FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

SarajevoForza
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SarajevoForza » 25 maj 2021, 15:25

tm01hzne je napisao/la:
25 maj 2021, 15:20
Damir Kasum je najpozitivnije otkriće u našoj Upravi :salut:
+1
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 25 maj 2021, 15:25

Amca007 je napisao/la:
25 maj 2021, 15:19
Mozda je i bolje sto se titula nije uzela, jer nebi ni bilo ove konferencije. Nesto se mora rjesavat..
Pa nisu otkrili c4 ispod stadiona, opravdanja nema neko mora odgovarati za katastrofalan završetak sezone
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 maj 2021, 15:25

bodi123 je napisao/la:
25 maj 2021, 15:15
MortemHz je napisao/la:
25 maj 2021, 15:07
bodi123 je napisao/la:
25 maj 2021, 15:04
Ovakve pressice se moraju češće organizovati. Da su ovo uradili kad se zakuhalo i kad se vidjelo da titula opasno visi, garantujem da bi se uspjeli izvući. Što reče onaj sa oslobođenja, kasno Marko na Kosovo stiže.
Reagovali nakon upada navijača. Ne podržavam nasilje ali oni ignorišu sve oko sebe, ne možeš doći do njih pa bio navijač, novinar ili neko treći.
Kažem, ovo je najbliže koliko smo se približili klubu u posljednjih 5 godina. Činjenica je da su se zatvorili i počeli praviti Sjevernu Koreju, a zna se ko šuti taj muti, uvijek bilo. Ovaj potez HZ je veliki korak ka naprijed, korak koji će nam donijeti dosta pozitivnih stvari, kolika god kolateralna šteta načinjena nad igračima. Ovakve stvari se moraju raditi svaka 2-3 mjeseca, bez obzira na rezultate.

Vjerujem da je i ljudima draže kad izađu i ovako javno sve kažu, da se zna šta je problem, pa ih neće niko tjerati kad čuje mahalske priče koje ne moraju biti tačne. Najgore je gurati pod tepih, u svemu, ne samo u fudbalu.
Mada su to i mediji napuhali radi klikova pa su neki forumaši poput feniksa i fks74 počeli tako pisati a nije bilo grozno. Ok, moglo je bez toga ali eto od priče kako su onom debilu zatvorili oko frajer u boljem stanju nego ja :rol: znači nigdje veze sa vezom. Jesu ga ''napali'' uz koji šamar ali čovjeku apsolutno ništa nije. Meni smeta priča, ''eto prebili igrače'', ko ih je bolan prebio, isto dječica u vrtiću. Npr. Zip je isto pisao možemo se zahvaliti navijačima što ćemo izgubiti kup jer će igrati juniori ili tako nešto? Znači fuj, odvratno. Horde im jasno i glasno poručile da moraju izginuti za kup sutra i da će igrati svi koji bi normalno igrali, ostalo su šuplje priče i laži plasirane iz ne znam kojih razloga. Isto nabijem svakog ko dijeli klub na ove ili one, niže ne može. Obećao sam zagorskom i još jednom momku analizu pa ću je sutra napisati poslije kupa samo što će biti baš duga, sjebat ću Alfredovu pa samo da ste upućeni. :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 25 maj 2021, 15:25

bordobijeli je napisao/la:
25 maj 2021, 15:19
A sta cemo mi s botovima koji su nas ootuzivali da smo dušmani kluba kad smo pisali o Jahicu i seatima, o Marinovicu i Hadziji, o nedovoljnoj transparentnoscu, o šutnji iz kluba. Sve smo ovi pisali i bili smo neprijstelji kluba. A oni borci za europsko Sarajevo.
U RUPE MIŠEVI U RUPE.
+100

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 25 maj 2021, 15:25

feniksptica je napisao/la:
25 maj 2021, 14:39
Sad bi se vi pojeli kad Nam preuze krivicu, a lijepo sinoc receno da ce covjek uzet sve na sebe i to je to. Za sve sto se desilo logicno ako ste tjerali nju da tjerate i njega :D.

A sto se nje licno tice, nek ide, meni se za te stvari yebe. Nemam komplekse ko vi da vam je krivo sto neko iz malog mjesta dodje i bude glavni pored svih Sarajlija, a jos i zensko.

Ne mora niko ni bit direktor. Da je nama dobar SD trener i normalan spic i jos jedno krilo. Eh to su prioriteti svakog ko voli klub i kome je klub na prvom mjestu !!
Meni najjace kae nakav, ko ce se suprotstavit Namu? a frajer im ima otkaze u svojim rukama...

Oplakah zivota mi... :rol:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 25 maj 2021, 15:26

Samo po ovome danas sto smo culi yebali su nas Vinko i Emir i to dobro. Za Emira znamo sve.
A Vinko je sa namjerom sigurno isao u tom pravcu,jer on je taj,kako smo culi,koji nije trazio pojacanja i koji je tvrdio da je ovo ok ekipa da odbrani titulu,zatim je forsirao zabusanta Pejovica, trpio Tinu na treninzima,nijednom novom akademcu nije dao sansu i generalno njegovo vodenje i postavljanje ekipe sa ciljem umrtvljivanja i ubijanja iste.
100% sam ubijeden da nas je sa namjerom zavaljivao!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 maj 2021, 15:27

makron je napisao/la:
25 maj 2021, 15:24
Kasum mi na prvu djeluje kao puno konkretniji i sposobniji covjek od Sabine
Daleko, Hajrudin je isto tako odličan, dobro poznaje materiju.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 maj 2021, 15:27

Sabrina stalno potencira kako Nam odlucuje a nece da kaze da ona ustvari njemu servira sve to a on potvrdi. Garant je on iz Vijetnama nasao Hadzica i Marinovica pa ih postavio, jasno je ko dan da ona nameće ta riješenja al eto krije se s pricom Nam sve odlucuje.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 25 maj 2021, 15:30

bordobijeli je napisao/la:
25 maj 2021, 15:27
Sabrina stalno potencira kako Nam odlucuje a nece da kaze da ona ustvari njemu servira sve to a on potvrdi. Garant je on iz Vijetnama nasao Hadzica i Marinovica pa ih postavio, jasno je ko dan da ona nameće ta riješenja al eto krije se s pricom Nam sve odlucuje.
Logicne stvari.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 25 maj 2021, 15:31

Ostavio bi upravu. Hajrudin i Kasum su me pozitivno iznenadili.
Rijesiti se skarta, od toga novca dovesti 1-2 iskusna kvalitetna igraca, ostalo mladi igraci, sto iz drugih klubova, sto iz nase akademije.
Naravno uz ostanak bar dio ovih koji su vazni za nasu igru ( previse bi bilo odlasci Fanima, Djokanovica i Kovacevica u jednom roku )
Treba razmisljati da se to uradi u vise rokova kako bi manje stete bilo, tu smo pogrijesili s Tatarom i Rahmanom, ono sto smo mi pokusavali da dogovorimo s njima u januaru, se trebalo uraditi vec u septembru - oktobru.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 25 maj 2021, 15:32

belosevic23 je napisao/la:
25 maj 2021, 15:23
Sabra sve prebacuje na Nama, kao da on zna iz Vijetnama u Bosni jel bolji Vinko Marinović ili Feđa Dudić. Daj mu konstruktivne i dobre prijedloge i ne pametuj puno.
Isto sam napisao, eto kao on je analizirao trenere i sportske koordinatore pa izabrao one parmake. Važno je samo prebaciti odgovornost. Danas je svako mogao razumjeti da je za svaki potez direktno uprava kriva, a Nam radi mira u kući preuzeo svu odgovornost.

@historicar Ne, nisu odgovorili gdje su milioni od evrope i milioni od transfera. Pitanja su bila konkretna ali odgovori ni blizu.

Pored fanima i bojkota, niko nije postavio pitanje konkretno o borcu i sudijskim odlukama, šta misle uraditi po tom pitanju i kada stati u kraj jer ćemo u protivnom gledati dodikovu dominaciju narednih 10 godina. Od udruženja premijerligaša nema ništa, svako gleda svoju korist. Yebiga, ne smiju novinari mnogo o tome inače nema izleta sa reprezentacijom.
NEMA NAZAD

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 25 maj 2021, 15:33

sto se prije pomirimo da je ovo klub jednog covjeka bit ce nam lakse.
kao sto su bili glejzeri u manu,kao mamic u dinamu,kao onaj u gorici,onaj u rijeci...
sad je stvar samo koliko je ko jak i koliko ko zeli da ulaze,a ovi sto su izasli pred novinare to su uhljebi koji nemaju pojma o fudbalu i koji se pravdaju samo Nam rekao ovo,Nam rekao ono...
sta mi mozemo,mozemo vrsiti pritisak na igrace da igraju bolje,mozemo vrsiti pritisak na upravu da trai od nama veca ulaganja i selam moji dobri..
mnogo su pricali nisu nista rekli,vaginko,emir i igraci su najveci krivci,jer je najvise bilo do njih pa onda voi sto su pricali
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 25 maj 2021, 15:34

Pa Sabrina salje Namu ponude, a ovaj ih prihvati ili odbija.

Ponudi mu trenere uz reference i primanja ovaj izabere uz konsultaciju, tako za sve zivo. Treba kupit kosilice posalju se ponude Namu ovaj aminuje.

To tako funkcioniše.

Ali Vinko je opasno zasro ovo sve, nikakvim cetnistvom i tim glupostima, nego je frajer strogi defanzivac i bez muda. Glupan jednostavnom
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Saban123
Kontakt:

Post Postao/la Saban123 » 25 maj 2021, 15:35

Znaci, izgleda da se vraćamo nekom starom modelu, ko onda sa Husrefom
Afirmacija akademaca u prvi tim kao primarni fokus
Stadion sekundarni, i po meni to je najbolji put za nas kao klub, kao što reče Kasum imamo 5 ekipa koje su bile prvaci države a sad ne postoje. Politički projekti poput Borca i ove njihove titule su dugoročno neodrživi, doživjet će krah cim Dodik izgubi izbore (mada i to je trenutno pod upitnikom)
Trenutno smo sami protiv svih, Savez odbija sastanke, jedino imamo to udruženje sa Velezom i Mladosti i nada da će se još ekipa pridružiti.
Horde koliko god ružno u početku izgledao čin upadanja u tc, izvuklo je mnogo dobrog kao što je ova konferencija, nadam se da neće preći i pasti na priče naših "legendi" i mahale.
Ako dovedu adekvatnog trenera i SD-a, uz naravno da se ispuni sve obećano i sto je danas obilježeno, imaće moju punu podršku, do tad ljubi vas Saban smanjite komentare koje se odnose na mjesto rođenja Sabrine ili na njen spol :bih:

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 25 maj 2021, 15:37

Saban123 je napisao/la:
25 maj 2021, 15:35
Stadion sekundarni, i po meni to je najbolji put za nas kao klub, kao što reče Kasum imamo 5 ekipa koje su bile prvaci države a sad ne postoje. Politički projekti poput Borca i ove njihove titule su dugoročno neodrživi, doživjet će krah cim Dodik izgubi izbore (mada i to je trenutno pod upitnikom)
Trenutno smo sami protiv svih, Savez odbija sastanke, jedino imamo to udruženje sa Velezom i Mladosti i nada da će se još ekipa pridružiti.
Horde koliko god ružno u početku izgledao čin upadanja u tc, izvuklo je mnogo dobrog kao što je ova konferencija, nadam se da neće preći i pasti na priče naših "legendi" i mahale.
Ako dovedu adekvatnog trenera i SD-a, uz naravno da se ispuni sve obećano i sto je danas obilježeno, imaće moju punu podršku, do tad ljubi vas Saban smanjite komentare koje se odnose na mjesto rođenja Sabrine ili na njen spol :bih:
Ni to s Husom nije primjer. Jer ih je ubacio zbog potrebe, a ne politike kluba i pravca koji je zauzeo.
Forisiranje akademaca u odnosu na starije do sad nismo imali. Vidjet cemo kako ce se to uklopit sad u sve ovo, ako je receno da nam trenutne generacije u akademiji nisu cemu
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

svihsedamsamuraja
Kontakt:

Post Postao/la svihsedamsamuraja » 25 maj 2021, 15:37

Saban123 je napisao/la:
Ovo +1
Iz kišovitog Nebočaja, za Federalnu televiziju, Hasan Gabela

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 25 maj 2021, 15:38

Treba spustiti loptu i nekoliko stvari objektivno sagledati. Fudbalski klub Sarajevo će uskoro proslaviti 80 godina postojanja, a ovaj osmogodišnji period je ubjedljivo najuspješniji u klupskoj istoriji. To je notorni fakt. Dakle, prije nego što nas ponese navijački bijes zbog ispuštanja titule, moramo prihvatiti tu notornu činjenicu.

E sad, hajmo objektivno sagledati probleme. Najprije valja reci da smo imali golem budžet za bh uslove. Ne pušite priču da su ostali klubovi imali trostruko manji jer svi oni plaćaju ispod stola, a prijavljuju mnogo manje iznose. Dakle, nas budžet jeste poprilično veći od konkurencije, ski ne onoliko koliko se misli. Medjutim, sta smo s tim velikim budžetom napravili? Doveli smo TSS za ozbiljne pare, ne samo za bh uslove nego i uopste za ovaj dio Evrope, a od njega smo dobili jedan gol, dvije asistencije i tek 1/3 odigranih utakmica. U pitanju je dakle KLASIČNA fula. Pejovic, premda nije jedan od najplaćenijih (provjereno), nas je opet koštao jednu solidnu cifricu, a u njemu smo dobili, po mom skromnom mišljenju, najlošijeg igrača u istoriji FKS. Mešanović je doveden za ogromnu platu (drugi najplaceniji igrač po mojim saznanjima) od kojeg smo u drugoj polusezoni dobili jednu odličnu utakmicu u kupu, gol na derbiju i očajna izdanja u gotovo svim ostalim tekmama. Dovoljno je reći da je okvir gola pogodio u 4. nastupu. Doveden je Zinedin za kojeg je plaćeno itekako masno obeštećenje (100k) a dečko je, evo, već nekoliko godina 15. igrač u rotaciji koji gotovo nikako ne igra. Neću da ulazim u to zašto ne igra - da li zbog manjka kvalitete, privatnih problema, trenerovih taktičkih zamisli, nezalaganja na treninzima. To je apsolutno nebitno. Činjenica jeste da kada se podvuče linija, dečko je promašen transfer. Uzmimo takodje primjer Adukora. U svom prvom mandatu igrao je dosta dobro. Neću reci odlično, ali svakako dosta dobro. Otišao je iz kluba na vrhuncu forme jer mu uprava, i to na vrlo ružan način, nije htjela ponuditi novi ugovor s nešto boljim primanjima. Tada se smatralo da nije dovoljno dobar za te pare. Nekoliko godina kasnije vrati se u potpunom downhillu, nespreman, bez utakmica u nogama, dvije godine stariji i da mu se veća lova nego što je on sam tražio kada je prethodno pregovarao o produženju ugovora. Dakle, otjeras prodavača zrelih, sočnih jabuka jer nećeš da mu platiš, lupam, petaka za kilu, a onda poslije pola sata od istog kupiš kilu trulih jabuka za cenera. Za Milanovića platiš 100k obeštećenje i onda ti hoda po posudbama i statira u kukuruzu. Dakle, platio si 100k za ofanzivnog igrača koji je u dvije godine zabio jedan gol i na terenu ni na sta ne lici. Doveo si Jukića koji je još gori. Nije Sarajevo Chelsea da može tovariti 200 igrača i slati ih po posudbama u nadi da će jedan upaliti. Dakle, da, imamo velik budžet ali je transfer politika bila katastrofalna. Nemojte zaboraviti da Benjamin Tatar NIJE doveden kao pojačanje. Kao pojačanje je doveden Almedin Šišić, dok se Tatar pojavio kao no name lik na probi. Tek kada se Šišić povrijedio, Tatar je dobio priliku i vremenom eksplodirao. Je li to uspjeh sportske politike kluba? Nipošto. To je sreća. Jer da jeste, ne bi dovodili Šišića od kojeg, izuzev gola protiv Atalante, nisi imao ništa. Ko je odgovoran za sportsku politiku? Sportski direktor i stručni štab. Tu je već godinama fula. Kako je moguće da jedan Velež iskopa onog sandžakliju za kikiriki koji se isprofiliše u njihovog najboljeg igrača i na kraju ga prodaju u Aziju. Kako je moguće da Mladost DK iskopa Fanima za kikiriki i da se on pokaže kao top igrac za nase uslove kojeg mi na kraju kupimo. Kako je moguće Široki iskopa onog Cipetića koji je u prvom dijelu sezone bio ubjedljivo najbolji bek lige koji, kad je upao u reprezentaciju, nije ni grama izgledao slabiji od internacionalaca iz Serie A? Kako je moguće da Tuzla City iskopa onog Doffu Argentinca, ili kako se već zove, koji je za bh. uslove odličan igrač, a sigurno tamo ne prima milione. Za pare koje damo petorici polovnjaka od kojih ne dobijemo gotovo ništa, možemo dovesti jednog igrača koji bi popišao ligu. Za pare koje smo dali TSS mogli smo dovesti centralnog veznog koji bi imao 10 golova i 10 asistencija po sezoni. Naša rak rana je sportski segment. Na odgovarajuće pozicije ili postavljamo mešetare ili potpuno neuke ljude. Mi smo 2014/15 imali gotovo trostruko manji budžet a i trostruko bolju ekipu.

Dakle, kada pjenite kako smo izgubili titulu a imamo toliki budžet, pitajte se u sta smo utrošili toliki budžet. Možemo mi dici budžet na 20 miliona, ali ako preplacujes škart nećeš imati rezultata.

SVAKI ozbiljniji transfer uradjen u zadnje 3 godine, izuzev Fanima, bio je POTPUNA fula. Kao što napisah iznad, apsolutno ništa nisi dobio od TSS, Meše, Pejovića, Jukića, Milanovića, a da ne nabrajam kojekakve haliloviće, crničke, šišiće, crepulje, Itd.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 25 maj 2021, 15:38

Saban123 je napisao/la:
+1
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 25 maj 2021, 15:38

zagorski je napisao/la:
25 maj 2021, 15:00
Zip je napisao/la:
25 maj 2021, 14:46
Ova pres konferencija je pokazala koliko glupih i nepismenih navijaca imamo.

To da njima nacrtas, oni nebi shvatili.
Ova presica je dokazala da je tvoj 'jaha' (nadam se da te jos uvijek jaše)kojeg si zdusno branio i zbog kojeg si vrijedao i napadao druge, zavalio klub i prevario Nama i da zbog njega imamo dug. Sabrinica jasno rekla.
Sta si ti sluso kralju? Igraci nisu popunjavali putne naloge pravilno za to ide kazna njemu i klub i auto kuci, i zbog toga ti finansijska visila u klubu, zbog toga je raskinuto sa asom, rumeni imao odbrenje Nama da to uradi i lova odobrena...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 25 maj 2021, 15:40

U vakat kad je Husref promovisao par akademaca, uz par kvalitetnijih igraca koji su bili nosioci smo igrali najbolji fudbal.
Ako bi ovaj remont sada odradili pametno, vjerujte da bi mogli osvojiti titulu sljedece sezone. Samo nam treba za to kvalitetan trener i SD, trener da izvlaci maksimum iz ekipe, a SD neko sposoban ko bi mogao da nam dovede par kvalitetnih igraca za mali novac ( npr ono sto je Hadzicu uspjelo zimski prelazni rok 2019, kad je doveo Kapica na posudbu, kao i Serbecica na ljeto 2019 )
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”