnim ligama. Rumuni isto imaju finih igrača. I na kraju Švicarska, sa Andyem Schmidom i još par finih igrača. I oni imaju Kadeten, dosta solidnu ekipu rukometnu, poligon za repku, plus Thun. I rumunske ekipe nisu za odbaciti, pa su čak i oni nekakvi Finci par godina igrali Ligu prvaka, neloše. Da ne pričam da se i Turci i Bešiktaš sve ozbiljnije nameću makar kao omanja ekipa. Helem, nije niko od ovih ekipa velesila kao što je neko iznad naveo, ali nije to baš ni da su iza nas ostali samo levati