Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Hantraga
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Hantraga » 02 maj 2021, 23:47

Tristan10 je napisao/la:
02 maj 2021, 21:41
Niko ne misli da smo Hrvatska, nego se svaka reprezentacija bivse drzave plasirala, izuzev Kosova. Mi pricamo o sportu, kojeg dosta drzava uopste ne igra, a u kojem mi imamo veliku tradiciju. Iz tog ugla se ne moze pricati da je uspjeh, i porediti to npr sa fudbalom je smijesno, kojeg svako igra. Covjek hladno pise da se mnogi velikani nece naci na ovom prvenstvu, sto je naravno netacno. Svi velikani su naravno na prvenstvu, kao i mnogo ostalih reprezentacija prosjecnog kvaliteta. Fakticki se moras potruditi da nadjes neku reprezentaciju koja je napravila kiks i koje nema.
Sve ok, rukomet nije tako popularan i sasvim je normalno da smo na ovom Euru. Međutim, ne znam što je cilj umanjiti taj rezultat reprezentacije. Nije ni rukomet kao što je bio prije 20-30 godina, pa da ga ne igra skoro niko. Sada sve reprezentacije imaju svoju računicu. Meni je zaparalo uši jer ti reče "od 32, 24 se plasiraju", a što nije tačno, jer je "od 40, 20 se plasira" i ipak znatno mijenja sliku :)

Eh sad malo o tome kako ne ide ipak svako.
Estonija nije uopšte ekipa za odbaciti. Na prvu, Patrail je svjetski igrač, Armi Part solidan evropski, kao i Toom ili Jaanimaa. Izrael se isto napinje iz godine u godinu da ide na Euro, pa ne mogu. Latvija je igrala prošli Euro i imaju dosta solidan roster - Krištopans prije svih, ali i još par igrača u solidnim ligama. Rumuni isto imaju finih igrača. I na kraju Švicarska, sa Andyem Schmidom i još par finih igrača. I oni imaju Kadeten, dosta solidnu ekipu rukometnu, poligon za repku, plus Thun. I rumunske ekipe nisu za odbaciti, pa su čak i oni nekakvi Finci par godina igrali Ligu prvaka, neloše. Da ne pričam da se i Turci i Bešiktaš sve ozbiljnije nameću makar kao omanja ekipa. Helem, nije niko od ovih ekipa velesila kao što je neko iznad naveo, ali nije to baš ni da su iza nas ostali samo levati :)

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 03 maj 2021, 00:16

Jedina pozitiva od vecerasnje tekme, pored plasmana na EP, je sto smo bili svjedoci Nidzinih zadnjih 10 minuta u dresu repku ... pamticemo ga kao insana koji duze igra za repku BiH nego sto vecina forumasa navija za istu ... and for that we salute him ... :salut:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 03 maj 2021, 00:17

Eh sada kada bi se Obrvan dogovorio sa Prcetom i Karačićem da prepuste svoja mjesta mlađim i da gotovo godinu traži i uigrava vanjsku liniju , Grujića vratiti umjesto Karačića i još 2-3 beka izmisliti , naravno uz Malinu i Panu na DB , što se tiče krila , golmana i pivota to bi moglo ostati isto , i da , Terzića bi ostavio jer konačno igra ono što i u klubu (samo odbranu) i to veoma dobro.

Tiktaktoe
Kontakt:

Post Postao/la Tiktaktoe » 03 maj 2021, 00:27

Bolji je Stjepanović od maline i to dosta
Vrabac kriminalac

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 03 maj 2021, 00:37

Hantraga je napisao/la:
02 maj 2021, 23:47
Tristan10 je napisao/la:
02 maj 2021, 21:41
Niko ne misli da smo Hrvatska, nego se svaka reprezentacija bivse drzave plasirala, izuzev Kosova. Mi pricamo o sportu, kojeg dosta drzava uopste ne igra, a u kojem mi imamo veliku tradiciju. Iz tog ugla se ne moze pricati da je uspjeh, i porediti to npr sa fudbalom je smijesno, kojeg svako igra. Covjek hladno pise da se mnogi velikani nece naci na ovom prvenstvu, sto je naravno netacno. Svi velikani su naravno na prvenstvu, kao i mnogo ostalih reprezentacija prosjecnog kvaliteta. Fakticki se moras potruditi da nadjes neku reprezentaciju koja je napravila kiks i koje nema.
Sve ok, rukomet nije tako popularan i sasvim je normalno da smo na ovom Euru. Međutim, ne znam što je cilj umanjiti taj rezultat reprezentacije. Nije ni rukomet kao što je bio prije 20-30 godina, pa da ga ne igra skoro niko. Sada sve reprezentacije imaju svoju računicu. Meni je zaparalo uši jer ti reče "od 32, 24 se plasiraju", a što nije tačno, jer je "od 40, 20 se plasira" i ipak znatno mijenja sliku :)

Eh sad malo o tome kako ne ide ipak svako.
Estonija nije uopšte ekipa za odbaciti. Na prvu, Patrail je svjetski igrač, Armi Part solidan evropski, kao i Toom ili Jaanimaa. Izrael se isto napinje iz godine u godinu da ide na Euro, pa ne mogu. Latvija je igrala prošli Euro i imaju dosta solidan roster - Krištopans prije svih, ali i još par igrača u solidnim ligama. Rumuni isto imaju finih igrača. I na kraju Švicarska, sa Andyem Schmidom i još par finih igrača. I oni imaju Kadeten, dosta solidnu ekipu rukometnu, poligon za repku, plus Thun. I rumunske ekipe nisu za odbaciti, pa su čak i oni nekakvi Finci par godina igrali Ligu prvaka, neloše. Da ne pričam da se i Turci i Bešiktaš sve ozbiljnije nameću makar kao omanja ekipa. Helem, nije niko od ovih ekipa velesila kao što je neko iznad naveo, ali nije to baš ni da su iza nas ostali samo levati :)
4 poraza od 6 utakmica, i opet odes na jedno prvenstvo. To poprilicno dobro pokazuje sliku. Ali eto. Slozio bih se da druge drzave ulazu, i da u svakoj reprezentaciji mozes naci 2 profila koji igraju u dobrim ligama. Ali to vise govori da drzave u kojima rukomet uopste nije popularan sport, da ipak napreduju, dok mi ne napredujemo. Zato ce i biti tako da ce Estonija, koja je Skandinavija za siromasne, postati bolja od nas za par godina, iako tamo nije rukomet uopste ni blizu popularan sport. To bi ti bilo ko da mi odjednom ulozimo u hokey ili biciklizam i kazemo nesto smo napravili. Ovako se guzovace plasiramo gdje bi trebali kao da imamo nesto za ponuditi.

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 03 maj 2021, 00:55

Ali tako ti je u svemu zapravo :D I na Eurobasket se ekipe plasiraju sa 2 pobjede.

Pa čak ni u fudbalu nije puno drugačije, samo imaš masu šklj reprezentacija koje ga igraju, pa onda to ne izgleda tako loše. Zanemari recimo posljednje dvije ekipe u grupi (da bi grupe bile po 4 ekipe), Finska je u kvalama za Euro dobila tek nas i Grčku u po jednoj utakmici. Izgubili su obje od Italije, jednu od nas, jednu od Grčke. Otišli su na Euro. Ili Rusi, za Euro 2016, dobili kući Švedsku i Crnu Goru i otišli na Euro (naravno, jer su nabili Lihtenštajn i Moldaviju koji ni ne igraju rukomet). Da ne spominjem albanski poduhvat :D Ljudi su zabili 2 gola u kvalifikacijama (ne računajući utakmicu sa najlošijom ekipom) i otišli na Euro direktno.

Vaterpolo recimo da ti ne spominjem :D Tamo ekipe dobiju jednu utakmicu i idu na Euro (i fakat mi nije jasno što ne oformimo reprezentaciju, jer recimo Malta ili Gruzija igraju redovno Euro :D

U odbojci se isto ide sa 2 pobjede, kakve god, protiv bilo koga, gore nego u rukometu, i sl.

A druga stvar, govorimo o BiH. Naš problem nisu kolektivni sportovi. Ekonomski smo na evropskom dnu, ulaganje u sport isto, infrastruktura isto. U ekipnim sportovima imamo solidne rezultate. Naš problem su individualni sportovi, gdje neulaganje dolazi do izražaja.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 03 maj 2021, 06:50

Samozdravlje je napisao/la:
02 maj 2021, 21:06
svrakino1921 je napisao/la:
02 maj 2021, 19:54
Hvala momci za Europsko
Hvala Vam sto ce se nasa himna i zastava vioriti na najmanje 3 utakmice na EP

Nek ste zivi i zdravi

Hvala

Tako je Komsija. Švrakino i BiH za zivot cijeli :kafa: :bih:
Tako je komsija
Nek' smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 03 maj 2021, 06:52

rishovski je napisao/la:
02 maj 2021, 20:57
svrakino1921 je napisao/la:
02 maj 2021, 19:54
Hvala momci za Europsko
Hvala Vam sto ce se nasa himna i zastava vioriti na najmanje 3 utakmice na EP

Nek ste zivi i zdravi

Hvala
Nema na cemu,svaki moj gol sam posvetio vama,vama koji nas volite i bodrite..
:thumbup:

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 03 maj 2021, 09:12

Mnogo puta smo osjetili nepravdu, bili pokradeni, sikanirani.
Plasirali smo se na euro i boli nas ku rac krasni jel nasom igrom, poklapanjem rezultata ili bilo cega.

Medjutim igra se mora popraviti, ovo je katastrofalno.
Kada najvise treba igramo najgore i to zabrinjava zaista.
Ako zele barem biti konkurentni a pogotovo da pobjede nekog tamo moraju se stvari iz korijena mijenjati...
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 03 maj 2021, 11:41

Malo analize nakon ovih mečeva.Selektor Obrvan je dobar stručnjak on i Suman se nemogu podrediti nikako 100 godina ispred pravi profesionalac.Ali postoje vise sile protiv kojih on nemoze ipak Maglajlija opet bira koji je će igrači igrati i kolko j”ce ko imati minutažu.Nažalost ovo postaje reprezetacija propali Hrvaski igrača koji nemogu da dobace do susjeda Herceg,Peric,Delić,Jozinović,Vuksic,Vegar za te stvari je zadužen Colina šta valja šalji u Hrvasku šta nevalja ima BiH.Colina,Kelentric će naravno prije zvati i gurati nekog Matu nego nekog Ibru samo to glupe bosnje nemogu skužiti sve po planu Maglajlije koji se sve pita.Sto se tiče ovih veterana Prce,Terza,Karacic kako mi se čini gledati ćemo ih još dugo jer EHF je napravio sistem da skoro svak može na evropsko sa jednom ili 2 pobjede tako da će se ovi još dugo opraštati.Ako jedna Austrija,Hrvasks,Poljska Itd igraju sa momcima od 20 godina neznam šta mi čekamo 30 godina ljevi bek Austrije je 2000 godište klasa za sve naše igrače igra Austisku ligu odabrana napad top,dok naši veterani se vuku po terenu.Osim selektora Obrvana ja ništa pozitivno nisam vidio poslje Sumana.Uveo je Stjepanovica i Delica solidni igrači ali mora se to jednom skroz resetovati i podmladiti ali to nećemo dočekati

Mujkic
Kontakt:

Post Postao/la Mujkic » 03 maj 2021, 11:44

Tahirovic treba biti golman,po meni je za 5 minuta visd pokazao nego Buric za 55min.

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 03 maj 2021, 11:45

Fagus501 je napisao/la:
03 maj 2021, 11:41
Malo analize nakon ovih mečeva.Selektor Obrvan je dobar stručnjak on i Suman se nemogu podrediti nikako 100 godina ispred pravi profesionalac.Ali postoje vise sile protiv kojih on nemoze ipak Maglajlija opet bira koji je će igrači igrati i kolko j”ce ko imati minutažu.Nažalost ovo postaje reprezetacija propali Hrvaski igrača koji nemogu da dobace do susjeda Herceg,Peric,Delić,Jozinović,Vuksic,Vegar za te stvari je zadužen Colina šta valja šalji u Hrvasku šta nevalja ima BiH.Colina,Kelentric će naravno prije zvati i gurati nekog Matu nego nekog Ibru samo to glupe bosnje nemogu skužiti sve po planu Maglajlije koji se sve pita.Sto se tiče ovih veterana Prce,Terza,Karacic kako mi se čini gledati ćemo ih još dugo jer EHF je napravio sistem da skoro svak može na evropsko sa jednom ili 2 pobjede tako da će se ovi još dugo opraštati.Ako jedna Austrija,Hrvasks,Poljska Itd igraju sa momcima od 20 godina neznam šta mi čekamo 30 godina ljevi bek Austrije je 2000 godište klasa za sve naše igrače igra Austisku ligu odabrana napad top,dok naši veterani se vuku po terenu.Osim selektora Obrvana ja ništa pozitivno nisam vidio poslje Sumana.Uveo je Stjepanovica i Delica solidni igrači ali mora se to jednom skroz resetovati i podmladiti ali to nećemo dočekati
Ne preskači terapiju

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 maj 2021, 12:04

effe_sa je napisao/la:
02 maj 2021, 22:52
Raonffa je napisao/la:
02 maj 2021, 22:41

Ma mi bez Panića u polju više nemamo vrhunskog igrača, a i Marko je daleko od nekog vrhunskog igrača da se odmah razumijemo, ali eto bez njega mi nemamo igrača u najjačim rukometnim ligama i klubovima, pogotovo u napadačkom smislu što je nama i najvažnije, odbranu znamo igrati prilično čvrsto i dobro kada smo koncentrisani.
Ma Panić nije sama krema, ali dosta solidan igrač. Dobar, značajan za nas, falio je sada u ovoj utakmici. A falio je i Malinović, koliko god se i njemu mane tražile. Nema generalno puno izbora da nađeš i takve solidne igrače, koji ti koliko toliko mogu značiti u većim utakmicama.

Večeras Austrijanci zategnuli odbranu u odnosu na onaj prvi susret, a mi bili i oslabljeni u odnosu na isti te uz to još te sve naše oscilacije, zbog svih navedenih razloga i na kraju ispao ovaj poraz, to jeste pobjeda Austrijanaca.
Falili su obojica sigurno, nadam se da će se taj problem na relaciji Panić-Obrvan riješiti u korist reprezentacije.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 03 maj 2021, 18:17

Prijenos ždrijeba u čet od 17h na AS1 :bih:
slika

ramke0203
Kontakt:

Post Postao/la ramke0203 » 03 maj 2021, 19:52

tm01hzne je napisao/la:
03 maj 2021, 18:17
slika
Rusija, Češka, Portugal :thumbup:

Tiktaktoe
Kontakt:

Post Postao/la Tiktaktoe » 03 maj 2021, 20:21

ramke0203 je napisao/la:
03 maj 2021, 19:52
tm01hzne je napisao/la:
03 maj 2021, 18:17
slika
Rusija, Češka, Portugal :thumbup:
Spanija, švedska, Francuska
Vrabac kriminalac

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 maj 2021, 20:41

Rusija je bolja tri put od Austrije.
Dvije najlošije su Austrija i Češka.

taremuha
Kontakt:

Post Postao/la taremuha » 03 maj 2021, 20:55

Kakve smo sreće ne bi me čudilo da izvučemo Francuze iz trećeg šešira.

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 03 maj 2021, 21:41

Pa i zasluzujemo.. da smo bili 2. bili bi u 3. sesiru, automatski imas maltene sigurnu jednu pobjedu protiv protivnika iz pot 4 koji (sem recimo poljske, donekle cg), a ovako se pobodi sa francuzima, makedoncima, cesima, islandom, bjelorusijom i plus jos ti treba jedna pobjeda za prolaz:S)

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 03 maj 2021, 21:56

A sto je Frans tek u 3.?

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.